Şimdi Ara

PTT KOLİ HİZMETİ..KARGOCULARI ZENGIN ETMEYELIM...BENCE SICAK (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.043
Cevap
2
Favori
237.403
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PTT lerde Türkiyenin her yerinde cumartesileri calışılıyor, pazar gunleri ise alopost ve cok acil olan servisler işlem goruluyor ornegin telgref felan gibi . . .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxtreme

    PTT lerde Türkiyenin her yerinde cumartesileri calışılıyor, pazar gunleri ise alopost ve cok acil olan servisler işlem goruluyor ornegin telgref felan gibi . . .


    Benim gönderi, normal Ptt kargo gönderisiydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxtreme

    Ben bir ptt personeliyim 2006 dan beri ;Ptt ye yonelmenizi tavsiye ederim arkadaşlar ama (İZMİRDE) kargoda sıkıntı cıkabilir bu aralar durum şu; izmir ozelleştirmede pilot bolge oldugu icin ptt nin ozelleştilmesi an meselesi kısacası telekom orneginin aynısı olacak ptt kargo bir a.ş ananim şirkettir. Diğer şehirler hakkında bilgi sahibi değilim ama ptt kargodan izmirde cok sayıda personel cıkartıldı, bu durum bizim işlerimizi dahada zorlastırdı yani ozelleştime kapsamından dolayı kurum uzerinde muthis bir baskı var, yinede gonderilerde her hangi bir aksaklık yasanmamakta fiyatlar dahada uygundu ama bilindiği uzere diğer kargo şirketlerinin şikayetlerinden dolayı fiyatlar yukseltıldı, ama benim kanım ptt muthis ucuza iş yapıyor bunun tek sebebi devlet kurumu olması şayet yakın gelecekte fiyatlar yukselir cunku ozelleşme an meselesi, bu kuruma sahip çıkmalıyız !

    Merhabalar.

    Öncelikle PTT yetkilisi biri olarak bilgilerinizi burda bizimle paylaşmanız gerçekten çok hoş. En azından resmi bi kaç bilgimiz oluyor

    PTT hakkında kısaca herkesin dediği gibi, KESİNLİKLE ÖZLLEŞTİRİLMESİN!!! Yoksa bir anlamı kalmaz. Gerçekten tutup da diğer kargoların en az 3te 1 fiyatına götürüyor ve yok olmasını istemem. Aynı fiyata götürse bile en azından DEVLETİMİZİN KURUMU diyerekten bence PTT'ye yönelmeliyiz.

    Tabi kargo konusunda bilhassa gönderinin ulaşmasında gecikmeler oluyor. Ama bunu da çok görmemek gerek bence. Sonuçta PTT kurumlarında çalışan elemanlar memur ve asıl işleri Kargo olmadığı için (en azından onların düşüncesi) pek önemsemiyorlar. Nereye gitsem genelde PTT merkezlerinde bir DEVLET KURUMU havası var :) Gelen müşterileri pek önemsememezlik, yeri gelince de ufak tartışmalar :) Ben buna da kızmıyorum. Yeri gelince haklılar.

    Geçenlerde Ankara-Gazi Mahallesi şubesinde kargo göndereceğim bekliyorum benden önce sırada yaşlı bir bayan var. Bi 5-10 dk falan sırayı bekledik sonra elektrik faturası yatıracakmış ve beklediği sıra Kargo alıyor, elektrik faturası yan tarafta sonra nasıl olduysa yan taraf olduğunu duydu bastı çığırtkanlığı... Önce beklediği sıradaki PTT görevlisine çatıyor, niye söylemiyorsunuz burdan almadığınızı kaç saattir bekletiyorsunuz diye. Sanki her gelene kapıdan girer girmez soacak görevli "ne işlem yapacan, şu tarafa geç" diye. Hemen sonra da başka bir bayan da yine sırada bi yerlerde tuttu ona çatıyor, arkaya geç sıramı vermem diye. Sanki sırasını alıyor.

