Şimdi Ara

(Pusu)Delonghi Kahve Makinesi ESAM 6650 Primadonna 1999 ve altı takip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
6
Favori
12.276
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

Baslik hatali 1999 tl cikiyor cepten duzeltilmeli...

Arkadas 100tl maxipuan ve 100tl cek hediyesini de düşerek yazmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada tekrar inceleyince fark ettim,bardak boyu ile ilgili problem bu makinada yok,ec850 modelinde var.o modelde indirime girmiş 599tl olmus ki cok iyi fiyat bence.

• yarın birgün milli piyango sayısal falan vursa ilk bunu alırım
  • 15 bar basınç bu fiyatta bir ürün için kanaatimce iyi değil.
  • french press sevene lafım yok,

starbucks azıcık kahve koyuyor dediğiniz ESPRESSO kahve öyle yapılır. iki kaşık nescafe mi atacak?

kafe işleten insan bunu almasın bozulur,

15 bar basınçtan fazla veren alet hangisi acaba (manuel değil, superautomatic ve 3000 lira altında)?

bardak sıkıntısı yok, uzun latte bardakları sığıyor, zemindeki kapak da açılıp daha da derinleşebiliyor, ama tabi ki büyük mug sığmaz. onlar çok uzun hiçbir makineye dik sığmaz. bir bardağa yaparsınız dökersiniz ben öyle yapıyorum. yan dayayıp espressosunu attıktan sonra süt sürahisi yüksek zaten o şekilde de yapılabilir. çok alçak değil ve aşağı yukarı oynar başlıklı musluğu var.

dediğim gibi günde 4 fincan civarı kullanıyoruz, memnunuz. doldur, boşalt, temizle, süpür hiçbir derdi yok. tek temizlenen şey süt sürahisi o da 4 güne kadar dayanıyor
    alet zaten "atık kahve kabını boşalt, su ekle, bir dur arkadaş" her türlü uyarıyı yapıyor.

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    evet dünyada böyle bir fiyat yok. ben bir de fırın almıştım üstüne

alet çok kaliteli. zemindeki metal bile döküm parça. alüminyum falan yok. yarım kilo gelir en az.

toplamda boş hali 19 kilo civarı yanlış hatırlamıyorsam. boyutları çok büyük değil. görüntüsü de çok şık. et kemik konuşan kantar gibi
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Yiğit dostum maksimum kac cm mug sığar?14cm yazmis websitesinde ama senden net bilgi almak daha iyi olur.o bardaktan bu bardağa boşaltıp yapmak istemiyorum,zaten oyle yapacak olsam 600e düşen delonghiyi alırım,daha mantıklı olur.mug ı koyayım,düğmeye basayım seklinde olsun diye almayı dusunuyorum. Yıllardır tchibo değirmende kahveyi çekiyorum,daha sonra kenwood ile espressoyu yapıyorum,arzum latte makinası ile sütü kopurtup yapıyorum.bu sekilde istediğim kıvamda latte elde ediyorum her sefer ama bu makinayı alırsam cok daha kolay olacak bu süreç.

Hocam biraz baksan bulurdun, sormana gerek yoktu. Örnek olarak bir tane vereyim sana 3 bin liranın altına tam otomatik 19 bar basınçlı;

mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

Yiğit dostum maksimum kac cm mug sığar?14cm yazmis websitesinde ama senden net bilgi almak daha iyi olur.o bardaktan bu bardağa boşaltıp yapmak istemiyorum,zaten oyle yapacak olsam 600e düşen delonghiyi alırım,daha mantıklı olur.mug ı koyayım,düğmeye basayım seklinde olsun diye almayı dusunuyorum. Yıllardır tchibo değirmende kahveyi çekiyorum,daha sonra kenwood ile espressoyu yapıyorum,arzum latte makinası ile sütü kopurtup yapıyorum.bu sekilde istediğim kıvamda latte elde ediyorum her sefer ama bu makinayı alırsam cok daha kolay olacak bu süreç.

Hocam; bu makineyi de, 599 liralık makineyi de görmedim ama;

Bu verdikleri bardak yükseklikleri makinenin altındaki tabla takılıykenki değerler. Eğer sen tablayı çıkartabiliyorsan fazladan 3-4 cm yükseklikten yararlanırsın. Ama kahve yaparken oluşan fazladan suyun bir kısmı o tabaka olmadan etrafa yayılır. Ben şahsen latte yapacağım zaman tchibo makinemin o tablasını çıkartıyorum, ancak öyle sığıyor.

O bölümün çıkıp çıkmadığını yiğit hocam söyler size. Muhtemelen çıkıyordur temizleme amaçlı, bu da size ekstra yükseklik sağlar. Hem bu makinede hem de 599 olanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adikursat -- 9 Ekim 2013; 22:26:35 >

• gözünü seveyim arçelik telve'nin...
    lakin makinede gözüm kaldı o başka :)
  • quote:

filtre kahve makinem de var, bunu aldığımdan beri kullanmadım. demleme çay ile sallama çay arasındaki fark kadar keskin.

bu dediğinize katılmıyorum, filtre kahve, espresso, latte vs hepsi farklı kahve çeşitleridir, o bundan daha iyi diyemessiniz,

bu karşılaştırmayı granül-çekirdek için yapmış olsaydın eyvallah derdim, ama verdiğin örnek doğru değil bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

Baslik hatali 1999 tl cikiyor cepten duzeltilmeli...

