Şimdi Ara

Q6600 G0 Sonunda Tr'de(ilk testler:3900mhz ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 tane orthos la da 4 çekirdeğe tam yük bindirebilirsin

2 tane orthos aç
    windows görev yöneticisine gir
    orthos lara sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla dan hangi çekirdeklere yük bindireceğini seçebilirsin

bunu 4 tane ayrı prime açarak da yapabilirsin
  • Mehmet hacı senin megane dan daha iyi çıkçış q6600
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman_1

çok teşekkürler sayın xms hocam evet işlemcim malesef go çıkmadı b3 çıktı peki bu kötümü yani ben bunlan iyi bir ovorclock yapamazmıyım ayrıca bu ovorlock olayı kalıcımı oluyor kalıcı olursa pc ye herhengi bir zararı oluyormu tşk ediyorum ilginden dolayı

Yaparsiniz. en az 3200mhz de calisir.. o-c yi dikkatli yani sıcaklık voltaj ayarlarını usulune uygun yaparsaniz zarar vermez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Mehmet hacı senin megane dan daha iyi çıkçış q6600

megana laf yok! maşallahı var
  • Ben aldırdım tabiki maaşallahı olacak
  • Arkadaşlar bende bu işlemciyi almak istiyorum ama bendeki şu an kullandığım scythe ninja marka cpu soğutucum acaba bu işlemci ile uyumlu olabilir mi?
    Birde overclock yaparsam acaba bu soğutucu yeterli olur mu acaba?

soğutucuyu gömek içinwww.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0236
  • İslemci ninja uyumludur, ve iyide bir sogutucudur.
  • bilgi için teşekkürler...

fakat bi soru daha kafamı kurcalayıp duruyor. şimdiki anakartlarda bir sürü bakır soğutucu var gerek gigabyte olsun gerek msi gerek asus bunların hepsinde bu bakır soğutucular işlemci yuvasına çok yakın gibi duruyor acaba bu soğtucunun o bakırlara temas etme gibi bi durumu ortaya çıkabilir mi?

quote:

Orjinalden alıntı: visualize

İslemci ninja uyumludur, ve iyide bir sogutucudur.
  • eski revizyonlarında güzelleri yok değil alın size g0 gibi b3 revizyon 3600üstü render henüz yapmadım bile

soğutucu bigtyphon normal günlük kullanım uzay montaj değil
    anakart gigabayte p35 dq6 (quad core ile olmazsa olamaz anakart)
    ram 4x1gb kingston hyperx
    750watt tt
    512 mb 1950xtx

Q6600 G0 Sonunda Tr'de(ilk testler:3900mhz )
  • q6600 ile yakında trafımdan rekor gelecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

MERHABA BİR SORUM OLACAK; YURT İÇİ VE DIŞI YAPTIĞIM İNCELEMELERE GÖRE Q6600 ELİMDEKİ E6750 YE GÖRE OYUNLARDA FPS OLARAK HİÇ BİR ARTISI YOK HATTA DEF HALLERİNDE E6750 DAHA BAŞARILI GÖRÜNÜYO BU İŞLEMCİLER ŞİMDİLİK OYUNLAR TARAFINDAN KULLANILAMIYORMU YOKSA BU İŞLEMCİLER SADECE BENCH VE SKOR AMAÇLI İŞLEMCİLERMİ TEŞEKKÜRLER

aynen oyle kullanilmiyor

bu islemcinin 3700 mhz i ile benim e4300 un stok fan gunluk 3141 mhz i ayni fps veriyor

Abartmayalım. Eğer o tür birşey varsa ekran kartı darboğaz oluşturuyor demektir. Ne olursa olsun 3700 MHz'lik core mimarisine sahip bir işlemci 3141 MHz'lik core mimarisine sahip işlemciden çok daha iyi sonuç vericektir.

Bu arada yeni işlemcin hayırlı olsun xms. Orthos ile 4 çekirdeğide kullanmak istiyorsan yapman gereken şey çekirdeklere görev atamak. Bunuda windows görev yöneticisi ile yapabilirsin. Takıldığın yer olursa yardımcı olurum

• 3d mark 2006 tam bi saçmalık bence.

