Şimdi Ara

PS5, Xbox Series X'i ikiye katladı: İşte satış rakamları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Ülkemiz dahil kimse bu karaborsacıları engelleyemedi. Scalper dedikleri bazıları tek seferde 3500 adet almış.

    Bizim ülkede de birden fazla alıma izin verilmeseydi ve anti scalp programları olsaydı iş karaborsaya düşmezdi.

    Sony'yi tebrik etmek lazım karaborsacılar kendisinden 3-4 kat fazla para kazandılar.

    Ps5 in karaborsasimi olur hocam. Ne bu yağ mi şeker mi un mu? Almazsak açlıktan geberip gidiyor muyuz bir süre sonra. Kasım da çıktı stok bitti ocak da yeni stok geldi diyelim ocak a kadar bekleyemeyince ne oluyor açlıktan kırılıp hastalık la mı pencelesiyoruz. 15 değil de 25 bin e satsalar keşke. Gram üzülmüyorum o fiyattan o ürünleri alan alıcılara. Ps5 çıkmış daha doğru düzgün oyunu yok yeni nesilde, kullanım alanı kısıtlı, asıl fiyatından tr ye gelişi çok pahalı, stokcular o pahalı halinden 2 kat fazla paraya satıyor ve biz bu fiyatlardan alanlara değil de stokculara kızıyoruz. Valla hayret.

    Son olarak ilk çıktığında malum sitede 14 15 16 bin TL ler gibi rakamlar var idi. Şimdi 11 12 hatta 9 binlere kadar düştü.. Neden? Çünkü alan yok. Tekrar stoğa girecek ve aldıkları onlarca ürün ellerinde kalacak zarar edeceğiz korkusu var satıcılar da normal olarak. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Araba satışlarında da, elektronik de de yağ da un da da. Yağ ve un zaruri ihtiyaçtan dolayı bir nebze göz ardi edilip alınabilir. Ama kıytırık hayatı idame ettirmek için herhangi bir zorunluluğu olmayan elektronik ürünler de bu kabul edilemez. Arz talep meselesi. Tüketici uyanık olur ise aracı firma da üretici firma da bu tür şeyleri yapmadan önce 2 defa düşünür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 29 Kasım 2020; 10:29:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Bu mesaj silindi.

    Sony de hisseleriniz olduğu varsayiyorum aksi takdirde bu tip yorumlar cok çocuksu geliyor. Benim babam senin babanı döver gibi. Ben hayret ediyorum bu tip yorumlara. Xbox içinde ps içinde söylüyorum. Şirketlerin ceo lari sizler kadar övüp rekabete sokmuyor ürünlerini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Bu mesaj silindi.

    Bir taraf tekel olma gayretiyle kullanıcılarını yolarken diğer taraf hizmet almaya devam edecek ama cebinden kar payını çıkarıp Sony sana veriyormuş gibi konuştukça böyle mağdur olmaya devam edeceksiniz :)


    Bu arada bu arkadaş 50 küsür yaşındaymış, okurken 12 yaşındaki biri yazmış gibi geliyor ya diğer arkadaşlar da alıntılayıp aynı şeyi söylemiş zaten. Hayret edin diye altını çizmek istedim.


    Böyle çocuksu mesaj atan kişiler sayesinde adamlar daha düşük işlemci, ssd, ekran kartı gibi donanıma sahip olmasına rağmen Xbox Series X ile aynı fiyata satıyor, özel oyunları 80 Euro'ya zam yapıp fiyat arttırıyor ve karşılığında GamePass gibi bir servis vermiyor. Bunun haricinde yeni nesil diye adlandırılan bir konsola Variable Refresh Rate, Dolby Atmos, 2K desteği gibi en temel özellikleri barındırma ihtiyacı hissetmiyor. Yeni konsol aldığında ise Xbox'ın aksine yeni kol almak zorundasın, eski kolları aksesuarları kullanamazsın diyor, bir kolun fiyatı da TR'de 1000 TL. Adamın böyle mesaj atan fanboyları var, neden eklesin ki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 29 Kasım 2020; 14:46:43 >




  • Xbox konsolunu özel oyunlarla desteklemezse bu nesilde de kaybeden taraf olur. Xbox konsolu şu hali ile orta-üst seviye bir PC si sahip olanın direkt pas geçeceği bir cihaz bu yüzden hali hazırda iyi PC leri olan kullanıcılar erişemedikleri oyunlar için PS platformunu tercih etmek zorunda kalıyor. Geçen nesilde aynı şekilde bende 1080 li sistem topladığımda Xbox tarafına bakmadım çünkü oynayacağım her şey PC de vardı zaten. Bizim ülkemizin şu anki durumuna bakarsak Xbox mantıklı bir tercih gibi duruyor ama şöyle bir problem var bizde ki gelir eşitsizliği çok büyük o yüzden bu nesilde maddi durumu daha iyi olanlar konsollara erişimi var bu yüzden yine ibre PS tarafına kayıyor, bu kullanıcıları çekecek bir şey sunmuyor Xbox şu anlık.

  • Miex kullanıcısına yanıt

    Her zaman söylerim bilgisizlik kadar tehlikeli bir şey yok diye. Hakkında Avrupa Birliği tarafından kesilmiş milyarlarca dolarlık tekel olma cezaları yanına, kendi ülkelerinde defalarca tekel olma davaları ile yuzlesmis, senato aşamasına kadar gelmiş, yapılan anlaşmalarla paçayı sıyırmış bir firmanın yanında Sony ye tekel firma demek komik olduğu kadar bilgisizlik akan kötü niyetli bir yorum.


    Bu MS değil miydi Nokia yi alıp PC, telefon, oyun pazarında tek market üzerinden tekel olmaya çalışıp, işi eline yüzüne bulaştıran😂😂😂


    Canım kardeşim yorum yapacaksan güzel şeyler yaz, biz de zevk alalım tartışırken, çok yavan ve sığ kalıyorsun, kötü niyetli oluşunu hesaba katıyorum bile...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nintendo ve Sony bu iki firmayı hiçbirzaman geçemez microsoft onlarda farkında zaten önemli olan gamepass ve bulut sistemi onlar için konsol satış rakamları ortada

  • ClaymoreCountry C kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibiler bu topluluk içinde bu lafları ediyorsanız, vay o topluluğun haline!

    Verecek cevabı, tartışacak argümanı olmayan her fanatik gibi özel alanlara girmeler, hakaret etmeler yapabileceğiniz en kolay zavallılıklar. Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun kardeş...
  • geçen nesile göre daha çekişmeli olacak olamsı güzel


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoklar normalleşip piyasa dengelenince bende PS5 alacağım. Şu anda daha konsolda oturup doya doya oynanacak sayıda oyun bile yokken milletin bunu karaborsa yaptıracak kadar alması bi acayip.

  • Miex kullanıcısına yanıt
    Ahahaha

    Ya bu basitlikteki sözde esprileri benim oğlum dahi yapmaya utanır. Ve nedense aynı bu üslupla, ayni özel alanlara girenler hep azılı Xbox fanatikleri.

    Ha ben severim böyle şeyleri dersen, kediden girer, San Andreas CJ'den çıkar, seni Freddie Mercury'ye boğarım, akşama kadar forumda ağlarsın. Ama merak etme benim üslubum bu değil.

    Zerre ciddiye alınmıyorsun😂😂😂😂

    Belki aklını başına alırsın diye bloğunu açmıştım ama o şansı bile sana vermemek lazımmış, yıllardır aynı basitlik, aynı basiretsizlik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 29 Kasım 2020; 22:58:58 >
  • Ben Xbox fanatiği değilim, müşteriyim. Hoşuma giderse Playstation da alırım. Bir tane de sana alırım çok üzülüyorsan. Satmayacağının garantisini ver, sözleşme yapalım sana da hediye edeyim bir tane?


    İnsanların sende eleştirdiği ve ısrarla anlamadığın inanılmaz basit konuşuyorsun, yazıların küçük bir çocuğun kaleminden çıkmış gibi. Elektronik ürünleri karşılaştırırken ancak o fanboy bu fanboy gibi basit kelimeler kullanabiliyorsun çünkü algın bu, 50 yaşında insanın bir cihazın fanatikliğini yapmamasının daha iyi olacağını sana belirtecek kişiler bu forumdan olmamalı. Her PS5 satışından kar alıyormuş gibi zevkten çıldırıp mesaj atıyorsun ya, insanlar bunları alıntılayıp yaşından başından utan yazıyor sana. Bu kadar basit bir denklemi göremiyor musun hala?