    İşte bu gibi olayların karşısında sabretmek gerçekten çok zor. İnsanlara akrşı anlayış göstermek en büyük şey bence. Bir de zaten PTT ye gelen kesim biraz da sert ve anlayışsız oluyor (bazen-kimse alınmasın bu bi gerçek) yani işleri zor.

    -----------

    Sürekli yurtdışından alışveriş yapan birisiyim. Nerdeyse haftada bir paket geliyor bana. Takip numaralı tabi ki :) Diğerlerini hiç saymıyorum ufak şeyleri.. Ortalama Hong Kong / Çin den Türkiyeye (Ankara-Gazi Mahallesi) bir paketin ulaşma süresi 12-17 gün arasıdır. Bu benim deneymlerimin sonucu :) Ama tabi hiç belli olmuyor. 9 günde gelen kargom da oldu :) 29 günde gelen de oldu :) Ama yine de birşey demiyorum, bence gayet güzel... Mesela Çin'den kargoya verilen bir kargonun yurtdışında çıkması 3-5 gün arası zaman alıyor. ondan sonraki kısım Türkiyede gümrükte ve illere dağıtımla geçiyor. Yani 7-10 gün içinde Türkiyede yerini buluyor kargolar.

    Tamam EMS, UPS vb. kagolara göre zaman olarak çok fazla belki ama bi düşünün EMS için en az 15-20 dolar ödemek gerekli çok ufak birşey için bile. Ama Free Shipping ile PTT ile 15-20 günde gelsin daha iyi bence :) O yüzden Yurtdışı gönderilerine birşey demiyorum PTT nin. Ayrıca Yurtdışında gönderirken de (muhabbeti geçmiş yukarıda) EN UCUZ GÖNDERİYİ KESİNLİKLE PTT YAPIYOR!!! Daha ucuza var, bulurum diyen varsa (özel indirimsiz) gelsin söylesin bana...



    Konuyu çok dağıttım sanırım. Çenem açıldı :) Kısaca PTT özelleşmesin, aynı doğrultuda devam, fakat mümkünse biraz daha sıkı tutsunlar bu kargo işini. Bazen 2 gün sadece şehir içinde şubeden şubeye gezdiği oluyor bir kargonun :]

    Sağlıcakla kalın...




  • bu onurf ve sinoplu52 isimli kişiler, ptt fanatiği gibi sürekli her ptt yi kötüleyenin altına yorum yazıp, ondan sonra ptt maceralarını anlatıp altına da en son teşekkürler ptt diye imza atıyorlar. İnat etmişler ptt yi savunmak için.

    Yorumlarını okudumda bir insan bu kadar sıkmaz yahu. yurtiçi kargo istanbuldan samsuna 2 günde gitmişte ptt 1 günde gitmiş. bu kadar olmaz ya sallicaksanız düzgün sallayım bari. Bi kere ptt kargo ürünü gönderdiği zaman barkoda tahmini varış süresini yazar. bu da hep genelde karadeniz bölgesine 3 gün olarak belirtilir. Ama 5 günde gittiğide olur. arada benim gibi şanslılar varsa 16 günde falan teslim alırsınız parçalanmış bir şekilde. 1 günde istanbuldan bile çıkış yapmıyor, nasıl ertesi gün ulaşsın?

    Ayrıcı ptt kargonun 7 gün boyunca açık olduğunu söylemişler. dünyanın neresinde pazar günü çalışan kargo şirketi var sallamayın! evimin karşısında ptt kargo var, sadece hafta içi gönderiyorlar. o da akşam 5 den sonra almazlar. 5 i 2 dk geçsin yine almazlar. işine geliyorsa. işten kovulma korkuları yok çünkü. her türlü yol veriyorlar sana, fırça atmalarıda cabası.

    Özel kargo şirketleri büyük şehirlere, izmir,ankara,istanbul,samsun,adana v.s direk uçakla gönderi yapıyor. İstersen buzdolabı gönder 1 günde teslim edilir. çok nadir 2 günde gittiği olur. oda merkeze uzak ilçede veya köyde isen. ptt ise heralde garibanlıktan olsa gerek, kargoları kamyonla taşıdığı için geç gidiyor. arada bir bazı şehirlerde kargonun midesi bulandığından bi kaç gün mola veriyor sonra tekrar devam ediyor. o yüzden bir sürü yere uğradığından kaybolma riskide var, parçalanma riskide var. ama bazı şanslı insanların başına daha birşey gelmemiş. ucuz diye gönderip duruyorlar.

