Şimdi Ara

PTR Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce PTR ye katılmadım. Fakat bugün battlenetden karakterimi PTR EU sunucusuna copy yaptım. İşlem gerçekleşti. PTR Karakter listesine tıklayınca karakterim gözüküyor. Fakat Character Copy Status e girdiğimde Copy status başlığının altında pending yazıyor. Ben şuan PTR downloaderden download yapıyorum. Karakterin kopyalama işlemini iptal etmezler diymi ? Birda bu pending süresi ne zaman biter ? Ben cata beta key fln kullanmadım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 28 Eylül 2010; 10:02:40 >

• Geçenlerde arkadaş 1 hafta sıra var benimkine gelmesine demişti :D baya bi gün bekleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Geçenlerde arkadaş 1 hafta sıra var benimkine gelmesine demişti :D baya bi gün bekleyebilirsin.

Yok sıra aldım ben. Kabul yada rededilecekmiş.
  • arkadaslar copy statusten baktıgımda dün pending yazan yerde bugün succesful yazıyordu. Yani ben ptrye seçilmişmi oldm? Ona gôre indirecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

arkadaslar copy statusten baktıgımda dün pending yazan yerde bugün succesful yazıyordu. Yani ben ptrye seçilmişmi oldm? Ona gôre indirecem

Seçilmek değilde karakter kopyalama işi tamamlanmış, yani PTR'ı yükleyip oynayabilirsin.
  • seçilmek ne ya ?

ptr clienti yüklersin istediğin charını siteden atarsın oynarsın yada lvl1 açar ordaki deyik muhabetine katılırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midpoint -- 26 Eylül 2010; 3:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: midpoint

seçilmek ne ya ?

ptr clienti yüklersin istediğin charını siteden atarsın oynarsın yada lvl1 açar ordaki deyik muhabetine katılırsın

Ne bileyim ben. Unsuccessful olabilir yazıyo sitelerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cabal hakkında bikaç soru
    17 yıl önce açıldı
    silkroad map pk2 ile ilgili
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PTR la cata beta key ayrı olaylar diye biliyorum isteyen PTRda oynayabiliyor ama CATA beta key sınırlı sayıda insana yollanmış..
  • PTR = Public Test Realm yani tüm wow oyuncularına açık test serverlarıdır...
    Cataclysm Beta Test Serverları ise ismen Closed Beta Test Realm yani CBTR diye geçerler yani kapalı test demektir ki bu da sadece seçilmiş yada o şansı elde etmiş wow oyuncuları tarafından test edilebilen realmlerdir ikisi birbirinden çok farklı...
    Şu anki PTR 4.0.0 Cataclysm e hazırlık patchidir yani bu serverlarda lvl 85 olma yada yeni zindanlarda oynama yeni bölgelere gitme gibi bi durum yok... ancak CBTR larda bu durum şu an söz konusu ikisi çok farklı
  • quote:

Arkadaşlar daha önce PTR ye katılmadım. Fakat bugün battlenetden karakterimi PTR EU sunucusuna copy yaptım. İşlem gerçekleşti. PTR Karakter listesine tıklayınca karakterim gözüküyor. Fakat Character Copy Status e girdiğimde Copy status başlığının altında pending yazıyor. Ben şuan PTR downloaderden download yapıyorum. Karakterin kopyalama işlemini iptal etmezler diymi ? Birda bu pending süresi ne zaman biter ? Ben cata beta key fln kullanmadım bu arada.

oncelikle secilmiş olup olmamak hakkında bir acıklık getireyim:

1- seçilmek demek blizzard kafasına gore bazı kişilere "cata beta -cdkey" gonderir. bu kişiler catalysm gelmeden test serverlarında cata oynayabilir.
    2- sana cd key gonderdiler mi de bu sekilde bir hamleye giriştin? cd-key gonderimi account management kısmında şu sekilde gorulur:

world of warcraft catalysm PTR server CD-key
    world of warcraft Lichking cd-key
    world of warcraft the burning crusade cd-key
    world of warcraft cd key

eger aralarda TBC de ptr oynadıysan onlarda gorulur.

eger battlenet ile accontunu birlestirdi isen (www.battle.com idi sanırım adres) battlenet ten bakabilirsin. birleştirmedi ise wow-eu dan account managemnt olarak gir sanırım orda da acıklama vardır.

seciliip secilmedigini anlamadan patchi indirme , sana işkence olur. en az 2 gününü alır.

