Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
392.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünya Postalar Birliği yasasına göre toplam 23 haneli ilk 2 karakteri harfle başlayıp son 2 karakteri harfle numaralar uluslararası barkod numarasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliexpress takipsiz küçük paketleri niye çöpe atıyonuz?
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Kargonuz gümrük kontrollüne tabi tutulmuş 20 iş günü bekletme hakları var dostum.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    .
    Bu mesaja eklenen görseller:

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• tostu kaça kıstırin kullanıcısına yanıt
    Kimsenin sizin kargonuzu çöpe attığı falan yok. Takipli bir kargoyu o şekilde çöpe atarsa o personelin iş akdi sonlandırılır. Kayıtsız olan gönderilen ürünler posta kutunuza,posta kutunuzun üstüne veya kapınızın önüne bırakılabilir.

• m.kemALL kullanıcısına yanıt
    Tamam işte buda benim dediğime geliyor. Sana o yazıyı gönderen ana birimdeyim değerli dostum kitap kampanyası bireysel gönderiler için ve varış merkezi okul olan yerler için gönderiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Kargonuz gümrük kontrollüne tabi tutulmuş 20 iş günü bekletme hakları var dostum.

Ama 20 günden fazla oldu, bugün ile 37 gün oldu. Satıcı zaten parasını aldı haklı olarak. Yapacakta bir şey yok sanırım :/
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sucuklusalam

45 kg kargom var kapıdan alıyor musunuz?

Adresten kargo alımında her bir parça gönderirisinin ağırlığı 50 KG'yi aşmadığı takdirde adresten gönderim sağlayabilirsin.
    Gönderilerinizin koli olması ve 50 KG'yi geçmemesi gerekiyor. 50 KG içinde 16.80 TL Adresten Kargo Alımı ek ücreti vardır.

adresten aldırmak bedava mı yani küçük şeyler için hocam?
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Ailem bana bi paket yolladi 3 gun gecti hayla telefona mesaj gelmedi posta takip.kodunuda bilmiyolar.postaneye gitsem kargo geldiyse nasil alicam

• jizzy quatily kullanıcısına yanıt
    Ücretli hocam.

• Merhaba, benim beklediğim 2 tane takipsiz kargo (China Post Ordinary Small Packet Plus) var. Mahalledeki ptt'yi arasam ya da gitsem şubede olup olmadığını söylerler mi?
  • anilemre1 A kullanıcısına yanıt
    Takipsiz olduğu için pek zannetmiyorum dostum.

• Stille S kullanıcısına yanıt
    Telefona mesaj gelmeyebilir dostum barkod numarasını karşı taraftan alırsan çok daha hızlı ulaşabilirsin.

• Kargom nerde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Allah aşkına ya bakmadığım site kalmadı şu PTTKart hakkında bilgi istiyorum biraz doğru düzgün cevap bulamadım sorularına.

1) PTTKart'ın şu an 2 tipte olanı mı var? Denizbank'lı olan ve normal olarak...? Yoksa bu durum kalktı mı ortadan son durum ne? Eğer iki tip kart varsa Mastercard olanı nasıl alabilirim?
    2) Bu PTTKart hesaplarında IBAN no oluyor mu kendimize ait? Aynı şekilde üstteki soruyla bağlantılı olarak yoksa sadece Denizbanklı olan kartlarda mı var?
    3) Hesap ekstresinin eve gönderilmesi yerine telefon veya mail ile yollanmasını istiyorum, eve postalanmasını nasıl iptal ederim?

Özellikle 1. soruyla ilgili hiç cevap bulamadım adam akıllı. Şu an kaç tip var bu karttan anlamadım.
  • Benim AliExpress den verdiğim sipariş hala gelmedi. Siz mi yalan ettiniz diye şüphelenmeye başladım. Takip te edemiyorum ki.
    Birde birşeyi kargoya verirken ucuza halletmenin yolu varmı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yurt disindan urun aldim diyelim eve gelmesini istemiyorum. ptt merkezinde kalirmi urun onu nasil hallederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Caughter

Hocam Allah aşkına ya bakmadığım site kalmadı şu PTTKart hakkında bilgi istiyorum biraz doğru düzgün cevap bulamadım sorularına.

1) PTTKart'ın şu an 2 tipte olanı mı var? Denizbank'lı olan ve normal olarak...? Yoksa bu durum kalktı mı ortadan son durum ne? Eğer iki tip kart varsa Mastercard olanı nasıl alabilirim?
    2) Bu PTTKart hesaplarında IBAN no oluyor mu kendimize ait? Aynı şekilde üstteki soruyla bağlantılı olarak yoksa sadece Denizbanklı olan kartlarda mı var?
    3) Hesap ekstresinin eve gönderilmesi yerine telefon veya mail ile yollanmasını istiyorum, eve postalanmasını nasıl iptal ederim?