    Şöyle bir önrek vereyim. Özel kargo şirketlerini iphone 3gs olarak düşünün. Ptt kargoyu ise trident w-t3. Sonuçta ikisininde görüntüsü ve işlevleri aynı. hatta trident in daha çok özelliği var. üstelik iphone un 5 de 1 i fiyatına. Buradaki ptt ciler diyorki, biz kerizmiyiz 1500 tl verelim, nasıl olsa 300 tl ye aynı işi yapan başka telfon var, aynen o hesap.

    Benim için kargonun parası önemli değil, önemli olan verilen hizmet. Ben verdiğim kargoyu dakika dakika takip edebilmeliyim, elime hangi gün ve saatte ulaşacağını bilmeliyim. Elime 1 günde geçmeli, en geç 2 gün sonra elimde olacağından emin olmalıyım. Telefon açtığımda kargom hakkında her saat bilgi alabilmeliyim. Kargom kaybolduğunda veya hasar gördüğünde karşımda muhatap olacak birilerini bulmalıyım. Bunların hepsi özel kargolarda mevcut. özellikte yurtiçi kargoda. Daha ne olsun, 4 5 tl fazla veririm gözüm arkada kalmaz. Ptt kargoyada boşuna sigorta parası ödemeyin. sigorta falan yok hepsi hikaye. aksini iddaa eden varsa anında delillerle ispatlamaya hazırım.

    bir ingiliz ata sözünü size hatırlatmak isterim.

    ucuz mal alacak kadar zengin değilim...




  • Eğer bir ürün ucuzsa herşey beklenebilir... Sonuçlarına katlanmak gerekir... İngiliz atasözüne bir türkçe atasözüyle katılıyorum...

    Ucuz etin yahnisi olmaz...
  • Kesinlikle bulaşmayın hem çok yavaş hem de hizmet kalitesi sıfır. Bugün ürün götürdüm sistem kapalı dedi şimdi aradım açıldı ama 16:30'dan sonra işlem yapamıyoruz dedi. Çalışan insanın ışınlanması lazım ptt ile ürün göndermesi için. Arpalık olmuş, inşallah özelleşir de doğru düzgün hizmet verir. Ayrıca hizmet kalitesini düşünürsek son derece pahalı!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gök-han

    bu onurf ve sinoplu52 isimli kişiler, ptt fanatiği gibi sürekli her ptt yi kötüleyenin altına yorum yazıp, ondan sonra ptt maceralarını anlatıp altına da en son teşekkürler ptt diye imza atıyorlar. İnat etmişler ptt yi savunmak için.

    Yorumlarını okudumda bir insan bu kadar sıkmaz yahu. yurtiçi kargo istanbuldan samsuna 2 günde gitmişte ptt 1 günde gitmiş. bu kadar olmaz ya sallicaksanız düzgün sallayım bari. Bi kere ptt kargo ürünü gönderdiği zaman barkoda tahmini varış süresini yazar. bu da hep genelde karadeniz bölgesine 3 gün olarak belirtilir. Ama 5 günde gittiğide olur. arada benim gibi şanslılar varsa 16 günde falan teslim alırsınız parçalanmış bir şekilde. 1 günde istanbuldan bile çıkış yapmıyor, nasıl ertesi gün ulaşsın?

    Ayrıcı ptt kargonun 7 gün boyunca açık olduğunu söylemişler. dünyanın neresinde pazar günü çalışan kargo şirketi var sallamayın! evimin karşısında ptt kargo var, sadece hafta içi gönderiyorlar. o da akşam 5 den sonra almazlar. 5 i 2 dk geçsin yine almazlar. işine geliyorsa. işten kovulma korkuları yok çünkü. her türlü yol veriyorlar sana, fırça atmalarıda cabası.

