Şimdi Ara

PSU önerisi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

mevcut pc için psu alma aşamasındayım, bir öncekisi 3 yıl aradan sonra maalesef hakkın rahmetine kavuştu (cooler master masterwatt lite 700w vardı). şimdi psu araştırıyorum ancak ne almam gerektiği konusunda kararsız kaldım. elimde 3-4 adet psu var hangilerini tavsiye edersiniz? başka tavsiyelere de açığım...

Corsair RM850x - A+ tier

MSI MPG A850GS - A tier

Cooler Master MWE V3 850w - B+ tier

ilk olarak yapay zekaya sordum, alabiliyorsan rm850x'i al gibi bir şey dedi. stok olarak şu an sadece tebilon'da görünüyor fakat bilmediğim firma olduğu için pek mantıklı gelmedi. diğer iki psu'nun da yorumları güzel ancak kararsız kaldım.

Öncelikle 3 sene hakkı rahmetine kavuşan cooler masterı listeden çıkarmanızı öneririm. Listenizdeki msi mpg olur, corsair de olur. Mesela asus tuf serisi 10 yıl garanti veriyor 850w var diye biliyorum ona bakabilirsiniz full modüler olması ve en az gold olması benim olmazsa olmazlarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tier A veya üstü herhangi bir PSU işinizi görür. Tablonun sağ tarafında incelemelerden çıkarılan bazı yorumlar var, mesela bazı güç kaynakları tier A ama gürültülü çalıştığı not edilmiş, bazısında coil whine var vs.

İşlemcinizin ve ekran kartınızın teoride çekebileceği maximum gücün üstüne 100 watt daha ekleyip üstüne bir %20 de anlık spikelar için pay bırakırsanız, tier A hiçbir güç kaynağının 3-5 senede yolda bırakacağını sanmıyorum. Almışken biraz "overkill" almaktan zarar gelmez, sistemden sisteme taşınabilecek bir şey sonuçta güç kaynağı.

• Nzxt c850 gold kullanıyorum 9070 sistemde bir araştırın yeni 2024 sürümünü. eskisinde CW var yenisinde yok. deli bir YT sitesi var psu koruma çalışıyor mu diye kasten voltaj veriyorlar geçmiş onların testinden bu model.

corsair alan arkadaş oldu yakın zamanda forumda fanı siyah geliyormuş artık gri değil ama aynı fan demişler mail atınca.

asus falan bakma zaten artık seasonic üretmiyormuş great wall diye bir çin firması üretiyormuş strix olanları.

fsp vita 850w araştırabilirsin ama o tier sitelerine çok takılma buna da b demişler mesela sırf fanını beğenmedikleri için ki ses de yapmıyor nesini beğenmediler onu da anlamadım?

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Son incelemelerden sonra MSI A1000GS sipariş verdim. Aslında planda bu yoktu, RM850X almak istiyordum. Bu olmazsa A850GS alırım diye düşünüyordum ama ikisinde de satıcı Amazon.com.tr veya Hepsiburada olan bir ilan bulamadığım için vazgeçtim.

Fiyatlar aşağıdaki gibiydi:

Corsair RM850x 850W: ~8.894 TL (amazon/tebilon)

MSI MPG A850GS 850W: ~8.896 TL (amazon/mağaza??)

MSI MPG A1000GS 1000W: ~9.599 (amazon/mağaza??) – 9.611 TL (satıcı: amazon.com.tr)

Satıcıların kendi sitelerinde 600-700 TL daha ucuza geliyor PSU'lar ancak lanet olsun benim fanboyluğuma :)) Bir sorun olursa süründürmesin diye Amazon'un kendisinden satın aldım. PSU'ya gelecek olursak inşallah pişman olmam, incelemeler gayet pozitifti. Geldiğinde göreceğiz artık.

MAG değil en azından MPG almışsınız daha üst seğment. sanmam sorun çıkacağını hayırlı olsun.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim PSU önerisi yardım 

Acil PSU Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Varre kullanıcısına yanıt

rica ederim güle güle kullanın.

