Şimdi Ara

QT (C++) ile ilgili 2 basit soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sizden anlayamadıgım 2 soru hakkında yardım isteyecektim.

1.Soru ( Bu soruda mantığı anlayamadım tam olarak dolayısıyla koduda çözemiyorum. )

2.Soru ( Bu soruda bir fikrim var ama emin olmak için yinede sormak istedim. )

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 2 Aralık 2017; 12:58:51 >

• Sorular bilmece gibi. Akademisyen çevrelerinin hazırladığı ve çözmeye insanın IQ'sunu geriye götürebilecek türde. Ve soruyu sadece bir kişiye özel göndermek forum mantığına da aykırı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: revivo72

Sorular bilmece gibi. Akademisyen çevrelerinin hazırladığı ve çözmeye insanın IQ'sunu geriye götürebilecek türde. Ve soruyu sadece bir kişiye özel göndermek forum mantığına da aykırı.

Daha önce yardımcı olduğu için özellikle etiketledim. Soruyu bir kişiye göndermek istesem özel mesaj yoluyla yollardım.

Tam olarak dediğinizi anlayamadım hocanın sınav için verdiği çalışma sorularından çözemediklerim bunlar.

quote:

Orijinalden alıntı: pes2012forever

quote:

Sorular bilmece gibi. Akademisyen çevrelerinin hazırladığı ve çözmeye insanın IQ'sunu geriye götürebilecek türde. Ve soruyu sadece bir kişiye özel göndermek forum mantığına da aykırı.

Daha önce yardımcı olduğu için özellikle etiketledim. Soruyu bir kişiye göndermek istesem özel mesaj yoluyla yollardım.

Tam olarak dediğinizi anlayamadım hocanın sınav için verdiği çalışma sorularından çözemediklerim bunlar.

Qt ile deneme amaçlı birkaç basit uygulama yazıp macOS ve Windows'ta calıştırdım,ayrıca Github'taki wkhtmltopdf adlı projeyi macOS laptopum için sıfırdan derleyip çalıştırdım, yani Qt geliştirici olmadığım halde Qt az cok biliyorum ve dahası forumda Qt ile ilgi soru geldikçe ilgileniyorum da; örneğin en son bir arkadaş C veya Win32 kullanmadan Qt ile form butonu nasıl yapılır diye sormuştu, onun için kısa bir kod yazıp denemiştim; Sorular güzel olduğu sürece bazen bir saat harcayıp çözdüğüm oluyor ancak senin soruları kötü buldum, tepkimi gösterdim.

Anladım demek istediğinizi. Bende katılıyorum hatta.

Cevabını istediği şeyin tam olarak ne olduğunu anlamakta zorlanıyor insan. Daha anlaşılır şekilde sorabilirdi soruyu

• Sorular gayet basit, ve güzel, kod okuyabiliyor musun onu ölçüyor. Bu kadar zorladıysa demek ki 5-10 satır dahi kod okuyamıyorsun, dersten geçmeye hakkın yok gibi görünüyor.

1- Resmin belli kısmındaki piksellerin kırmızı, yeşil, mavi ortalamasını hesaplıyor. Kodda tam merkezdeki 21x21 pikselin ortalamasını hesaplamış. Senden istediği en sağ alt köşedeki 3x3 lük piksel için aynı hesabı yapman. Bu durumda başlangıç pikseli genislik - 3 olur. Yükseklik te aynı.

2- Burada 2 resmin renklerini birbirine geçirmiş. Ne yaptığı önemli değil. Kodda bir hata var, onu düzeltmeni istiyor. Döngüde 2. resmin piksel sayısı kadar ilerlemiş. Eğer 2. resim 1. resimden büyükse program hatalı çalışır. Bir koşul koyarak resimlerin boyutlarının dışında işlem yapılmasını önle diyor.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Sorular gayet basit, ve güzel, kod okuyabiliyor musun onu ölçüyor. Bu kadar zorladıysa demek ki 5-10 satır dahi kod okuyamıyorsun, dersten geçmeye hakkın yok gibi görünüyor.

quote:

her iki soruda da döngülerin indeksleri değişecek onu hesaplamanı istiyor. hepsi bu.

Sorular basitte ilk soruda ne sorulduğunu anlayamadım. Bu yüzden yapamamıştım. Döngülerde değişiklik yapılacagını biliyorum yani

İkinci soruyu çözmüştüm ama emin olmak için sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 2 Aralık 2017; 16:27:42 >

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Anlaşılması zor. Qt ile ilgili değil de daha çok resim işleme hakkında olmuş sorular. Şimdi anladığım kadarıyla şu şekilde...

1- Resmin belli kısmındaki piksellerin kırmızı, yeşil, mavi ortalamasını hesaplıyor. Kodda tam merkezdeki 21x21 pikselin ortalamasını hesaplamış. Senden istediği en sağ alt köşedeki 3x3 lük piksel için aynı hesabı yapman. Bu durumda başlangıç pikseli genislik - 3 olur. Yükseklik te aynı.

2- Burada 2 resmin renklerini birbirine geçirmiş. Ne yaptığı önemli değil. Kodda bir hata var, onu düzeltmeni istiyor. Döngüde 2. resmin piksel sayısı kadar ilerlemiş. Eğer 2. resim 1. resimden büyükse program hatalı çalışır. Bir koşul koyarak resimlerin boyutlarının dışında işlem yapılmasını önle diyor.

Evet ders görüntü işleme

Yardımcı oldugunuz için teşekkürler. 1.de ne soruldugunu anlamamıştım. 2. yi yaptım ama doğrumu acaba diye sormuştum. Doğru anlamışım onu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.