Bildirim
PTT'de çalışıyorum soruları alayım (45. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
5-6 tane ürün var, çinliler tarih uzatıp duruyor, ukim veya pim'e gidip elden teslim alma ihtimalimiz nedir. İlk defa bu kadar uzun sürelere kaldım, iyice tatil moduna girdiler galiba -
merhaba iki tane takipsiz kargom var 2 gün önce türkiyeye girmiş pttyi arayarak isim ile öğrenebilir miyim bide kaybolmaması için ne yapmamı önerirsiniz teşekkür ederim iyi çalışmalar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar ;quote:
Orijinalden alıntı: Çağdaş
5-6 tane ürün var, çinliler tarih uzatıp duruyor, ukim veya pim'e gidip elden teslim alma ihtimalimiz nedir. İlk defa bu kadar uzun sürelere kaldım, iyice tatil moduna girdiler galiba
UKİM ve UPİM müşterilere kapalı bir merkezdir. Buradan gönderilerinizi teslim alamazsınız.
Gönderinizin kayıtlı barkod numarası varsa eğer son hareketleri paylaşırsanız yardımcı olabilirim. -
Hocam hepsi takipsiz, lakin bir tanesi bugün geldiquote:
Orijinalden alıntı: Alisinasyon
Merhabalar ;
UKİM ve UPİM müşterilere kapalı bir merkezdir. Buradan gönderilerinizi teslim alamazsınız.
Gönderinizin kayıtlı barkod numarası varsa eğer son hareketleri paylaşırsanız yardımcı olabilirim.
Alıntıları Göster -
-
Konuya biraz baktım da bulamadım, buna benzer bir şey varsa kusura bakmayın.
Gümrük sınırının üzerinde bir şey alıp hediye şeklinde gönderilmesini sağlarsak vergiden muaf olur muyuz? -
Selamlar ;quote:
Orijinalden alıntı: agahefendi10
Konuya biraz baktım da bulamadım, buna benzer bir şey varsa kusura bakmayın.
Gümrük sınırının üzerinde bir şey alıp hediye şeklinde gönderilmesini sağlarsak vergiden muaf olur muyuz?
Gümrük kanununda der ki ;
Soru: Hediyelik eşya muafiyeti, posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşya için dikkate alınmakta mıdır?
Cevap: Hayır, yolcu beraberi 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti, posta yolu ile getirilen eşya için söz konusu değildir
Yani bir kişi posta veya kargo yoluyla Hediye muafiyetinden yararlanamaz.
Ancak kişi üzerinde 430 Euro sınır ile hediyelik eşya muafiyetinden yararlanarak ülkeye girebilir.
Gümrük sınırına girerken o kişiye verirseniz, yani o kişi üzerinde ülkeye girerse 430 Euro altındaysa,ibraz edilebiliyorsa girebilir.
-
Anladım teşekkür ederim.
Ben dağıtıcımı tanıyorum. Son 3 kargomda kayboldu ve dağıtıcım şubeye gelmediğini söyledi. Bunun anlamı kargo ptt içinde kaybolduğu böyle durumlarda ne yapabiliriz sonuçta kargoyu pttnin kaybettiği kesin çünkü ben hep gidip şubeden alıyorum ve dağıtıcı ile muhabbetim var.quote:
Orijinalden alıntı: Alisinasyonquote:
Orijinalden alıntı: Meticulous
Takipsiz postalari çalıyor musunuz hiç?
Hocam çalmak değilde kargo dağıtım yönetmeliğinde şöyle bir madde var. Uluslararası barkod numarası olmayan kargolar bina içine,posta kutusu içine veya üzerine bina dışına bırakılabiliyor. Eğer dağıtım elemanlarımız ki binlerce var biraz anlayışsız olurlarsa bina dışına bırakabiliyor. Ve oradan biri alırsa hiçbir şekilde bunun peşine düşsenizde bir sonuç alamıyorsunuz. Ben Genel Müdürlükte çalışıyorum neler geliyor başımıza neler.
Alıntıları Göster
SYBAA40617112 12.06.2018 Türkiyeye giriş yaptı. bu kargoyu 14.06.2018 de ptttakip sisteminde arattığımda Avcılarda olduğunu yazdı sonra silindi. Şu an boş bilgi sayfası çıkıyor.