    Özel kargo şirketleri büyük şehirlere, izmir,ankara,istanbul,samsun,adana v.s direk uçakla gönderi yapıyor. İstersen buzdolabı gönder 1 günde teslim edilir. çok nadir 2 günde gittiği olur. oda merkeze uzak ilçede veya köyde isen. ptt ise heralde garibanlıktan olsa gerek, kargoları kamyonla taşıdığı için geç gidiyor. arada bir bazı şehirlerde kargonun midesi bulandığından bi kaç gün mola veriyor sonra tekrar devam ediyor. o yüzden bir sürü yere uğradığından kaybolma riskide var, parçalanma riskide var. ama bazı şanslı insanların başına daha birşey gelmemiş. ucuz diye gönderip duruyorlar.

    Şöyle bir önrek vereyim. Özel kargo şirketlerini iphone 3gs olarak düşünün. Ptt kargoyu ise trident w-t3. Sonuçta ikisininde görüntüsü ve işlevleri aynı. hatta trident in daha çok özelliği var. üstelik iphone un 5 de 1 i fiyatına. Buradaki ptt ciler diyorki, biz kerizmiyiz 1500 tl verelim, nasıl olsa 300 tl ye aynı işi yapan başka telfon var, aynen o hesap.

    Benim için kargonun parası önemli değil, önemli olan verilen hizmet. Ben verdiğim kargoyu dakika dakika takip edebilmeliyim, elime hangi gün ve saatte ulaşacağını bilmeliyim. Elime 1 günde geçmeli, en geç 2 gün sonra elimde olacağından emin olmalıyım. Telefon açtığımda kargom hakkında her saat bilgi alabilmeliyim. Kargom kaybolduğunda veya hasar gördüğünde karşımda muhatap olacak birilerini bulmalıyım. Bunların hepsi özel kargolarda mevcut. özellikte yurtiçi kargoda. Daha ne olsun, 4 5 tl fazla veririm gözüm arkada kalmaz. Ptt kargoyada boşuna sigorta parası ödemeyin. sigorta falan yok hepsi hikaye. aksini iddaa eden varsa anında delillerle ispatlamaya hazırım.

    bir ingiliz ata sözünü size hatırlatmak isterim.

    ucuz mal alacak kadar zengin değilim...


    Ah be gökhan kardeşim ne güzel ingiliz atasözleri ezberlemişsin imrendim gerçekten ancak şöyle bi durum var sen ptt den herhangi bir mal almıyorsun, bir hizmet alıyorsun. Yani komple bir kaç ptt şubesini satın alacaksan belki dediğin "ingiliz" atasözüne katılabilirim.

    Bak madde madde sayayım istersen daha açık olması için;

    1- PTT de diğer özel kargolarda çekilen iuçuk ücretleri ödemezsiniz
    2- PTT de diğer özel kargolarda 5 liradan ucuz olmayan karton kutulara ücret ödemezsiniz
    3- PTT de kapıda ödemeli gönderi yapmak çok kolaydır, diğer özel kargolar gibi ekstra uçuk ücretler hadi onu geçtim abuk subuk bürokratik zımbırtılar istenmez
    4- Çoğu köylere daha rahat gönderi yaparsınız
    5- Sigortalı gönderirseniz paranızı çatır çutur alırsınız diğer özel kargoların aksine bunu sigortalı gönderemeyiz demezler, delillerini bekliyorum.

    Bir de eksik yönleri var;

    1- Çalışanlar vurdumduymazdır
    2- İşinizi özel kargolardaki gibi 2 dk da halledemezsiniz, her gidişiniz en az 10 dk dır
    3- Kargoyu alıcı ödemeli göndermek işkencedir.

    Şimdi gökhan kardeşim bana sıkıyo mıkıyo demişsin sana yakıştıramadım. Niye sıkayım ki ben şimdi PTT ile ilgili, bana 1 kuruş faydası mı olacak yani? Çalışanı bile olsam bana 1 kuruş faydası olmayacaktır hatta çalışan olursam PTT kargo daha çok kullanılır diye korkarım çünkü rahatım kaçacak. Ancak durum senin için öyle değil sanırsam çünkü MNG kargo çalışanı olduğunu söylemiştin önceki mesajlarının birinde. Yani her hangi bir çıkarın olmadan tanımadığın etmediğin birine "sallama, sıkma" tarzı ithamlarda bulunmak bana çok saçma gelir açıkçası.

