Şimdi Ara

PSU almama rağmen geçmeyen sorun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, ablam Casper'dan aldığı dandik bilgisayarın içine, sağlam işlemci + ekran kartı + anakart takviyesi yapmış, ardından PSU sorunu ortaya çıkmış. Casper kasanın sahip olduğu PSU 230W , yaklaşık 1,5 , 2 sene kullandı ama, garibim PSU dün gece kendini salıvermiş. Yanık kokusu gelmiş sanırım.
    Bilgisayar açılmıyor, yani açılıyor, fanlar yaklaşık 5 saniye kadar dönüyor, kendine reset atıyor.
    1) Bu PSU ile alakalıdır değil mi ?
    2) Önerebileceğiniz, güzel fiyatlı PSU var mı?
    3) Xilence markası iyi midir? 350-450 Watt arası bir PSU'nun yeterli olacağını düşünüyorum. Sistemi sabah öğrenince yazarım.
    --

Merhaba arkadaşlar dün Frisby'nin 400W'lık PSU'sunu aldım, biraz aceleye geldi... Ama hiç bir değişiklik olmadı... Fanlar yine 4-5 saniye çalışıyor, ardından duruyor... Sorun anakartta olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persheid1903 -- 28 Haziran 2012; 7:55:18 >

• böle bi sorun benmde başıma geldi PSU değiştirdm düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

helal olsun ablana be kendimi almış parçaları ne ablalar var Bu arada sorun psu olduğu açık güç vermiyor anakarta zorlamayın derim .Şunu alabilirsin ucuz guzel
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xigmatek-nrp-pc402-nrp-pc-serisi-80plus-400w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=42530
    400 w ve 80 plus daha iyisini aramana gerek yok fiyatda cazip

Aynen hocam, kendi almış parçaları, işte psu'yu alaymış bir de iyiymiş. :D Teşekkür ettim yardım için

Infinity sana da teşekkürler.

• Aldığı e.kartı ve işlemciyi yazarsan powerde nokta atışı yapabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Aldığı e.kartı ve işlemciyi yazarsan powerde nokta atışı yapabiliriz.

Hocam merhabalar öncelikle, ablamın acil işi olduğundan dolayı, Satürn'den 400w'lık bir psu aldık. Ama bilgisayar hala aynı tepkiyi veriyor, işlemci fanı, ekran kartı fanı 5 saniye çalışıyor, sonra bilgisayar kendini resetliyor, sonra tekrardan 5 saniye çalışıyor. Sorunu çözebilmiş değilim. :/
  • amakart devrelerine bakın şişme varsa o da yapar. Suçlu power burda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU güç çıkışlarını kontrol ettiniz mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Infinity , güç çıkışlarında bir problem olacağını sanmıyorum. Kablolarla ilgili bir sorun olabilir mi?

@Infernall , Bip sesi vermiyor ve fanlar sürekli çalışır değili 3 saniye kadar çalışıyor fanlar ardından bilgisayar kendini resetliyor. En iyisi bi bilgisayarcıya götüreyim.
  • kabloların doğru şekilde takıldıgından emin demk istedimde. kablolarda kolay kolay sorun olmuyor. belki kablonun ucundaki pinlerde kırık yamulma olabilir. kasanızı temizleyin belki kirlilikle alakalı olabilir. Sıfır PSU'nun çalştırması lazım. umarım anakart yanmamaıştır.
  • Sistemi tekrardan söküp geri takın fakat bu sefer anakartın altına dişi vida ile yükseltme yapın ki statik elektrik oluşup bu tür arızalar vermesin. Yine aynı şekilde montaj sırasında vidaları çok sıkmayın çünkü aynı problem ortaya çıkabilir.

PSU almama rağmen geçmeyen sorun?
  • PSU'nun fanı da daha tam dönemeden duruyor. Napacağım hiç bir fikrim yok. :/
  • - İşlemci yerine düzgün takılmamış, fanı tam oturmamış olabilir.
    - ramlarda problem olabilir.
  • Ne yapacağım diyeceğinize söylediklerimizi uygularsanız bir ihtimal sonuç alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Ne yapacağım diyeceğinize söylediklerimizi uygularsanız bir ihtimal sonuç alırsınız.

Hocam, sabahtan beri yaklaşık 15 ihtimali yaptım, söktüm taktım sistemi, 2 ram slotunun 2 ramini farklı farklı koydum, işlemcinin fanını söktüm taktım. Yok olmuyor...
  • Selam arkadaşlar bugün deneme fırsatı bulduk, sorun kesinlikle ekran kartında ve ramde değil, psu da düzgün çalıştı. Sorun ya anakartta ya da işlemcide. I3 işlemci fanı alsam düzelir mi ? Sorunun işlemci fanı olduğunu düşünüyorum.
  • İşlemci ve e. kartınının modelini halen yazmadın ama.
  • uzay montaj yapmanı öneririm. sorunu bulursun
  • Psu normalse sorun anakartta olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.