SB1022456881 13.06.2018 barkaddo hata var hatası veriyor pttde
SB1022655137 13.06.2018 barkodda hata var hatası veriyor pttde.
3 kargo içinde para iadesi açtım 3 satıcıda kargonun yerel postaneye teslim edildiğini yerel kargonuzla iletişime geçmeniz gerektiğini söylüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repla64 -- 30 Temmuz 2018; 16:34:20 >
-
Emin olun barkod numarası olmadan hiçbir şekilde o kargoya ulaşamazsınız. Bu saçma bir durum biliyorum ancak Mevzuatları bu şekilde.
Eğer dağıtıcıyı tanıyorsanız ondada yoksa gönderinin İSTANBUL UPİM'de kaybolduğu aşikardır. -
-
Tam bir aydır UKIM'de gönderim adresime gönderilmeden bekliyor. Bunun yasal bir yönü bilmem nesi yok mu bu nasıl posta şirketidir bir aydır işlem görmeden bekliyor?
Son zamanlarda HGS cezaları tebliğ edilmeye başladı. Zamanında binlerce HGS hizmeti verdiğim için kısa bir amme hizmeti yazısı yazıyorum.
HGS Cezaları ne zaman tebliğ edilir ?
HGS Cezaları her sene Kasım ve Aralık'ta tebliğ edilir. HGS cezalarına faiz işlemez. HGS cezası geçiş ücretinin 10 katı üzerinden değerlendirilir.
HGS Cezalarından nasıl kurtulabilirim ?
HGS'de herhangi bir ihlal yaptığınız zaman Karayolları HGS'nize bakiye eklemek için 15 gün süre. 15 gün içerisinde eğer HGS'nize bakiye eklerseniz bu otomatik olarak normal geçiş ücreti üzerinden değerlendirilir. Ve herhangi bir cezai işlem tarafınıza uygulanmaz.
HGS'de bakiyem olduğu halde sistem okumadı ne yapmalıyım ?
HGS sistemi plakaya entegreli olarak çalışır. HGS sistemlerinden geçiş yaptığınız zaman ilk başta HGS etiketinizi okumaya çalışır. Eğer sorunsuz olarak okursa zaten bunu sistemden bunu yeşil bir simge olarak görebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda hava şartları,etiketin deforma olması,hgs sistemlerinde sorun olması durumunda HGS etiketinizi okumayabilir. Bu durumda kırmızı ışık olarak ihlal işareti görürsünüz. Ancak sıkıntı etmenize gerek yok. HGS sistemleri eğer etiketten okuyamazsa kamera sistemleri devreye girer ve plakanıza bağlı HGS'den otomatik olarak çekimi yapıp ve ihlal bilgisini düzelir.
Yani HGS'nizde bakiye olduğu halde yapacağınız bu tür geçişleri dikkate almayınız. HGS sistemleri plakanızı kameradan belirleyip düzeltimi sağlayacaktır.
HGS'de bakiyem olduğu halde tarafıma ceza tebligatı geldi ne yapmalıyım ?
HGS'de bakiyeniz var siz geçiş yaptınız ancak ertesi sene tarafınıza ceza tebligatı geldi. Bunun açıklaması şudur.
Siz ilk istasyondan geçtiğiniz zaman HGS ücreti ikinci istasyona göre belirler. Eğer ilk istasyondan HGS okumaz ve 2.ci istasyonda HGS'niz belirlenirse sistemler sizi en uzak mesafe üzerinden değerlendirir ve bunu çekmeye çalışır. Normal çekmesi gereken ücreti çekemeyince uzak mesafe ücreti de HGS'nizde bulunmayınca size ihlal verir ve eğer ilerleyen zamanlarda karayolları bunu plaka sistemi üzerinden değerlendiriğ sistem üzerinden düzeltmezse size ceza tebligatı gelecektir.
Aracımı sattığım halde tarafıma ceza ve ihlal bilgisi ile alakalı SMS geldi ne yapmalıyım ?
İlk HGS sahibi PTT'den veya başka bankalardan HGS aldığı zaman SMS otomatik olarak tanımlanır. Siz aracı sattığınızda HGS KAPANMAZ !!