karakter kopyalama işlemi benim 1 saatte bitmişti. belki kopyalamayı kapatmışlardır. ptr kimse karakter kopyalamadıgından cok bir yogunluk yok.

dereyi gormeden paçaları sıvama derim...

off toplantıya gec kaldım bak, müdür beni kescek bye

• Çok sağolun , ben public test realmlerin herkese açık oldğunu bilmiyordum ondan sordum zaten =] (tbcde fln hiç bulasmamıstm ptrye) ptr yi indiriyorum şuan =] talentlere fln bakarım
  • PTR için 14 GB dosya var, hepsini kurmadan da ilk 2 GB'da oyuna girebiliyorsun, gezdikçe arkaplanda yükleme yapıyor.

Evet herkese açık, tüm Avrupa için 1 tane PvE, 1 tane PvP server var, o yüzden Alman, Fransız, Rus vs karman çorman, Trade'de sürekli birbirlerine pis.. bilmemneler diye hakaret edip kavga çıkartıyorlar.

Akşam saatleri lag çok oluyor. Test realm olduğundan aniden bağlantın kopuyor, normal realm'da ayda bir kez olan sorunu bazen günde 3-4 kez yaşıyorsun.

Eğer birkaç saat sonra geri girmeye çalıştığında oyun çökerse, PTR forumu var (Launcher'de linki var) oraya girip bir bak, herkes aynı sorunu yaşadığından çözüm yazılı olabilir. Genelde WoW dizinindeki Cache ve Data/Cache dizinlerinin içini boşaltınca sorun kalkıyor.

Nerdeyse herşey hatalı. Tüm görevler, WG, zindan sırası, Boss'lar vs. Bir gün önce sorunsuz yaptığın zindan ertesi gün bug'lu oluyor. Minimap altında B simgesi var veya ALT+Sol fare tuşuyla Feedback penceresi var, oradan sorunu bildirebiliyorsun. Ancak ticket falan yok, yani müşteri servisi değil, gelip seni kurtarmazlar.

Hesabında Character Copy diye bir seçenek var, ya varolan 80'ini oraya kopyalatıyorsun, ya da sana hazır 80 veriyorlar. Genelde baktığın her zamanda "Full" yazıyordur. Onun için sabah erken saatte açıp işlemi hızla yapıp bekleyeceksin, yoksa asla sıra gelmez. Genelde öyle yaparsan 1-1.5 güne karakterini hazırlıyorlar. En son üzerinde ne varsa, bankadekilerle beraber kopyalanıyor.
    Hazır 80 karakteri ben hiç deneyemedim, hiç uygun bi zamana rastlamadım ama sanırım 232'lik set'le hazır karakter veriyorlarmış.

Şu an 4.0'la gelecek değişiklikleri önden görmüş oluyorsun. O bakımda iyi olabilir, anlaşılan tüm oyun sistemini baştan değiştiriyorlar. Gelince alışmak biraz zaman alacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

PTR için 14 GB dosya var, hepsini kurmadan da ilk 2 GB'da oyuna girebiliyorsun, gezdikçe arkaplanda yükleme yapıyor.

Evet herkese açık, tüm Avrupa için 1 tane PvE, 1 tane PvP server var, o yüzden Alman, Fransız, Rus vs karman çorman, Trade'de sürekli birbirlerine pis.. bilmemneler diye hakaret edip kavga çıkartıyorlar.

Akşam saatleri lag çok oluyor. Test realm olduğundan aniden bağlantın kopuyor, normal realm'da ayda bir kez olan sorunu bazen günde 3-4 kez yaşıyorsun.

Eğer birkaç saat sonra geri girmeye çalıştığında oyun çökerse, PTR forumu var (Launcher'de linki var) oraya girip bir bak, herkes aynı sorunu yaşadığından çözüm yazılı olabilir. Genelde WoW dizinindeki Cache ve Data/Cache dizinlerinin içini boşaltınca sorun kalkıyor.

Nerdeyse herşey hatalı. Tüm görevler, WG, zindan sırası, Boss'lar vs. Bir gün önce sorunsuz yaptığın zindan ertesi gün bug'lu oluyor. Minimap altında B simgesi var veya ALT+Sol fare tuşuyla Feedback penceresi var, oradan sorunu bildirebiliyorsun. Ancak ticket falan yok, yani müşteri servisi değil, gelip seni kurtarmazlar.

