Şimdi Ara

(Pusu)Delonghi Kahve Makinesi ESAM 6650 Primadonna 1999 ve altı takip (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
6
Favori
12.276
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    taze kahve içerdim.
    bizim burda starbucks ta yok. en yakın 800 km uzakta
    şimdilik nescafe mccafe ise idare ediyorum
  • Günlerdir 850 ile 6650 modeli arasında bir başka deyişle 600 lira yatırımla 2000 TL yi toslamak arasında gidip gelirken, karar verme ölçütü olarak 10-50 TL lik Mug ların konu edileceği hiç aklıma gelmezdi arkadaşlar. Ne Mug sevgisiymiş bu böyle. Cihazın binbir özelliği var, hala benim emektar mug sığar mı sığmaz mı... Çok şahane bir kamyon tekeri var bende lakin uyduracak arabayı bir türlü bulamıyorum hesabı :P...
  • Bu fiyata gerçekten alınacak bir ürün ciddi bir indirime girmiş. Gerçek espresso ve türevi kahveler, hatta türk kahvesi de dahil bütün kahveler, öğütüldükten sonra hemen pişirilmelidir. Bu sebepten çekirdek ile kullanılabilen bir makine en pratiği oluyor. Buna benzer siemens guggenau gibi ankastre alternatiflere bakarsanız ucuz olduğunu görürsünüz.

Kahveyi bir keyif olarak görmek lazım, her akşam evimde 2 adet içen biri olarak almayı düşündüm. Tabi buzdolabı fiyatına olduğunu görmek düşündürücü oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerkane

Günlerdir 850 ile 6650 modeli arasında bir başka deyişle 600 lira yatırımla 2000 TL yi toslamak arasında gidip gelirken, karar verme ölçütü olarak 10-50 TL lik Mug ların konu edileceği hiç aklıma gelmezdi arkadaşlar. Ne Mug sevgisiymiş bu böyle. Cihazın binbir özelliği var, hala benim emektar mug sığar mı sığmaz mı... Çok şahane bir kamyon tekeri var bende lakin uyduracak arabayı bir türlü bulamıyorum hesabı :P...

Dostum sonucta bu makinaları bean to cup diye satıyorlar,eger tekrar ayrı bir kaba doldurup oradan mug'a aktarmam gerekecekse pratikligi kalmıyor benim açımdan.ben genelde 400-450ml lik muglarla iciyorum latteyi,ve sırf bunlar sigmadigi icin 850 modelini almadım,yoksa o fiyata kaçırmazdim o modeli.prima donna 6650 cok iyi gozukuyor ,fiyat da iyi bence,yalnız yabancı sitelerde sut sıcaklığı yeterli diil diye bazı şikayetler var,latte gibi içecekleri cok sıcak sevenler buna da dikkat etsin derim.eger world kampanyası falan olsaydı bu 6650 yi almistim ben coktan .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Günlerdir 850 ile 6650 modeli arasında bir başka deyişle 600 lira yatırımla 2000 TL yi toslamak arasında gidip gelirken, karar verme ölçütü olarak 10-50 TL lik Mug ların konu edileceği hiç aklıma gelmezdi arkadaşlar. Ne Mug sevgisiymiş bu böyle. Cihazın binbir özelliği var, hala benim emektar mug sığar mı sığmaz mı... Çok şahane bir kamyon tekeri var bende lakin uyduracak arabayı bir türlü bulamıyorum hesabı :P...

Zaten dünyada bu tür kahvelerin yapılacağı bardakların çok standart boyutları var. Ekipmanlarda bu boyutlara göze dizayn ediliyor. Mug dediğiniz şey de sıcak çkolata ve filtre kahvede kullanılıyor, sığmasını beklemek kişisel tercihleriniz için standardın değiştirilmesini beklemek olur. Üstünde fincan ısıtması vs de var ürünün. Ben çok beğendim, link için teşekkürler.

• bu cihaza bu parayı verebilmem için kahveyi, suyu, sütü, şekeri vs. kendinin üretiyor olması gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 24 Ekim 2013; 14:47:47 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Aslında birçok kişi için böyle. Senelerden beri bize eritme kahve olan neskafeyi kahve olarak sattıkları için, bizden Avrupa'ya geçen kahve kültürü ne yazık ki kendi ülkemizde bitmiş durumda. Bugün Avrupa'nın her yerinde 1 euroya güzel kahve içebilirsiniz. Yani bizim paramızla 1 tlye içmek gibi, düşünsenize İstanbul'da nerede içebilirsiniz 1 Tl'ye kahve? Belki uzak semtlerindeki kahvehanelerde, orda bile min. 2 tldir. Zaten bugün ortalama bir kafeye gitseniz bir kahve istiyorum deseniz, size Neskafe getirirler 5 liradan satarlar.

