Şimdi Ara

PSU ya led bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babamdan kasanın içine yerleştirebilmem için led devresi istemiştim. Sağolsun dün getirdi. Bu akşamda kasaya montesini yapacam. Ancak nasıl bağlayacağımı kestiremedim.

PSU ya led bağlamak

Elimde bu çeviricinin aynısı var. Sata kısmını kesip 4 lü molex kısmına bağlayacağım ancak hangi kablolara bağlayacağımı söyleyebilirmisiniz acaba ?

• turuncu kabloda 3.3v vardır ona direk bağlarsan kolayca çalıştırabilirsin
  • Arkadaş "led devresi"nden bahsediyor. Eğer bir devre varsa, büyük ihtimal 12v ile çalışıyordur. Ve bunun için de devreyi molexin "sarı - siyah" kablolarına bağlaması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

turuncu kabloda 3.3v vardır ona direk bağlarsan kolayca çalıştırabilirsin

o turuncu kabloda +5 v war 24 pindeki turuncu kablolarda 3.3 volt war oda ledleri tam parlaklıgında yakmaz led için

12 volta 460 ohm
    5 volta 100 ohm direnç yetekerli olacaktır led sayısı onemli deil. ayrıca eger devre ise kesin 12 volttur
  • Evet devre 12 volt arkadaşlar. peki + kutup - kutup olayını nasıl ayarlayacağım. yani sarı-siyahın kutup karşılığı ne oluyor acaba. üstüne baktım ama göremedim.

Edit: molexte 2 tane siyah kablo var galiba. hangi siyaha bağlayacağım birde. Elektrik konularında biraz beceriksizimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .limon. -- 12 Şubat 2010; 17:02:39 >
  • Elindeki devrenin kablosu varsa, kırmızı olan + dır. Eğer yoksa plaket üzerinde işaretlidir.
    Molexin sarı ucu +, siyah ucu - dir. Siyahların hangisi olursa olsun, fark etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Elindeki devrenin kablosu varsa, kırmızı olan + dır. Eğer yoksa plaket üzerinde işaretlidir.
    Molexin sarı ucu +, siyah ucu - dir. Siyahların hangisi olursa olsun, fark etmez.

Teşekkürler hocam. Akşam bi deneyelim bakalım

_bluescream_ sanada teşeekkür ederim hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .limon.

quote:

Elindeki devrenin kablosu varsa, kırmızı olan + dır. Eğer yoksa plaket üzerinde işaretlidir.

eywallah kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

o turuncu kabloda +5 v war 24 pindeki turuncu kablolarda 3.3 volt war oda ledleri tam parlaklıgında yakmaz led için

12 volta 460 ohm
    5 volta 100 ohm direnç yetekerli olacaktır led sayısı onemli deil. ayrıca eger devre ise kesin 12 volttur

10 tane farklı turuncu yokki her renk aynı yere bağlıdır

birde 3.3v ledi yakmak için yetmez demişsiniz ama 5volta 100 ohm direnç eklerseniz çıkış 2.5v(30ma den) olur. çelişiyorsunuz

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 13 Şubat 2010; 13:35:17 >

• biraz fazlamı karışık?
  • quote:

quote:

quote:

12 volta 460 ohm

birde 3.3v ledi yakmak için yetmez demişsiniz ama 5volta 100 ohm direnç eklerseniz çıkış 2.5v(30ma den) olur. çelişiyorsunuz

/>

birincisi benım turucudan kastım ordakı normal 4 pin i sataya çeviren turuncuydu,
    ikincisi 100 ohm direnç ile gayet parlak ve ısınmadan düzgun şekilde yanıyorlar tamam ben yanlış yazmışım 3.6 olacak bide benım oldugumde net 5 vold deildi 5.5 cıvarıydı 5 volt ıcın 75 ohm da yaterli olur.

1. Kırmızı LED yaklaşık 1,8V-15mA
    2. Sarı LED yaklaşık 2V-15mA
    3. Yeşil LED yaklaşık 2,2V-15mA
    4. Mavi ve Beyaz LED yaklaşık 3.6V-20mA 'de çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 13 Şubat 2010; 19:41:36 >

• sata power kablosundaki turuncu değil kırmızıdır arkadaşım
  • evet haklısın genelde sata kabloları kırmızı olur, ama resımdekı kblo bana turuncu geldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 20 Şubat 2010; 14:17:00 >
  • ya dostlar ben de kasayı modifiye edeyim dedim 4 ledi seri olaark direk 12 volta bağladım molexden. ledler tirtreme yapıyor birde yeşil ledler tam aydınlatmıyor sebep nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .limon.

quote:

Devreyi bu şekilde bağlayınca çalıştı. Hiç bir titreme vs. yok. Ama plaketin arkaya yapıştırdığım pattex çift taraflı bant delindi kasanın şasesine değip kısa devre yapıyor galiba.
    Molex te takıp Power butonuna bastığımda pc açılmıyor. Bu sorunuda düzeltince fotoğraf ekleyeceğim.

• Devrenin arkasında çıkıntı yapan lehimi hafifçe zımparalayıp yeniden bant takarsan, sorun ortadan kalkar.
  •  PSU ya led bağlamak  PSU ya led bağlamak  PSU ya led bağlamak

• quote:

quote:

quote:

quote:

12 volta 460 ohm

banada yaradı bu saolun :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.