Şimdi Ara

PSU Değiştirmem mi gerekli???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle colors-it 550 watt psu kullanıyorum,
    voltaj değerleri sürekli değişiyor,bu normal bişey mi??? ayrıca son zamanlarda celeron d 2.8ghz cpuya en ufak bi overclock yapışımda bile sistem reset atmaya başlıyor veya bellek read olunamadı gibi hatalar veriyor,halbuki ben bu işlemciyi zamanında 3.4 ghzde stabil olarak kullanıyordum,kafayı yemek üzereyim

Cpu Çekirdek: 1.36-1.46 V Arası
    +3.3V: 3.36 ile 3.39 arası
    +5V: 5.10 ile 5.16 arası
    +12V : 12.16 ile 12.30 arası değişiyor,
    ayrıca bir de +5V Beklemede var: 5.17 ile 5.22 arası değişiyor

bu beklemede 5V ayrıca ne işe yarıyor ne demek oluyor??? Asus p4S800d-x anakartım var , lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 17 Eylül 2007; 0:29:46 >

• Colors-it güvenilir bir marka değildir. En kısa zamanda güç ihtiyacınıza göre bir güç kaynağı edinin.
  • cevap için teşekkürler,

evet malesef, zaten ben de değiştireceğim , ama bu voltaj değişimleri normal mi oluyo bu anlattığım sorunlar güç kaynağından mı kaynaklanıyor??
  • lc power öneririm bence harika bi parçadır tabi paran varsa tagan da düşünebilirsin
  • Sisteminizi yazarmısınız?
  • Celeron D 2.8 GHZ
    MSI 6600gt 128 MB GDDR3 Ekran Kartı
    768 MB Kingston DDR 400 Ram
    Asus P4S800D-X Anakart
    Cooler-Master Centurion 5 Kasa
    Colors-it 550 Watt PSU
    Creative Audigy ses kartı
    250 GB Seagate HDD

Not: İşlemci P4 3 ghz 1mb/800 ile değişcek ve geniş çapta overclock yapmak istiyorum ama bu sorunlar canımı sıkıyor malesef, kasada ek olarak 1 adet 12cm , 1 adet 8 cm , 1 adet 13 cm fan var ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 17 Eylül 2007; 0:40:03 >
  • Gerçek 350W dahi yeterli gelecektir, hız aşırtma yapıyorsanız 400-450W bir güç kaynağı tercih edebilirsiniz.
  • HIPER TYPE-M 530W POWERSUPPLY
    HIGH POWER 500W POWERSUPPLY
    FSP BLUESTORM II 500W POWERSUPPLY

Bu 3 psudan hangisi iyidir, hangisi daha stabil daha yüksek akım sağlar???
  • Forumda güç kaynakları hakkında açılan konuya göre; HIPER 2. sınıf bir güç kaynağı, FSP Bluestrom 3. sınıf olarak belirtilmiş olup HIGY Power ile ilgili bir bir bilgiye rastlamadım. Kaynak;

http://forum.donanimhaber.com/m_11490358/tm.htm

Forumda FSP 'nin sessiz oluşunu ve fiyat performans olarak önerilen bir güç kaynağı olduğunu çok okumuştum. Verdiğim konudan diğer seçeneklerine ulaşabilirsin.

İlerleyen yıllarda 4 çekirdekli ve iyi bir ekran kartı kullanma durumun olması durumunda, belki güç kaynağın tekrardan yetersiz kalabilir düşüncesi ile, tavsiyem daha uzun vadeli olması için 600-700w aralığından almanı öneririm. Örneğin;

Özellikle bunları seçmedim, senin seçtiğin markalara göre baktım.
    FSP 600 118$ +KDV
    Hiper 580 99$ +KDV

www.inventus.com.tr

Verdiğim konuya göre, Hiper daha iyi bir seçenek gibi gözüküyor. Keza fiyat olarakta! Ancak ben bu seçeneklerin hiç birini kullanmadım. Bu konuda İnventus ile görüştüğümde, çok yardımcı olmuşlardı ve Erkut bey Fsp 600-700 f/p olarak iyi bir tercih olarak önermişti. Kendisi ile iletişime geçersen, sana uzun vadeli, tekrar güç kaynağı alman gerekmeyecek şekilde, iyi bir tane verebilir. Kendisi ticaret dışında çok yardım sever birisidir. E-posta atabilirsin. Gün içinde dönüş sağlanıyor. Sonuçta 1000w bir güç kaynağı alsanda daha yüksek elektrik faturasi getirmeyecek, sadece sisteminin talebini karşılığını sağlayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.