Selam arkadaşlar sizlere PSP için çıkmış çok güzel bir aksesuarı incelemeye çalışacağım.
PSP malumunuz, başlıbaşına mobil bir eğlence platformu. Slim psp ile TV'ye görüntü aktarımı özelliği de kazandıktan sonra hem oyun hemde multimedia uygulamaları alanında rüştünü iyice ispatladı ve rakibi olan gp2x'in tv out avantajına sahip olabileceğini kanıtlamış oldu. İşte bu ufak incelememde sizlere kısaca bu iş için yapılmış bir aksesuarı tanıtmaya çalışacağım.
Bu alet pspyi şarj etmeye ve aynı zamanda tv out özelliğini ön plana çıkarmaya yarayan güzel bir aksesuar. Ben bu ürünü dealextreme üzerinden aldım. Kargo ve tedarik süresi 2 hafta sürdü. Toplam masraf ise 20 YTL. Gördüğünüz gibi hayli ucuz ve başarılı bir ürün. Tipik çin malı ürünler gibi gözüksede malzeme ve işçilik kalitesi ortalama üstü-iyi arası diyebilirim. Plastiği renk ve yüzey olarak psp ile hemen hemen aynı. Bu bağlamda psp ile iyi bir takım olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.
Alet, tüplü televizyonlar için av çıkışı desteklerken, plazma yada lcd tvler için component kablolu çözümü de var. Hangi kabloları ve sistemi kullanacaksanız cihazın arkasındaki switch'i o konuma getiriyorsunuz. Ben denemelerimi tüplü tv ile yaptım. Daha sonrasında lcd monitörüm ile deneyip size sonucu paylaşmaya çalışacağım.
Dock ünitesinin ufak bir uzaktan kumandası var ve çekim mesafesi da bu boyutlu bir ürün için gayet yeterli. Uzaktan kumanda cihazın altındaki özel bir bölümde taşınabiliyor ve işi bittiğinde buraya takılarak kaybolması önlenebiliyor. Ufak olmasından dolayı kaybolma ihtimali yüksek. Kumanda kendi içerisinde pil ile geliyor ve size ekstradan bir de pil masrafı çıkarmıyor. Kumada üzerindeki tuşlar film için düşünülmüş olduğundan ileri geri alma, ses açıp kapama ve durdurma/oynatma tuşundan oluşuyor. Kumanda ile menüde gezinemiyorsunuz.
Cihaza kayıt etmiş olduğum mp4 videodan iki ufak sahneyi paylaşmak istiyorum. Görüntüler hareketli sahnelerden alındığı için hafif bulanık gözükselerde aslında öyle değiller ve kalite son derece yeterli.
Oyunlara gelince, ekstra bir uygulama yüklemeden oyunları tüplü crt tvden oynayabilmeniz olsaı değil. Zaten psp de sizi oyunları da tv den oynayabilmeniz için component çıkışa geçmeniz hususunda sizi uyarıyor.
Birazda dezavantajlarından bahsetmek gerekirse, cihaz svideo çıkışı sunmuyor ve kablolar cihaz tümleşik olarak geliyor. Ayrıca şarj için içinden adaptör çıkmıyor. Siz kendi PSP adaptörünüzü kullanmak zorundasınız. Ayrıca yine değinmeden geçmek istemeyeceğim başka bir eksi nokta ise dahili hoperlörünün ve kulaklık çıkışının da olmayışı. Açıkcası kullandığım psp beyaz değilde siyah renkli olsaydı şu aleti almak daha avantajlı olurdu.
Bu linkteki ürün artı olarak dahili speaker'a sahip ve psp'yi tvye bağlamadan direk izlemek isteyecekler için güzel bir stand olma avantajına sahip. Siyah pspniz var sie az bir fiyat farkı ile bu ürünü almak daha avantajlı olacaktır.
Son söz olarak böyle bir cihazı almayı düşünenlere şiddetle öneririm. Bence her psp sahibinin mutlaka alması gereken son derece kullanışlı ve ucuz bir ürün.
Saygılarımla...
teşekkürler güzel bi inceleme olmuş
evet , güzel , teşekürler
Çok güzel bir aksesuar incelemesi olmuş deneyimlerini ve düşüncelerini bizimle paylaştıgın için çok teşekkürler.Speaker li model daha işlevli daha şık duruyor.
bu psp hevesi gelip geçiciymiş yaa. aldım yatıyo şimdi öylecene kenarda
quote:
Orjinalden alıntı: Buddy34
bu psp hevesi gelip geçiciymiş yaa. aldım yatıyo şimdi öylecene kenarda
bene çok hevesl ialmıştım ama dediğin gibi bir zaman sonra heves gidiyor.ama bu aralar yine elime almaya başladım.yani aldım diye pişman da değilim yani.