Hesabında Character Copy diye bir seçenek var, ya varolan 80'ini oraya kopyalatıyorsun, ya da sana hazır 80 veriyorlar. Genelde baktığın her zamanda "Full" yazıyordur. Onun için sabah erken saatte açıp işlemi hızla yapıp bekleyeceksin, yoksa asla sıra gelmez. Genelde öyle yaparsan 1-1.5 güne karakterini hazırlıyorlar. En son üzerinde ne varsa, bankadekilerle beraber kopyalanıyor.
    Hazır 80 karakteri ben hiç deneyemedim, hiç uygun bi zamana rastlamadım ama sanırım 232'lik set'le hazır karakter veriyorlarmış.

Şu an 4.0'la gelecek değişiklikleri önden görmüş oluyorsun. O bakımda iyi olabilir, anlaşılan tüm oyun sistemini baştan değiştiriyorlar. Gelince alışmak biraz zaman alacak.

bildigim kadarıyla PTR serverları uzun süredir kapalı?? taa ne zaman kapattılar , suan sadece catalysm test serverı acık.

sen nasıl girdin merak ettim. Allah Allah bende mi sorun var acaba.. neyse aksama bi kontrol ederim. ama zaten ptr ye girip napabilcez ki, catalysm degisiklikleri olmadıgı sürece suan ptr bir ise yaramaz...

• quote:

Çok sağolun , ben public test realmlerin herkese açık oldğunu bilmiyordum ondan sordum zaten =] (tbcde fln hiç bulasmamıstm ptrye) ptr yi indiriyorum şuan =] talentlere fln bakarım

yaf benmi yanlıs biliyom siz mi yanlıs biliyorsunuz. PTR herkeze acık demek catalysm test serverları herkeze acık demek degildir. suan ptr ye girebilsen dahi suanki patchden farklı birsey gormeyecen. bildigim kadarıyla ptr serverları da kapalı suan. birsüredir hic bakmadım ama actıklarını da duymadım.

catalysm gelmeden 2 ay oncesinde PTR serverları catalysm i koyarlar. 15 gün-1ay sonra normal oyunda catalysm talentleri ve skillleri leve 80 icin düzenlenmiş olarak gelir. 1 ay bu sekilde bir deneme yaparlar. herkez catalysm degisiklerini gercek oyunda gormus olu. 1 ay sonrada catalysm satısa sunulur. bu hep boyleydi simdiye kadar.

catalysm patch i ptr de olsa 2 server herkezi nasıl kaldırsın. millet akın eder. PTR serverları enson RS -hellion raidi gelmeden once aktif oldu, o patchden sonra kapanmıstı. yinede suan acık olabilir , aksam kontrol ederim.

• Alla alla ne bu hiddet arkadaşım ben ptr herkese açık değil mi dedim? Nolmuş bu forumaya herkes birbirini dövücek gibi mesajlar yazıyor. Teşekkür ettim verdiğiniz bilgiler için diyorum. Yeni talentler geldiyse denerim diyorum hala kavga eder gibi yazıyorsunuz. Valla şu foruma 20 yaş sınırı fln getirsinler.
  • Eğer çalışan bir WotLK hesabınız varsa (parası ödeniyorsa), Battle.net'de Account sayfanızda PTR diye 2. bir WotLK linki göreceksiniz. Ona tıklıyorsunuz, önce oyun kurulum dosyalarının inmesi gerek ki yukarda yazdığım gibi 14 GB boyu var, 2 GB'dan sonra oynanabilir oluyor.

Ardından ya lvl 1 karakter açıyorsunuz veya yine yukarda yazdığım yöntemle hazır bir karakteri kopyalatıyorsunuz.

O kadar.

PTR'nin eksi yanlarını yukarda yazdım. Buna rağmen gelecek 4.0 yamasında gerçekten büyük değişiklikler olacak, onları önden denemek için iyi bir fırsat bence.

4.0 yaması Cat'dan önce kurulacak son yama. Oyunun ayarlarında ve görünümde büyük değişiklikler yapıyor. Daha önce Lich King gelmeden önce nasıl bir yama gelmiş ve 1 ay sonra LK çıkmışsa bu da yalnız hazırlık amaçlı bir şey.

