Şimdi Ara

Pullover alternatifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler göğüs gününde son hareket olarak pullover yapıyorum omzuma çok ağrı vuruyo alternatif olarak ne yapılabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pullover hareketine göğüs deniyor ancak bu harekette omuz extensiyonu olur. Yani barfiksle aynı mekanizmada. Bunaragmen bu harekete neden göğüs hareketi denilmis hala anlamam

• Bench'e yatarak değil, 90 derece açıyla sadece kürek kemiklerinin tepesi değecek şekilde temas edersen ve kollarını bükmeden yaparsan göğsün çalışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dips yapabilirsin ama omzuna vurabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: afka9

Pullover hareketine göğüs deniyor ancak bu harekette omuz extensiyonu olur. Yani barfiksle aynı mekanizmada. Bunaragmen bu harekete neden göğüs hareketi denilmis hala anlamam

bench e yatılanda dar tutuş dumbell kafa hizasından az daha içeri getirirken göğüs sıkıştırma oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 29 Nisan 2017; 13:26:5 >
  • incline cable pullover

• İki kas grubuna etki ediyor bu hareket ve o iki kas grubu içinde omuz yok. Büyük ihtimalle hareketi yanlış formda uyguluyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5x5 deadlift muadili
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kinesiyolojik acidan bakınca bu hareket çekiş hareketi. Omuz ekstensiyonu olur dirsegi kirarak yaparsan dirsek ekstensiyonu da olur. Bu şekilde tricepsi vurabilir hatta tricepsin uzun başı omuz ekstensiyonuna da katıldığı için long head icin en iyi egzersizlerden biri olabilir. Ancak bu hareket göğüs kaslarini hipertrofi edecek kadar etki etmez. Yani bu hareketin karşılığı chin up pozisyonunda barfikstir veya dar tutuş seated row.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 30 Nisan 2017; 19:12:2 >
  • Bu hareketin en baba lat hareketlerinden straight arm pulldown ile farkını açıklayana çikolata ısmarlıyıcam , bence pullover triceps-sırt-omuz çalıştıran bir compound harekettir.
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam arnold bu hareketi göğüs hipertrofisi için degil de göğüs kafesinin genislemesi icin yaparmis ancak artik biliyoruz ki belli bir yastan sonra kemikler enine büyümez. Dediginiz gibi sirt,triceps ve belki arka omza etki eden bir hareket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 3 Mayıs 2017; 12:8:54 >
  • Ya allahını seversen kaç senedir tıp okuyorum insanı çarmıha germek dışında göğüs kafesini felan büyütmek imkansız ben görmedim böyle bişey boşa vakit harcamayın tek temennim bu , keza göğüs kafesini büyütüyor diyelim akciğer de mi büyüyecek ? Plevra denen bu illet kolay kolay bölünmeyen bir dokudur hadi plevra genişlemeden kafes genişledi plevra sıvısı denen bir meret var bunun kontrolsüz artışı da pnönomidir lütfen ütopik işlere girmeyin.
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de tıp okuyorum :) büyütmek tabi imkansız eskiden arnold zamanindan kalmis bir mit sadece

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.