Şimdi Ara

PSU sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni topladığım bilgisayarımda bf3 oynarken bi anda bilgisayar kapandı ve bidaha açılmadı... 500W psu var, anakart yandı sandım korktum ama 230w psu vardı deneme amaçlı bağladım açıldı bilgisayar. Bu durumda ne yapmam lazım psu bozulmuş mudur garantisine mi yollayayım ? gerekliyse pc özellikleri

Amx fx 8320 3.5ghz
    powercolor hd 6870 1gb 256bit
    2x4gb corsair xms3 1600mhz
    wd 1tb 7200rpm 64mb
    kingston ssd 128gb

• Garantisi devam ediyorsa servisine gönderin.

Garantisi bitmiş ise tamir edilebilir.
  • olayı şöyle özetlesem aslında eksik anlatmışım şimdi farkettim. Pc yi daha bugün topladım. merak ettiğim acaba yanlış bağlantı sonucunda mı oldu ki ? veya aşırı yük bindiği için midir ? bilgisayar kapanınca içini açtığımda ekran kartı çok sıcaktı diyebilirim
  • Bütün parçaları aynı yerden mi aldınız?
    PSU markası nedir? Gerçek 500W mı?

Tekrar aynı PSU ile denediniz mi? Fazla yük çekip korumaya almış da olabilir.
  • evet hepsini aynı firmadan aldım. gerçek sanıyorum ama bunu nasıl test edebiliriz ? google da ufak bi araştırmayla iki pini kabloyla birleştirip çalıştırma işini de denedim ama fan ı çalışmadı. Kasanın markası xigmatek, 500W Zigmatek PSU su da dahili olarak aldım. Oyun oynarken çok ısındı ve bi anda kapandı. ne yapmalıyım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suaterken -- 23 Şubat 2013; 23:02:03 >
  • Sistem fazla ısınıyosa kendini koruma amaçlı resetler aşırıysa kendini açmaz bile bazı sistemlerde böyle
  • yani söyleyebileceğiniz sadece "bazı sistemlerde böyle" mi ? yani ben yeni bi power alsam da sistemim yüzünden mi bozulcak ? veya hiç açılmayacak mı ?bu arada aynı psu yu defalarca denedim.Hatta bios pilini çıkarıp bekledim yine denedim olmadı.. İlk defa amd kullanıyorum pişman olmaya başladım diyebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı güç kablosu sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pardon ısındı derken psu mu yoksa diğer donanlarımı kastettiniz
  • psu ısınmadı. En baştan toparlayayım. Bugün daha yeni aldım parçaları. Makineyi topladım. Windows u kurdum driverlar vs herşeyi kurdum. Sonra battlefield 3 ü kurdum oynarken fanlardan çok ses gelmeye başladı. derken 1 saat sonra tamamen kapandı bilgisayar. Ben de direk fişten çekip içini açtım. İşlemci çok ısınmamıştı. Ekran kartı çok sıcaktı. Ve Power da tamamen gitmişti. Fişini çekip taktım bilgisayar açılmadı. DAha sonra evde 230W luk bi tane power vardı onunla denemek için güç verdim bilgisayar açıldı. Şimdi bu sorun powerda mı ? yoksa anakart 500W u geçecek değerde güç mü çekti ? psu mu bozuldu. korumaya aldıysa nasıl düzelcek bunları merak ediyorum. Yardımlarınız için teşekkürler
  • Büyük ihtimal psu gitmiş,götürüp bi elektronikçiye göster.sorun varmı neden kaynaklandı söylesin para falanda verme bunun için , eğer düşündüğümüz gibi psudaysa sorun yeni bitane 600-700 w lık psulara bak
  • kardeşim marka alacaksın amd ile bir alakası yokki CoolerMaster-SilverStone-TherMaltake-HighPower gibi tanınmış ve bilinen markaları seçmelisin ki sisteminin tehlikeye atma veya iyi performans al :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: suaterken

psu ısınmadı. En baştan toparlayayım. Bugün daha yeni aldım parçaları. Makineyi topladım. Windows u kurdum driverlar vs herşeyi kurdum. Sonra battlefield 3 ü kurdum oynarken fanlardan çok ses gelmeye başladı. derken 1 saat sonra tamamen kapandı bilgisayar. Ben de direk fişten çekip içini açtım. İşlemci çok ısınmamıştı. Ekran kartı çok sıcaktı. Ve Power da tamamen gitmişti. Fişini çekip taktım bilgisayar açılmadı. DAha sonra evde 230W luk bi tane power vardı onunla denemek için güç verdim bilgisayar açıldı. Şimdi bu sorun powerda mı ? yoksa anakart 500W u geçecek değerde güç mü çekti ? psu mu bozuldu. korumaya aldıysa nasıl düzelcek bunları merak ediyorum. Yardımlarınız için teşekkürler

ekran kartın ısınması aşırı yük binmesi demektir psuyu açıp bir bak içinde kondansatörler ve kabloları kontrol et kondansatörler şimiş ve kafalarında açıklık varmı kablolarda yanık var mı.Çünkü senin sorunun ekrankarttınla alakalıdır..Psuyu boştayken elektriğe bağla fanlar çalışıyormu çalışıyorsa ekrankartın uçmuş diyebilirim....

