Şimdi Ara

Q6600 G0 Sonunda Tr'de(ilk testler:3900mhz ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2dk orthos almanın mantığını anlamadım , o hızda 2 dk cık mı orthos alabiliyor ?!!

1-2 saat ortos alabildiği max değer nedir hava ile ?
  • quote:

herşey çok iyi de

2dk orthos almanın mantığını anlamadım , o hızda 2 dk cık mı orthos alabiliyor ?!!

çekirdek sıcaklıklarını gördün mü acaba ondan olmasın
  • Gerçekten çok iyi değerler
  • ilk olarak, yukarda 4 adet orthos açılmış.
    orthos 2 çekirdek birden kasar.
    yani 4 x 2 = 8 çekirdek lazım o testi yapabilmen için.

ikincisi, orthosların hepsinde ilk iki çekirdek seçili gibi duruyor. zaten başka açıklaması yok 2 .ekirdek 72 derece,
    diğer iki çekirdek ise 51 derece. Galiba onlar kullanılmıyor. yoksa 2 dakika 51 derecede durmaları imkansız zaten.
    yani bu testte sadece 2 çekirdek test etmişsin. 4 çekirdek birden calismiyor.

g0 , piyasadaki e6750'ler ile aynı kalitede görünüyor.
    sıcaklık problemi oldugundan 4 çekirdeğin saatlerce orthosda 1.55 volt ile durması imkansız. ne fanı koyarsanız koyun.
    2 adet çiftli cekirdek + 8 mb cahce demek kat be kat artan transistör sayısı demektir ki sogutma anlamında brrr gibi bi
    su sogutmadan baskası paklamaz bence gunluk 3.8 ghz filan kullanmak isteyenlerin. programların da %99'u 4 çekirdegi kullanmayacagından,
    gunluk kullanım için 6750 veya 6600 gibi işlemciler tabii ki daha uygun.

Vista'nın hız testinde 3.2 ghz e2160 , 5.7 puan alıyor. Şimdi bu durumda insan hangi işlemciyle yola devam edecegini şaşırıyor.
    Ya salak Microsoft.
    Ya salak Intel.
    Ya da salak Biz.

Q6600 G0 Sonunda Tr'de(ilk testler:3900mhz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 30 Ağustos 2007; 11:28:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

ilk olarak, yukarda 4 adet orthos açılmış.
    orthos 2 çekirdek birden kasar.
    yani 4 x 2 = 8 çekirdek lazım o testi yapabilmen için.

ikincisi, orthosların hepsinde ilk iki çekirdek seçili gibi duruyor. zaten başka açıklaması yok 2 .ekirdek 72 derece,
    diğer iki çekirdek ise 51 derece. Galiba onlar kullanılmıyor. yoksa 2 dakika 51 derecede durmaları imkansız zaten.
    yani bu testte sadece 2 çekirdek test etmişsin. 4 çekirdek birden calismiyor.

g0 , piyasadaki e6750'ler ile aynı kalitede görünüyor.
    sıcaklık problemi oldugundan 4 çekirdeğin saatlerce orthosda 1.55 volt ile durması imkansız. ne fanı koyarsanız koyun.
    2 adet çiftli cekirdek + 8 mb cahce demek kat be kat artan transistör sayısı demektir ki sogutma anlamında brrr gibi bi
    su sogutmadan baskası paklamaz bence gunluk 3.8 ghz filan kullanmak isteyenlerin. programların da %99'u 4 çekirdegi kullanmayacagından,
    gunluk kullanım için 6750 veya 6600 gibi işlemciler tabii ki daha uygun.

Vista'nın hız testinde 3.2 ghz e2160 , 5.7 puan alıyor. Şimdi bu durumda insan hangi işlemciyle yola devam edecegini şaşırıyor.
    Ya salak Microsoft.
    Ya salak Intel.
    Ya da salak Biz.

bunun aciklamasi yok basit

tamamen ihtiyaca gore

oyun oynayan muzik film vs gibi islerler ugrasan herkese oc li 2160 bile yeterli
    en kotu e4300

daha ustu bench video isleme vsvs gibi surekli 2 den fazla cekirdek kullanan lar icin ise q serisi tabiki
    ha bu durum 2 seneye en az q serisi yeterli olacak sekilde tabiki deiscek ama daha 2 sene var o zamana 16 cekirdekler cikar

• quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

quote:

herşey çok iyi de

peki max orthos alabildiği değer ?
    sonuçta kullanamadıktan sonra 3900 olmuş - 4900 olmuş bir faydası yok son kullanıcı için
    suyla da kolay kolay tutulmaz o işlemci quad olduğu için

işlemci 4 ghz i rahat geçer gibi , sıcaklıklar fazla olduğundan çıkamamışsın sanırım , güzel işlemci , meraklısına

edit : g0 a göre çok ısınıyor gibi geldi bana
    eğer bu şekilde ısınıyorsa 1,45 v de kullanmak imkansız gibi
    3200 civarı anca kullanılabilir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auril -- 30 Ağustos 2007; 14:51:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Auril

quote:

Orjinalden alıntı: wenigma

quote:

herşey çok iyi de

peki max orthos alabildiği değer ?
    sonuçta kullanamadıktan sonra 3900 olmuş - 4900 olmuş bir faydası yok son kullanıcı için
    suyla da kolay kolay tutulmaz o işlemci quad olduğu için

işlemci 4 ghz i rahat geçer gibi , sıcaklıklar fazla olduğundan çıkamamışsın sanırım , güzel işlemci , meraklısına

bu degerler potansiyel hakknda bilg vermek icin bence

3900 mhz yapan bir kart
    stok fanla 3200 de sorunsuz calisir bence

• tam editlemiştim bende 3200 diye

stok fanla def voltaj la nereye gidebiliyorsa anca o kadar gidersin
    verdiğin extra her voltaj katlanarak sıcaklık olarak geri gelir sana

bir de def voltaj max kaç mhz orthos alabiliyor acaba ?
    testlerin devamını bekleriz
  • Arkadaslar basta verdigim orthos sadece 2 cekirdegi test ediyordu..
    Yeni bir program buldum..
    Bu program 4 cekirdegi ayni anda Prime95 testinden gecirior.
    Oldukca agir bir test..
    Bununla islemci default voltajda oldugu halde (1.35v) 3500mhz de test ettim..

