Şimdi Ara

psu da cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Psu dan bazen cızırtı sesi geliyo.Hatta bazen bilgisayar kapalıyken bile geliyo.Rahatsız edici düzeyde değil ama donanımlarıma zarar gelmesinden korkuyorum.Psu fsb nin 700 watt lık 80 plus sertifikası olmayan bir modeli.Güç tüketimi ise tahminen toplam 250-300 watt civarıdır.
    Sesin kaynağı ne olabilir,sorun çıkarır mı?



  • Uzun süredir ve sürekli fişte takılı vaziyette kullandıysanız garantisi bitti ise size tavsiyem PSU söküp içini bir açıp bakın.

    İçinde kondansatörler göreceksiniz onları bir inceleyin onlarda şişme akma var mı diye?

    Kontrol ettikten sonra mesaj yazın.
  • SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    Garantisi bitmedi onun için sökemiyorum.Ama ses bazen geliyor ve genelde düşük seste .
    Ne yapıcağımı bilemedim.Bu tip durumlarda genelde kondensatörde mi sorun olur?Zararsız birşey olma ihtimali kurtarmıyor mu hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre kullandığım pek olmuyo ama hep fişe takılı vaziyette duruyordu.Fişten çıkarmaya başladım 2 gündür falan olmuyo sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisi devam ettiğine göre derhal servise gönderin. Yakın zamanda gidici o psu. Gelen ses çok büyük ihtimalle kondansatör sesi ve asla zamanla iyiye gitmez. Kaçınılmaz sonu ertelemeyin bir de garantisi falan biter masraf çıkmasın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Bu kondensatör sesiyse başlarda bilgisayarın çalışmasında hiç bir sıkıntı yapmaz ve sonradan mı ne olucaksa olur.Yani bunu içini açmadan anlayabilmenin bir yolu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbald

    Bu kondensatör sesiyse başlarda bilgisayarın çalışmasında hiç bir sıkıntı yapmaz ve sonradan mı ne olucaksa olur.Yani bunu içini açmadan anlayabilmenin bir yolu var mı?

    Düzgün çalışan kapasitör (kondansatör) ses yapmaz. Cızırtı benzeri sesler yapıyorsa mutlaka arızalı demektir. Ne kadar süre içerisinde şişeceği, yanacağı, patlayacağı tamamen şans işidir. Yarın da olabilir aylarca dayanabilir de. Söz konusu olan PSU olduğu için bu arızanın nasıl bir soruna neden olduğu ya da o kondansatör kendini tamamen bıraktığında ne gibi sorunlara sebep olabileceğini kestirmek de güç. Hele ki buradan, ölçüm mölçüm almadan. İçini açmadan anlamanın yolu bana güvenmek. Hangi elektronikçiye sorsan aynı şeyi söyleyecektir. Eli mahkum.

    Pek bir işe yarayacağını düğündüğümden değil ama BIOS'a girip ya da windows üzerinde everest programını kurup bileşenlere gönderilen voltaj değerlerinin normal aralıklarda olup olmadığını kontrol edebilirsin. PSU'yu garantiye gitmekten kurtarmaz ama acilen kullanmayı bırakmanı gerektiren bir durum varsa görmüş olursun en azından.

    O Psu tamire gidecek!




  • aynı sesi monitör yapıyordu kondansatörler şişmişti power kartı arıza yapmıştı değiştiler düzeldi. Acil götürün servise.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbald

    Psu dan bazen cızırtı sesi geliyo.Hatta bazen bilgisayar kapalıyken bile geliyo.Rahatsız edici düzeyde değil ama donanımlarıma zarar gelmesinden korkuyorum.Psu fsb nin 700 watt lık 80 plus sertifikası olmayan bir modeli.Güç tüketimi ise tahminen toplam 250-300 watt civarıdır.
    Sesin kaynağı ne olabilir,sorun çıkarır mı?

    gelen cızırtı sesi fan tarafındanmı yoksa içeriden mi eger garatisi bitti ise içini açın fanına yag sürün sorun çözülür
  • Garanti varsa hemen götürün anakart elinizde kalır (powerman 300w vardı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standbye (Hazırda bekleme) devresi olan elektronik cihazlarda, cihaz kullanılmadığı zamanda mekanik bir anahtardan kapatılmaz ise ya da sürekli fişe takılı bırakılırsa; standbye devresinde sürekli besleme gerilimi olmak zorunda olduğundan kondansatörleri sürekli yüklü vaziyettedirler. Bazı yarıiletkenler de ( standbye entegresi de olabilir.) sürekli çalışmak durumunda olduğundan çalışma ömürleri kısa olur. Bir süre sonra arızalanırlar.

    Arıza farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bazen sadece kondansatör kurur sistem kendini korumaya alıp kapatır, bazen diyotlar da bozulup sigortasını da attırır. Bazen de entegresi bozulur. vs. vs.

    Özellikle belirtiyorum. Tv, monitör, PSU vs. tüm elektronik cihazlarınızı kullanmadığınız zamanlarda ya fişini çekin ya da mekanik bir kapatma anahtarı varsa onu kullanın ki daha uzun ömürlü olsunlar.

    Konu hakkında bilgi ve tecrübesi olmayanlar lütfen ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum birşey olmaz diye yazmasınlar. Kaliteli ürünler için de geçerlidir. Ben sadece ikaz etmek için yazıyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.