Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Caughter

quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: Caughter

Hocam Allah aşkına ya bakmadığım site kalmadı şu PTTKart hakkında bilgi istiyorum biraz doğru düzgün cevap bulamadım sorularına.

1) PTTKart'ın şu an 2 tipte olanı mı var? Denizbank'lı olan ve normal olarak...? Yoksa bu durum kalktı mı ortadan son durum ne? Eğer iki tip kart varsa Mastercard olanı nasıl alabilirim?
    2) Bu PTTKart hesaplarında IBAN no oluyor mu kendimize ait? Aynı şekilde üstteki soruyla bağlantılı olarak yoksa sadece Denizbanklı olan kartlarda mı var?
    3) Hesap ekstresinin eve gönderilmesi yerine telefon veya mail ile yollanmasını istiyorum, eve postalanmasını nasıl iptal ederim?

Özellikle 1. soruyla ilgili hiç cevap bulamadım adam akıllı. Şu an kaç tip var bu karttan anlamadım.

Merhabalar ; sorularınızı cevaplayım.

Aslında 3 adet PTTKART tipi var.

1-Posta Çeki Hesap kartı olan PTTKART
    2-PTT Bonus Kredi Kartı (Denizbank anlaşmalı)
    3-PTT Sosyal Kart

1.olarak yazdığım olan normal siz PTT üzerinden hesap açtığınız zaman gönderilen PTTKART. Ama PTTKART'larda İBAN numarası bulunmaz. Çünkü PTT bir banka değildir. BDDK'ya bağlı olmadığı için de İBAN numarası kullanma yetkisi yoktur. Yani açıkçası bu ne anlama geliyor. Başka bankalar hiçbir şekilde PTT'ye para transferi yapamazlar. Sadece PTT üzerinden başka bankaya havale yapılabilir. Bu kartlarda herhalde aylık veya yıllık herhangi bir kesinti bulunmaz.

2- PTT Bonus Kredi Kartı Denizbank anlaşmalı bir kredi kartı. Kartın tüm mülkiyeti Denizbank'a aittir sadece isim hakkını PTT kullanır. Herhangi bir avantajı yoktur. İlk yıl kart ücreti yoktur ondan sonraki senelerde vardır

3-PTT sosyal kart ise engelli vatandaşların 2022 sayılı ödeneklerini veya sosyal yardım maaşlarını aldıkları karttır. Üzerinde hesap numara yoktur. Bu yüzden sadece kurum ödemelerine açıktır.

Burada seni ilgilendiren şu. PTTKART'larda İBAN numarası bulunmaz bu yüzden hiçbir şekilde farklı bankalar PTT hesabına para gönderemezler. Takıldığın farklı soru varsa sorabilirsin.

Hocam cevapların için çok teşekkür ederim.

Hocam bir-iki şey daha soracağım.

Farklı bankalar PTT hesabına para gönderemez demişsin ama emin misin gerçekten? Çünkü IBAN olmasa bile Şube kodu ve hesap numarasıyla da para gönderilebiliyor diye biliyorum. Hatta şöyle söyleyeyim bende İninal kart var bu karta bile diğer bankalardan EFT yapılabiliyor hesap numarası ve şube kodu ile.

Bir de ben PTTKart alırsam hesap ekstresinin eve posta yoluyla gelmesini istemiyorum bunu nasıl iptal edebiliriz illa şubeye mi gitmek gerek?

Yok dostum tabi ki eminim. PTT kurumunda çalışıyorum ben. Farklı bankalar PTT'ye para aktaramazlar hiçbir şekilde.

2.cisi eğer posta çeki ekstrelerinin adresinize gönderilmesini istemiyorsanız PTT merkezine giderek bir form doldurman gerekiyor. Ancak henüz mail yoluyla ekstre gönderme hizmeti PTT üzerinde bulunmuyor dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kamann kullanıcısına yanıt
    Bunun için PTT merkezinden Posta kutusu kiralaman gerekiyor. Posta kutusu kiraladığın zaman oraya yönlendirebilirsin kargonu.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    sagol hocam

• Posta kutusu icin anadolu adalet sarayindaki pttye gittim yok bizde dediler kucukyalidakinde falan var mi nasil ogrenebilirim?

Takipsiz postalar İstanbul da neden bekletiliyor gönderim süreci nasıl işliyor ?15-20 gün önce Türkiye gelen paketler bulunduğum ilçe pdm ye gelmemiş bizzat gidip sordum.

Bu aralar Çin den gelen kargolarda takipliler dahil bir sıkıntı varmı ? Yurtdışı alışveriş konusunda uzun süredir siparişi Türkiye giriş yapmayanlar var.

• Merhaba,
    E-imza almak istiyorum çevre şehircilik bakanlığın sisteminde kullanmak için ancak PTTden e-imza alan kimse ile iritbata geçemedim.
    Sistemi nasıl bağlantı vb sorunları oluyor mudur? size olumlu yada olumsuz bir geri bildirim geldi mi hiç ?
    PTT den E-imza almak için vekalet vererek ilerleyebilir miyim?
    Süresi,başvuru gibi süreçler hakkında da sitesinde yeterli bilgiyi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Birsürü soru sormuş oldum e-imzayı almak için zmaanım daraldığı için tüm bilgileri toparlamaya çalışıyorum.
    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Cok faydali konu olmus sorum olmasa da acan arkadasa tesekkurler

• gaglion G kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;

Sistemde bağlantı sorunları alakalı herhangi bir bildirim gelmedi kurumumuza o yüzden bu konuda sorun yaşayacağını düşünmüyorum. 1

1-PTT'den E-imza almak için vekalet vererek ilerleyebilirsiniz tabi ki.

İlk başta PTTKEP sitemizden hertürlü ücret bilgisini ve başvuru işlemlerinizi sağlayabilirsiniz.

Gerçek kişiler PTTKEP başvuruları için ;

KEP Hesabı almak isteyen gerçek kişiler;
    • Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen geçerli resmî
    belge,
    • Gerçek kişiler için hazırlanmış olan Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Formu,
    ile yetkilendirilmiş PTT Merkez Müdürlüklerine müracaat edebilirler.

Tüzel Kişiler için ise ;

Tüzel kişilik adına başvuruda bulunacak kimse şirketin kanunî temsilcisi ise başvuru esnasında
    aşağıdaki bilgi ve belgeler istenir.
    • Ticaret sicil memurluklarından alınmış, üzerinde tüzel kişiliğin MERSİS numarası ya da
    Ticaret sicil numarası bulunan ticaret sicil tasdiknamesinin veya faaliyet belgesinin aslı.
    • Noter onaylı imza sirküleri (İmza sirkülerinde, kimlerin şirketi hangi konularda ne kadar
    süre temsil edeceği, imzasının münferiden mi yoksa bir başka temsilci ile birlikte mi geçerli
    olacağı bilgilerinin yer alması ayrıca müstenidatı Ticaret Sicil Gazetesi’nin mutlaka
    bulunması gerekmektedir.) (Noter onaylı imza sirkülerinin aslı PTT’de görüldükten sonra
    başvuru sahibine geri verilecektir.)
    • Başvuru yapanın kimlik tespiti için Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı
    ve kimlik yerine geçen geçerli resmî belge.
    • Tüzel kişilik için hazırlanmış olan Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Formu.
    Tüzel kişilik adına başvuruda bulunacak kimse şirketin kanunî temsilcilerinin vekalet verdiği
    kişi ise başvuru esnasında aşağıdaki bilgi ve belgeler istenir.
    • Ticaret sicil memurluklarından alınmış, üzerinde tüzel kişiliğin MERSİS numarası ya da
    Ticaret sicil numarası bulunan ticaret sicil tasdiknamesinin veya faaliyet belgesinin aslı.
    • Noter onaylı imza sirküleri (İmza sirkülerinde, kimlerin şirketi hangi konularda ne kadar
    süre temsil edeceği, imzasının münferiden mi yoksa bir başka temsilci ile birlikte mi geçerli
    olacağı bilgilerinin yer alması ayrıca müstenidatı Ticaret Sicil Gazetesi’nin mutlaka
    bulunması gerekmektedir.) (Noter onaylı imza sirkülerinin aslı PTT’de görüldükten sonra
    başvuru sahibine geri verilecektir.)
    • Başvuru yapacak kimse ve şirket nam ve hesabına Kayıtlı Elektronik Posta ve Elektronik
    Tebligat Hizmeti ile ilgili her türlü işlemi yapacak kişiler için düzenlenmiş, şirketin kanuni
    temsilcileri tarafından imzalanmış ve şirket kaşesi ile kaşelenmiş Tüzel Kişi Yetkilendirme
    Belgesi. (Yetkilendirme belgesini web sitemizin Kılavuz ve formlar sayfasından
    edinebilirsiniz).
    • Başvuru yapanın kimlik tespiti için Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı
    ve kimlik yerine geçen geçerli resmî belge.
    • Tüzel kişilik için hazırlanmış olan Kayıtlı Elektronik Posta Hesabı Ön Başvuru Formu.