4 çekirdekli bi makinede cpu puanı çok yuksek cıkıyor bu da toplam puana ekleniyor.
    tek çekirdekli makinede ise 4 çekirdege ragmen cok dusuk cıkıyor.

ama oyunların hangisi 4 çekirdek kullanıyor.
    sonucta oyunlara etkisi insanı yanıltıyordur bence.
    cpu'nuz kuvvetliyse oyuna yansımaz ki bu, neden 3dmark 06'da cpu puanına bu kadar tolerans gösterilmiş anlamak güç.
    sonuçta genel puanı daha düşük bi pc'nin ekran kartı biraz daha guclu olabilir,
    puana bakıp da q6600'lü sistem daha hızlıdır demek saçma olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

eski revizyonlarında güzelleri yok değil alın size g0 gibi b3 revizyon 3600üstü render henüz yapmadım bile

Ali maşallahi var.. b3 olmasına ragmen cok guzel cıkmıs islemcin.. g0 dan farkı yok..

quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN

Bu arada yeni işlemcin hayırlı olsun xms. Orthos ile 4 çekirdeğide kullanmak istiyorsan yapman gereken şey çekirdeklere görev atamak. Bunuda windows görev yöneticisi ile yapabilirsin. Takıldığın yer olursa yardımcı olurum

AnacoN hocam sagolasin..

Fenomenhaa 4 cekirdegi birden test eden Prime95 i verdi...

Görüldüğü gibi bu tek programla 4 cekirdek ayni anda test ediliyor..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bendeki B3 @3.83

3.7 3Dmark 06 bıtırebılıyorum Mehmet hoca:

(2900XT TR Rekordur)

• benim yeni psu gelsin hele q6600 de oc nasıl olurmuş görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 6 Eylül 2007; 20:58:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

eski revizyonlarında güzelleri yok değil alın size g0 gibi b3 revizyon 3600üstü render henüz yapmadım bile

soğutucu bigtyphon normal günlük kullanım uzay montaj değil
    anakart gigabayte p35 dq6 (quad core ile olmazsa olamaz anakart)
    ram 4x1gb kingston hyperx
    750watt tt
    512 mb 1950xtx

hocam bende q6600 go varda daha sistemi toplamadım ''anakart gigabayte p35 dq6 (quad core ile olmazsa olamaz anakart)'' demişsin. anakart olarak GIGABYTE GA-P35C-DS3R almıştım sence kötü bir seçimmi olmuş kutudan daha çıkarmadım değiştirebilirim ne dersin değiştirsemmi

• quote:

Orjinalden alıntı: ramazanavci
    hocam bende q6600 go varda daha sistemi toplamadım ''anakart gigabayte p35 dq6 (quad core ile olmazsa olamaz anakart)'' demişsin. anakart olarak GIGABYTE GA-P35C-DS3R almıştım sence kötü bir seçimmi olmuş kutudan daha çıkarmadım değiştirebilirim ne dersin değiştirsemmi

P35C-DS3R ile denem fırsatım oldu Q6600 G0,450 fsb default yapıyor ama tabi DQ6 bundan bir gömlek daha üstün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 12 Eylül 2007; 0:46:32 >

• prime95 programında ben 4 cekirdekle test yapamadım nasıl yapılıyor bilen var mı ?
  • http://www.computerbase.de/downloads/software/systemueberwachung/prime95/?url=14026 bunu indir. Çalıştırdıktan sonra Test/Worker Threads den açılacak olan penceredeki Number of worker threads satırına işlemcinin çekirdek sayısını gir, yani 4. Sonra options/torture test ardından Ok. Bu işlem 4 çekirdeğin aynı anda stabilite testine tabi tutulmasını sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 13 Eylül 2007; 18:26:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xms

quote:

Orjinalden alıntı: losthell

evet oyun,film internet,müzik için alanların bu işlemcilere para vermesi kesinlikle mantıksız aynı şey çünkü..bende e2160 var 3375mhzde 1.425v ile kullanıyorum günlük oyunlarda canavar,masaüstünde ben bir yavaşlığını görmedim çnkü en fazla nette gezerken müzik dinlerim birde diske defrag yaparım bunun için tek çekirdek bile yeterli ztn..yani siz c2d mimarisini satın alın 3000mhz yapın gerisi önemli değil 10yıldır pc kullanıyorum paso aynı anda 5tane KASAN program ve üstü kullanan kmseyi tanımadım..dediğim gibi firefox,winamp,emule,speedfan,fraps,defrag,winrar bunlar açık olur en fazla ki bunlarda çift çekirdekli işlemciyi asla kasmaz..

Bu mantıkla hareket ediyor olsaydim ilk bilgisayarim pentium 133'u kullanmaya devam etmem gerekirdi sanirim..
    Intel yarin 8 cekirdekli islemci cikaricak. Biz 4 cekirdek bize yeter demiycez. Daha yuksegini almaya calişicaz..
    İçinde bu tutkuyu tasimiyana anlamsiz gelse de, kazık yemek dense de insanlık bu tutku sayesinde yukseliyor emin olun..

1 sene önce PII 333 Mhz'ye Windows XP Kurmuştum (tüm bilgisayarcılara sormuştum kaldırmaz dediler) ama kaldırdı çok şükür.

Windows 7 dakikada açılıyordu ve kapatırken 2 dakikada kapanıyordu. (Devamlı böyle bir bilgisayarada SABIR lazım)

Şimdiki sistemimle çok memnunum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.