< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PTT Gümrük Vergilerinde Astronomik Artış (3. sayfa)
-
-
Aslinda tam tersi bubaralar vergiler de dusus var enteresan bi sekilde tablet alanlar yakinimda 30 40 tl gibi vergi odediler, verginin ilk çıktığı zamanlar bi tanidigim aldigi tavlete 480 tl odemisti otv bile hesaplamislardi. Astronomik cikan vergilerin cogu hatali yazim gecen 350 tl lik saate 3838 tl vergi cikmisti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bir sorum var, yurtdışındayım, kendi kullandığımız 2. el bir eşyayı mesela laptop ücret almadan Türkiyedeki birine göndersek gene vergi keserler mi? Keserlerse bunu iptal ettirmenin bir yolu olur mu?
-
Sıfır fiyatı üzerinden vergi keserler. bandrol ücreti falanda var ( en iyi ihtimalle )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 27 Ocak 2021; 11:57:28 > -
Ne anladım ben o işten. Her türlü geçiriyorlar demek ki.
-
Genelde 20-25$ lık ürüne 20TL civarı vergi çıkıyor, 2 hafta önce böyle ödedim..Umarım saçmalıyıp bir anda yüksek paralar istemezler..
Eskiden 5$ lık ürün bile alsan sıfır kargo ve gümrük ödüyordun,
şimdi 5$ lık ürün için en az 3-4$ kargo, 15-20 tl de gümrük ödüyorsun..
ama doymuyor adamlar...doymak nedir bilmiyorlar...
-
Hiç başıma gelmedi ve hiç sanmıyorum. Ürünün fiyatı belli olunca, afaki vergi mümkün değil. İtiraza ürünün fiyatını kanıtlayan linkler de konur. İş biter.
Yasa belli, uygulama belli. Bunun dışına kasten çıkanın canı az ya da çok yanar.
Muhtemelen yapılan hatalar bunlar. Milyonlarca gonderide bir dizi hata da normal.
quote:
Orijinalden alıntı: MiuGenelde 20-25$ lık ürüne 20TL civarı vergi çıkıyor, 2 hafta önce böyle ödedim..Umarım saçmalıyıp bir anda yüksek paralar istemezler..
Eskiden 5$ lık ürün bile alsan sıfır kargo ve gümrük ödüyordun,
şimdi 5$ lık ürün için en az 3-4$ kargo, 15-20 tl de gümrük ödüyorsun..
ama doymuyor adamlar...doymak nedir bilmiyorlar...
İşte bu yüzden 300 dolarlık mal alıp 30-40tl ödeyeceksin.
Beş dolarlık malı 8 dolara burada bulursan hiç uğraşma. Al. Devlet kazanacağına esnaf kazansın. 300 dolarlık malı getirt. 40 lira vergi öde. Temiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 27 Ocak 2021; 13:55:23 >
quote:
Orijinalden alıntı: Marshall-BruceNe anladım ben o işten. Her türlü geçiriyorlar demek ki.
Siz gelirken getireceksiniz veya bir gelenle yollayacaksiniz. Ben hep öyle alıyorum.
Türkiye'de bulamadığım kılıfı aldım aliexpress üzerinden. Hiç bir sitede yoktu bu model, iPhone için var ama benim telefonum için yoktu. 38 TL lik kılıfa umarım 50 TL vergi çıkmaz :)
-
Devlet bunu beğendi
Hocam onu ben de biliyorum, pandemi yüzünden sınırlar kapalı ve 2022'ye kadar sürecek deniyor o yüzden ne ben çıkabiliyorum ne de başkası Türkiyeye gitmeye yanaşıyor. Çıkarsa geri giremez çünkü.
-
Çin bile bıktı sanırım bu vergiden artık tüm ürünlerde kargo ücreti var. -
quote:
Orijinalden alıntı: Marshall-BruceHocam onu ben de biliyorum, pandemi yüzünden sınırlar kapalı ve 2022'ye kadar sürecek deniyor o yüzden ne ben çıkabiliyorum ne de başkası Türkiyeye gitmeye yanaşıyor. Çıkarsa geri giremez çünkü.
Ülkeden ülkeye değişiyor ve hiç belli olmuyor. Zorunluluk değilse yapmamak lazım. Benim kuzenler mecburen gidip geliyorlar da, her an bir yerde kalabilirler.
Senden aldığı vergiyi ne olarak gösterecek yasal bir dayanağı yok. Kaybetme gibi bi durum söz konusu bile değil. Zaten hep bu kafada olduğumuz için kafamıza vurup her istediklerini yapıyorlar -
niye sasiriyorsunuz ki neyimiz duzgun ki bu duzgun olsun internet elektirik su faturalarda soyuluyoruz market gida da soyuluyoruz elektronik giyim de soyuluyoruz buna mi takildiniz sadece?
-
işin yoksa itiraz et, kanıtla uğraş. bu işin başında duran memura gerekli eğitim veya ceza verilmeli.
-
Bütün iş devlette bitiyor. İsteseler bir dakka sürmez hepsini ayıtlarlar bunların ama istemek bir yana onca şikayeti duymuyorlar bile. Alan razı veren razı.
Bunlar ve bunlara tapan kitle yüzünden teknolojinin bol olduğu çağda resmen kıtlığı yaşıyoruz. İnsanlar ucuz uygun bir şeyler buluyor bunlar hemen insanların işini kolaylaştırmak yerine cepleri daha dolsun diye vergiyi bindiriyor.
Çevremde yıllardır aynı telefonu kullanan ve artık perti çıktığı için yeni telefon almak adına kredi çeken insanlar tanıyorum. Bir devlet üstelik tek partinin yönettiği ülke insanı bu kadarda aciz duruma düşürülmemeli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X