• psu kullanıyorum sorun yok ama garanti konusu kafamı karıştırdı :D msi'in resmi web sayfasında 10 yıl garanti diye girilmiş ama alışveriş sitelerin hepsine bakıyorum 24 ay girilmiş. penta üzerinden de garanti sorgulaması yaptığımda 2 yıl görünüyor ? msi sitesinden ürünü kaydediyorum 120 ay görünüyor garanti süresi, bu 10 yıl garantiyi kim veriyor arkadaş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varre -- 9 Mayıs 2026; 0:45:39 >

ülkemizde iki sene garanti var bütün markalarda. 10 sene garanti veren firmalar ama eskiden bir anlamı vardı şimdi pek yok. diyelim iki seneden sonra bozuldu netten yazışıp gönderdin yurt dışına ama dönüşte gümrükten nasıl geçecek 10 bin lira masraf çıkaracaklar yenisini alsan aynı paraya gelebilir. eskiden gümrük sınırı 1500 euro iken corsair psu değiştirenler oluyordu görüyorduk ama sonra 150 euro sonra 30 euro sonra kaldırdılar tamamen gümrük sınırını. hikaye oldu yani o iş biraz artık.

Fsp üst seviyede 10 yıl garanti veriyor, ofisini de aradım, teyit etmişlerdi. Servisi nedir ne değildir hiçbir fikrim yok ama 10 yıl garanti veriyorlar.

işte servisi kim o önemli? 10 seneyi seasonic başlattı her marka veriyor neredeyse ama ülkemizde 2 sene garanti. 2 seneden sonra yurt dışı başınızın çaresine bakın diyorlarsa yine olur ama gümrükten geçmez ben onu demek istiyorum. 1 euro bile olsa servisten bedava bile olsa fatura düzenleyecekler ama 1 euro bile geçmiyor. 30 euro sınırı varken biz arctic'ten fan takımı yenilettik adamlar yedek parça yazmış 2 euro o şekilde geçmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 16 Mayıs 2026; 19:47:27 >

Dediğim gibi Fsp 10 yıl. Direk Fsp Türkiye veriyor garantiyi.

• Bu arada Nzxt c1200 kullanıyorum ATX 3.0 revizyon öncesi versiyonu. Sorun yaşayanlar olmuş tek tük ama benimki taş gibi. Revize ATX 3.1 versiyonlarda sorun yok. Alabiliyorsaniz nzxt c serisini kesinlikle öneririm. Cybernetic listesinde Platinium PSU larin olduğu rn üst sıralarda. Düşük voltajda platinium standartlarini kaçırdığı için Gold olarak sertifikalanmis top tier PSU dur.

• "Almışken biraz "overkill" almaktan zarar gelmez, sistemden sisteme taşınabilecek bir şey sonuçta güç kaynağı." demis, bir gelisme var. 4 yil önceki konuda buraya yazdiklarinin tam tersini savunuyordu.

PSU önerisi yardım

hatta bu yorumumdan sonra beni engellemisti :) bak bak bakalim thermaltake toughpower GF 850 ler kac para...

Suan bu zamanda "overkill almaktan zarar gelmez" demenin ne faydasi var? 1800 liraya al dedigim insana mani olmaya calisiyordun. Neyse dedigim gibi bir gelisme var.

• konu sahibi kardesim, bilgiye erismek o kadar kolaylasti ki artik...

begendigin ürünün reviewine bakiyorsun:

üreticisine bakiyorsun, platformuna bakiyorsun. Yapay zekaya düsündügün diger psu larin platformlarini karsilastir, artilari ve eksileri yaz diyorsun. kullanici yorumlarini yüzdeli olarak ver / artik promptu ne kadar zenginlestirirsen o kadar dogru sonuc olur. ücretsiz üst seviye motorlari kullanmaya calis, gpt 5.5 thinking opus4.6 gibi kullanilabiliyor arastir. Bilginin kralini ayagina seriyor dk lar icerisinde. biz gecelerimizi veriyorduk bu psu da hangi platform var, hangi bilesenleri kullanmislar, ünitenin basarisi ve son olarak kullanici yorumlari... suan otur kalk 30dk detaylica bilgi edinmen icin yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 13 Haziran 2026; 22:2:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.