Diyeceğim şu ki, aslında kahve kültürü yok edilmese, bu makinaya ihtiyacımız olmadan keyifli kahve içebilirdik, evimize giderken yolda bu ihtiyacımızı 1 tl'ye giderebilirdik, yada yemekten sonra yanı başımızdaki bakkala gidip 1 fincan kahve isteyebilirdik. Kültür yok olduğu için kaliteli kahvede 5-6 liralara satılıyor, ortalam bir tiryaki günde 2 adet içse, günde 10 ayda 300 tl eder. senede 3600tl. ilk senede parasını çıkarıyor zaten :)

• Nescafe'nin üretim sürecini bir kez izleyen bir daha kahve diye ağzına koymaz, Coca Cola içmişten beter olur kanısındayım. Hatta benim gibi hiç çay içmemiş bir adamı bile çaya başlatabilir. Burada çok uzatmanın anlamı yok. Kahve Candır Kahve candır çünkü Kafein öyle sihirli bir madde gibi gün geçtikçe yararları üzerine düzülen methiyeler artıyor da artıyor. Ben kendi adıma sürekli kahve içmezsem odaklanamıyorum hiçbir işe güce. Dİğer yandan alışkanlık olarak benimseyip sevdiğimiz Türk Usulü pişirme tarzı ise benim gibi günde 5-6 fincan tüketenlerin uzun erimde canına okuyacak bir yöntem. Zira ister Filtre Kahve, İster Moka ya da Espresso makinesi olsun kahvenini tozunu bize yutturmuyor. Bu sayede mide çeperini asidiyle delen kahvenin tozunu ve telvesini yutmadan aromasını tadıyoruz, oysa Türk Usülü "super fine" çekilmiş bol telveli bir kahveyi içtiğimizde üzerine su içsek bile kendimize kötülük etmiş oluyoruz. Bu açıdan bakıldığında büyük bir hizmet olan kahve makinesine yapılan hiçbir yatırım karşılıksız kalmayacaktır. Düşünün binbir arama taramayla 2-3 yıl önce büyük yatırımlarla aldığımız LCD Televizyonların çoğu eski teknoloji oluverdi bile. Oysa bir DeLonghi ESAM6650, onun çekip demleyemeyeceği bir kahve türü icat olmadıkça ufak tefek parça değişimleriyle ömürlük bir hizmet sunabilir tiryakisine... Kahve Kültürü demişken cestel nickli arkadaşın dediği gibi her çeşit kahvenin içileceği bardağın şekli şemali ve boyutu az buçuk belli. İçeni kınamam ama içmeeemmm... İstanbulun ortasında Amerikan çiftçilerinin rağbet ettiği V8 Dodge RAM lerle gezmeyi sevenlere benzetiyorum her kahve çeşidini şu meşhur mug lara doldurmak zorunda hisseden arkadaşları... Bu arada Ristretto yu da dolduran oluyor mu muga onu da ayrıca merak ettim şimdi :) Şaka maka şu ENPARA nın 100 lira iadesine Hepsiburada da bir çek eklerse 6650 ye oynamam kaçınılmaz olacak gibi :))

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Dostum sonucta bu makinaları bean to cup diye satıyorlar,eger tekrar ayrı bir kaba doldurup oradan mug'a aktarmam gerekecekse pratikligi kalmıyor benim açımdan.ben genelde 400-450ml lik muglarla iciyorum latteyi,ve sırf bunlar sigmadigi icin 850 modelini almadım,yoksa o fiyata kaçırmazdim o modeli.prima donna 6650 cok iyi gozukuyor ,fiyat da iyi bence,yalnız yabancı sitelerde sut sıcaklığı yeterli diil diye bazı şikayetler var,latte gibi içecekleri cok sıcak sevenler buna da dikkat etsin derim.eger world kampanyası falan olsaydı bu 6650 yi almistim ben coktan .

Süt köpüğü cok sicak değil ancak sut sıcaklığı istediğiniz kadar sicak oluyor. Zaten kafedeki de dahil hiçbir sut köpüğü kahve kadar sicak olmuyor termodinamik kaynaklı bir durum.

Sizin Mug sığıyor bu arada belirtmiştim sanırım. Yüksekliği ayarlanabiliyor, espresso yapacağınız zaman en iyi krema icin kucuk bardağa yaklaştırmamız lazım çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Dostum alt kapağı çıkarmadan tabanla kahve çıkış yeri arası kac cm? Bu arada başlığı güncelle istersen,zira hem maxipuan hemde hediye ceki kampanyası sona erdi,1999tl şu anda.

• 1999 tl fiyat başlık güncellensin
  • 2000 TL starbuck kartıma yüklesem 421 kampanyasız grande flitre kahve yapar. 20 kahveye 1 içecek bedava idi galiba. ondan da 21 kahve yapar. 442 kahve.
    tabi bu makineyi alsak kahve dünyasından falan 45 TL den kahve de aldıgımız düşünülünce sanki starbuck daha ucuz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

2000 TL starbuck kartıma yüklesem 421 kampanyasız grande flitre kahve yapar. 20 kahveye 1 içecek bedava idi galiba. ondan da 21 kahve yapar. 442 kahve.
    tabi bu makineyi alsak kahve dünyasından falan 45 TL den kahve de aldıgımız düşünülünce sanki starbuck daha ucuz gibi.

Evde yaptığınız kahve starbucks dan daha iyi olur biraz uğraşırsanız.ayrica bu makinayı bozulmazsa 10-15 yıl kullanırsınız.

• ilk yatırım maliyeti yüksek. tchibo unun falan süt köpürtmeli makineleri bir indirime girse alcam. Simdilik french presse devam
  • ucuz alternatif

(Pusu)Delonghi Kahve Makinesi ESAM 6650 Primadonna 1999 ve altı takip
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestel

Aslında birçok kişi için böyle. Senelerden beri bize eritme kahve olan neskafeyi kahve olarak sattıkları için, bizden Avrupa'ya geçen kahve kültürü ne yazık ki kendi ülkemizde bitmiş durumda. Bugün Avrupa'nın her yerinde 1 euroya güzel kahve içebilirsiniz. Yani bizim paramızla 1 tlye içmek gibi, düşünsenize İstanbul'da nerede içebilirsiniz 1 Tl'ye kahve? Belki uzak semtlerindeki kahvehanelerde, orda bile min. 2 tldir. Zaten bugün ortalama bir kafeye gitseniz bir kahve istiyorum deseniz, size Neskafe getirirler 5 liradan satarlar.

Diyeceğim şu ki, aslında kahve kültürü yok edilmese, bu makinaya ihtiyacımız olmadan keyifli kahve içebilirdik, evimize giderken yolda bu ihtiyacımızı 1 tl'ye giderebilirdik, yada yemekten sonra yanı başımızdaki bakkala gidip 1 fincan kahve isteyebilirdik. Kültür yok olduğu için kaliteli kahvede 5-6 liralara satılıyor, ortalam bir tiryaki günde 2 adet içse, günde 10 ayda 300 tl eder. senede 3600tl. ilk senede parasını çıkarıyor zaten :)

Çok doğru bir tespit, çayı istediğiniz yerde 50 kuruşa içebiliyoken, en kötü sulu Türk kahvesini 2-3 TL'den aşağı bulamıyoruz.
    Bizim ülkemizde çay-ihtiyaç, kahve-keyif hatta lüks olarak görülür.

Günde 10 bardak civarı çay, 2-3 bardak kahve (Türk ya da espresso) içerim fakat bir fincan kahveden aldığım keyfi 10 bardak çaydan alamam.

Düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 25 Ekim 2013; 19:09:24 >

• Bende delonghi nin zamanında 250 tl ye aldığım makineleri var evde ve işyerinde altı yedi senedir idare ediyor. Nescafe zaten içemiyorum arasında dağlar var. Ben genelde espresso ve amerikano takıldığımdan o kadar teferruatlı makinelere ihtiyacım olmuyor, sade kahve içenler bu alternatifi de göz önünde bulundursunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitro

Bende delonghi nin zamanında 250 tl ye aldığım makineleri var evde ve işyerinde altı yedi senedir idare ediyor. Nescafe zaten içemiyorum arasında dağlar var. Ben genelde espresso ve amerikano takıldığımdan o kadar teferruatlı makinelere ihtiyacım olmuyor, sade kahve içenler bu alternatifi de göz önünde bulundursunlar.

Sade kahve ile ilgisi yok bu durumun, çekirdek kahveyi ogutmek, ogutulmus kahve alıp kötü kahve icmek sorunlarından kurtulmak icin tavsiye etmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Dostum alt kapağı çıkarmadan tabanla kahve çıkış yeri arası kac cm? Bu arada başlığı güncelle istersen,zira hem maxipuan hemde hediye ceki kampanyası sona erdi,1999tl şu anda.

Normal halde 12cm, ama hafif yan yatirarak 14cm bardak alıyor

Kapak kalkınca (dibi dar, boyu uzun latte bardağı icin) 15.5 cm

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

quote:

Orijinalden alıntı: nitro

Bende delonghi nin zamanında 250 tl ye aldığım makineleri var evde ve işyerinde altı yedi senedir idare ediyor. Nescafe zaten içemiyorum arasında dağlar var. Ben genelde espresso ve amerikano takıldığımdan o kadar teferruatlı makinelere ihtiyacım olmuyor, sade kahve içenler bu alternatifi de göz önünde bulundursunlar.

Sade kahve ile ilgisi yok bu durumun, çekirdek kahveyi ogutmek, ogutulmus kahve alıp kötü kahve icmek sorunlarından kurtulmak icin tavsiye etmiştim.

Ya ben tam anlatamadım heralde demek istediğimi. Benim istediğim delonghinin daha ucuza espresso makineleri var latte capuccino performansı iyi değil ama ben starbuckstan kahve alıp öğütüp içiyorum gayette başarılı. Kahveyi sade tercih edenler için bu makineler de tercih edilebilir demek istemiştim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.