Şimdi Ara

Punto 1.3 Multijet Easy hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
5.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emres37

Biliyorum fakat yüzde 80'i yetkili serviste ücretsiz şekilde değiştirildi.
    Auris Alsın Tasarım Puntoyu 10'a katlar, Performansı Puntodan iyi, Yakıt Puntonun daha iyi, Konfor ve sürüş olarak kıyas kabul etmez.
    Corolla 5 para etmez dersen benim senle muhattaplığım biter iyi bayramlar.
    Şundan eminimki hiç dizel Corolla kullanmamışsın yada samimi değilsin.

Alıntıları Göster
    corolla kullandım hatta kullanmayı bırak babam 2008 de sıfır alıp 2016 ocak ayında sattı bana göre 5 para etmez ama bizim keriz milletimiz toyota arıza yapmaz bilmemne aslında gayette problemli araçlar evet değişiklik için servise gitti ama yağ yakma yine devam etti ayrıca corolla punto dan hiçbir şekilde az yakmaz bunu anca senin gibi oto vahilleri rüyasında görür buraya yazar auris elbette punto dan üstün olacak sonuçta segment farkı var ama tasarım olarak auris te çok matah değil hele arka tasarım punto nun kesinlikle daha başarılı iç plastik aksam oldukça kalitesiz c segmentine yakışmayan istersen aç testlerini izle bolca trim sesi alır corolla lar maalesef 90 lardaki başarı ve kalitesini yakalayamadım ancak son kasa hakkında bilgim yok bilgim olmayan bir araç hakkında senin gibi cahilce atıp tutmam 12 senedir bu forumdayım bilen bilir

• Puntoyu bilmeyen bir sürü eleman gelip zırvalamış durmuş konuda.Yok elektrikli direksiyon kendi kendine kaza yaptırıyormuş da yok bagajı darmış da yok üretimden kalktığı için satılmıyormuş da vs vs zırvalıkla dolu cümleler.Puntoyu alıp satıp 3-4 defa punto alıp kullanan var.Ben 3 dizel biri benzinli olmak üzere 4 tane punto alıp sattım ve şu an 250000 km de bir punto kullanıyorum.Bunu satsam da ileride de punto gene alabilirim.Eğer şu yaristeki berbat ön göğüs bir fıatın aracında olsaydı yerin dibine sokarlardı.14 jantlı 90-100 bine polo alacağıma taş gibi multijet motoru olan punto alırım.
  • Punto benim de düşündüğüm araç.Yakın zamanda almayı planlıyorum.Bir kaç can sıkıcı kronik sıkıntısı var mide bulandıran.Alınabilir ama 1.3 evo lounge almak daha mantıklı o bütçe ile.Fiyatı fazla gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

corolla kullandım hatta kullanmayı bırak babam 2008 de sıfır alıp 2016 ocak ayında sattı bana göre 5 para etmez ama bizim keriz milletimiz toyota arıza yapmaz bilmemne aslında gayette problemli araçlar evet değişiklik için servise gitti ama yağ yakma yine devam etti ayrıca corolla punto dan hiçbir şekilde az yakmaz bunu anca senin gibi oto vahilleri rüyasında görür buraya yazar auris elbette punto dan üstün olacak sonuçta segment farkı var ama tasarım olarak auris te çok matah değil hele arka tasarım punto nun kesinlikle daha başarılı iç plastik aksam oldukça kalitesiz c segmentine yakışmayan istersen aç testlerini izle bolca trim sesi alır corolla lar maalesef 90 lardaki başarı ve kalitesini yakalayamadım ancak son kasa hakkında bilgim yok bilgim olmayan bir araç hakkında senin gibi cahilce atıp tutmam 12 senedir bu forumdayım bilen bilir

Alıntıları Göster
    Azıcık okumayı bilsen keşke orada punto corolladan az yakar yazmışım.

• emres37 kullanıcısına yanıt
    İki aracı tasarım olarak karşılaştırıp 1990’lardan öteye gidemeyen Toyota’yı üstün görmek büyük bir başarı olmalı

Punto 1.3 Multijet Easy hakkında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SpreadYourWings

İki aracı tasarım olarak karşılaştırıp 1990’lardan öteye gidemeyen Toyota’yı üstün görmek büyük bir başarı olmalı

Punto ile Auris kıyaslayıp Punto'ya daha iyi diyene ne demeli :) Neyse ben piyasadayım siz sahibindende gezmeye devam :D :D

• quote:

Punto ile Auris kıyaslayıp Punto'ya daha iyi diyene ne demeli :) Neyse ben piyasadayım siz sahibindende gezmeye devam :D :D

