Şimdi Ara

Harddisk Konumlandırma? Yardım-öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şuanda bilgisayarımda 2 adet wd sata2 5001AALS 32 mb ön bellek cvair black var

birisi c , diğer d olarak görev yapıyor.

500 gb artık yeterli gelmiyor resim-müzik ve video için....1-2 tb almayı düşünorum...

Ancak

şu an elimde bulunanları raid 0 yaparak mı

yoksa yeni alacağım harddisk'i 64 mb ön bellek sata3 500 gb olarak kullanarak mı daha fazla performans elde ederim?
    yardımcı olur musunuz???

[ [ seçenek 1 : yeni 1 tb harddik alıp media doyaları için onu kullanmak ve mevcuttakileri raid 0 yapmak ]]]

[[seçenek 2 : mevcuttaki harddiskleri media dosyaları için kullanıp, yeni alınan harddiski ise sata3 ve 64 mb ön bellekli olarak alıp sistem için kullanmak]]

Hangisi daha performanslıdır???

d6503 xperia Z2 - SONY TR

CeNGaVeR

Allah'ın Kulu, Hz.Muhammed'in Ümmeti Osmanlı'nın torunu , Cumhuriyet Genci Atatürk'ün askeri
  • valla benim sistemim yansın yeni hd alıp sistemi lkurmam maksimum 1 saatimi alır ama o müziklerim,rsimlerim bir daha geri gelmezse ....

başka yerde yedek tutmuyorum.haricilere sabitdiskller kadar güvenmiyorum açıkcası...

10 yıllık tüm bilgilerim şuandaki 500 gb 'ın içinde... bilgileri 1 - 2 tb lık bir hd e almak daha güvenli gibi geliyor...

Sistemimin kurulu olduğu hd benm için çok değerli değil yani :) şimdi yansın umurumda olmaz ama diğer resim-belge ıvır zıvır olan harddisk in yanması benm 10 yılımın kaybolması demek....

raid0 yaptığım disklere bir şey olsa bu benm belgelerimin olduğu diski etkilemez sanırım?

CeNGaVeR

Allah'ın Kulu, Hz.Muhammed'in Ümmeti Osmanlı'nın torunu , Cumhuriyet Genci Atatürk'ün askeri
  • hangisi daha performanslı olur bilen yokmu?

sata2 raid 0 - 32mb+32mb ön bellek mi

sata 3 64 mb önbellek mi? (raidsiz)

CeNGaVeR

• sata2 ve 3 arasındaki fark inanın ciddi bir şey değildir..sata 3 sadece ssd lerle fark yaratır...bu yüzden mekanik disk sata 3 olsun diye boşa uğraşmayın..inanın farkı gördüğünüzde ilk beni hatırlayacaksınız....çünkü genel anlamda olmayacak.....

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.