Şimdi Ara

PUANLAR DÜŞER Mİ ? GEL.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar demin bir konunun altına yorum olarak yazdım ama konuya da yazayım. Sınavdan çıkıldığından beri nerdeyse herkes sınavdan öncesine göre daha stresli. Trollerin sayısı malesef ki gerçekten soru soranların sayısından daha fazla. Bu yazdıklarım tamamen tahmindir ve tamamen olasılıklara, matematiğe dayanmaktadır. Gerçekleşecek diye bir koşul yoktur ancak gerçekleşmesi muhtemeldir. Zaten üniversite öğrencisi olduğum için, yerleşme yerleşmeme gibi bir korkum yoktur. O yüzden gayet rahat bir şekilde objektif değerlendirebiliyorum. Bu arada şüpheli 4 soruyu da inceledim, hocalarıma, eski dersane öğretmenlerime incelettim. Fizikteki radyometre sorusu yanlış değildir, sorunun soruluş şekli yanlıştır. Açıklık sıkıntısı var. Kimyadaki kçç sorusu yetersiz bilgilidir. Diğer kimya sorusunu sormadım xd Biyolojideki içtençeneliler müfredat dışı bir konudur, ama sonuçta böyle canlılar var. Şahsen üçünün de iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum, ama objektif fikrim 1 ya da 2 tanesinin iptal olacağı yönünde. Neyse;

ygs bilindiği üzere çok daha zordu. mat daha zordu, geometri çok çok daha zordu. bunun karşılığında ise çok az daha basit olan bir fizik ve eşit sayılan kimya bio var. mf puan türleri için konuşuyorum bilindiği üzere ygsnin etkisi %40, lys mat değişmekle birlikte özellikle tercih edilen puanlar olan mf1de %39, mf3te %18 ve mf4te %33. Şöyle bir bakacak olursak toplam puanın yaklaşık %70-80lik bir diliminde ciddi bir düşüş, kalan %20-30luk kısmında da hafif bir yükseliş var. Geçen seneye göre puanların düşeceği çok aşikar. Ancak bunun hangi sıralama dilimine nasıl etkisi olacak:

İlk 10k için 4-5 puan
    10-20k için 5-8 puan
    20-40k için 7-10 puan
    40-80k için 12-15 puan
    80-120k için 15-20 puan
    120k'dan sonrasını çok bilmiyorum ancak yine ciddi bir 15-20 puanlık düşüş olacaktır. Bu dediklerim mf1 ve mf4 için geçerli çünkü ygs + lys mat etkisi bu alanlarda %79 ve %73. Mf3te bu değişimler azalacaktır çünkü mat etkisi az. Ayrıca tıp kontenjanlarındaki düşüş de, üst sıralara dezavantajlı olacaktır. Bu yüzden mf3 puanlarının geçen seneye göre çok düşmesini beklemiyorum. mf1 de en çok, ona yakın bir şekilde de mf4te düşüş olacaktır. tm puanı sormayın lütfen arkadaşlar, cidden anlamıyorum ondan Yok sınava giren arttı, yok hukuk kontenjanı azaldı falan gibi şeylere kulak asmayın. Giren sayısı her sene artıyor, ama iyi bölümlerin nerdeyse hepsi yerini koruyor. Giren sayısının etkisi olmayacaktır. Ancak kontenjan düşüşünden dolayı tıp ve hukuğa girememe korkusu olan kişilerin 2. ve 3. tercihleri belirleyici bir unsur olacaktır tahminen. Saygılar

• puanların düşeceğini söylemek için müneccim olmaya gerek yok geçmiş yıllarda 10k 5k olan puanlar bu yıl 1k 2k ya karşılık geliyor

üstelik lysde 2014ten açıkça daha zordu.
  • müneccim olduğumu söylemedim zaten hocam düşüş olacağı belli evet ama ne kadar olacağı şüpehli olduğu için matematiksel bir açıklama yaptım sadece
  • puan düşüşünden kastınız sıralama düşüşü değilmi

çünkü değişen puan olmuyor bölümlere girişte, sıralama oluyor benim anldğm kdrıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    hocam moralini bozmak istemem ama çok yanlış anlamışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıreyzii

müneccim olduğumu söylemedim zaten hocam düşüş olacağı belli evet ama ne kadar olacağı şüpehli olduğu için matematiksel bir açıklama yaptım sadece

benim sana lafım yok, puanlar yükselecek tarzı başlıklar görüyorum o yüzden yazdım.
  • quote:

hocam moralini bozmak istemem ama çok yanlış anlamışsın

olabilir, açıkla hocam yani :D

• ben de o tarz şeylere kulak asıp canı sıkılan varsa sıkılmasın diye demitşim
    hocam hiç odtü ee'nin sınav zorluğu yüzünden 10binden aldığını gördün mü ? ya da sınav çok kolaydı odtü ee 500.yü almış gibi bir şey ? sıralama, bölüm kendiliğinden sırası düşmedikçe değişmez. Değişen puandır. Senin yaptığın netlere göre aldığın puan değişir. odtü ee geçen sene 2500.yü aldıysa atıyorum 490 puanla, bu sene sınav zor olunca 2500. olan arkadaş 480 aldığı için, o girer bölüme. o zaman nolur, odtü ee'nin puanı 10 puan düşer. kaptın ?
  • puan değişmezki, o puanı almış olan öğrencinin sıralaması değişir, puan aynı puandır gene

dolayısıyla sen kardeş., belli bir sıralamanın. mesela. 10. binincinin diyelim. , puanın. düşmesinden bahsediyor olmalısın ben öyşe anladım

Hocam zaten kendin diyosun puan düşmesinden bahsediyor olmalısın diye, ben yukarı zaten puan yazdım güldürdün
  • ösym de öğrencilerle ilişkiler müdürüyüm (ben kendime boş işler müdürü diyorum)

şuan ortalamalar elimde geçen yıla göre düşüş var gençler.

sıralama puan geçen yıl göre ortalama 12 düştü.
  • quote:

Hocam zaten kendin diyosun puan düşmesinden bahsediyor olmalısın diye, ben yukarı zaten puan yazdım güldürdün

neyse. puan ve sıralama birbirine göre değiştiği için aynı şeyden bahsediyoz aslında

• 320 puanlık bölüm bu sene kaç olur mesela? mf3 için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.