slm arkadaşlar bu media oynatıcısından aldım daha önce popcorn kullanıyordum şu ana kadar oynatıcılar içinde en iyisi görünüyor biraz pahalı ama süper hızlı çalışıyor daha önce sorun yaşadığım 1080 mkv filmlerde hiçbir takılma olmadan çalıştırıyor türkce altyazı desteği var 2 TB büyüklüğe kadar hdd çalıştırıyor online olarak son çıkan film fragmanlarını gösteriyor flim izlerken istediğiniz dadikaya 2 sn içinde geçiyor
qnap ürününün satışını yapmaktayız. Teknik olarak bilgi vermek isteriz. Bu güne kadar egreat, dark, ve popcorn media player ürünlerininde satışını yaptık halende yapmaktayız. popcorn bu ürünlerin içinde en verimli çalışan idi. Ancak QNAP gerçekten farklı cihaz tam bir uyum halinde çalışıyor şunana kadar olan tüm playerlardan çok ama çok hılzı kararlılığa sahip. İşçilik kalitesi mükemmel estetik bir kasası var. kasadaki ışık film izlerken cihaza ayrı bir hava veriyor kalitesi yüksek. Planlama güzel pratik bir kasa yapılmış 2.5" ve 3.5" harddisk takılabiliyor. dilerseniz bilgisayarınızdaki harddiski paylaşıma açın cihazdan taratın 5 sn de bilgisayarınızı buluyor ve hdd nizi gezebiliyorsunuz filmleri direk takılması donması çalıştırıyor resimleri gösteriyor müzikleri dinleyebiliyorsunuz. You tube özelliği çok hılzı çalışıyor en önemlisi vizyona yeni girmeiş yada girecek olan güncel filmlerin tanıtımını online network üzerinden çok net bir görüntü ile izleyebiliyorsunuz ve bu filmler sürekli güncelleniyor. Enverimli çalışan popcorn ile aynı işlemnciyi kullanmalarına rağmen cihaz popcorn dan çok daha verimli çok daha hızlı çalışıyor. Filmlerdeki geçişlerde anlık istediğiniz yere gelip başlıyor blueray filmlerde popcornda zaman geçiyordu. Flash kapasitesi popcorna göre 2 kat artırılmış. cihazın kullanım kolaylığı ise en güzel kısmı çünkü olabilecek en basit şekilde kullanılıyor ve hiç zorlanılmıyor. Türkçe alyazıda hiç sorun yok. Ayrıca ekranı diğer cihazlar gibi sadece led yol vfd lcd ekran koymuşlar yapılan işlemleri görebiliyorsunuz. Fiyatı şu an tr deki ürünlere göre pahalı olabilir ama hiçbir ürün bunun yerini doldurmuyor. Sıkıntı yaşamadan film keyfi yaşamak isteyenler maddi yönünü 2. plana atabiliyor. Gerçekten çok iyi çalışılmış ve dizayn edilmiş bir ürün tavsiye ediyoruz.
Yazılım olarak farklı bir yazılım kullanıyor o zaman sybas değil...
Kullanan arkadaşlardan bir inceleme bekliyoruz...
Kusura bakmayın ama o fiyata popcorn c200 alınıyor.. Çok pahalı.. Aynı paraya 2 tane başka ürün alabilirsiniz.
NMT özellikleri kullanamıyor olması da cabası..