Alıntıları Göster
    ya okuduğunu anlamayan sensin adam iyi dememiş tasarım olarak demiş ki bence doğru toyota tasarım olarak hiçbir zaman iddialı olmadı kaldıki 2008/2011 arası corolla lar tasarım olarak oldukça vasat araçlardır punto özeliikle evo serisi ile oldukça gösterişli ve şık duruyor elbette kalite farkı olacak çünkü segment farkı var ama şunu o beynine sok corolla lar sorunsuz değiller emin ol öyle abarttığın kadar kalite yok fotoları hala mevcut babam 2008 de sıfır alıp 8 sene bindi ha diyeceksin madem memnun değildin neden 8 sene kaldı diye bana kalsa o kadar tutmazdım ama toyota iyi yapar zihniyeti pederde de var gerçi şimdi öyle düşünmüyor ya o ayrı mesele yani punto ya 50 bin verilmez o konuda hem fikirim ama corolla da çok matah değil gözümde bunu belirtmek istedim.

• quote:

ya okuduğunu anlamayan sensin adam iyi dememiş tasarım olarak demiş ki bence doğru toyota tasarım olarak hiçbir zaman iddialı olmadı kaldıki 2008/2011 arası corolla lar tasarım olarak oldukça vasat araçlardır punto özeliikle evo serisi ile oldukça gösterişli ve şık duruyor elbette kalite farkı olacak çünkü segment farkı var ama şunu o beynine sok corolla lar sorunsuz değiller emin ol öyle abarttığın kadar kalite yok fotoları hala mevcut babam 2008 de sıfır alıp 8 sene bindi ha diyeceksin madem memnun değildin neden 8 sene kaldı diye bana kalsa o kadar tutmazdım ama toyota iyi yapar zihniyeti pederde de var gerçi şimdi öyle düşünmüyor ya o ayrı mesele yani punto ya 50 bin verilmez o konuda hem fikirim ama corolla da çok matah değil gözümde bunu belirtmek istedim.

Alıntıları Göster
    Tamam siz 50 bin liranızla Auris yerine Punto alın.

• hani başka bir arabayı örnek gösterseler neyse de şu aurise güzel diyenlerin acilen göz doktoruna gitmesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

hani başka bir arabayı örnek gösterseler neyse de şu aurise güzel diyenlerin acilen göz doktoruna gitmesi lazım
    Auris neyse de şu yaris tam bir facia.Ruh yok tasarım yok arabalarında ama ne hikmetse her konuda bu japon tenekelerini avrupa araçların önüne koyuyorlar.

[simage]
    [/simage]

• Ben 5 yıl punto evo 1.4 77hp otomatik kullandım. Şanzuman iyidir komple bozulsa bile maksimum 3-4 bin TLye hallolur. 1 den 2ye geçerken biraz sarsıntılıdır. Yarı otomatiklerin en güzeli bence. Otomatik yada Manuel farketmiyor elle her türlü vitese müdahale edilebilir. City direksiyon arızası 2008 yada 2009 dan sonra kalmadı. Aslında bozulan 10$ lık bir parça. Direksiyon mili açı sensörü. Bakır konnektörler aşınıyor zamanla. Bilen biri ebaydan alır değişir. Burada maalesef komple söküp değişiyorlar. Puntonun içi ferahtır yol tutuşu ve frenajı iyidir. Otomatiklerde hill holder ve esp standart. Start stop için güncelleme yapılmıştı hill holder devrede İken stop etmiyor. İç dizaynı güzel bordo olursa tadından yenmez. Biraz sert bir araç. Fakat öyle dökülür vs diyene aldanma. Fiatın bravodan sonraki en iyi aracı. Multijet başarılı bir motor. Zaten Otomatiklerde kullanılan motor opel astrada da kullanıldı. Şasesi çok sağlamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 1 Ocak 2019; 17:26:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tamam siz 50 bin liranızla Auris yerine Punto alın.

Alıntıları Göster
    yorumlarımdan bunu çıkardıysan daha birşey demem ben 50 bini ne punto ya nede sözde sorunsuz 2008/09 corolla ya vermem malum ülke şartları ama focus 2 almak bana göre en mantıklısı
  • Arkadaşım benim 2009 model grandepuntom var. Temelde bu puntolar temelde birinin aynı. Aracım 130 bini devirdi ve 120 bin km dir kullanıyorum. İçi sınıfının en genişi ve rahatı. Polo i20 clio ve corsaya göre daha ferah. Kalite açısından polo dan geridir. Genel olarak f/p arabası. Aynı yıl üretilen corsa ile kardeş araçlar bir çok ortak parça var. Kronik sorunları var far lambalarının arada patlaması ve arka kapıların zor açılması gibi. City modu arızası 2006 yılında ilk çıkan serilerde varmış. Ben yaşamadın hemde 120 bin km dir bir kez bile devre dışı bırakmadım. Çevremde kullanan bir kaç arkadaşımda yaşamadı. Ancak yaşanların olduğunu çeşitli forumlarda gördüm. Ancak servislerin ücretsiz değişim yaptığınıda bilmelisin. Bana kalırsa o fiyat aralığında alınması en mantıklı araç. O km lerde ve istediğin donanımda bir polo neredeyse 30 bin tl daha pahalı. Bence etmez. Tabi punto da o paraları etmez ama ülkemizin vergi politikaları sağolsun. Aklına takılan birşey olursa cevaplarım.
    Bu arada iş yerinde bi arkadaşım clio satıyo bir aydır bir tane ciddi alıcı çıktı. Bence bu ara ikinci elde genel olarak bir sıkıntı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

yorumlarımdan bunu çıkardıysan daha birşey demem ben 50 bini ne punto ya nede sözde sorunsuz 2008/09 corolla ya vermem malum ülke şartları ama focus 2 almak bana göre en mantıklısı