Arkadas 100tl maxipuan ve 100tl cek hediyesini de düşerek yazmis.

Öle şey olurmu herkeste maximum yok sonuçta ürünün kdv dahil fiyatı ne ise o yazılmalı başlığa
  • TwiNChiL T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama bu sekilde cok yazılıyor sıcak fırsatlarda,bu ilk degil yani.

• adikursat kullanıcısına yanıt
    Dostum ben genelde buyuk muglarla iciyorum aşağıdaki gibi.

(Pusu)Delonghi Kahve Makinesi ESAM 6650 Primadonna 1999 ve altı takip

Dolayısıyla altı çıksa da bu mug'in altı sığmaz oraya.yaklasik 11-12 cm geliyor bu mug.

hocam;
    Eğer alet 10cm yükseklikte bardak alabiliyorsa, ve altı çıkıyorsa senin bardağını kesin alır. Sadece süt koyma kabı havada kalır bu makinede, onuda şöyle halledersin; alttan çıkardığın tablayı süt kabına doğru itersin...

Örnek vermek açısından foto ekleyim bir tane ( örnek olarak şarap bardağı kullandım, yoksa tabi ki irish coffee dışında kahve içerken bunu kullanmıyorum )
    Bardağın boyu 16 cm, ilk fotoda görüldüğü üzere yaklaşık 2- 2,5 cm fark ile sığmıyor. Tablayı çıkarınca cuk diye oturuyor...

(Pusu)Delonghi Kahve Makinesi ESAM 6650 Primadonna 1999 ve altı takip

• @coupe96
    hocam evde değilim ama siteye yazmışlardır sanırım. bir de bardak koyma yerinin altında bir kapak var o kalkabiliyor, küçük tabanlı şekil latte bardakları sığıyor içine. resimdeki mug oraya girmez eğer boyu yetmezse. altlığı çıkarma şansınız yok o şekilde çalışmaz güvenlik açısından engellenmiş. altlık zaten öyle al çek tarzı bir şey değil tavadan ağır döküm.

@fezalii
    filtre kahve yerine americano içilebilir.kahve çekirdeği niteliği itibariyle basınç görmeden asıl kahve tadını vermiyor. yine de güzel filtre kahve yapılırsa içilir neden olmasın :)

@adikursat
    makine kullanışlı bir şeye benziyor, ama bunun kadar şık değil. alınabilir, ama ben siemens almam delonghi varken. tercih meselesidir + 1000 lira fark vardı ben alırken. 19 bar olayına gelirsek, bu iş elektrikli süpürgedeki emiş gücüne benziyor önemli olan makinenin stabilitesi. bir yabancı forumda siemens'ten uzun dönemde şikayet edildiğini görmüştüm makineyi alırken. bizim evde her şey delonghi.

bu arada 599 olan aletle bunu karıştırmayın. o alet çok anlamsız. manuel espresso makinesinin yanında süt sürahisi var. çekirdek öğütmez. her şeyi self servis. o mahalle kasabıysa bu entegre mezbaha gibi onun yanında. manuel kullanırım öğütürüm derseniz 130 liraya da var delonghi.

gece vakti MATLAB çılgınlığı içinde foruma girip o kadar cevap yazıyorum kızmayın bari :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 10 Ekim 2013; 0:23:47 >

Dispensing level minimum/maximun:90-140mm

http://www.delonghi.com/en-INT/products/coffee/coffee-makers/bean-to-cup/primadonna-esam-6650-0132215126/

böyle yazmışlar. doğrudur öyleyse. yukarı kaldırınca starbuck yılbaşı termos mug çapraz şekilde giriyor altına. küçük bir şey değil o da.
    böyle bir şey (Pusu)Delonghi Kahve Makinesi ESAM 6650 Primadonna 1999 ve altı takip

Dostum matlab dedin üniversite yıllarım,mühendislik derslerim geldi aklıma :) ne yardirirdik o matlabda Matrix yapacaz diye!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 10 Ekim 2013; 0:59:11 >
    hiç sorma, biz üniversitede uğraşmadık şimdi işimize yarayacağı tuttu. neyse çözdüm yalnız evde olsam en az 2 latte 1 cappucino içerdim bu gece

ekleme:
    bu arada adamlar siteye yazdıysa doğru dedim ama maximum bile yazamamışlar maximun yazmışlar ben kullanıcısı olarak tavsiye konumu açmış olayım, alan hayrını görsün. şu ana kadar attığım en sert ama en başarılı adım hesap ekstresinde görünce içine oturuyor insanın ama canın çekince tık tık kahveni yapıyorsun, o keyfe değiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 10 Ekim 2013; 1:49:57 >

• çay iç reyiz pahalı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.