Özellikle 1. soruyla ilgili hiç cevap bulamadım adam akıllı. Şu an kaç tip var bu karttan anlamadım.

Merhabalar ; sorularınızı cevaplayım.

Aslında 3 adet PTTKART tipi var.

1-Posta Çeki Hesap kartı olan PTTKART
    2-PTT Bonus Kredi Kartı (Denizbank anlaşmalı)
    3-PTT Sosyal Kart

1.olarak yazdığım olan normal siz PTT üzerinden hesap açtığınız zaman gönderilen PTTKART. Ama PTTKART'larda İBAN numarası bulunmaz. Çünkü PTT bir banka değildir. BDDK'ya bağlı olmadığı için de İBAN numarası kullanma yetkisi yoktur. Yani açıkçası bu ne anlama geliyor. Başka bankalar hiçbir şekilde PTT'ye para transferi yapamazlar. Sadece PTT üzerinden başka bankaya havale yapılabilir. Bu kartlarda herhalde aylık veya yıllık herhangi bir kesinti bulunmaz.

2- PTT Bonus Kredi Kartı Denizbank anlaşmalı bir kredi kartı. Kartın tüm mülkiyeti Denizbank'a aittir sadece isim hakkını PTT kullanır. Herhangi bir avantajı yoktur. İlk yıl kart ücreti yoktur ondan sonraki senelerde vardır

3-PTT sosyal kart ise engelli vatandaşların 2022 sayılı ödeneklerini veya sosyal yardım maaşlarını aldıkları karttır. Üzerinde hesap numara yoktur. Bu yüzden sadece kurum ödemelerine açıktır.

Burada seni ilgilendiren şu. PTTKART'larda İBAN numarası bulunmaz bu yüzden hiçbir şekilde farklı bankalar PTT hesabına para gönderemezler. Takıldığın farklı soru varsa sorabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Caughter

Hocam Allah aşkına ya bakmadığım site kalmadı şu PTTKart hakkında bilgi istiyorum biraz doğru düzgün cevap bulamadım sorularına.

Merhabalar ; sorularınızı cevaplayım.

Aslında 3 adet PTTKART tipi var.

1-Posta Çeki Hesap kartı olan PTTKART
    2-PTT Bonus Kredi Kartı (Denizbank anlaşmalı)
    3-PTT Sosyal Kart

1.olarak yazdığım olan normal siz PTT üzerinden hesap açtığınız zaman gönderilen PTTKART. Ama PTTKART'larda İBAN numarası bulunmaz. Çünkü PTT bir banka değildir. BDDK'ya bağlı olmadığı için de İBAN numarası kullanma yetkisi yoktur. Yani açıkçası bu ne anlama geliyor. Başka bankalar hiçbir şekilde PTT'ye para transferi yapamazlar. Sadece PTT üzerinden başka bankaya havale yapılabilir. Bu kartlarda herhalde aylık veya yıllık herhangi bir kesinti bulunmaz.

2- PTT Bonus Kredi Kartı Denizbank anlaşmalı bir kredi kartı. Kartın tüm mülkiyeti Denizbank'a aittir sadece isim hakkını PTT kullanır. Herhangi bir avantajı yoktur. İlk yıl kart ücreti yoktur ondan sonraki senelerde vardır

3-PTT sosyal kart ise engelli vatandaşların 2022 sayılı ödeneklerini veya sosyal yardım maaşlarını aldıkları karttır. Üzerinde hesap numara yoktur. Bu yüzden sadece kurum ödemelerine açıktır.

Burada seni ilgilendiren şu. PTTKART'larda İBAN numarası bulunmaz bu yüzden hiçbir şekilde farklı bankalar PTT hesabına para gönderemezler. Takıldığın farklı soru varsa sorabilirsin.

Hocam cevapların için çok teşekkür ederim.

Hocam bir-iki şey daha soracağım.

Farklı bankalar PTT hesabına para gönderemez demişsin ama emin misin gerçekten? Çünkü IBAN olmasa bile Şube kodu ve hesap numarasıyla da para gönderilebiliyor diye biliyorum. Hatta şöyle söyleyeyim bende İninal kart var bu karta bile diğer bankalardan EFT yapılabiliyor hesap numarası ve şube kodu ile.

Bir de ben PTTKart alırsam hesap ekstresinin eve posta yoluyla gelmesini istemiyorum bunu nasıl iptal edebiliriz illa şubeye mi gitmek gerek?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.