|
Merhaba, Evimin salonunda hazır led ve spot ışık için tesisatı çekilmiş tavanda kabloları duran bir sistem var. Tavandaki kablolar 3x2.5mm. Ancak kablolar parça parça kesilmiş ve tavanı çevreleyecek şekilde bırakılmış. Kabloların hiç birinde elektrik yok salonun buatına baktığımda orada da kesilmiş tek damarlı kablolar var ancak bunlarda da elektrik yok. Tahminimce tek damarlı kablolara tavana giden 3x2.5 kabloları montaj edilecek şekilde yapılmış ancak tek damarlı tesisat kablolarında da elektrik yok. Buatın tek damarlı kesik kablolarının diğer ucuna spot ışıklarını harici olarak kontrol eden bir 3'lü buton takılmış burada da elektrik yok. Daha geriye gittiğimde sigorta kutusunda boşta duran bir siyah kablo buldum ve bunu sigorta kutusunda faz kısmına bağladım ancak yine buraya elektrik gelmedi. Butonlara gelen kablo nereden kesilebilir ? yada neden faz gelmeyecek şekilde kesilir ? Bu butona gelen kablonun ucunu nerede ve nasıl bulurum ve faz bağlayabilirim desteğinize ihtiyacım var. Evin elektrik işlerini yapan kişiyi aradığımda ben gelir bulurum elektrik gelir ama servis ücreti alırım dedi bu da benim sinirimi bozdu açıkçası. Ev işlerini yaparken ödeme almamış gibi kabloları puzzle gibi bırakıp beni tekrar arayacaklar ve para kazanacağım düşüncesiyle yapmış bu işi. Servis ücreti önemli değil ama yaklaşım tarzı , kabloların nerede olduğunu söylememesi ve direk konuya para ile girmesi sebebiyle bu işi o arkadaşa yaptırmak istemiyorum |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı