Şimdi Ara

Devlet hastanesinde psikologa giden var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim. Bipolarım, birkaç yıl önce tanı kondu, hastanede yattım. Hala ilaç kullanıyorum. Ara ara ataklarım oluyor. Ayrıca sosyal fobi ve okb de var. Kendime zarar verme davranışlarım var, bundan nefret ediyorum ama kriz geçirdiğimde kendime bir şey yapıyorum ve buna engel olamıyorum, bilincimi yitirmiş gibi oluyorum. Bazen gereksiz yere yirmi otuz ilaç içiyorum, zehirlenip ölecem böyle giderse 😂😂 kollarım bacaklarım kesik dolu. Artık böyle yaşamak istemiyorm kafaya koydum bundan kurtulmak istiyorum. Sorunlu davranışlarım, düşüncelerim var. Bunları çözmeye tek başına ilaçlar yeterli değil. Çok araştırdm. Bipolarda da ilaç tedavisi önemli ama terapi de gerekiyor. Terapi almak istiyorum ama öğrenci olduğum için kendi paramı kazanmıyorum. Fiyatlar malum, harçlıkla gidilecek bir şey değil. Aileme de söyleyemiyorum, kızarlar diye. Devlet hastanesinde gideyim diye düşündüm. Ama önce psikiyatriye gitmek gerekiyormuş, doktor uygun görürse psikologa sevk ediyormuş. Emin olamadım. Bunları anlatsam psikologa yönlendirir mi acaba? Bir de devletteki psikolog ne kadar iyidir? Doktordan da direkt psikologa gönder diye istemek olur mu bilemedim. Bir de kızıp göndermesin😂😂 Tecrübesi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 8 Eylül 2022; 23:22:52 >

• Kız arkadaşım devlet hastanesinde psikoloğa gitti, bir birlerinin telefonunu almışlar, arada hal hatır aormaya falan konuşuyorlar.

Yani iyi doktora denk gelirsen iyi hizmet alabilirsin.

Geçmiş olsun ama durumun ciddi görünüyor. Doktor değilim ama psikiyatristten doğru ilaç desteği alman daha etkili olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitme hocam. Özel bir klinik bu işin çözümü. Seans süresi 10 dakikaydı devlette, 10 dakikada neyi çözebilirsin? Terapi zaman, emek ve devamlılık isteyen bir şeydir.

İnsanlar kızacak diye bir şey anlatmaktan, kendine çözüm aramaktan asla vazgeçme. Kızsınlar, ne olabilir en fazla? Gelecekte hepsinden bağımsız, kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 9 Eylül 2022; 2:10:40 >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Psikiyatriste gidiyorum, birkaç senedir. Baya ilaç da kullanıyorum ama araştırdığımda hep ilaç+terapi daha iyi diye okuyorum. Kendimi kasıp harçlığımdan artırıp özele gitmeye karar verdim. 250 tl ücreti varmış, bir yerden randevu aldım yarın gideceğim bakalım. İyi birine denk gelme konusunda emin olamadım, küçük bir yerde yaşıyorum. Psikiyatriye bile randevu yok.

• Akıl hastanesine ilk gittiğimde uzman şizofreni teşhisi ile ilaç başladı.

2 yıl poliklinikten ilaç yazdırdıktan sonra psikoloğa sevk ettiler, psikologta 250 soruluk bir test ile mürekkep testi yaptı.

Baktım fayda görmüyorum, bıraktım...

• The Neighbourhood kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Ben de devletten pek emin olamadım, sizin yorumunuzu da okuyunca devlete gitmek iyice mantıksız geldi. Daha psikiyatriye bile randevu bulamadım. Yaşadığım yer de küçük, ne kadar iyidir diye aklımda soru işaretleri kaldı. Ailemle paylaşmam şu aşamada mümkün değil. Anneme ne zaman biraz bahsetsem, “psikolog da farklı bir şey demeyecek ki, kendi kendine de aşabilirsin” diyor. Babama hiç açamıyorum zaten, direkt “çözüm sende bitiyor, psikolog ilaç falan sadece yardımcı” diyor. Ya okey kendim de gayret etmem lazım da ben zaten birçok şeyi tek başıma halletmeye çalıştım, bir kısmını hallettim. Ama hallolmayanlar var ve bu benim yaşantımı çok kötü etkiliyor. Gel gör ki bunu ailem anlamamakta diretiyor. Ben de az önce özel bir yerden randevu aldım, seansı 250 liraymış. Haftalık 350 lira harçlığım var bir şekilde idare edeceğiz 😂😂 yarın gideceğim işte ama çok kaygılıyım ya. İyi olur mu, paramı gerçekten işi bilen birine mi vereceğim, ailemden nasıl saklayacağım vs. Babam neyse de annemden bir şey saklamakta çok zorlanıyorum. Ona söylersem kızacak, beni de gerecek sonra babama anlatacak vs. Onların ne düşündüğü değil de beni germeleri sıkıntı, yoksa umurumda değil. Sadece ben iyice kötü oluyorum daha üni ye gidemedim onlara bağımlıyım hala 😂😂 param bitse istemek zorunda kalsam o kadar parayı ne yaptın diyecekler falan. Yarın psikologla konuşacağım işte bu endişelerimi, rahatlatmasını umuyorum. Direkt psikologla görüştüm telefonda, konuşması falan çok düzgün ben çok önem veririm bir insanın aksanına, üslubuna, nezaketine vs. Bipolar bozukluk alanında çalışıyor musunuz, ben burada ona yönelik bir yer bulamadım deyince de klinikte, hastanede de çalıştığını o yüzden sıkıntı olmayacağını söyledi. Bakalım yaa. Gerginim epey. İyi olur inşallah. Ama sizin yazdıklarınız da etkili oldu bu kararı vermemde. Sağolun :) (destan yazmışım bu arada kusura bakmayın 😂)