• quote:

Orijinalden alıntı: hd4650

kardeşim marka alacaksın amd ile bir alakası yokki CoolerMaster-SilverStone-TherMaltake-HighPower gibi tanınmış ve bilinen markaları seçmelisin ki sisteminin tehlikeye atma veya iyi performans al :)

teşekkür ederim kardeşim ama bu ürün de sıfır olduğu için boşa 100 lira gitmiş gibi bişey olcak. Firmayla görüşme halindeyim cevap gelirse ona göre dediğinizi yapıyım artık. Hayatımda ilk defa böyle bişeyle karşılaştım açıkçası..

quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

ekran kartın ısınması aşırı yük binmesi demektir psuyu açıp bir bak içinde kondansatörler ve kabloları kontrol et kondansatörler şimiş ve kafalarında açıklık varmı kablolarda yanık var mı.Çünkü senin sorunun ekrankarttınla alakalıdır..Psuyu boştayken elektriğe bağla fanlar çalışıyormu çalışıyorsa ekrankartın uçmuş diyebilirim...

evet ben de yük bindiği kanaatindeyim kablolarda bi sorun yok ama psu yu açacaktım vazgeçtim. çünkü bi tane vidanın üstüne garanti kağıdı yapıştırmışlar yırtarsam garanti dışı kalır diye korktum.PSU boşta elektrik verdim hatta bu internette dolaşan yeşil kabloyla yanındaki siyah kabloyu birleştirip fanını çalıştırmayı denedim çalışmadı. psu gitmiş büyük ihtimalle. Ekran kartında sorun yok 230W psu ile güç verdim gayet güzel çalışıyordu. Bir de bişey daha sormak istiyorum. işlemcinin kendi soğutucusu da bu yük çekmeyi etkiler mi ? onu da yeni almak zorunda mıyım ? Veya 500W markalı psu alırsam bu sisteme yeterli olur mu ?

• PSU bozulmuş olduğu kesin. Yeşil kablo ile siyah kısa devre yapıp çalıştırmaya çalıştığınızda tepki vermiyor. Bu durumda ürün garantili ve hepsini aynı yerden almışsınız sakın açmayın garantiye yollayın ve aradaki farkı ödeyip daha yüksek W lı ve daha iyi marka isteyin. Aynı üründen takarsanız yine yanabilir.

Kasa içinde sıcaklık çok fazla ise kasa içine ilave bir fan takın ve fan dışarı doğru üfleyecek şekilde takın.

Ekran kartı sıcaklığı çok fazla ise ekran kartının da sıcaklığını kontrol edip gerekirse onu da değiştirin size bir problem çıkarmadan hazır garantide iken daha az ısınan sorunsuz bir kart alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

PSU bozulmuş olduğu kesin. Yeşil kablo ile siyah kısa devre yapıp çalıştırmaya çalıştığınızda tepki vermiyor. Bu durumda ürün garantili ve hepsini aynı yerden almışsınız sakın açmayın garantiye yollayın ve aradaki farkı ödeyip daha yüksek W lı ve daha iyi marka isteyin. Aynı üründen takarsanız yine yanabilir.

Kasa içinde sıcaklık çok fazla ise kasa içine ilave bir fan takın ve fan dışarı doğru üfleyecek şekilde takın.

Ekran kartı sıcaklığı çok fazla ise ekran kartının da sıcaklığını kontrol edip gerekirse onu da değiştirin size bir problem çıkarmadan hazır garantide iken daha az ısınan sorunsuz bir kart alın.

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Kasanın içinde zaten 2 tane ekten fan var. olmazsa dediğinizi uygulayayım. Dün sizin de dediğiniz gibi iade edip daha yüksek W ve markalısını talep ettim bakalım dönüşleri ne şekilde olucak. Ekran kartı olarak hangi marka önerebilirsiniz peki ?

• teşekkür ederim. Bendeki 6870 i de övmüşler. Büyük ihtimalle Power ve İşlemci soğutucusunu değiştirirsem sorun yaşamam gibime geliyor. Tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.