Şimdi Ara

Psikoloji İngilizce kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nişantaşı Üniversitesi %75 burslu Psikoloji (İngilizce) okunur mu? Özellikle ingilizce olması ve 1 sene hazırlık okuyacak olmak beni kararsız duruma düşürdü.

Ekonomik anlamda biraz daha fedakârlık yapıp %50 İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji mi okumalı yoksa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Psikoloji okunacaksa ingilizce okunmasının avantaj olduğu söyleniyor ama psikolojinin mezun olunca iş imkanları konusunda olumsuz konuşanlar var emin değilim o konuda sizi de yanıltmak istemem ama bu konuda fikir verebilecek olan varsa benimde yararıma olur. Bende hukuk ile psikoloji arasında kaldım diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aemon

Psikoloji okunacaksa ingilizce okunmasının avantaj olduğu söyleniyor ama psikolojinin mezun olunca iş imkanları konusunda olumsuz konuşanlar var emin değilim o konuda sizi de yanıltmak istemem ama bu konuda fikir verebilecek olan varsa benimde yararıma olur. Bende hukuk ile psikoloji arasında kaldım diyebilirim.

Teşekkürler cevabınız için. Evet dediginiz gibi ben de arastırdığım kadarıyla ingilizce psikoloji okumanın bircok anlamda getirisi var ancak 4 sene boyunca dersleri tamamen ingilizce görmek biraz düsündürdü beni acıkcası. Aslında Psikolojinin mezun olduktan sonra gerçekten mesleki yasamda yarı yolda bırakmaması konusunda benim de ufak tefek kuşkularım var. Ancak şu da var, tm branşında tercih edilebilecek 2-3 bölüm varsa bunların arasında Psikoloji de olmalıdır diye düsünüyorum.

• İngilizce okumanın tek avantajı literatür taramalarında işe yarar. Bir çok kaynak ingilizce oldugu için zorlanmazsınız. Öte yandan bölümün gidişat iyi değil çok iyi araştırın derin

• Hazirlik bitti psikoloji birinci sinifa gectim.
    Son zamanlarda cok arastirdim gercekten iyi düsünün.
    Bölüme severek ve isteyerek girdim ama ulkemizde ne yazik ki verilen deger ortada.

Şu siralar birinci sinifi okurken ayni zamanda tekrar sinava hazirlanmaya karar verdim. Zor, cok zor biliyorum. Bakalim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen 3. siniftin sanirim. Birinci sinifta alan dersi olarak 'psikolojiye giris' haric pek yok diye biliyorum. Biraz bilgi verir misin ilk sene dersleri hakkinda, ayrica unideyken sinava hazirlanmak konusunda ne dusunuyosun?

Kafam cok karisti, bölümde ortalama kasip daha iyi bir yere mi gitmek mantikli yoksa tamamen yeni bir alan uzerine bi baslangic mi bilemiyorum.

Ben mezun senemde kazanmistim zaten cok istiyodum ve seviyorum da. Ama gelecek kaygisi beni mahvetti. Surekli bunlari dusunmek insani cok yoruyor.

Kpss durumu da ortada. Dogu illerine oluyomus atama genelde. Suan soyleyince utopik geliyor biraz ama diyelim ki kpss de 90 ve ustu bi puan geldi. Istanbul izmir ankara gibi buyuk sehirlerde hastanelerde veya toplum ruh sagligi merkezlerinde ya da vb yerlere atanmak mümkün mü?

Cok soru sordum ama uygun zamaninda yanitlarsan cokk sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renimva -- 13 Temmuz 2017; 7:51:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTU PSIKOLOJI HAKKINDA NELER DUSUNUYORSUNUZ IS IMKANLARI VS?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.