Şimdi Ara

Psikolog-psikatri'de Hap verip geçiyorlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikolog ya da psikiyatri'de filmlerdeki gibi hastanın sorunları ile uzun süre ilgileniyor, onlara yön ve tavsiye veriyorlar, sözlü olarak konuşuyor ve yönlendiriyorlar mı yoksa gerçekte anlatıldığı gibi 5 dakikada bile bakmayıp hemen hap ilaç verip gönderiyorlar mı?

Not: Özel değil devlet için sorum. Özele verecek param olsa niye psikoloğa veya psikiyatriste gideyim ki?

Not 2: Her halükarda bir seneden önce gitmeyi düşünmüyorum zaten. Alışık değilim. Belki de hiç gitmem ama psikolojim şuan bile çökmüş durumda,aşağılık kompleksinin hallicesine yakalanmış olabilirim. Ayrıca antisosyal sosyal fobik davranışlarda bulunmaya başladığımı fark ettim ve zaman zaman intiharı düşünmedim diyemem ayrıca vücudumdan nefret ediyorum içten içe ve yaşantım tam bir kabus. Ama yine de hastaneye gidemem, çekinirim. Zaten devlet hastanesinde kuyruğa filan gireceğim iki saat, hiç çekilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 26 Eylül 2015; 4:55:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• psikiyatri 5 dk dinler ilac yazar, psikolog ise seni uzun sure dinler hastaliginim cikis sebebini bulmaya calisir

• benim ablam gidiyor. benim yüzümden gitmeye başladığını söylüyor. 3 senedir gidiyormuş şimdi. 50 kiloydu. 66 kilo oldu. hap kullanıyor olmalı. panik atak mı ne varmış. sen gitsen içeri tıkarlar diyor bana. bi daha aramıycam sürekli moralimi bozuyor zaten. moralimi beleşe bozduracak kadar aptal mıyım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Kirk

quote:

Orijinalden alıntı: Cherry Bomb

psikiyatri 5 dk dinler ilac yazar, psikolog ise seni uzun sure dinler hastaliginim cikis sebebini bulmaya calisir

Psikiyatr olmamış psikolog musun?

hayir 3 senedir psikolojik tedavi goruyorum

• 5 sene daha dayan mezun olunca yardım ederim sana. Psikiyatrlardan uzak dur bu arada adları bile itici
  • major depression der ilac yazar gecer ilaclar mal gibi yapar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikiyatri gerçekten 5 dk dinleyip bırakıyorlar ama psikolog a gitmek istersen sana fiş verir psikiyatri psikolog sen anlattıkça dinler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ilgilenirler ama verdikleri haplarla metabolizman degisir.75 den 85 kiloya ciktim 6 ayda.Tabiki kiloyu takmam ben mutlu olmak istiyorum dersen git.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cherry Bomb

psikiyatri 5 dk dinler ilac yazar, psikolog ise seni uzun sure dinler hastaliginim cikis sebebini bulmaya calisir

Psikiyatristler bildiğim uzman doktordur. 6 yıl standart tıp eğitimini bitirdikten sonra bu adamlar Tus'u kazanır ve 4 yıl boyunca psikiyatri eğitimi alırlar. 10 yıl ha dile kolay! Pratisyen hekimler ile uzman psikiyatristlerin ilaç yazma yetkileri varken psikologlar ilaç yazamaz. Psikologlar rehber danışman gibidirler. Teşhis koyamazlar. Yetersiz kaldığı durumda psikiyatristlere sevk etmek zorundadırlar hastayı.

Psikolojik sorunların ve hastalıkların çoğunun temelinde norokimyasal sorunlar yer alır. Dolayısıyla bunları sadece konuşarak çömek yetersizdir. Basit ruhsal problemlerde ve bunalımlarda gitsinler psikologlara. Günümüzde çok var doktorluk taslayan psikolog. Psikiyatristler mezun olana kadar yıllarca her türlü hastayı görüp tecrübe ederken psikologlarda böyle bir olay yoktur. Teşhis koymaya bayılıyor bu doktorculuk oynayan psikologlar! Yetkisi olmamasına rağmen şizofrene yanlışlıkla basit bir kişilik bozukluğu teşhisi koyan var!

Gelelim şu psikiyatristler ilaç yazar gönderir; psikolohlar uzun uzun konuşup sorunun temeline iner ve olayı çözer saçmalığına.
    Psikiyatrit seni 5dk da dinlese; 50dk da dinlese sorunu buluyor zaten. Direk çözüm odaklı. Yaptıkları testlere de bakıp direk koyuyorlar teşhisi ve ilacı yazıp yolluyorlar. Boş muhabbetlere girecek vakitleri yok çünkü. Doktor açığı var.

Benim tavsiyem ilk önce gidin bir psikiyatriste. Bir baksın ciddi bir durum var mı. Sağlık bu şakaya gelmez. Ayrıca para bayılmamış olursunuz psikologlara. Yok derse doktor gidersin psikologa ve dökersiniz içinizi. Ha bizim hamamda keseci haydar amcaya gidip rahatlamak da vardır. Bir psikologdan daha çok iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 26 Eylül 2015; 11:06:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.