Şimdi Ara

Psu'nun arkasındaki düğme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evden çıkarken ben o düğmeyi kapatıyorum elektrik gidip gelmelerine karşı fakat gelip bilgisayarı açmak istediğimde birkaç-kere arkadaki düğmeyi açıp kapatıyorum olmuyor bir süre bekliyorum ancak açılıyor.Bu düğmeye bastığımızda acaba bir süre beklemekmi gerek.

• arkadaki on/off anahtarından bahsediyorsan hayır beklemek gerekmez... belki farklı bi sorun vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 26 Ağustos 2006; 17:01:31 >
  • GİDERKEN AÇMA KAPATMA DÜĞMESİNİ KAPATMANIN PEK BİR FAYDASI OLMAZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetde

GİDERKEN AÇMA KAPATMA DÜĞMESİNİ KAPATMANIN PEK BİR FAYDASI OLMAZ

hayır.

açma kapama anahtarı aktif iken psu "stand-by" konumundadır ve sadece anakarttan çalışması için işaret bekler. oysa açma kapama anahtarı pasif durumdayken hattaki elektrik anahtara kadar gelir, şebekede oluşabilecek dalgalanmalar psu yu etkilemez

edit:türkçe hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 26 Ağustos 2006; 17:12:15 >
  • TEK TEDAŞ YADA BEDAŞ ÇALIŞMA YAPARKEN KABLOLARI TERS BAĞLAMADIĞI SÜRECE BU DALGALANMALARDAN PC ETKİLENMEZ.AOPEN ASUS VB.KALİTE KASALARIN P.SUPPLYLARININ ARKASINDA BU SWİTCHTEN BULAMAZSINIZ.PC AÇIKKEN VOLTAJ DALGALANMALARI ZARAR VEREBİLİR.AMA KAPALI İKEN ZOR.ŞU ANA KADAR PC AÇIKKEN ELEKTRİK KESİLMESİ YADA VOLTAJ PROBLEMİNDEN SERVİSİMİZE ÇOK PC GELDİ.AMA PC KAPALI İKEN SORUN ÇIKARAN 1-2 SORUN GELDİ.ONDADA SOKAKTA ÇALIŞAN TEDAŞ ÇILAR KABLOYU YANLIŞ BAĞLAMIŞLAR.SOKAKTA BULUNAN BİRÇOK ELEKTRONİK MALZEME YANMIŞ VE TEDAŞ KARŞILAMIŞTI
  • Şebekede AC akım vardır (alternative current) ve şebekelerimizde 50Hz lik sinüsoidal sinyal gönderilir bizlere... hattın bir ucu line(canlı uç) diğeri de nötr dür. ve şebekedeki kablolar ters de bağlansa herhangibir sorun oluşmaz. yalnızca nötr ve toprak eğer çengel atılıp kısa devre edilmişse, bilgisayardaki herhngi bir şase noktasına dokununca çarpılırız...
  • TİFOSİ TOPRAK HATTINA 220 V GONDERİRSEN (BAZEN TEDAŞÇILAR YAPAR) BİRŞEY OLMAZMI?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakartın arkasındaki plaka
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

TEK TEDAŞ YADA BEDAŞ ÇALIŞMA YAPARKEN KABLOLARI TERS BAĞLAMADIĞI SÜRECE BU DALGALANMALARDAN PC ETKİLENMEZ.AOPEN ASUS VB.KALİTE KASALARIN P.SUPPLYLARININ ARKASINDA BU SWİTCHTEN BULAMAZSINIZ.PC AÇIKKEN VOLTAJ DALGALANMALARI ZARAR VEREBİLİR.AMA KAPALI İKEN ZOR.ŞU ANA KADAR PC AÇIKKEN ELEKTRİK KESİLMESİ YADA VOLTAJ PROBLEMİNDEN SERVİSİMİZE ÇOK PC GELDİ.AMA PC KAPALI İKEN SORUN ÇIKARAN 1-2 SORUN GELDİ.ONDADA SOKAKTA ÇALIŞAN TEDAŞ ÇILAR KABLOYU YANLIŞ BAĞLAMIŞLAR.SOKAKTA BULUNAN BİRÇOK ELEKTRONİK MALZEME YANMIŞ VE TEDAŞ KARŞILAMIŞTI

benim psu aopen ve bu bahsi geçen açma kapam anahtarıu bende de mevcut, ve bende pc kullanmadığm zaman kapatıyrum.

