Şimdi Ara

Aerocool P500C + 10 Fan + Kule Tipi Soğutucu - Fan Dizilimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Aerocool P500C kasası ve toplam 10 adet 120 mm PWM fan var. İşlemcide kule tipi hava soğutucu kullanıyorum. Amacım kasada doğru bir hava akışı kurmak, CPU ve GPU sıcaklıklarını düşürmek ve mümkünse pozitif basınçla toz kontrolünü de sağlamak.

Kasada ön panel tamamen kapalı, bu yüzden hava girişi yan ve alt kısımlardan olacak. Toplam 10 fanı en verimli şekilde nereye yerleştirmem gerektiği konusunda emin olamadım.

Aklımdaki düzen şu şekilde:

• Yan panel (Side) → 3 fan /Giriş
    • Alt (Bottom) → 3 fan / Giriş
    • Üst (Top) → 3 fan / Çıkış
    • Arka (Rear) → 1 fan / Çıkış

Ayrıca kule tipi soğutucunun fan yönü konusunda da emin olmak istiyorum. Şu an fan arkaya doğru üflüyor ama bazı videolarda farklı yönler de gördüm. Bu konuda tavsiyeniz nedir?

Son olarak; hub + anakart bağlantılarını nasıl dağıtmak daha iyi olur? (PWM kontrolü açısından)

Benzer kasayı veya çoklu fan düzenini kullananların fikirlerini duymak isterim.

Mümkünse örnek bir montaj videosu veya şema paylaşabilirseniz çok iyi olur M

• Aerocool P500C + 10 Fan + Kule Tipi Soğutucu - Fan Dizilimi Yardım

Fan diziliminde sorun yok. İşlemci soğutucun da ya arkaya ya da üste bakacak yapısı gereği. Benim anakartta 1 CPU_FAN, 1 CPU_OPT ve 3 CHA_FAN olduğundan tüm portlara dağıttım. Fazladan fanım olduğu için radyatör üzerine de takarak pull push olarak CPU_FAN ve OPT portlarını kullanıyorum, diğer fanlar da CHA_FAN portlarında. Böylece her fan sırasını ayrı kontrol edebiliyorum. Toplamda 15 fan var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.