Şimdi Ara

Python'u 100 Soruda Türkçe Ayrıntılı Açıklamalarla Öğrenelim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • heveslimuhendis.com olarak Python için Türkçe içerik sunmaktayım. Aynı zamanda Python.tc 'de de yazarlık yapıyorum. 100 Soruda Python'ı bitirelim mi? 100 Soruda Python Türkçe yazı serisine isteyenler beklenir. Ayrıntılı açıklamalarla devam edecek ve 100 soru ile Python'un temelleri ele alınacak. Ne kadar sürede biter bilemiyorum. heveslimuhendis.com ve python.tc den takip edebilirsiniz. Şu ana kadar 15 soru bitirdik bile! Bazı sorulara emin olun o kadar uzun açıklamalar yapıyorum ki heveslimuhendis.com ya da python.tc den görebilirsiniz. Örnek Bir Soru:

"""Soru8: 

Virgülle yazılmış cümleleri kullanıcıdan alıp alfabetik şekilde sıralayacak bir program yazın.
    without,hello,bag,world için;
    bag,hello,without,world
    çıktısını alın.

"""

kelimelerimiz=[x for x in input().split(',')] # Kelimelerimizi tanımlayalım. Kullanıcıdan aldığımız yazıya x diyelim ve
    # Kullanıcıdan aldığımız(input()) x yazısını .split(",") ile virgüllerin
    # kelimelerin arasında bir belirteç gibi olduğunu tanımlayalım. Virgülleri
    # böylelikle aradan çıkarmış olduk.

kelimelerimiz = kelimelerimiz.sort() # kelimelerimiz 'i artık sıralamalıyız. Bunun için .sort kullanalım ve
    # kelimelerimiz listesini alfabeye göre sıralanmış hali ile güncelleyelim.
    print(",".join(kelimelerimiz)) # Virgüllerimizi çıkarmıştık. Virgüllerimizi join ile ekleyip kelimelerimizi
    # sıralayalım.

Emin olun bu sadece 1 sorunun açıklaması. Şu an 15'i devirdik. Desteğnizi ve sorularınızı bekliyorum.Hevesli Bir Mühendis

• Bu program kelimelerimiz = kelimelerimiz.sort() kısmında patlar yalnız

list.sort() metodu bir şey return etmiyor. Listeyi sort edip geçiyor. kelimelerimiz.sort() deseniz yeterli o satırda.
  • @Fulctrum

Hocam ben de yazacak olsam böyle yazmam zaten. Fark ettiysen değişkenlere a b gibi değerler vermek yerine Türk birinin anlaması için konuyla alakalı olan neyse onu yazıyorum. kelimelerimiz 'i kelimelerimiz.sort() ile güncellediğimizi belirtmek için uzun uzun öyle yazdım yoksa haklısın. kelimelerimiz = kelimelerimiz.sort()

Siteye girersen ve kodları incelersen özellikle 10-15'i, programlamaya yeni başlayan bir insana, sanki roman okuma tadında bir eğitim vermek için böyle açıklamalara giriştim. Bazı sorular gerçekten bayağı ayrıntılı çözüldü. Kodların efektif olmasından ziyade eğitime yönelik olmasını istediğim için böyle bir işe giriştim açıkçası.

Yine de eleştiriniz için çok teşekkürler. Ben de yazarken hatalar yapabilirim ve siz uyardıkça ben de herkes de öğreniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heveslimuhendis -- 12 Şubat 2017; 22:44:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.