20dk lik test yeterli olur sanirim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xms

Arkadaslar basta verdigim orthos sadece 2 cekirdegi test ediyordu..
    Oldukca agir bir test..

stok fan mi ?

stok fan sa tek kelime ile harika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 30 Ağustos 2007; 17:23:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

Oldukca agir bir test..

stok fan mi ?

Bu stok fan muhabbeti nerden cıktı?
    4 cekirdek bir islemcinin hava sogutma ile default voltajda 3500mhz de quad prime95 almasi harika degil mi yani?
    Su sogutma ile yapmıyorlar bu degeri!

• quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

Oldukca agir bir test..

stok fan mi ?

Bu stok fan muhabbeti nerden cıktı?
    4 cekirdek bir islemcinin hava sogutma ile default voltajda 3500mhz de quad prime95 almasi harika degil mi yani?
    Su sogutma ile yapmıyorlar bu degeri!

ei de hocam ben gitcem islemci alcam

birde 100 dolar fan a vercem

bana ters

o yuzden bana stok fanla kac da stabil oldugu onemli

ha fani 1 kez alip yillarca kullanabilicek olsa eywallah derdim ama p4 478 soket icin aldigim oc fanim cop oldu simdi

• orthos ile 4 çekirdeğide yüklenmek istersen, orthos u 2 defa aç. 2 ayrı pencerede 2 + 2 olarak 4 çekirdeğide test etmiş olursun
  • süper olmuş ya arkadaşlar ben anlamadım şimdiye kadar ovorlock benim işlemcide arkadaşınki gibi yalnız ben anlamıyorum mesela hızını 1800 çıkarmak istiyorum ama o 9x çarpı seçeneğini nasıl yapacam ve voltajını kaç verecem sistemim asus striker 8800 gts q6600 ocz 2 gb 800 mhz cl4 xfi creative silverstone 1000 supply dj tv kartı 250 samsun sata hdd ve thermaltake 745 bigwater yardımcı olurmusunuz çok deneme yaptım ama hep başarısız oldum bilen arkadaş beni eklerse veya cevaplarsa çok mutlu olurum msn alikamer_@hotmail.com
  • nerden buldun o prog öle
  • Xms eline sağlık bizim kütük B3 rev göre oldukça oldukça iyi değerler ,G0 rev ile intel iyi iş çıkarmış yabancı forumlarda G0 hava soğutma ile 4ghzi geçenler mevcut bu hafta içi deneme fırsatı bulanacağım bakalım bizimki nasıl çıkacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

orthos ile 4 çekirdeğide yüklenmek istersen, orthos u 2 defa aç. 2 ayrı pencerede 2 + 2 olarak 4 çekirdeğide test etmiş olursun

O sekilde de sadece iki cekirdegi test ediyor!
    Sagolsun Fenomenhaa 4 cekirdegi birden test eden Prime95 i verdi

Görüldüğü gibi 4 cekirdeki ayni anda ayri ayri test ediyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: zalman_1

süper olmuş ya arkadaşlar ben anlamadım şimdiye kadar ovorlock benim işlemcide arkadaşınki gibi yalnız ben anlamıyorum mesela hızını 1800 çıkarmak istiyorum ama o 9x çarpı seçeneğini nasıl yapacam ve voltajını kaç verecem sistemim asus striker 8800 gts q6600 ocz 2 gb 800 mhz cl4 xfi creative silverstone 1000 supply dj tv kartı 250 samsun sata hdd ve thermaltake 745 bigwater yardımcı olurmusunuz çok deneme yaptım ama hep başarısız oldum bilen arkadaş beni eklerse veya cevaplarsa çok mutlu olurum msn alikamer_@hotmail.com

Sisteminiz cok guzel..
    o-c konusunda cpu nun kodu onemli.. Oncelike elinizde q6600 un B3 mu yoksa G0 mi olduguna bakmalimisin.
    Eger SLACR kodlu ise bu G0 demektir ve bu islemcinin daha iyi o-c oluca anlamina gelir..
    o-c yaparken carpandan daha ziyade fsb uzerinde oynama yapmalisiniz..
    İlk etapta kesinlikle voltaj degerleriyle oynamayin..
    Bu linkte o-c nasıl yapılır ile ilgili ayrintilari bulabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm
    Burda da yeni nesil P35 chipsetli MSI Diamond anakartin nasil o-c yapilacagi anlatiliyor:
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=techexpressdesc&express_no=78

• quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

nerden buldun o prog öle

iyiki bir program buldun. şımarma hemen..
  • çok teşekkürler sayın xms hocam evet işlemcim malesef go çıkmadı b3 çıktı peki bu kötümü yani ben bunlan iyi bir ovorclock yapamazmıyım ayrıca bu ovorlock olayı kalıcımı oluyor kalıcı olursa pc ye herhengi bir zararı oluyormu tşk ediyorum ilginden dolayı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.