    Gelelim sıktığım samsun konusuna. Evet arkadaşım samsuna 1 günde teslimat yapıyor PTT. Senin aksine ben kanıtlarıyla ispatlayacağım. Yemedim içmedim eski gönderi formlarını aradım.



    Buyur arkadaşım. Demek ki ne oluyormuş öyle bol keseden sallamıyormuşum.

    Bide şu iphone benzetmene gözlerim yaşardı, sanırsam kavram kargaşası yaşıyorsun. Şimdi yine tane tane anlatmaya çalışayım. Sen PTT den herhangi bir MAL satın almıyorsun, HİZMET satın alıyorsun. Yani yok iphone 3 tırtpırt ile trident zırtpırt ı karşılaştırmanın bir manası yok. Tamam?

    Ha not olarak hangi mng şubesinde çalışıyosun söylersen rögarıda yollarım PTT kargo ile, dekor yaparsınız şubede.

    TEŞEKKÜRLER PTT ile bitiricem bazıları gocunuyormuş hoşuma gitti niyeyse.




  • Yurtiçi kargoda 2 desi kutu 1.40 tl 5 lira değil.
  • Aaa yine salladığım bi şeyi yakaladınız..

    Olsun PTT de bedava.
  • PTT koli hizmetide kargoculuktur , kargocuları zengin etmeyelim demek abes kaçmış.
    Zaten PTT devletinde değil artık
  • 74 ekran crt tv tahmininize göre istanbuldan şanlıurfaya kaç liraya gelir fikri olan var mı?
  • Yenisi 100tl olan beşiğimi izmirden ankaraya ptt kargo adrese teslim 25 tl,ye götürdü.Aras kargo 75TL istedi.:)))).şaka gibi değilmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkan1983

    Şu ptt kargoyu övenlere hala inanamıyorum. Neymiş parası ucuzmuş. Ucuz olan herşeyi mükemmelmiş gibi lanse etmek ruhumuzda var sınırım. Tamam fiyat uygun eyvallah, ona diyecek birşeyimiz yok. Ama hizmet sıfır. Zaten sürekli kargo alıp gönderen insanlara anlatmaya gerek yok, onlar daha iyi biliyor kimin iyi olduğunu. Fakat burada ömürlerinde en fazla 10 15 adet kargo göndermiş insanlar, hizmet anlayışının ne demek olduğunu daha kestiremediklerinden veya başlarına bir olay gelmediği için fiyatına göre yorum yapıyorlar. Ya 200 tl lik parfümümü kaybettiler, bir allahın kulu yardımcı olmadı. Ptt Ankara genel müdürlüğüne kaç defa telefon açtım, şikayetiniz alınmıştır falan deyip telefonu kapattılar. Günlerce hiçbir ptt şubesi kargomun nerede olduğunu bulamadı. Kargoyu hangi şahsın teslim aldığı, kimin bilgisayara girdiği bile belli değil. En sonunda o kadar pahalı şeyi göndermeseydin sende falan dediler. Bu ptt kargoyu övenlere özellikle bayram ve özel günlerde kargo göndermelerini tavsiye ediyorum. Bakın bakalım kaç günde ulaşıyor veya ulaşıyor mu? Biz ptt düşmanı değiliz, işlerini düzgün yapsınlar bizde kullanalım. Ama burada, yok efendim yurtiçi kargo şu kadarda ptt bu kadar falan deyip kıyaslama yapmayın. Ptt ile ucuzmuşda hiç sorun yaşamamış. Gönder bakalım her gün 3 5 adet kargo. Ay sonunda bak bakalım kaç adet kargonun başına bir iş gelmiş, veya size taahhüt ettikleri günde ulaşmış. Ondan sonra buraya yorum yazın.. Daha öncede yazmıştım, bavul,patates,soğan,çuval falan göndereceksiniz ptt kargo tam size göre. hem ucuz hemde kırılma riski yok. Ama özel eşyalarınızı kesinlikle göndermenizi tavsiye etmiyorum, özellikle maddi değeri yüksek olan eşlalarınızı...

