Şimdi Ara

PSU'DAN ANLAYAN YAZABİLİR Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba psudan anlayan yazabilir mi fana direnç takarken bir sorun yaşadım ders çalışamıyorum bilgisayarı onarmam lazım

Pm atarsanız ya da burdan
    Kusura bakmayın burdan açıyorum konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Benim kasa traktör gibi ses çıkarıyordu.Önce PSU fanını değiştirdim 10 TL'ye aldım bir fan.Psu'da siyah -kırmızı iki kablo var. Fanda sarı-siyah-kırmızı kablo var.Ben değiştirdim fanı.Ses ciddi azaldı.Sonra işlemci fanının sesi daha ortaya çıktı sonra onu değiştirdim.İşlemci fanı sessiz olunca PSU fanının gereksiz yere yüksek devirde çalıştığını gördüm.Onu elektrikçi abiye dedim direnç tak sana bedava veriyim dedi.Verdiği direnç i sırayla siyah-siyah ve kırmızı-kırmızı kabloların arasına bağladım.Fan çalışmadı.sonradan anladım ki direnç 1k imiş,bu yüzden çalışmamış fan.Tabiki o sırada ben boş durmadım deneyler yaptım.Psudaki siyahla fandaki sarıyı birleştirdim fan hızlandı.Sonra sarı kablo ile psudaki Kırmızı kabloyu bağladım fan hızı düştü hatta fan dönmedi.şu an siyah-siyah kırmızı-kırmızı yaptım yine düşük hızda

Halbuki düşük direnç de bulmuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

Hocam aceleden ayrıntıları yazamadım

Benim kasa traktör gibi ses çıkarıyordu.Önce PSU fanını değiştirdim 10 TL'ye aldım bir fan.Psu'da siyah -kırmızı iki kablo var. Fanda sarı-siyah-kırmızı kablo var.Ben değiştirdim fanı.Ses ciddi azaldı.Sonra işlemci fanının sesi daha ortaya çıktı sonra onu değiştirdim.İşlemci fanı sessiz olunca PSU fanının gereksiz yere yüksek devirde çalıştığını gördüm.Onu elektrikçi abiye dedim direnç tak sana bedava veriyim dedi.Verdiği direnç i sırayla siyah-siyah ve kırmızı-kırmızı kabloların arasına bağladım.Fan çalışmadı.sonradan anladım ki direnç 1k imiş,bu yüzden çalışmamış fan.Tabiki o sırada ben boş durmadım deneyler yaptım.Psudaki siyahla fandaki sarıyı birleştirdim fan hızlandı.Sonra sarı kablo ile psudaki Kırmızı kabloyu bağladım fan hızı düştü hatta fan dönmedi.şu an siyah-siyah kırmızı-kırmızı yaptım yine düşük hızda

Halbuki düşük direnç de bulmuştum
    eski haline döndürdüğüne çalışmıyor mu yani fan ?

eğer artık çalışmıyorsa büyük olasılıkla o sarı kablo bir transistöre gidiyordu sende gittin onu kırmızıya bağlayarak 12volt vermiş oldun ve yaktın transistörü..
    eğer böyle olduysa yeni fan alman lazım,olmaz artık.gerçi yavaş dönüyor demişsin herhalde transistörde 12voltluktu o yüzden patlamamış olmalı.

pc yi oldukça sessizleştirmişsin daha niye uğraşıyorsun anlamadım zaten senin pc eski bir pc herhalde daha ne kadar sessiz olabilir.

yeni fan aldığında psunun içine koy ama fanın kablosunu anakarta tak.bu sayede speedFan programıyla fanın hızını ayarlayabilirsin.
    Direnç takmaya falanda gerek kalmaz.

Direnci nereye takacağına bilmeden takmışsın sağa sola.
    internetten şimdi baktım kırmızı-kırmızı arasına takman lazım ama 20 ohm falan olması lazımmış direncin yoksa 1k takarsan dönmez diyorlar.

şuan problem ne yavaş çalışıyor demişsin,yavaş çalışmasını istemiyor muydun ?

elindeki direnç kaçlık 270 se yine fazla geliyordur o yüzden yavaş dönüyordur 10 veya 22 ohmluk direnç bul.
    yada dediğim gibi dirençleri falan sök ,fan kablosunu anakarta bağla.SpeedFan programıyla fanın hızını ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 10 Nisan 2020; 12:3:35 >

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam başka bir fanda denedim yine yavaş çalıştırdı.

Aslında çalıştırmıyor bile,biraz kablolarla oynayınca çok az hızda çalıştırıyor.O kadar yavaş ki.

Anakartta nereye takacağım bilsem .Her şey eski napayım ders çalışamıyorum zaten .Bıktım valla başkası olsa bu kadar çabalamaz

Hocam başka bir fanda denedim yine yavaş çalıştırdı.

Aslında çalıştırmıyor bile,biraz kablolarla oynayınca çok az hızda çalıştırıyor.O kadar yavaş ki.

Anakartta nereye takacağım bilsem .Her şey eski napayım ders çalışamıyorum zaten .Bıktım valla başkası olsa bu kadar çabalamaz
    hocam anakartta şöyle 3 başlı fan girişleri olması lazım.
    PSU'DAN ANLAYAN YAZABİLİR Mİ

kabloların ucuna bu parçadan olması lazım diğer fanın kablosunun ucunda yok muydu bundan ?
    https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/asdadssda-jpg.156177/

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Yok bulamadım size özelden ulaşma imkanım var mı? PM gönderemedim

12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok bulamadım size özelden ulaşma imkanım var mı? PM gönderemedim
    Hocam başka bilgim yokki özelden yazsanız nolcak burdan konuşalım belki bilen biri görür gelir.

Kasada nasıl fan girişi yok anlamadım.

Aklıma başka fikir geldi.
    Kasanın arkasında usb girişi var mı?
    Boşta işe yaramayan usb kablosu varsa evinde, o usb kabloyu kesin, fanı usbnin siyahını siyaha kırmızısını kırmızıya bağlayın, fanı usb ile kullanın yani bunu demek istiyorum.
    Bu şekilde 5volt la yavaşta olsa döner fan.

www.yenibitpazari.com
    www.yenibitpazari.com spot ürün toptan ürün ikinci el kiralık takas en ucuz fiyatlar ucuz ürün
    https://www.yenibitpazari.com/urun/sorunsuz-sp-220v-350-watt-bilgisayar-power-supply-psu-guc-kaynagi-adaptoru-poweri-trafosu-trafo-invertor

Watt volt uyuyor

Yaşama sevincim gitti.

Dediğiniz mantıklı bu yeni psuda da sıkıntı olur gibi.330 fazla mı gelir fan 0.18A

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.