Şimdi Ara

pwm fan sorunu. Akasa apache 4 pin fan ile GA-EP45DS33LR anakartı uyduramadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Hepsiburada.com dan akasa apache 4 pin ultra sessiz fan aldım ve anakartıma taktım. Fan çalışmadı.

Ancak bilgisayarı açınca fan 1-2 kımıldama hareketi yapar gibi oluyor ama dönmüyor.

işin ilginç tarafı fanı kendim elimle çevirdiğimde ise fan hafiften dönmeye başlıyor ve anakartın "pc health status" unda fanın 268 rpm gibi yavaş bir hızda döndüğü görünüyor.

Fanın dönmesini engelleyecek kesinlikle fiziksel bir faktör olacağını da düşünmüyorum, çünkü fanı elime aldığımda en ufak titresimle bile ileri-geri hareketi yapıyor.

Problemin bir başka yüzü ise anakartın biosunda fan hızını kontrol edebileceğim hiçbir şeyi bulamamam.

Yani pwm fonksiyonlarına anakartımla ualamıyorum. Speedfan programı ile de herhangi bir müdahalede bulunamıyorum. Anakartta 4 pin war ama işin altndan kalkamadım..

Çaresini bilen war mıdır????

• Akasa apache 4 pinli pwm ısı kontrollü bir fandır. thermal algılayıcısı da olduğundan soğuk ortamda çalışma gereği duymuyor. 3 pinli bir fan soketine takarsan çalışacaktır. SpeedFan programı ile hangi ısıda kaç devirde döneceği ayarlarını yaparsan sorunsuzca 4 pin sokette yine çalışacaktır. fan bağlantısı üzerinde eğer 2.nci bir 4pin fan girişi var ise işlemci fanı ile (birlikte bağlanıp işlemci fanına göre ) hareket etmesi sağlanabilir.
    .
  • Evet aynı sorunu bende dün yaşadım,Apache 12 cm fanımı (kapağa monte ettim) 4 pin'lik girişe bağladıktan sonra çalışmadığını gördüm,bir ileri bir geri kımıldıyor sadece..
    Sonra bios'tan PC HEALTH STATUS'ten FAN1 System Fail Warning'i : ENABLE yaptım.Kaydetip Çıktım..
    Bilgisayarı yeniden başlattım fan yine hareketsiz olduğundan sistem uyarı sesi vermeye başladı,bende FAN1 System Fail Warning'i : DİSABLE yaptım,ardından bir süre oyun oynadım oyundan çıkınca kontrol ettim fan devir hızı 838'e kadar yükselmişti,kulağımı dayadım çıt yok gerçekten çok sessiz.
    Fanın bu hareketleri normal dimi arkadaşlar.
    Tabii bu arada fanın böyle durağan veya yavaş çalışması'nın ses konusunda artıları varken,yüksek devirlerde çalışmasına oranla soğutma konusunda eksi oluyor dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 1 Mart 2010; 19:38:29 >
  • birebir aynı sorunu ben de yaşadım az önce.Çıkardığım fan 3 pinliydi ve akasayı doğal olarak boş duran 4 pin girişine taktım ve arkadaşın dediği gibi 1-2 sağa sola dönüyor 1 cmlik hareketlerle,elimle çevirince de yavaş da olsa tam dönüyor.Enable disable denedim üstümdeki arkadaşın dediği gibi ama o da fayda etmedi,en sonunda ufukman'ın dediği gibi 4 pinden çıkartıp 3 pine taktım.Şimdi,çıkarttığım fan gibi harıl harıl dönüyor.E o zaman nerede kaldı sessizlik di mi :) İşte sorum da bu noktada.Sizce 4 pindeyken dönmemesi tamamen normal midir? (speedfan ile henüz deneyemedim şu an zamanım yok) eğer 4 pindeyken dönmeyişi(crysis'e girdim yarım saat yüksek seçenekte oynadım hala dönmedi akasa fan 4 pindeyken) normalse,3 pinden çıkartıp 4 pine geri takacağım.
  • 2 ocaktan bu yana o fanı bi köşeye attım ve gürültülü fanımla idade ediyorum. Çünkü özek nedenlerden dolayı artık vaktim yok. Burada speedfan çözümü önerildi ama uğraşıp deneyemedim.
    1 kere de elime fan darbesi yedim. İşten iyice soğudum.