çok tuzlu diger nmtlerden ekstra bir özellik göremedim c-200 le aynı fiyat üstelik
tamemen kendine özel bir yazılımı var ve şu ana kadar türkiyede satılan tüm media player cihazların menülerinden hem çok kolay hem çok kullanışlı. qnap zaten şu anda türkiye'de satışı olan player ların en iyisi diyebiliriz. Burada yanlış anlaşılmasın taraflı bilgi vermekte istemiyoruz Biz sadece qnap değil popcorn, egreat,wd, dark, bigtop ürünlerini de satıyoruz bu cihazlar arasında en iyisi popcorn a-110 idi qnap ı a 110 ile kıyaslamamızda çıkan sonuç bu ama c 200 ile teknik kıyaslamayı yapmadık C-200 distribütör firma tarafından ithal edildiğinde önümüzdeki günlerde bu ürünü de satacağız. popcorn c 200 ile teknik yönden kıyaslama imkanımız şu an için olmadığından yorum getirmemiz yanlış olur. C 200 birçok yenilkle gelecek elbette qnap a göre tek dezavantajı kasa büyüklüğü ama C 200 ünde birçok artısı olacağı muhakkak. Qnap fiyat konusuna fiyatın yüksek olduğu doğru ancak avrupadaki satı fiyatlarıyla TR deki satış fiyatları arasında uçurum yok yinede fiyat konunda önümüzdeki dönemlerde indirim yapılması için çalışıyoruz.
İyi bir ürün diyebilirsiniz ama şu anda Türkiye'de satışı olan playerların en iyisi diyemezsiniz. :) Egreat M32B ve M33A modelleri popcorn A110'dan kat kat fazla donanım özelliğine sahiptir. Gördüğüm kadarıyla QNAP donanım olarak bu iki modelden çok farklı değil. Ki siz bu ürünlerle bir kıyaslama yapmış değilsiniz.
Yazılımın kendine has olması da çok büyük bir avantaj olmaktan ziyade aslında bir dejavantaj. Çünkü bu cihazları alan kişiler genellikle NMT uygulamalarını kurmak için alıyor, ki sizde bu özellikler yok.
Diğer taraftan, daha önce de dediğim gibi C-200 gerek donanım olarak, gerekse test sonuçları olarak 8635 çipli cihazlardan daha başarılı olduğu tartışmasız açık bir ürün.
Bu şartlar altında muadilleriyle kıyaslanınca çok fazla bir getirisi olmadan benzerlerinden çok yüksek fiyata sahip bir ürün olarak duruyor.
Kalite olarak iddia ettiğiniz kadar iyi olabilir.. ama bir hi-end ürün olmadığı da ortada..
quote:
Orijinalden alıntı: hepsidijital
tamemen kendine özel bir yazılımı var ve şu ana kadar türkiyede satılan tüm media player cihazların menülerinden hem çok kolay hem çok kullanışlı. qnap zaten şu anda türkiye'de satışı olan player ların en iyisi diyebiliriz. Burada yanlış anlaşılmasın taraflı bilgi vermekte istemiyoruz Biz sadece qnap değil popcorn, egreat,wd, dark, bigtop ürünlerini de satıyoruz bu cihazlar arasında en iyisi popcorn a-110 idi qnap ı a 110 ile kıyaslamamızda çıkan sonuç bu ama c 200 ile teknik kıyaslamayı yapmadık C-200 distribütör firma tarafından ithal edildiğinde önümüzdeki günlerde bu ürünü de satacağız. popcorn c 200 ile teknik yönden kıyaslama imkanımız şu an için olmadığından yorum getirmemiz yanlış olur. C 200 birçok yenilkle gelecek elbette qnap a göre tek dezavantajı kasa büyüklüğü ama C 200 ünde birçok artısı olacağı muhakkak. Qnap fiyat konusuna fiyatın yüksek olduğu doğru ancak avrupadaki satı fiyatlarıyla TR deki satış fiyatları arasında uçurum yok yinede fiyat konunda önümüzdeki dönemlerde indirim yapılması için çalışıyoruz.
