Şimdi Ara

Psu Kablo Kısaltmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç deneyen oldu mu? Pin sıkıştırma aparatı(crimping tool) gerekiyor düzgün bir şekilde yapmak için.

Peki kabloyu ortadan kesip tek tek kısaltarak telleri dolayıp üstüne hafif lehim atıp heatring ile kapatsak sonra da sleeve yapsak olmaz mı sizce?

Asıl pahalı parça o crimping tool. Bir de her soket için ayrı gerekiyor. Atx için ayrı molex için ayrı. Hayvan gibi de pahalı iyisi 50 euro, dandiği(işe yarayacağı meçhul) 20 euro. O paraya kablo seti var zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• psu sağlamsa kurcalanmaz.

pahalı değilse macera+heyecan için denenebilir..

smart power da denedim socket yandı..
  • Tam olarak ne denedin hocam? Nasıl yaktın?

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Tam olarak ne denedin hocam? Nasıl yaktın?
    Kendime guvrnemdigimden egitimini almis arkafasima kabloyu kisaltirfim.
    Rx 470 le jullanitken socket komure dondu..
    İyisimi psu ellememek..
    Kanlo setleriyle is gormek en iyisi..

• Gözümü korkuttun:)
    Kabloyu ortadan keserek mi kısalttı yoksa pinleri söküp ucundan mı kısalttı? Belki sıkıştıramamıştır pinleri ondan ısınma yapmıştır. Bide ölçü aletiyle bakmak gerekir yaptıktan sonra. Belki sıfır kablolama yaptı ama kablosu ince ve kötüydü bilemeyiz. Ben zannetmiyorum bişe olacağını ortadan kesersem.

• Güç kaynaklarının kabloları standart değildir. Yani markaya hatta modele göre değişiklik gösterebilir. Eğer kısaltma yaparken sadece bir kabloyu bile yanlış yerleştirirseniz sistemi yakabilirsiniz. Burada yakma sözcüğünü mecazi anlamıyla kullanmadım, işlemci, SSD vs hepsi çöp olur. Ya bu işin uzmanı olan birisine yaptırın ya da hiç bulaşmayın.
  • Böyle bir harakiri yerine modülerse kısa sleeve kablolar alın psuya direkt takılanlardan o şekil kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    O kadar salak değilim çok şükür
    Bakın beyler ben kendi gitar amfisini falan baskı devreye çizerek yapmış bir kardeşinizim lisede(yaş 32 şimdi).

Sorduğum şey ben denedim olmadı, kablo ısındı eridi veya heatring tutmuyor koptu vs gibi somut örnekler. Yukarda arkadaş yazmış mesela böyle örnekler lazım iyi veya kötü.

Hazırını anneannemde alıp takabilir, satıldığını da biliyorum. Ben pc yapıp satan biriyim hobi olarak. Sisteme katma değer katarsam bu bana para olarak geri döner sonuçta. Üstelik takıntılıyım gürültü ve temiz görüntü konusunda.

Bana şu crimping tool fiyatına göre iyi sonuç veriyor, şu sleeve iyidir bu kötüdür, ben şöyle yaptım böyle oldu diyebilecek kapasitede birileri lazım. Mesela terminalleri nerden alıyorsunuz? Nerde satılıyor? Ne tip kablo kullanıyorsunuz? Arap saçı gibi psu kablosu kullanıp da elleme demeyin. Nereye elleme alt tarafı ceyran:)

Nette zaten repositoryleri var her psu'nun. Kablo karıştırmam o yüzden. Ki kesersem tek tek kesip yapacağım topluca hepsini kesmem.

Şöyle bi zamazingo buldum mesela belki kullanırım;

30. Sn de başlıyor önemli kısım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 25 Ağustos 2019; 13:27:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.