Ayrıca LK çıkmadan önce oynayanlar varsa aranızda, şehirlerin tepesine gemiler bitip her tarafı zombiler basmıştı, şimdi de her tarafta elemental'lar ve dünyanın sonu geldi diyen bir tarikatla ilgili görev ve olaylar var. Bu PTR'de oyundaki temel değişiklikleri ve bu konudaki görevleri deniyorsunuz.

Bunun dışında Cat'la gelen yerlere gitmek mümkün değil, harita aynısı. Classic WoW bölgelerinde uçmak mümkün değil, yeni 2 ırkı oynamak mümkün değil. Bu 4.0 yamasının PTR'si Cat'ın değil.

Yalnızca dün parası olan bir 80'imi kopyalatınca 5000g'a hızlı uçuşu aldım, epic %280'den %310'a çıktı, güzel oluyor.

• quote:

Alla alla ne bu hiddet arkadaşım ben ptr herkese açık değil mi dedim? Nolmuş bu forumaya herkes birbirini dövücek gibi mesajlar yazıyor. Teşekkür ettim verdiğiniz bilgiler için diyorum. Yeni talentler geldiyse denerim diyorum hala kavga eder gibi yazıyorsunuz. Valla şu foruma 20 yaş sınırı fln getirsinler.

valla birsey demicem. en ustlerde kimse sana acıklama getirmemis diye uzun uzun acıklama getirdikten sonra tekrar" aa herkes giriyormu bende talentlere bakarım" dedin ya. 2. kez talentlere bakamıyacagını uzunn uzun yine anlattım ve kötü ben oldum ya... peki kardes sen birkac gün ugras ptr yükle, girmeye calıs , girdikten sonra yine burada 3-5 soru sor.. ama bak hepsini acıklamaya calıstım ya... neyse neyse pardon evet hata bende, senin sinirli anında sinirli bir eda ile okudun benim yazımı, sonra ben sinirli oldum. hata bende, özür

• quote:

Orijinalden alıntı: druen

aa herkes giriyormu bende talentlere bakarım" dedin ya. 2. kez talentlere bakamıyacagını uzunn uzun yine anlattım

Tüm Skill ve Talent'ler dahil oyundaki bir çok şey baştan aşağı değişiyor. 81-83 ve 85'de gelecekleri de seçemeseniz de görebiliyorsunuz.

Anlaşılan eskiden PTR'yi kullanmışsınız, ama şimdi açık olandan haberdar değilsiniz. İnsanları tersleyen mesajlar yazmak yerine az sabredip akşam bakarsanız herkes için daha iyi olacaktır.
  • PTR'de oynuyordum bir iki saat önce yeni bir test sürümü için kapattılar sunucuları, sanırım sabaha açılır. 4.0.1 yamasında tüm sınıf mekaniklerinin değiştiğini biliyorsunuz. PTR zaten bu sınıf mekaniklerini incelemek için hazırlanıyor. Eğer elinizde Cataclsym Beta key'i varsa hesabınıza eklerseniz, aynı PTR üzerinde Cataclsym oynayabiliyorsunuz. Ama Beta key olmadan sadece 4.0.1 'in normal oyunculara getirdiği yenilikleri test ediyorsunuz.
    Yeni sınıf mekaniklerine gelince, oyun bir hayli değişmiş ve dengelenmiş gözüküyor. Artık level 10'da hangi talent'a verirseniz, o sizin ana talent ağacınız olarak seçiliyor ve o talent'a has özellikleri size veriyor. Örneğin level 10'da Demonolgy'e verirseniz "Summon FelGuard" ve "Demonic Emprovment" geliyor. Tüm sınıflarda bu gibi özellikler var. Bir diğer örnek ise Rogue'da level 10'da Assasination'a verirseniz "Mutilate" geliyor :)

Sınıf yenilikleri gerçekten çok hoş hazırlanmış. Ana talent ağacınıza 31 talent harcamadan diğer talent ağaçlarına veremiyorsunuz. Artık Hybrid classlar yok. Level 80'e kadar toplamda 36 talent veriyorsunuz.

Şimdilik izlenimlerim bu kadar :)

• ufak bi hata var yukarda okudugum postlardan birinde. hesabiniz aktif olmasa bile (oyuna ara verdiyseniz, vs..) karakterinizi kopyalayip para vermeden ptr da oynayabilirsiniz, accountunuzun illaki aktif olmasi gerekmiyor. yeni ozelikler, damage ler cidden gormeye deger, kacirmayin derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.