HGS kapatılmadığından eğer yeni ruhsat sahibi herhangi bir ihlalli geçiş yaparsa tarafınıza ihlal bilgisi sms ile iletilir. Ancak bu durum kesinlikle sizi ilgilendirmez. Çünkü Karayolları HGS cezalarını HGS sahibine değil ruhsat sahibine iletir. Siz tarafınıza sms geldiği için endişeli olursunuz doğal olarak ancak bu durumdan da kurtulmak isterseniz HGS'yi hangi kurumdan aldıysanız giderek HGS'yi kapattırabilir bu durumdan kurtulabilirsiniz. Ek olarak HGS cezaları da HGS'nize kapatmanıza engel değildir. Bunu da ek bilgi olarak aktarayım.
HGS cezasını nasıl ödeyebilirim ?
Evet en can alıcı noktaya geldik. Dün İnsight Mars uzayı Marsa ulaştı. Günümüz 2018. Teknolojinin en muhteşem olduğu zaman.
Ancak halen ve halen HGS cezalarını online olarak ödenememekte. Gerçekten vatandaşın bu konudaki mağduriyeti maksimum ve halen çözüm bulunmadı.
HGS cezalarını ödeme kısmına gidince ise şu şekilde ;
HGS ceza tebligatı tarafınıza geldi diyelim. Üzerinde %20 olması lazım bir indirimli tutar. Eğer tebligat geldikten 15 güne içerisinde öderseniz tebligatta bulunan indirimli tutarı ödeyebilirsiniz. HGS cezaları sadece PTT üzerinden ödenebilir. KGM'ye ait hesap numarasına PTT posta çeki hesabına ödeme yapılır ve dekontun üzerine HGS Geçiş cezası- plaka numarası yazılarak KGM Faks numarasına faks çekilir. Ardından eğer ulaşabilirseniz KGM Çağrı merkezini arayarak cezanın düşüp düşmediği hakkında bilgi teğidi yapılır. Dünyanın en zor ödeme şekli heralde.
Herhangi bir takıldığınız bir HGS sorusu olursa yine destek olmaya çalışırım.
-
Sesli güldüm.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhabalar hocam benim öğrenmek istediğim , yurt dışından gelen kargolar PİM'de neye göre , kime göre ayıklanıp kimisi bulunduğumuz ile gönderiliyor kimisi UKİM'e.
UKİM'e gönderilen kargolar PİM'de neye göre belirleniyor.
Gelen paketin üzerindeki içerik bilgisine mi bakıyorlar ?
Gelen paketin ağırlığına mı bakıyorlar ?
Gelen paketin fiyatına mı bakıyorlar ?
Xray'den geçirip içerikten şüphelenip mi UKİM'e gönderiliyor ?
Yani PİM'e gelen bir paket neye göre UKİM'e gider ?
Sipariş edilen yasaklı ürün esigara , paket üzerinde yazan içerik traş makinesi. 2 adet ayrı , ayrı sipariş edilmiş.
Şimdi paketlerden biri direkt PİM'den ildeki PDM'ye gönderilirken , diğer paket UKİM'e gönderiliyor.
İçerik aynı , herşey aynı , biri PDM'ye diğeri UKİM'e , işte bu nasıl oluyor hocam ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim başıma gelen durum da bir yerde dursun.
Ortak gişeden (HGS-OGS) geçmiştim. Bakiye yetersiz ve ceza uyarısı aynı gün yani 15 günlük süre bittikten sonraki gün 16. gün geldi. Haliyle itiraz ettim "bir gün önce bildirim yapsaydınız öderdim" diye. Sağolsun genç bir arkadaş yardımcı oldu açıklama da yaptı ortak gişe hemen okuma yapmıyormuş. Okuma yapana kadar geçen sürede cezada kesilmiş. Arkadaşın dediği gibi itiraz mailini yazdım. İtirazım kabul edildi, ceza silindi.
PTT yi bu konu da tebrik etmek lazım. Başka bir kurum olsaydı "zamanında ödeseydiniz" diye baştan savardı.
