Şimdi Ara

QNAP NMP-1000 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Reklam Kokan Hareketler Bunlar Mayk :)))
  • Millet cihazın indirim öncesi fiyatından öyle korkmuş ki başlığa girip bakmıyor bile. İlk başta bu fiyattan çıksa peynir ekmek gibi satardı. 8635'e kısmet olmadı, darısı 8643'lü modelin başına.
  • evet inşallah 8643 iyi fiyata girer
  • Sanırım cihazın Avrupa'da çıkışı Haziran gibi olacak, bize ancak yaz sonu gelir.
  • Arkadaşlar elbette tüm media player hatta tüm elektronik ürünlerin avrupa fiyatına türkiyede satışa çıkmasını herkes ister hem satıcı hemde tüketiciler ister. sonuçta satıcının yapacağı kar 2 fiyatta aynı olur fark düşük fiyat olursa daha fazla satılır ki buda zaten satıcının istediği şeydir. Ancak tüm elektronik ürünlerinin ithalat maliyetleri türkiye de çok fazladır. Neredeyse % 50 leri bulan hatta bazı durumlarda aşan bir maliyet söz konusudur. O nedenle resmi olarak ithal edilen bu tür cihazların avrupa fiyatlarına tr de satılması biraz zordur.

Şu an için yaptığımız kampanyada da satış rakamları iyi seviyededir ve hızla yükselmektedir. Bizim için QNAP ta en sevindirici olay bu ürünü satın almış müşterilerimizden iade gelmemesi ve aksine memmuniyet bildirmeleridir. Cihazın reklamının yada bilinirliği elbette çok önemli ancak bu ürünü alan kullanıcılarında üründen memnun kalması daha önemlidir.

Bu cihazda donanım olarak neredeys herşey mevcut

Dahili ve Harici HDD takılabilmesi OK
    Usb girişi ve e sata çıkışı OK
    WİFİ uyumu OK
    Basit Türkçe menü kolay kullanım OK
    Eternet bağlantısı ağ üzerinden izleme OK
    Sadece bu Qnap a özel Güncel film fragmanları izleyebilme (OK)
    Süper hızlı tepki süresi OK
    Renk canlılığı OK
    Boyutu ve çözünürlüğü ne olursa olsun Tüm formataları sorunsuz oynatma OK vs vs..

Bunun dışında talep edilen özelliklerde olabilir amam media player olarak bu özellikler kullanıcılara fazlasıyla yeter.

• QNAP NMP-1000'i alalı 4 ayı geçti.
    Hemen hemen bütün özelliklerini test etme olanağı buldum. Cihazın en önemli problemi stabil olmaması. Canı isteyince çalışıyor, istemeyince olmadık problemler yaşıyorsunuz.
    Özellikle dosya sisteminin sık sık bozulması, Torrent indirme esnasında kilitlenmeler, indirilen torrentlerin dosyalarında bozulmalar, torrent indirme esnasında durup dururken indirmenin askıya alınması, olmadık zamanda kilitlenme, .mkv dosyalarını gösterirken kilitlenme ve duraksamalar, map network drive ile ağ üzerinden disk olarak tanıtıldığında dosya transferlerinin sık sık yarıda kesilmesi, FTP bağlantısının çok yavaş olması gibi azımsanmayacak problemler yaşadım.

Cihazı satın aldığmdan bu yana iki kere firmware güncellemesi yaptım. Beraberinde aldığım 1.5 TB'lık Seagate disk QNAP'in sitesinde tam uyumlu görünüyor. Yaptığım güncellemeler de disk erişim problemlerim, kilitlenmeler ve dosya sistemi bozulmalarına ilaç olmadı.

Diski USB kablosu ile bilgisayara bağladığımda, her seferinde Windows'un 'donanımı güvenli olarak çıkar' seçeneği ile USB bağlantısını kesmeme rağmen NTFS sisteminde rastlantısal olarak bozulmalar meydana geldi. Bu bozulmalardan dolayı diski birden fazla formatlamak zorunda kaldım.

Ayrıca medya dosyalarının otomatik olarak indekslenmesi özelliğini de açarsanız, tam bir felaket yaşıyorsunuz. Çok uzun süren indeksleme sürecine giriyor ve bu özelliği açık tutarsanız cihazın stabilitesi iyice azalıyor.

Dosya sisteminin güvenilir olmamasından dolayı aleti sitesinde söylendiği gibi bir NAS olarak veya yedekleme ortamı gibi kullanmak, kıymetli verilerinizi cihaza emanet etmek neredeyse imkânsız.

Son olarak Torrent indirme esnasında yine kilitlendi ve diski USB ile bilgisayarıma taktığımda dosya sisteminin yine bolzulduğunu tespit ettim. Ardından yine aynı kısır döngüye girdim. Formatla-dene-formatla-dene-takılan formatlamadan sonra kapa-aç-tekrar formatla.

Sonunda başa çıkamadım ve bir hafta kadar önce satın aldığım Ereyon firması ile irtibata geçtim. Korktuğum başıma gelmedi ve firma sattığı malın problemi ile çok ilgilendi, hemen kendilerine servis için göndermemi istediler. Şu anda serviste ve sonucu bekliyorum.

Tüm bu problemleri yaşayan da sadece ben değilim. Örneğin BT indirme esnasında takılma ve dosya sistemi bozulmaları, kilitlenmeler, belirli dosya formatlarındaki filmlerin gösteriminde problemler, disk formatlaması esnasında takılma, QNAP yetkililerinin problemlere kayıtsız kalışını, v.b. problemleri QNAP'in ingilizce forumunda NMP-1000 için ayrılmış bölümde ( http://forum.qnap.com/viewforum.php?f=176 ) bolca okuyabilirsiniz.

Bir de başlangıçta performansını çok beğenmeyerek film hastası bir yakınıma satmayı düşünüyordum NMP'yi. Allah'tan yapmamışım böyle bir şeyi. Yaşadığım problemleri onun yaşadığını ve kısıtlı bilgisayar bilgisinden dolayı saçını başını yolduğunu ve beni kendisine bozuk cihaz vermekle suçladığını düşünmek bile istemiyorum.

Artık ne yazık ki 'Ahhh keşke bir HTPC toplasaydım' diye hayıflanıp verdiğim paraya yanıyorum.

Cihaz servisten geri döndüğünde yaşadıklarımı/yaşayacaklarımı anlatmaya devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertuncb -- 20 Nisan 2010; 19:31:32 >

• Qnap ile ile ilgili her türlü teknik desteğe buradan ulaşabilirsinz arkadaşlar.

http://www.qnapclub.com/

• Bu cihazın ederi 350 TL

tabi zorla al diyen yok ama herşeyinde bir normali vardır..

QNAP-1000P modeli olsa belki şimdilik eder diyebiliriz..

En azından Chipset Model Sigma 8643 diye belki olur deriz...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.