Şimdi Ara

Psikoloji sektörü tamamen yalandır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar. OKB hastalığı, dikkat dağınıklığı, depresyon vs vs hastalıklar aslında yoktur. Bazı istisnalar olabilir. Ailesini kaybetmiştir. Savaşa girmiştir. Bunların sonucu yaşanılan travmalarla ancak psikolojik sarsıntılar yaşanılabilir. Yoksa burda ben OKB yim, anksiyeteyim, dikkat dağınıklığım var diyen ergenuslar aslında insan doğasında olan şeyleri hastalık olduğunu düşünerek durumu ilerletirler. Psikiyatriste gidip düşünmelerini engelleyen ilaçlar alırlar. Yav insan bir düşünür. Düşünmeyi engelleyen ilacın nesi yararlıdır diye? İnsanlar robot değil ki dikkatleri dağılmasın. Ani duygu düşünce değişimleri yaşamasın. Psikolojim bozuk diye ortalıkta dolaşıp ilgi çekmeye çalışmayın. Herkeste var bu dedikleriniz.

Ayrıca Freud ve Jung hakkındada mason olup olmadıkları yabancı forumlarda çok tartışılmıştır.

Aslında daha çok şey yazarımda çok yazınca adminler konuyu siliyor.

edit= psikolog x psikiyatrist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 16 Kasım 2015; 23:26:10 >

• Kafandan mi uydurdun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başına gelmediği için bilmiyorsun, umarım da başına gelmez.

Burada bile yaşamak istemeyen onlarca insan bulursun. Sence bu duruma çözüm getiren insanların olması gerekmez mi?
  • Psikolog ilaç vermez daha bunu bilmiyorsun
    ve yav he he
    gönül isterdiki psikolojik rahatsızlık diye bir şey gerçekten olmasın ama varlar ve yardım almamız gerekir

• Aynen katılıyorum. Benimde zamanında gittiğim olmuştu psikoloğa hiçbir faydası olmamıştı. Para tuzağından başka birşey değil enayi gibi gidip seans başı 200-300 tl vermeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anksiyete krizi yaşadın mı hiç? O durumu insanların kendilerinin mi çıkartığını düşünüyorsun. Tamam bende de olmadık hastalıkları varmış gibi gösterme isteği var ama anksiyete ve okb gerçek bende. Bu hastalıkların gitmesi için aklıma bazen kısas geliyor. Allah bir varlığımın karşılığında bu hastalığıda alsa diye. İntihar etmeyi de denedim. Hiç hoş deil.
  • Yorumlara bak. Kendinize gelin. Sizin düşünce yapınızı bozanda tedavi yolu diye yolanlarda sizi goyim edenlerde aynı kişiler. Uyanın artık. Filmlerde hep psikolojik rahatsızlıklı kişiler ön planda, Şarkılar iç karartıcı, Sosyal medya mesafeleri kısaltırken iletişimi yok ediyor. Şu hikayeyi okuyun belki ufkunuz açılır:

Stalin, bir gün yanına adamlarını toplamış sohbet ediyormuş.

Votkaların biri gelip biri giderken, Stalin adamlarına sormuş:

- Söyleyin bakalım, halkı kendinize nasıl bağlarsınız? Halkın yönetime baş eğmesi, kayıtsız şartsız itaat etmesi için yöneticiler nasıl davranmalıdır?

Dumanlı kafalardan çeşitli sesler çıkmış.

Kimi adaletten söz etmiş, kimi haktan hukuktan.

Kimisi sürgünden, kimisi sehpadan…

Kimi iyilikten bahsetmiş, kimi paradan; kimi hoşgörüden…

Stalin verilen cevapların hiç birini beğenmemiş.

- Bilemediniz, demiş. Şimdi size halkı kendinize nasıl bağlayacağınızı göstereceğim. Bana bir tavuk getirin çabuk!

Hizmetkârları hemen koşturarak bir tavuk bulup getirmişler.

Stalin, başlamış tek tek tavuğun tüylerini yolmaya.

Tavuk acıdan bağırırken, Stalin de bir tek tüy bırakmamış üzerinde.

Nihayet bütün tüyleri yolunan tavuğu yere indirip, bahçe kapısını da açıp tavuğu serbest bırakmış.

Can havliyle kaçıp giden tavuk, önce bahçeye fırlamış; ancak tüyleri olmadığı için soğuktan titriyormuş.

Bu sefer de çalıların arasına girmiş ısınmak için; her tarafı parçalanmış.

Son çare olarak içeri geri geldiğinde şöminenin yanına yaklaşmış; fakat yanmaya başlamış bu sefer de.

Yapacak bir şey kalmayınca zavallı tavuk, onu bu hale getiren Stalin’in paçalarının arasına sığınmış ısınmak için.

Boynunu bükerek yanına geldiği için de Stalin onu tek tek yem vererek ödüllendirmiş. Tavuk da bunun üzerine Stalin’in peşinden ayrılmaz olmuş.

Hikâye bu ya…

Stalin devam etmiş:

- Gördünüz mü, halk dediğiniz topluluk bu tavuk gibidir. Tüylerini yolup al ve serbest bırak… O zaman yönetmek kolay olur…

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR TIP UĞRUNA
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzman değilim bu konuda cahilim fakat bana da şöyle geliyor.Şimdi psikolojimizim bozulması bile hormonlara , beynimizin çalışma mekaniğini falan bozulmasıyladır ( ağır sallıyorum ) fakat bunlar gözlemlenebilir somut şeyler.Eh , bunlar düzelirse sanırım psikolojimizde düzelir.İşte bende düşünüyorum ki o zaman karşılıklı konuşmaya , terapilere bir ton para dökmeye gerek yok bence.Bana biraz metafizik kaçıyormuş gibi geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.