En iyisi arada bir sistemden kontrol etmek. Yanlış plaka okuma durumları da olabilir. -
Selamlar hocam ;
1-Bir gönderi ilk başta her zaman UPİM'e gelir. Ardından gönderinin PTT ve yurtiçi giriş kaydı yapılır. Gönderinin içeriği gümrük kontrol memurları tarafından yapılarak ya direk en yakın posta dağıtım merkezine ya da UKİM'e gönderilir. Yani gönderinin UKİM'e gönderilme fişi tamamiyle gönderinin gümrük mevzuatlarınca kontrol edilerek teslim edilmesi gereken bir ürün yoksa değil mi bunu tam anlamıyla yapılmak için yapılır. UKİM'de herhangi bir sorun çıkmazsa buradan en yakın dağıtım merkezine yönlendirilir.
2- Gelen paketin üzerindeki içerik bilgisi ve gümrük kontrol merkezinde teknolojik cihazlar kullanarak(x-ray) gibi bakılır ve buna göre işlem yapılır.
Gönderinin üzerinde bulunan içerikle, fiyatı arasında dada doğru orantı olması gerekir tabi ki buna da dikkat ederler.
3-Gümrükteki x-ray kontrolü yapılırken gümrük memuru içerikle alakalı şüphelirse ve mevzuatlara aykırı olduğu düşünülürse, 2.kontrolün yapılması için UKİM'e gönderir burada kişi bir telefon, telgraf ile bilgilendirilip UKİM'e gelmesi istenebilir.
4- Son mevzuatta e-sigara bildiğiniz gibi yasaklı ürün. Normalde bu cihazların UKİM'e sevk edilince yasaklı eşya barkodu ile direk yurtdışına geri gönderilmesi gerekiyor.
Söylemiş olduğunuz durum sanırım gümrük memurları tarafından yapılan bir hata. Veya bir mevzuat güncellemesi de yapılmış olabilir. Ben 1.5 sene öncesine göre konuşuyorum.
Tabi yine kafanıza takılan bir durum varsa PTT'nin sitesinde bize ulaşın kısmında sorunuzu yönlendirebilir veya 44 17 88 PTT Çağrı merkezinden destek alabilirsiniz.
-
Merhabalar ;quote:
Orijinalden alıntı: Alphace
Benim başıma gelen durum da bir yerde dursun.
Ortak gişeden (HGS-OGS) geçmiştim. Bakiye yetersiz ve ceza uyarısı aynı gün yani 15 günlük süre bittikten sonraki gün 16. gün geldi. Haliyle itiraz ettim "bir gün önce bildirim yapsaydınız öderdim" diye. Sağolsun genç bir arkadaş yardımcı oldu açıklama da yaptı ortak gişe hemen okuma yapmıyormuş. Okuma yapana kadar geçen sürede cezada kesilmiş. Arkadaşın dediği gibi itiraz mailini yazdım. İtirazım kabul edildi, ceza silindi.
PTT yi bu konu da tebrik etmek lazım. Başka bir kurum olsaydı "zamanında ödeseydiniz" diye baştan savardı.
En iyisi arada bir sistemden kontrol etmek. Yanlış plaka okuma durumları da olabilir.
Aynen ben çalıştığım zamanlarda bu şekilde ki geçişler için mevzuat şu şekildeydi ;
1- Eğer HGS sahibi OGS gişesinden geçtiyse herhangi bir ceza yapılmaz 1 defalığına herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmazdınız.
2- Eğer HGS sahibi yine yanlıklıkla OGS gişesinden geçtiyse mevcut HGS'si varsa bu HGS'de düşüm yapılır HGS'den geçmiş gibi sayılırdı.
Herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadığınıza çok sevindim. Zira haberler ortada.
-
Bir değil iki defa başıma geldi. Fakat galiba ikincisinde ortak gişeden geçmek zorunlu idi.
Sizin gibi anlayışlı genç arkadaşlar sağolsun.
Yine de ihbar sms'nin geldiği gün başvurmamın iyi niyetli müşteri olarak görülmem de etili olduğu söylemişlerdi. (Forum da ana konu var, başına gelen olur diye 2017 de teferruatını yazmıştım).
Sistemin etikete değil plakaya entegre olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 17 Aralık 2018; 20:29:56 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X