Bir forumdaşınız olarak adetli getirmeyin derim kardeş satamazsınız en azından forumlar üzerinden belki bilen bilmeyen alır orası ayrı da
Kalitesine tek lafım olamaz ama 300 TL'lik WDTV Live'dan tek üstün tarafı içine disk takılması. Menülerin güzelliği falan demeyin, bu cihazları film seyretmek için alıyoruz.
qnap ı kullanan ve pop corn a-110 ile birebir kıyaslama yapan biri olarak kesinlikle qnap diyebilirim egreat in dediğiniz modellerini görmedim ama m34a modeli gördüm ve testlerden zaten gerek ısınma gerek hız bakımında popcorndan çok geride bir cihaz qnap ise zaten popcorn a 110 dan kalite olduğuna göre egreat e 5 basar. qnap server konusunda profesyonel bir firma network media player ın bu kadar verimli ve kalite olması kimseyi şaşırtmasın. Ancak Fiyatın biraz daha düşmesi bencede iyi olur
syn metepe zaten bizim iddeamız şu an türkiyede resmi satışı olan ürünlerden bahsediyoruz egreat in sadece M34A modeli TR de satılıyor ki satıcılardan biri biziz bu ürünle kıyaslama yaptık elbette. Kullandığımız cümlede tr de satılan lar arasında dedim ancak egreatın diğer modellerininde qnap'ın hızına yetişebildiğini ve stabil çalıştığını sanmıyorum. Yazılım konusunda dediğinize katılıyorum ancak qnap ın kurumsal kimliği ve asıl yaptığı işi biliyorsanız yazılım konusunda da profesyonel bir firma. C 200 ile şu an için değerlendirmem yakın bir zaman içerisinde kıyaslama yapıp farkı yazarız
quote:
Orijinalden alıntı: Seko92
Kalitesine tek lafım olamaz ama 300 TL'lik WDTV Live'dan tek üstün tarafı içine disk takılması. Menülerin güzelliği falan demeyin, bu cihazları film seyretmek için alıyoruz.
Aynen size katılıyorum menülerin güzelliği yada kolaylığı çok küçük bir ayrıntı menü güzel olur ama çalışması stabil olmaz ise ne işe yarar değilmi. Bu cihazı film izlemek için alıyorsunuz alıyoruz. takılma donma olmadan film izlemek komutlara anında cevap veren sorunsuz bir makinada film keyfinden bahsediyoruz bizde başka birşeyden değil. İnanın satış için belirtmiyorum cihazı incelerken teknik arkadaşlarla ne konuşuyoruz biliyormusunuz "haydi düşünün bu cihazın ne eksi yönü var :) " artıları okadar fazla ki eksi bir yeri olsun eleştirelim dedik ama Şu ana kadar eksi denecek kısmını belirleyemedik. Bulunca inanın onuda yazacağız.
:)
Sayın battal1979,
Forumda oldukça yenisiniz.. Yaptığınız değerlendirmeye ne yazık ki katılamıyorum.. Popcorn A110 ve Egreat M34A modelini Sancak ithal etmektedir. Ve kendi ifadeleriyle de M34A, A110'nun yapabildiği herşeyi yapabilmektedir. :)
Diğer taraftan, popcorn'da ısınma probleminden çok bahsedildi ama M34A için ısınma probleminden bir siz bahsediyorsunuz.. Ürünü gerçekten kullandımız mı merak ediyorum.. Çok uzun süreler test ettiğim bu cihazda kasanın ılıklaşmasından öte bir ısınmaya ben hiç şahit olmadım.
Qnap kaliteli ürünler üreten bir firma olabilir.. zaten ürünü görmediğimiz için kalitesi hakkında olumsuz bir şey de söyleyemeyiz.. ancak sizin diğer ürünlerin üstüne basarak bu ürünü yukarı çıkartmaya çalışmanız da ilginç geliyor bana.. Ayrıca AYNI ÇİP ve ANAKARTI kullanan bir ürünün nasıl DAHA KALİTELİ olacağını da pek anlayabilmiş değilim. Kasa kalitesinden bahsediyorsanız o konuda fikrimi daha önce de ifade etmiştim.