    Bende adanadan aldığım 750 tl,lik oto teyibimi izmire yürtiçi kargo ile getirtmiştim.Fakat koliyi muhtemelen paldırküldür attıkları için içindeki aksesuvarlaı mahfolmuştu.Balıkesir devlet hastanesi yerine balıkesir ssk hastanesine birçok defa mal götürdüler sağolsunlar.Buna nedemeli dostum.Kargo olayında hizmetin ücretle pek bir ilgisi yok.Sadece çalışanların insayitifine yada gün içersindeki ruhsal durumlarına bağlı.Haa birde tabiki aldıkları 3 kuruş maaşlada ilgisi vardır:))




  • dün Çorlu dan Bursa ya bir gönderim yolladım.özel kargolar 9 tl civarı ücret istediler,ptt ile 3 tl ye gönderdim.. varsın bir gün geç olsun.. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gök-han

    bu onurf ve sinoplu52 isimli kişiler, ptt fanatiği gibi sürekli her ptt yi kötüleyenin altına yorum yazıp, ondan sonra ptt maceralarını anlatıp altına da en son teşekkürler ptt diye imza atıyorlar. İnat etmişler ptt yi savunmak için.

    Yorumlarını okudumda bir insan bu kadar sıkmaz yahu. yurtiçi kargo istanbuldan samsuna 2 günde gitmişte ptt 1 günde gitmiş. bu kadar olmaz ya sallicaksanız düzgün sallayım bari. Bi kere ptt kargo ürünü gönderdiği zaman barkoda tahmini varış süresini yazar. bu da hep genelde karadeniz bölgesine 3 gün olarak belirtilir. Ama 5 günde gittiğide olur. arada benim gibi şanslılar varsa 16 günde falan teslim alırsınız parçalanmış bir şekilde. 1 günde istanbuldan bile çıkış yapmıyor, nasıl ertesi gün ulaşsın?

    Ayrıcı ptt kargonun 7 gün boyunca açık olduğunu söylemişler. dünyanın neresinde pazar günü çalışan kargo şirketi var sallamayın! evimin karşısında ptt kargo var, sadece hafta içi gönderiyorlar. o da akşam 5 den sonra almazlar. 5 i 2 dk geçsin yine almazlar. işine geliyorsa. işten kovulma korkuları yok çünkü. her türlü yol veriyorlar sana, fırça atmalarıda cabası.

    Özel kargo şirketleri büyük şehirlere, izmir,ankara,istanbul,samsun,adana v.s direk uçakla gönderi yapıyor. İstersen buzdolabı gönder 1 günde teslim edilir. çok nadir 2 günde gittiği olur. oda merkeze uzak ilçede veya köyde isen. ptt ise heralde garibanlıktan olsa gerek, kargoları kamyonla taşıdığı için geç gidiyor. arada bir bazı şehirlerde kargonun midesi bulandığından bi kaç gün mola veriyor sonra tekrar devam ediyor. o yüzden bir sürü yere uğradığından kaybolma riskide var, parçalanma riskide var. ama bazı şanslı insanların başına daha birşey gelmemiş. ucuz diye gönderip duruyorlar.

    Şöyle bir önrek vereyim. Özel kargo şirketlerini iphone 3gs olarak düşünün. Ptt kargoyu ise trident w-t3. Sonuçta ikisininde görüntüsü ve işlevleri aynı. hatta trident in daha çok özelliği var. üstelik iphone un 5 de 1 i fiyatına. Buradaki ptt ciler diyorki, biz kerizmiyiz 1500 tl verelim, nasıl olsa 300 tl ye aynı işi yapan başka telfon var, aynen o hesap.

    Benim için kargonun parası önemli değil, önemli olan verilen hizmet. Ben verdiğim kargoyu dakika dakika takip edebilmeliyim, elime hangi gün ve saatte ulaşacağını bilmeliyim. Elime 1 günde geçmeli, en geç 2 gün sonra elimde olacağından emin olmalıyım. Telefon açtığımda kargom hakkında her saat bilgi alabilmeliyim. Kargom kaybolduğunda veya hasar gördüğünde karşımda muhatap olacak birilerini bulmalıyım. Bunların hepsi özel kargolarda mevcut. özellikte yurtiçi kargoda. Daha ne olsun, 4 5 tl fazla veririm gözüm arkada kalmaz. Ptt kargoyada boşuna sigorta parası ödemeyin. sigorta falan yok hepsi hikaye. aksini iddaa eden varsa anında delillerle ispatlamaya hazırım.

    bir ingiliz ata sözünü size hatırlatmak isterim.

    ucuz mal alacak kadar zengin değilim...


    Kardeşim kac defa ptt kargo ile gönderi yaptın da atıp tutuyorsun? Ben de Samsun'dan ne zaman istanbul'a gönderi yaptıysam %80i ertesi gün, istisna bir durum olursa 2 gün içinde adrese teslim gidiyor. İstanbul dışındaki şehirler için de en geç 2 gün oluyor. Geçen cuma Samsun'dan Ankara'ya petek bal gönderdim ertesi gün alıcıya ulaştı. Ptt kargo hem hızlı hem de çok ucuz.




  • Bu konunun basligi cok traji komik bence.
    PTT KOLİ HİZMETİ..KARGOCULARI ZENGIN ETMEYELIM... - Yani milletin parasini yillardir vergiydi, bagisti v.s. her devlet kurumunda ekstradan yolunmalarla beraber besleyip doyuramadigimiz devlete daha cok akitalim. Devlet buyuklerimiz, o cok sayin politikacilarimiz da bu paralarimizi yakinlarina yedirsin, gitsin Arap'a satsin, yabanciya satsin memleketin kaynaklarini 3 kurusa diye !!! Aman sakin ha ozel sektorde Turkiye'den bir sirket yukselmesin ! Hasedimizden oluruz cunku biz millet olarak :) Oyle ya Cehennem'de bir tek bizim milletin kazaninin basinda zebani yokmus hani, niye diye sorulunca, Turkler kazandan cikacak olanin bacagindan tutup geri cekiyorlar zaten demis !!! Aynen oyle yani. Birakin PTT'yi ve dolayisi ile devleti ve dolayisi ile zengin ettikce gozlerini doyuramayacaginiz politikaci ve onlarin yakinlarini beslemeyi. Ben kendimi bildim bileli onlardan hicbirinin gozu doymamistir !!! Nice bankalarin iclerini bosalttilar, nice devlet kurumlarinin iclerini bosalttilar da hala ayni hirsla milletin kalan 3-5 tuyunu de yolma cabasindalar. Siz de millet olarak yolun bizi diye onlerine yatmayin !!! Sen de ac kargo sirketi, rekabet + kalite + daha uygun fiyat gelsin memlekete. Yoksa PTT gibi devlet kurumlari zaten bizim verdigimiz vergiler ile calisiyor. Adamlar isini iyi de yapsa kotu de yapsa maasini aliyor. Desteklenecek sey midir bu yani !




  • Allah aşkına burada ptt kargoyu savunanların ne kazancı olacakki fanatiği felan diye lanse ediliyor ? esas ptt kargoyu kötüleyenlerin çoğunluğu özel kargo çalışanları olduğu ortaya çıkyor :)

    birde bazıları yazıyor bir sürü kargo gönderiyormuş ama yazdıkları sorun 1 veya 2 tane. gönderi ile sorun oranını hesaba koyarsanız çok az olduğu aşikar ama 1 sorununuz çözülmediğinde hemen o firma berbat oluyor. sanki özel kargolar %100 hatasızlıkla çalışıyorlar. işin içine insan girdimi hata oranıda mutlaka vardır. hem bir sürü kargo gönderen zaten neden ptt kargo ile göndesinki, diğer firmalarda sürekli kargo gönderenlere bayaa indirim yapıyorlar.

