Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (761. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.791
Cevap
343
Favori
1.932.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #9
Giriş

Orijinalden alıntı: qazxi

2014 model. 6000 de tamamen bitiyor. :)
    Şu anda 5000km. civarı yapmışım. Kontrol ettim. Son çizginin az üstünde.
    Bu arada çalışır durumdayken yağ kapağını açtım. Hafif bir buhar çıktı. Sonrasında motor arıza ışığı yandı.
    Bayramdan sonra servise gideceğim.
    Hafif buhar çıkması normal ama sürekli üfleme varsa sıkıntı büyük.Bu arada aracınızda 6000 da yağ bitiyorsa motorta tahribat oluşmuş olabilir serviste hangi yağ marka ve numara kullanıldı sürekli motorun çalışması sesli mi nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: defiant82

Hafif buhar çıkması normal ama sürekli üfleme varsa sıkıntı büyük.Bu arada aracınızda 6000 da yağ bitiyorsa motorta tahribat oluşmuş olabilir serviste hangi yağ marka ve numara kullanıldı sürekli motorun çalışması sesli mi nasıl

Alıntıları Göster
    Sürekli üfleme olup olmadığını bakmadım. Serviste hangi numara koyduklarına şimdiye kadar hiç dikkat etmiyordum. Sanırım ellerinde ne varsa onu koyuyorlar. en son 5x40 koydurmuştum. Motor sesi soğukken daha fazla geliyor ama ısınınca ses olmuyor. Normal kullanımda hissetmiyorum ama yağ eksilince düşük hız ve devirlerde ayağımı gazdan çekince bir hırıltı oluyor.
    Motorda tahribat varsa ne yapmak lazım. güvenilir bir servis anadolu yakasında tavsiye edebilir misiniz?

• quote:

Sürekli üfleme olup olmadığını bakmadım. Serviste hangi numara koyduklarına şimdiye kadar hiç dikkat etmiyordum. Sanırım ellerinde ne varsa onu koyuyorlar. en son 5x40 koydurmuştum. Motor sesi soğukken daha fazla geliyor ama ısınınca ses olmuyor. Normal kullanımda hissetmiyorum ama yağ eksilince düşük hız ve devirlerde ayağımı gazdan çekince bir hırıltı oluyor.
    Motorda tahribat varsa ne yapmak lazım. güvenilir bir servis anadolu yakasında tavsiye edebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Ben istanbulda yaşamıyorum o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım ama en kısa sürede araca kompresyon testi yaptırmanızı öneririm

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben istanbulda yaşamıyorum o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım ama en kısa sürede araca kompresyon testi yaptırmanızı öneririm

• iyi bayramlar herkese
    kısalar için led donusum yapan tecrube eden arkadaslar varmı acaba?Malum bizim kısalar rezalet.

MOTUL YAĞIN ORİJİNAL OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? QASHQAİ XTRAIL KADJAR İÇİN UYGUN MOTUL YAĞI HANGİSİDİR?
    Taner Aydınyoutube
    MOTUL YAĞIN ORİJİNAL OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? QASHQAİ XTRAIL KADJAR İÇİN UYGUN MOTUL YAĞI HANGİSİDİR?
    https://www.youtube.com/watch?v=jE3-a_jyDy0

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

• Fabrika çıkışlı mı hatalı yani? Stoplar kapağa sürte sürte iz yapmış

Bir de bagaj kapağı puntoları sizin araçlarda da bu şekilde mi?

Puntolar rastgele atılmış sanki

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### ### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    ben kendi servisine götürmeyi düşünüyorum. 60 bin bakımı geldi bujiler değişiyor. eski arabam farklı bir markaydı özel servis de aracımın içine ettiler. dışarıda aracımı yaptırmayı o yüzden düşünmüyorum. 6000 de yağ bitemesi normal değil. servis her yağ değişiminde karter tapasını değiştir dışarıda bunu değiştiriyorlar mı bilmiyorum buradan da sızma yapabilir. egzoz dan yağ atımı var mı, arabanın altından vs kontrol edin.
    Egzozda mavi duman yok, hafif bir kurum var ama kuru. 3 farklı servis de herhangi bir yerde bir sızıntı görmedi. motor çalışması sesi vs herşey normal diyorlar. hepsi yağ markasına kabahat buluyor (petrol ofisi). Bu sefer motul deneyeceğim.
    Diğer taraftan; ben kullanırken bir sıkıntı yaşamıyorum. İçim rahat etsin diye motorda bir işlem yaptırmaktansa 6 ayda bir yağ değiştirmek daha mantıklı olabilir.

