Şimdi Ara

PSUDA VOLTAJ DENGESIZLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yandaki sistemde gördüğünüz gibi core i7 920 işlemci ve silverstone 1000 watt psu kullanıyorum ama c1e kapalı olsa dahi 4 ghze overclock yapmaya kalksam bile voltaj denegiszliği var..Şöyleki 1,40 voltaj veriyorsunuz vdrop olsa 1,38 e düşüyor sonra 1,30 a düşüyor sonra tekrar 1,40 a birden yükseliyor bana pek sağlıklı gelmedi ayrıca psuya arkadan kulağı dayadığmda azıcık cızırtı seslerinin geldiğini duyuyorum arkadaşım kondansatörlerden olduğunu söyledi sizce neden bu şekilde bir dengesizlik oluşmakta ayrıca şunuda belirtim dynamic energy saver kuruluda değil.

• Bütün PSUlardan o cızırtı sesi gelir merak etme sorun yok...
    Voltaj ise boşta işlemci çarpanının otomatik olarak düşmesi ve hızını düşürmesinden değişiyor bildiğim kadarıyla , tabi bu konuda bilgili arkadaşlar en doğru cevabı vereceklerdir...
  • hocam c1e ve spu eisti kapadım yüzden işlemci hızının sabit kaldığından voltajında sabit kalması gerekmezmi ayrıca eskiden powerdan ses bile gelmiyorken şimdi geliyor cözemedim olayı bir türlü
  • bios ayarlarından çarpan sabitse vcor veya 12v hatlarında dalgalanma %3 den fazla ise zararlı... psunuzun incelemelirini bulabilirseniz mutlaka dalgalanma testleri vardır bi karşılaştırn derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs875

bios ayarlarından çarpan sabitse vcor veya 12v hatlarında dalgalanma %3 den fazla ise zararlı... psunuzun incelemelirini bulabilirseniz mutlaka dalgalanma testleri vardır bi karşılaştırn derim

onu nasıl anlayacağım hocam psu silverstone 1000 watt strider modeli
  • Everest'in son sürümlerinde sistemi yüke bindiren testi uyguladığınızda voltajlari gozlemliyebilirsiniz
  • Sizdeki anakart da güç kaynağı da en üst kalitedeki ürünler. Voltaj drop yapacak cinsten ürünler değil. Bence olay bios ayarlarıyla ilgili olabilir. X58 anakartlarda çok fazla ayar oluyormuş. X58 Extreme de çok daha fazla vardır diye tahmin ediyorum.
    Konuyu Gigabyte X58 serisi anakart kullanan arkadaşlara danışırsanız bence sorunu daha kolay çözümlersiniz. Bios ayarlarını benzer falan yapmayı deneyebilirsiniz Core i7@4,00 GHz olan birisiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

Sizdeki anakart da güç kaynağı da en üst kalitedeki ürünler. Voltaj drop yapacak cinsten ürünler değil. Bence olay bios ayarlarıyla ilgili olabilir. X58 anakartlarda çok fazla ayar oluyormuş. X58 Extreme de çok daha fazla vardır diye tahmin ediyorum.
    Konuyu Gigabyte X58 serisi anakart kullanan arkadaşlara danışırsanız bence sorunu daha kolay çözümlersiniz. Bios ayarlarını benzer falan yapmayı deneyebilirsiniz Core i7@4,00 GHz olan birisiyle.

en iyisi öyle yapmak galiba hocam
  • Biosta, ince ayarlarda (O.C. ayarlarının yapıldığı yerde) load line calibration gibi bir ayar varsa onu enable yapın. Ama 4 gerçek + 4 sanal çekirdekde yüklendiğinde 1.3 e kadar düşüyorsa normal sayılır. 4 çekirdekli işlemciler güç konusunda anakartları çok zorlar. Aynı anakarta çift çekirdek bir işlemci takmış olsanız emin olun vdrop farkı çok daha az olacaktır.
  • hocam o zaman psudan korkmama gerek yok...peki stabilite neden sağlanmıyor olabilir sistemim yanda yazıyor.oradan bakabilirsiniz.Thermalright için 2 fan kuallnıyorum xilence marka 1400-1500 rpm arası dönüş hızları..kasada toplam 9 tane fan war ben cözemedim bu işi..İşlemci tırtlayamaz yanmadan heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.