    eskiden geç gitmesi sorunu felan vardı artık özel kargolardan bile neredeyse daha hızlı teslim ediliyor. hatta çinden ingiltereden bir sürü sipariş geçtim halada geçiyorum. ptt ile daha hiç sorun yaşamadım. düşünün kargo teslimi imza bile istenmeyen kargolar. başkası olsa kargoyu iç bile edebilir. ama devlet çalışanları bu konuda çok güvenilirler. özel kargoya böyle bir kargo asla emanet etmem şahsen. ptt çalışanıda ptt kargo çalışanıda devlet memuru sonuçta. bu yüzden işlemlerin yapılması kolay dahil ama 2 dk yerine 5 dk beklemek çokta zor olmasa gerek..




  • metro03 dediklerinde hakli olabilirsin... PTT'nin hizmetinin kalitesinin iyi olmasi hepimizi memnun eder. Benim demek istedigim konu resmin tamamini gorebilmek. Kargocu PTT'yi kotulerse o da ona ait bir zavalli girisimdir. Sonucta tuketici buradaki 3-5 yaziya bakarak karar vermez. Belki 1 kez kansa da sonrakinde tumden kaybeder o musteriyi isini iyi yapmayan kargo firmasi ve devaminda o isi yapamaz olur, iflas eder yani. Ben kargo sektorunde 8 yil calismistim. 1997 - 2006 yillari arasinda. Mantar gibi acarlar kargo ve dagitim sirketlerini "istanbul"da :) ama omurleri 1-5 yil olur genellikle. Hizmeti iyi veremeyen mecbur o isi yapamaz, iflas eder. Baska yere varmaz sonu. Fakat PTT'de boyle bir dogal piyasa kontrolu yoktur !!! PTT yillarca isini hic iyi yapmadi ki ozel kargo ve kurye firmalari ile dolup tasti memleket. Cunku insanlarin daha iyi, esnek hizmetlere ihtiyaclari vardi. PTT bunlari gormezden geldi ama calisanlari mudurunden postacisina maasini tikir tikir aldi. Hic birimiz de mudurune, postacisina gidip de kardesim isinizi iyi yapmiyorsunuz diyemedik.




  • @jiddi

    artık hepsine hesap sorulabiliyor. ilin valisinden, polisine, zabıtasından, memuruna kadar hepsini anında şikayet edebiliyorsunuz. somut kanıtlarınıda var ise kesinlikle ciddi yaptırımlar oluyor. sineye çekme durumu bence artık eskide kaldı.

    artık başbakanın bimer diye direk şikayet, ihbar hattı var. cumhurbaşkanının direk hattı var. iç işleri bakanlığının direk hattı var. yani artık yaz dilekçe uğraş devri kapandı. ptt çalışanıda görevine uygun davranmıyorsa direk bimer e şikayet edin bakalım neler oluyor. denemesi bedeva, birşey kaybetmezsiniz ;)
  • Tamam, bunu da yapmislar ise guzel ama resmin tamami bu degil ki yine de... Yani PTT isini iyi de yapsa sonucta asil paramizin gittigi yerde isini iyi yapmayanlari zengin ediyoruz. Benim sozum de zaten konu basligina idi. ilk mesajim ile ikincisi bir butundur yani. Bir kismina verilecek cevap asil demek istedigimi yok etmis olmasin. Demek istedigim devletin yaptigi, ozel sektorun yaptigi nedir idi. Al birini vur otekine gibi de bakilabilir ama yine de ozel sektor devlet ile ayni alanlarda yaptigi islerde daha faydalidir millete. Kaliteyi getirmesi, teknolojiyi getirmesi bakimlarindan iyidir ! Ulkem insani yillarca Telekom yuzunden internet fukarasi bir millet olarak yer almistir dunya arenasinda. Halen de sozde ozellesmis ama tekel olarak kalmis olmasi nedeni ile millete yapilmis bir haksizliktir ! Yapanlar kimdir ? Demek istedigim, yani tablonun tamamini gormek dedigim bu idi. iste bu bakimdan konunun basligi trajikomiktir dedim.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.