Üretenlerin a. ku.
  • Yaklaşık sizinle aynı zamana tekabül ediyor sanırım, bir akasa apache fan aldım. Fanı anakartta 4 pinli sokete taktığımda soğutucu takılı değil uyarısı veriyor. Fakat fan tam hızda dönüyor. Fan kontrolcüsüne taktığımda da kesinlikle yavaşlamıyor 1200 küsür rpmde çalışmaya devam ediyor. Sanırım sorunlu bir seriden sorunlu fanları kakaladılar bize hepsi buradadan bende bir köşeye attım sesine katlanamadığım için..
  • Bende aynı fandan 2 tane aldım hepsiburadadan.İkisinide işlemci soğutucusu üzerine taktım.Anakartımdaki,işlemcinin ordaki soketlerin 2side 4 pinliydi.2 fanıda bu 4 pin soketlere taktım.Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum 1 aydır.Hiç dönmeme gibi bir problem olmadı.Bence biosunuzla ilgili bir problem var.Fanlarda bahsettiğiniz kadar sesli değiller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fan sesli mi değil mi bilemem ama benimki, tam hızda döndüğünden sanırım, ses yapıyor fan kontrolcüsü varsa bir deneyin isterseniz..
  • Hocam biostan tam hızda açıyorum ikisinide öyle rahatsız edici ses çıkarmıyorlar.Rahatsız ediciden kastım ses motorundan gelmiyo üflediği havanın sesi.
  • Fanı speedfan programına tanıtmayı başardım.Şimdi istediğim hızda dönüyor.Demek benim bios biraz sade çünkü bilindik fan fail warning seçenekleri hariç sys fan'a dair een ufak bir ayar yok.Sadece cpu'nun hızını pwm'ye göre ayarlamak için seçenek var.Neyse sorun halloldu şimdi sıra cpu'ya da bir tane apache almakta.
  • Anladım, benim de kastettiğim zaten fan çalışırken üflediği havanın sesi..Elimde noctua, thermalright ve akasa nın fanları var fakat en hızlıda o kadar ses çıkarmıyorlar. Eminim fan biraz daha yavaş döndüğünde ses çıkarmıyordur fakat bendekinde sorun var sanırım en hızlıda döndüğü için üflediği havada olsa ses yapıyor. Gerçi sese karşı biraz hassasım ondan da olabilir. Servisle irtibata geçtik bakalım sonuç ne olacak..
  • Olabilir hocam.Bende ses konusunda hassasım.Bende 1200rpmlik nanoxialardan var tabi Apachiler onlar kadar sessiz olamazlar ama üfledikleri havaya görede sesleri fazla sayılmaz.Ama siz yinede bir bakın fanınızda problem olabilir.
  • BENDE BU FANDAN alacaktım ama bu yorumları okudukdan sonra vazgeccem gıbı bunun gıbı saglam bır fanın boyle bır sorunu olması gercekten cok sıkıcı idi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: makovad

BENDE BU FANDAN alacaktım ama bu yorumları okudukdan sonra vazgeccem gıbı bunun gıbı saglam bır fanın boyle bır sorunu olması gercekten cok sıkıcı idi..

ben bu sabah 2 tane aldım,cooler master GEmin II ye takmak için,çok moralim bozuldu,yazılanları okuyunca.

bakalım,olmazsa iade edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omryildirim

quote:

BENDE BU FANDAN alacaktım ama bu yorumları okudukdan sonra vazgeccem gıbı bunun gıbı saglam bır fanın boyle bır sorunu olması gercekten cok sıkıcı idi..

ben bu sabah 2 tane aldım,cooler master GEmin II ye takmak için,çok moralim bozuldu,yazılanları okuyunca.

Ya dostum ben kullanıyorum kaç aydır bir problem yok.Harika fanlar oldukçada kaliteli.Neresini beğenmediniz anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donyali61

quote:

quote:

Ya dostum ben kullanıyorum kaç aydır bir problem yok.Harika fanlar oldukçada kaliteli.Neresini beğenmediniz anlamıyorum.

ben daha kullanamadım ki,bugün satın aldım,vatan'dan(internetten)
    elime ulaşmadı daha,ama yorumlar,insanın içini karatıyor.Bir hevesle 2 tane aldım.GEminII ye takacağım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donyali61

quote:

quote:

ben daha kullanamadım ki,bugün satın aldım,vatan'dan(internetten)
    elime ulaşmadı daha,ama yorumlar,insanın içini karatıyor.Bir hevesle 2 tane aldım.GEminII ye takacağım

Hayırlı olsun.İçini karartmana gerek yok.Bende Megashadow da kullanıyorum kaç aydır.Taş gibi fanlar.Hiç bir problemlerini görmedim.Şanssızlıkları olmuştur bazı arkadaşların ama çevremdede kullanan var bu fanlardan.Hiçbirinden şikayet duymadım.Sen içini ferah tut bişey olmaz.

• bende yeni aldım taktım 4pin çalışmıyor. yazılanları deniyim bakiyim.
  • yok olmuyor iade mi etsem acaba. bios da falan da görmüyo tık yok.
  • eğer arızalı olduğunu düşünüyorsanız gönderin geri

bu kadar şikaetçi var ama ikinci elde satan yok o da enteresan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.