Bizde millet olarak ısınma konusuna bir takıntı var nedense. Aynı mevzuları motosiklet sitelerinde de konuşuyoruz. Isınma bir problem değildir. Ne zaman problem denebilir ? Cihaz ısınmadan dolayı kilitlenmeler yaşıyorsa eğer ısınma sorunu var diyebiliriz. Yoksa çalışan cihaz ya da makine (her ne ise) tabi ki ısınacaktır.
Bu kadar övgüden sonra dün akşam Youtube'da Qnap NMP-1000 videolarını izledim. O videolar hızlı çekimde oynatılmamışsa eğer, cihazın hızı beni hayrete düşürdü. Özellikle resimlerdeki slayt gösterim hızı inanılmaz. Eğer bunu sadece yazılım ile yapmışlarsa Syabas'ın daha kırk fırın ekmek yemesi lazım diye düşünüyorum. Nasıl böyle olmuş anlamadım doğrusu. Videoları izlemenizi tavsiye ederim. Fakat 1080p oynatma performansının diğer 8635'lerden farklı olmayacağına eminim. O noktada yemez yani. Kullananlar şu meşhur videoların popcorn A-110'da takılanlarını bir deneseler de görsek diyorum, merak ettim doğrusu.
Yine de bu kadar etkileyici bir performansı 840 TL ile yan yana koyduğumda hala o kadar etmiyor. Hepsidijital'i suçlamıyorum bütün dünyada fiyatı yüksek bunun. Şöyle 500 - 600 TL arası olsa alınabilirdi.
bilgisayarda bir işlemciyi farklı anakartlarda kullandığınızda farklı işlemci performansları alabiliyorsunuz. Anakart üzerindeki devreler, ısınma vb birçok etken işlemcinin yada ramların yada ekran kartının performansını etkileyebiliyor.
aynı şekilde, bu tip nmt'lerde, her ne kadar aynı işlemciler kullanılsa da diğer parçaların kalitesi, mühendisliği, işçiliği ve en önemlisi yazılımı gibi birçok etkenden dolayı performans farkı çıkması bence gayet doğal. Demek ki qnap birçok öğeyi başarılı bir şekilde bir araya getirmiş. Parasını da ona göre bekliyor, imkanı olanlar bence taviz vermesinler en iyisini almaya çalışsınlar.
hocam QNAP NMP-1000 nasıl bir alettir? incelemesi filan varmı? birde kullananlar birşeyler yazsa iyi olacak
Yeni başlık açmak istemediğim için buraya yazayım dedim, fransız HDLand (http://www.hdlandblog.com/search?updated-max=2010-03-07T14%3A58%3A00%2B01%3A00&max-results=12) sitesindeki habere göre Qnap NMP 1000-P diye yeni bir modeli Nisan ayında satışa sunacakmış. Yeni modelin işlemcisi sigma 8643 ve fiyatı da 330 € olacakmış. Eğer bu fiyatttan çıkarsa mevcut modelin kalitesi ve performansını göz önünde bulundurarak alınabilir bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Bir kez alıp medya oynatıcı dosyasını kapatabiliriz. Umarım Hepsidijital bunu da en kısa zamanda getirtir.
Sonunda müştelerden ve kullanıclardan gelen talep üzerine QNAP NMP 1000 hd player i kısa bir süre herkes alabilsin diye özel anlaşma ile fiyatını % 35 indirdik. Bilindiği gibi 600 tl ve aşağısı bu ürün için ideal fiyat olacağı yazılmıştı biz sizin için daha fazlasını yaptık. 10 gün sürecekve stoklarla sınırlı bu cazip fiyat avantajını ve qnap kalitesini merak edenler kaçırmamalı.
mutlaka iyi niyetlisinizdir.....buna inanmak istiyorum....ama fiyatı iyi niyetinize rağmen hala çok yüksek..... hele artık yeni sigma 8640'lardan ve realtek 1073'lerden sonra eski sigma 8635 işlemcili bir ürün için fiyatı fahiş bile sayılabilir