Şimdi Ara

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mi hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben hukuku seçerdim çünkü hukuk istiyorum başkası siyaset bilimi seçer çünkü onun da ilgi alanı odur.
    biraz saçma olmamış mı? eğer kendi kararını buna göre vereceksen diye diyorum
    hangisine ilgin varsa ona yönel, önemli olan ne yapmak istediğin. iyi ya da kötü bölüm yoktur, ilgi alanı vardır sonuçta hangisine ilgi duyuyorsan senin için en iyi bölüm o bölümdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: schtroumpfette

ben hukuku seçerdim çünkü hukuk istiyorum başkası siyaset bilimi seçer çünkü onun da ilgi alanı odur.
    hangisine ilgin varsa ona yönel, önemli olan ne yapmak istediğin. iyi ya da kötü bölüm yoktur, ilgi alanı vardır sonuçta hangisine ilgi duyuyorsan senin için en iyi bölüm o bölümdür

İkisinide ilgim yok çünkü daha doğrusu sıkıcı ikiside. Ama iş ve yaptıkları olarak gerek.maaş gerek çalışma koşulları, hangisini seçersin

• quote:

Orijinalden alıntı: The Man WhoSoldTheWorld

quote:

Orijinalden alıntı: schtroumpfette

ben hukuku seçerdim çünkü hukuk istiyorum başkası siyaset bilimi seçer çünkü onun da ilgi alanı odur.

İkisinide ilgim yok çünkü daha doğrusu sıkıcı ikiside. Ama iş ve yaptıkları olarak gerek.maaş gerek çalışma koşulları, hangisini seçersin

hocam sonuçta sıkılacaksan işinde başarılı olabileceğini sanmıyorum. sonuç olarak başarılı hukukçuların kazandığı parayı da hedef almak senin için yanlış olur. hukukçu olup onlar kadar para kazanamayabilirsin bu siyaset bilimi için de geçerli. o yüzden hangisini daha çok seviyorsan bence ona yönel. ben sayısalcıyım ama hukuk seçerdim çünkü normalde de bana hoş geliyor.

• Bu da soru mu şimdi? Tabiki hukuk.

• İlk hedefim işletme-uluslarası ilişkiler
    Ardından hukuk benim

• hukuk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BOUN Siyaset değilse hukuk BOUN Siyasetse değişebilir.
  • The Man WhoSoldTheWorld kullanıcısına yanıt
    Hangi okulda olduğuna bağlı.

• Siyaset siyasettir bölüm olarak soruyorum siz neler yazmissiniz. İ.ü siyaset bu arada.

Siyaset her okulda aynı değil ama, mufredattan tut okulun imkanlarina kadar cok fark var

Istanbul üniversitesi kalabalik bir okul, bu yuzden yurt disina cikma sansi vb cok kisitli imkanlar var hele ki siyaset ve u.i. okuyacaksan bence yurtdisina cikman lazim. Bu yuzden siyaset ve uluslararası iliskileri ozel okullarda veya imkani daha iyi olan devlet okullarinda okumalisin.

Hukukta ise nereye yonelecegine bagli. Devlette calisacaksan nerede okudugunun pek fazla onemi yok ama ozel avukatlik yapacaksan okul onemli. Hukuk hakkinda pek bilgi sahibi degilim ama hocalarina bakmani oneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: takanze

Siyaset her okulda aynı değil ama, mufredattan tut okulun imkanlarina kadar cok fark var

Istanbul üniversitesi kalabalik bir okul, bu yuzden yurt disina cikma sansi vb cok kisitli imkanlar var hele ki siyaset ve u.i. okuyacaksan bence yurtdisina cikman lazim. Bu yuzden siyaset ve uluslararası iliskileri ozel okullarda veya imkani daha iyi olan devlet okullarinda okumalisin.

Hukukta ise nereye yonelecegine bagli. Devlette calisacaksan nerede okudugunun pek fazla onemi yok ama ozel avukatlik yapacaksan okul onemli. Hukuk hakkinda pek bilgi sahibi degilim ama hocalarina bakmani oneririm.

Akdeniz psikoloji nasıl?

Duydugum kadariyla guzel bir okul, hocalarina bakmani oneririm yine de. Veya facebooktan orada okuyan birini bulup sorabilirsin

• quote:

Duydugum kadariyla guzel bir okul, hocalarina bakmani oneririm yine de. Veya facebooktan orada okuyan birini bulup sorabilirsin

boğaziçi iktisat nasıl hocam
  • quote:

sen bilir kişi misin bir satırda okul harcıyorsun?

• Öneri verdim, emir vermedim canım arkadaşım

Ayrıca dediklerim kötü şeyler değil, burada okusan daha iyi olur tarzı şeyler. Asla gitme dedigimi hatirlamiyorum

• Süper

• quote:

Süper

süperden kastnınızı biraz daha açar mısınız hocam konuyu takip eden insanlarada yardımcı olur :D
  • Iktisat okumak isteyen kardeşlerimin dikkatine

Öncelikle gideceğiniz okulun ingilizce eğitim veriyor olmasına dikkat edin. Ve bu eğitim üstünkörü bir eğitim olmasın. Mesela Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent, Tobb gibi üniversiteler dil konusunda çok iyidir. Unuttuklarım da olabilir ama bu okullara girmeye çalışın düzgün bir eğitim için. Iktisatta dil çok önemli, birden fazla dilde de uzmanlaşmak gerekiyor. Gideceğiniz üniversite buna imkan sağlasın mesela, seçmeli olarak değişik dilleri alabilirsiniz Çince, Fransızca, Arapça, Almanca gibi. Sonrasında da mezunlarına, şu anda ne iş yaptıklarına bakın ve mutlaka istediğiniz okulda okuyan birkaç kişiyle konuşun. Öğrencinin gözünden de üniversiteyi görmek çok önemli çünkü. Öğretim üyeleri de diğer önemli faktör. Mesela dersinize bir üniversitede profesör giriyorsa diğerinde asistan girebilir. Bunlara yök atlastan bakabilirsiniz, okuldaki profesör sayısına vs.
    Kendinizi geliştirebileceğiniz bir üniversite tercih edin yani. Bol bol yurtdışına gidebileceğiniz, piyasayı yakından takip edebileceğiniz ve piyasada adı geçen bir yere gidin. Kulüplere bakın, aktif olsunlar, sürekli paneller vs duzenlesinler.
    Ve işte Boğaziçi bunların hepsini fazasıyla içerdiği için Bogazicili olmak ayrıcalıktır diyorum

Tabi bunun dışında Istanbul, Marmara, Galatasaray, Bilkent, Tobb, Yeditepe, ODTÜ gibi okullar da muhteşem, çok güzel imkanları var.Hangisinin imkanını nasıl degerlendirecegine kalmış. Başarılar diliyorum :)))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.