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun hocam. Devletten vazgeçtim ya, kendimi kasıp özele gitmeyi deneyeceğim bakalım. O testleri ilk başta yapmaları normal ama. Mmpi testi diye biliyorum, psikologlar sık kullanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlette psikolog:

Devlet hastanesinde psikologa giden var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şaka bi yana denemeye değer olduğunu düşünüyorum beğenmezsen daha gitmezsin zaten tek seferlik olmayacaktır işin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Psikologlar nabıyor acaba , ilaç yazma yetkileri yok sadece sohbet mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

evet hocam. gidiyorsun böyle kısır tabağı filan hazırlıyor. karsılıklı oturuyorsun eşler kocalarını ,erkekler eşlerini veya galatasaryı fenerbahceyi bjk yi çekiştiriyorlar. 2 karı kız muhabbeti yapyorsun. sonra kalkıp gidiyorsun.

• lifeless1236 L kullanıcısına yanıt

Bazı zihinsel durumları insanların kendi kendilerine aşması çok zor. Kendi kendine aşabilirsin, iş sende bitiyor diyenler hayatlarında hiç zihinsel problem yaşamamış insanlardır. Eminim sen elinden geldiği kadar çabalıyorsundur bunları aşmak için, ancak terapi kesinlikle faydalı olacaktır.

Yalnız şunu aklınızdan çıkarmayın, terapi uzun sürede etki edecek bir şey, işleyiş pek gideyim rahatlayım şeklinde değil. Gideceğiniz kişiyi, kliniği araştırın, birden fazla doktor deneyebilirsiniz kendinizle uygun olanı bulana kadar. Başka sorularınız varsa sorabilirsiniz, yardımcı olabildiysem ne mutlu.

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt
    O zaman konu dışı bu hizmeti beleş veriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 9 senedir takipteyim. Doktoruma zamanında sorduğumda devletteki psikolog için sadece evlilikteki sorunlar için var demişti. Bunu soralı bir kaç sene oldu. Psikiyatriste ilk defa gideceklere önerim, ne sorun ve sıkıntınız varsa kağıda dökün. 5-10 dakika süreniz var onda da herşeyi anlatma fırsatınız olmuyor. Not almadan giderseniz illa ki birşeyleri atlayabiliyorsunuz. Bunu uzun zaman ara verenler için de tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O kadar haklısınız ki. Herkes anlamıyor işte. Çok basite indirgiyorlar. O bulduğum kişi de maalesef daha şimdiden problem çıkardı. Abim doktor, ona danışmak istedim abi ben böyle yapıcam diye. Annemlere anlatmaz. O da önce doktorumla görüşmek istedi, doktorumu da tanıdığı için. İptal et randevunu, doktorunla karar verelim birini bulalım dedi. Adama mesaj çektim, kaç kere özür diledim, kusura bakmayın, doktorum önce benle görüş ondan sonra git dedi, vaktinizi aldığım için çok üzgünüm, doktorumla konuşup size döneceğim yazdım. Direkt tersledi beni. “Artık size randevu oluşturamam” diye. Halbuki doktorumla görüştükten sonra gidecektim, doktor öyle uygun gördüğü için ertelemek zorunda kalmıştım. Nasıl bir tavır bu ya? Abime anlattım gitmemen iyi olmuş diyor. Çok canım sıkıldı. Terapiyle ilgili çok kötü deneyimlerim var, zaten korka korka bu işe girişmiştim, cesaretimi zor toplamıştım adam bütün hevesimi kırdı. Doktorumla konuşacağım bakalım, belki daha sık görüşür onunla hallederim.

Gideceğim kişi nasıl biri olduğunu çok net gösterdi zaten hocam:) bu çok iyi terapistler nerede oluyorlar ya, nası denk geliyor insanlar? Benim ilk gittiğim kişi işletme mezunu çıktı, sahte psikolog. İkincisi tamamen ailemin kafasındaydı, ilaçlar gereksiz bile diyordu. Şansım yaver gitmiyor bu konuda :D neyse hayırlısı. Elbette çok yardımcı oldunuz, desteğiniz için minnettarım :)

• lifeless1236 L kullanıcısına yanıt

Hocam çoğu insan kendisiyle uygun bir terapist bulana kadar çok kişiyi deniyor. Biraz deneme yanılma ile olacak bir iş, ancak kesinlikle pes etmeyin, terapi ve ilaç çok önemli. En ufak bir olumsuzluk hissettiğinizde değiştirme, bırakma, bunu belirtme hakkına sahipsiniz. Umarım kendinizi daha iyi hissedersiniz gelecekte.

Haklısınız hocam. Umarım öyle olur. Çok teşekkür ederim. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.