anakartımın özelliğinden kaynaklanan bi olaydan ötürü, pc kapalı olsa bile anakarta elektrik gidiyor ve üzerindekiledler yanıyor. e demekki elektrikl gidiyorsa dalgalanmalarda anakarta gidecetir.

ama ben kapalı durumdan açık yaptığımda anında geliyor, beklemek gerekmiyor.
    ama belki sizin psu da beklemek gerekiyordur. oda br ihtimal ilk gelen akımı düzenlemek içindir.

• bak yazmışım yukarıda toprak hattına elektrik gelince çarpılırsın diye. oku önce
  • quote:

Orjinalden alıntı: [Tifosi]

quote:

GİDERKEN AÇMA KAPATMA DÜĞMESİNİ KAPATMANIN PEK BİR FAYDASI OLMAZ

hayır.

açma kapama anahtarı aktif iken psu "stand-by" konumundadır ve sadece anakarttan çalışması için işaret bekler. oysa açma kapama anahtarı pasif durumdayken hattaki elektrik anahtara kadar gelir, şebekede oluşabilecek dalgalanmalar psu yu etkilemez

edit:türkçe hatası

baska bir şey olabılır

• switch i kapatmakla bişey değişmez cunku
    power supplyda bi çeşit tam dalga doğrultmaç yani adaptor
    kaliteli psu ların kaliteli olmasının sebebi daha fazla kondansator ve
    bobin kullanılmış olması ve bunların kaliteli solid olması
    bu capasiteler dc uzerindeki ripple(dalgacık) ları toprağa veriyo yani filtreliyo
    sonuçta dumduz bi sinyal ortaya çıkıyo
    sen bilg. daki power butonuna bastığın zaman psu'ya trigger (tetikleme) sinyali
    (20+4 molex in 15ve16 nolu uçları [yanlış hatırlamıyosam] kısa devre yapmış oluyosun )
    gidiyo ve trafonun diğer tarafına yani sinyal primery'den secondary'ye geçiyo
    yani hassas elemanlara bile ugramıyo
    o yuzden switch i kapatmana gerek yok
    ama senin sorun daha farklı
    problem psudandır zannediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querman -- 26 Ağustos 2006; 19:52:25 >

• YAZINA SAĞLIK QUERMAN
  • quote:

ama senin sorun daha farklı
    problem psudandır zannediyorum

yanlız bu olay sadece psu düğmesini kapatıp açtıktan sonra oluyor.
  • winpeace, kardeş senin psundaki sorun vrm entegreleri ile alakalı...

Psu daki smps (switch mode) mantığındaki H bridgeler ya tam iletimde yada tam kesimdedir. böylece üzerlerinde harcanan güç sıfır olur. bu sayede küçük yapıları ile cok yüksek güç üretebilirler.

söylediklerimin aksini iddia eden arkadaşlar bi televizyonlarının volatajları ile oynasınlar stand by konumunda - gerci tvler artık 140...270V arası etkilenmiyor ama- bakalım tv besleme katı hatta dolaylı olarak resim ara frekans katı etkileniyormu etkilenmiyor mu? çok bilmemek lazım cok anlamak lazım, özürlü özürlü mesajlar atmanın forumda kimseye faydası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 27 Ağustos 2006; 13:43:47 >

• yani bence psu da sorun yok ama sen ne önerirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinPeAcE

yani bence psu da sorun yok ama sen ne önerirsin

bence psu yu önce bi servise gönder durumu izah et, yardımcı olacaklardır... olmazsa farklı bi psu ile dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.