Egzozda mavi duman yok, hafif bir kurum var ama kuru. 3 farklı servis de herhangi bir yerde bir sızıntı görmedi. motor çalışması sesi vs herşey normal diyorlar. hepsi yağ markasına kabahat buluyor (petrol ofisi). Bu sefer motul deneyeceğim.
    Diğer taraftan; ben kullanırken bir sıkıntı yaşamıyorum. İçim rahat etsin diye motorda bir işlem yaptırmaktansa 6 ayda bir yağ değiştirmek daha mantıklı olabilir.
    Motul xcess 5w40 mı alacaksınız

• Arkadaşlar 2016 qashqai 1.6dci Aracım çalıştırdıktan sonra frene basılı olduğu halde vites Topuzu takılı kalıyor bazen 1dakika içinde bazen 2-3 dakika içinde düzeliyor sebebi nedir bu sorunla karşılaşan arkadaşlar var mı cevaplarsanız mutlu olurum teşekkür ediyorum

Bir arkadaşıma sıfır civic bulamadığı için bunu önermişler.. 210bin diyorlar
  • selamlar sayın forum üyeleri.
    Qashqai tekna aracım var. Cruise control takılmıyor dedi servis. Universal takan taktıran var mıdır. yardımcı olursanız memnun olurum. teşekkürler

Orijinalden alıntı: tauncer

selamlar sayın forum üyeleri.
    Qashqai tekna aracım var. Cruise control takılmıyor dedi servis. Universal takan taktıran var mıdır. yardımcı olursanız memnun olurum. teşekkürler
    Qashqai Tekna da Cruise control standart donanımda var zaten, siz başka bir şey mi kastediyorsunuz acaba.

benimkinde yok malesef sol taraf tuşlar dolu sağ taraf cruise tuşunun olduğu taraf boş. yağmur sensörü, far sensörü, dijital klima, katlanır ayna vs. hepsi var bir cruise control yok
    Mümkün değil olmaması, yağmur sensörü, far sensörü, dijital klima, katlanır ayna vs. hepsi olacak bir cruise control olmayacak, çok ilginç.
    Biraz bilgi verirmisiniz araçla ilgili, mesela kaç model aracınız, Türkiye de siniz değil mi, bir de direksiyonun fotosunu çekip buraya atarsanız daha iyi anlarız olayı.

Orijinalden alıntı: Ege..

Mümkün değil olmaması, yağmur sensörü, far sensörü, dijital klima, katlanır ayna vs. hepsi olacak bir cruise control olmayacak, çok ilginç.
    Biraz bilgi verirmisiniz araçla ilgili, mesela kaç model aracınız, Türkiye de siniz değil mi, bir de direksiyonun fotosunu çekip buraya atarsanız daha iyi anlarız olayı.

Alıntıları Göster
    2009 model Qashqai tekna 1.6 benzin manuel. bildiğim bu.

• quote:

2009 model Qashqai tekna 1.6 benzin manuel. bildiğim bu.

Alıntıları Göster
    Sizin adınıza gerçekten üzüldüm, çünkü maalesef aracın üretimi ile ilgili ay farkıyla cruise control u kaçırmışsınız. Aracınız 2009 yılı Haziran ayından önce alınmış. 2009 yılı Temmuz ayından itibaren direksiyon aşağıdaki gibi çıkmaya başladı ve cruise control var. Neyse sağlık olsun, aracınızı güle güle kullanın.
    .

• rostr.... adlı bir firma üniversal olarak Cruise control ü rogue nissanlara uygulamış. ama bunu türkiyede uygulayabilecek birileri var mı acaba. bilgisi olan buyursun. Direksiyon benim aracın aynısı.

Rostrayoutube
    Add Cruise Control to Nissan Rogue
    https://www.youtube.com/watch?v=GZ0Oe9G6qHk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tauncer -- 17 Haziran 2020; 23:9:50 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.