Anakart fsb değerini 340 dan yukarı çıkarmıyor.Yani işlemci 2.7 ye kadar oc edebiliyom.Pci express değerini 102 yapınca 2.8 yapabildim.Bir kaç oyunda hd 6850 ye darboğaz yapıyodu şimdi darboğaz kalktı.Böyle kullanmamın bir sakıncası varmı ? Sıcaklıklar normalda pci express clock değeri kafamı kurcalıyor.
Pci a kesinlikle dokunma derler. Genel olarak stsbiliteyi bozar derler. Ama bazen baska firsat kalmiyor.
Evde e5700 var. Anakart OC menusu yok adam gibi voltaj falan ayarlanmiyor. Normalde 220 fsb nin ustune cikamazken pci i 108 gapinca 240 a cikabildim bellekelere dikkat et bir de fazla yukari kacmasinlae
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: fatihburak95
Pci a kesinlikle dokunma derler. Genel olarak stsbiliteyi bozar derler. Ama bazen baska firsat kalmiyor.
Evde e5700 var. Anakart OC menusu yok adam gibi voltaj falan ayarlanmiyor. Normalde 220 fsb nin ustune cikamazken pci i 108 gapinca 240 a cikabildim bellekelere dikkat et bir de fazla yukari kacmasinlae
Hocam bellekler 667 normali 700 mhzde çalışıyo ocli biri soğutuculu diğeri değil.Hız düşürünce pc açılımıyo ramin ayar etti bu anakart beni
Asus P5Q SE anakart ve 1066 mhz ram ile Q8400'ü 3.0'da voltaj değerini artırmadan sorunsuz kullandım.