• Kaflip K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam düşünceniz için teşekkür ederim. İmzamdanda anlaşılacağı üzere Bilgi paylaştıkça güzeldir.
  • Yurtdışı kargolarımın sayısı 22 e ulaştı bir aydan fazladır ürünler bulunduğu ülkeden çıkış yapmış ama hala Türkiye tarafında bir gelişme Yok. Gecikmelerle ilgili sorun nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantolamaci -- 17 Ekim 2016; 13:06:36 >
  • istanbuldan samsuna 35 sayfalık bi dosya gönderdim hemen hemen 250 grama yakın bi ağırlıktaydı 9 tl aldı benden. vesikalık resmi koymayı unutmuşum onuda tekrar gönderdim tartmadan filan aynı adama denk geldim geçende gndermiştin dedi evet dedim 9 tl dedi yine ? sizce fiyat doğrumu yoksa iyi geçirdimi
  • mantolamaci M kullanıcısına yanıt
    Hocam kurumumuza kesin olarak belirtilen bir neden yok. Eğer bir gecikme varsa ben gümrük kaynaklı olacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: axiuşak53

istanbuldan samsuna 35 sayfalık bi dosya gönderdim hemen hemen 250 grama yakın bi ağırlıktaydı 9 tl aldı benden. vesikalık resmi koymayı unutmuşum onuda tekrar gönderdim tartmadan filan aynı adama denk geldim geçende gndermiştin dedi evet dedim 9 tl dedi yine ? sizce fiyat doğrumu yoksa iyi geçirdimi

Merhabalar ;

Hocam personel doğru bir işlem yapmış.
    1-2000 gr arası 9 TL sabit fiyattır. Sen 1 gr'lık ürün göndersende 9 TL'dir 2 kg'de gönderseb aynıdır. İşlemde herhangi bir sıkıntı yoktur.

• Hocam bana yurtdışından posta gelecek. Bilgilerimi verirken sokak ile kapı numarasını yazmamışım. Yurtdışından gelen postaları ptt mi dağıtıyor? Mahallemde ptt var. Gidip oraya sorsam mı emin olamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C_K kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından gelen kargoları PTT dağıtır dostum.

Teşekkür ederim hocam.
  • Benim postam nerde kaldı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam yurtdışından takipsiz bir postam var.türkiyeye geldi ürün oraya kadar takip ettim singapore posttan.normalde geliyordu ama 10 gündür gelmedi.burada isimden adresten telefondan vs. sorgulama şansım varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrafive -- 21 Ekim 2016; 21:23:10 >
  • Benimde takipsiz posta ile geçen ayın 15 inde türkiyeye girmişti bugün teslim aldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguraktas05

Benimde takipsiz posta ile geçen ayın 15 inde türkiyeye girmişti bugün teslim aldım.

teşekkür ederim..dispute açıp iade alacaktım da 1 ay daha bekleyeyim ozaman
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.