Alıntıları Göster
    Bunu diyin işte tavsiye verin Focus 2'de çok mantıklı.
    Adam soruyor 50 bin liram var Punto nasıldır?
    Gereksiz Punto fanatikliği yapmayın. Cevap net 50 bin Punto'ya VERİLMEZ NOKTA
    Punto mantıklı diyenler vs. var çok merak ediyorum 50 bini olan kardeşine vs. punto aldırırlar mı?
    Benim yorumum şuydu 50 bin'e Punto alınmaz, 2008 civarı Auris Punto'dan genel olarak daha iyi.
    Auris'le Puntoyu karşılaştıranlar bile oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakmurat38

City modu seyir halindeyken birden sapıtıp direksiyonu sağa sola çekip kaza yapmanıza sebebiyet verebilen bir özellik. Açı sensörü genellikle düzgün çalışmıyor city özelliğinin. 2006 dynamic benzinli puntomu sırf bu yüzden 2bin küsür lira verip yaptırıp sattım. Şu an 2011 model mjet evo mylife punto var. Bunda city mod sorunu ile karşılaştım geçen hafta. Servis arızanın %40'ını karşılarız diyor şaka gibi :)
    Bende de aynı durum oldu. %60-ını karşıladılar. Yaptırdım ve tüketici hakem heyetine başvurdum. 1/3-lük oranı alacağımı biliyorum ama yine de şansımı denedim. Eğer bu arızadan haberim olsaydı kesinlikle punto almazdım. Gerçi şimdi bir daha asla fiat almam artık. Adamlar resmen araca kimsenin anlamayacağı bir kusur eklemişler ve servis aracılığıyla insanımızı güzel güzel seviyorlar. Konu sahibinin yerinde olsam bu aracı gördüğüm an yolumu değiştirirdim. Fiat dramdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

Bende de aynı durum oldu. %60-ını karşıladılar. Yaptırdım ve tüketici hakem heyetine başvurdum. 1/3-lük oranı alacağımı biliyorum ama yine de şansımı denedim. Eğer bu arızadan haberim olsaydı kesinlikle punto almazdım. Gerçi şimdi bir daha asla fiat almam artık. Adamlar resmen araca kimsenin anlamayacağı bir kusur eklemişler ve servis aracılığıyla insanımızı güzel güzel seviyorlar. Konu sahibinin yerinde olsam bu aracı gördüğüm an yolumu değiştirirdim. Fiat dramdır.

Alıntıları Göster
    aaa hayret ettim, araba almış arabası arıza yapmış, olacak şey değil, halbuki fiat hariç başka bir marka araba alsaydı kesin arıza yapmazdı,,, evet arkadaşlar başka marka arabası olup da arıza yapan varsa burada söylesin o marka arabayı almayak ,, olur şey değil araba almış arabası arıza yapmış,bir arabanın arıza yaptığı nerde görülmüş (ağır blok,zaten nikinde meymenet yok postundan ne beklenir)

• 12srvt 1 kullanıcısına yanıt
    Punto b sınıfı ferah bir araçtır ama yeni kasa I20 den kesinlikle ferah değil. 5 yıl punto kullandım 3 yıldur yeni kasa i20 kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

aaa hayret ettim, araba almış arabası arıza yapmış, olacak şey değil, halbuki fiat hariç başka bir marka araba alsaydı kesin arıza yapmazdı,,, evet arkadaşlar başka marka arabası olup da arıza yapan varsa burada söylesin o marka arabayı almayak ,, olur şey değil araba almış arabası arıza yapmış,bir arabanın arıza yaptığı nerde görülmüş (ağır blok,zaten nikinde meymenet yok postundan ne beklenir)

Alıntıları Göster
    Git alır birader tutan mı var seni? Mağarandan çıkta bir arşatır bakalım servo motor nedir neden arıza yapar diye? Bu kafalar bizi bitirdi zaten.

• comanchee kullanıcısına yanıt
    Aynı yıl olan kasalar için söylemiştim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O tarihlerde elektrikli direksiyon kullanılan bir çok marka da sıkıntı yaşanmıştır. Tedarikçi kaynaklı sıkıntı. Hyundai da eps arızası diye geçer.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.