Şimdi Ara

Ekran Kartı Core Clock Speed Sabitleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. MSI GTX 1060 6 GB Gaming X, Ryzen 5 1600 (14nm), 16 gb 3000 mhz ram e sahip bir sistemim var. Ekran kartım gerektiği taktirde (sistemi zorlayan AC odyssey, COD Warzone gibi oyunlar) clock speed ini en üst çıkabileceği seviyeye (OC lu 2000mhz) ye çıkartıyor ve bu değerde sabit kalıyor. Fakat ekran kartı tam olarak kullanmayan oyunlarda ise base clock speed inden(1569 mhz) yukarı çıkmıyor. Bunun gayet doğal olduğunu biliyorum. Fakat oynadığım valorant diye bir FPS oyununda clock speed im 1569-2000 mhz arasında değişiklik yapıyor. Bazen 1600 küsür bazen 1700 küsr oluyor. Bu da FPS imde ciddi dalgalanmalara sebep oluyor. Benim sormak istediğim valorant a gireceğim zaman clock speed imi max haline sabitleyip valorant ı kapattığımda eski base haline döndürebileceğim ayar nedir? Böyle bir ayar varsa yaparsam ekran kartıma zararı olur mu?








  • Sorun güncel. Konuyu yanlış alt başlığa açmış olabilirim.
  • MSI Afterburner yazılımını kurup ekran kartının ayarlarına müdahale edebilirsiniz. Internet'te Afterburner'ın kullanımı hakkında çok sayıda rehber mevcut.


    Yazılımı aşağıdaki resmi MSI sitesinden indirebilirsiniz :


    https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards

  • Afterburner programını uzun zamandır kullanıyorum. Sormaya çalıştığım şey AC Odyssey gibi yüksek GPU kullanımı isteyen oyunlarda 2000 mhz core clockta çalışabilen ekran kartımın yüksek GPU istemeyen oyunlarda da 2000 mhz core clockta çalıştırıp çalıştıramayacağım. Yani bazı oyunlarda 1569 mhzde değil de AC Odyssey'deki gibi 2000 mhzde çalışmasını istiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fleau de Dieu -- 4 Ocak 2021; 20:2:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.