    Bana Xbox fanatiği diyorsun ama 15 yıllık hesabımdaki belki mesajlarımın %80'i Playstation bölümüne aittir. İnsanların tercihinde özgür olması seni rahatsız ediyor, olgunlaşmamışsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 29 Kasım 2020; 23:4:18 >




  • Xbox'un PS5'i satışlarda geçme gibi bir derdi zaten yok. Xbox'un tüm oyunları PC'de çıkıyor ve çıkacak. Bu sebeple elinde eli yüzü düzgün PC'si olanlar gamepass abonesi olup olayı kapattılar. Beğenmedikleri Sea of thieves steam de satış rekoru kırıyor.

    Şimdi ağ gibi heryere sardılar tv lere bile xbox gamepass uygulaması geliyor tabletler telefonlar vs vs. Xcloud işinde Amazon'u bile geride bıraktılar. Telefonu yatağına alıp xbox oyunu oynuyor millet. Olay konsol satışı değil artık servis hizmet satışı. 25 tane stüdyo bunun için varlar. Ve 2021'de yeni alınan stüdyo da açıklanacak. Rakibi oyunlarını sigara yaktığın çakmağından bile oynatır hale geldi Sony hala yerinde sayıyor.

    Sony çağın gerisinde kalmaya son sürat devam ediyor. Rakibi örümcek ağı gibi sardı heryeri. Sony'nin oyun geleceğini hiç aydınlık görmüyorum. Satsın konsol satsın zararına satış. 3 5 de exclusive çıkarsın 5 6 milyon da oyun satsın tamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 29 Kasım 2020; 23:9:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Ahahaha

    Ya bu basitlikteki sözde esprileri benim oğlum dahi yapmaya utanır. Ve nedense aynı bu üslupla, ayni özel alanlara girenler hep azılı Xbox fanatikleri.

    Ha ben severim böyle şeyleri dersen, kediden girer, San Andreas CJ'den çıkar, seni Freddie Mercury'ye boğarım, akşama kadar forumda ağlarsın. Ama merak etme benim üslubum bu değil.

    Zerre ciddiye alınmıyorsun😂😂😂😂

    Belki aklını başına alırsın diye bloğunu açmıştım ama o şansı bile sana vermemek lazımmış, yıllardır aynı basitlik, aynı basiretsizlik...

    Bunlar şimdi küflenmiş oyun müşterisi, üç, dört yıl geriden. Xbox çekilirse oyun hayatları biter çoğunun, ondan dolayı da istemezler öyle bir şey saçma sapan ne varsa savunacaklar. Cevap veremeyecekler ondan yaşına da saldıracaklar, acı gerçek gibi vurduğun yorumlarını da.  :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrUckmann -- 29 Kasım 2020; 22:13:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Siz meselenin özünü ya anlamamışsınız ya da kasıtlı olarak böyle yapıyorsunuz, tabii bilemem ben sizin niyetinizi.

    Gamepass ile ilgili düşüncelerimi defalarca açıklamama, gerekçelerini izah etmeme rağmen "ehehuehe ama geympess 5 yetale" diyen bir kesimle muhatap olmak zorunda kaldık.

    Bir insan oyun alırken fiyatları yüzünden güçlük çekebilir, bu normaldir ama sırf bu yüzden alamadığı oyuna, konsola da çamur atmaz, atmamalı.

    Tekrar tekrar söylüyorum, oyun almak konusunda maddi problem yaşayan, oynadığı oyunu seçme konusunda benim gibi titiz olmayan birisi için Gamepass güzel ama kısıtlı vaktinde sadece kaliteli içerik için zaman harcayacak kişiler için uygun bir sistem değil. Benim oynayacağım oyun o sisteme kaç yıl sonra gelecek, ben onu mu bekleyeceğim.

    Temelinde anlattığım konu bu, belliki oyun camiasının büyük kısmı da böyle düşünüyor ki, durum satış rakamlarına yansımış.

    Buna rağmen hala aksini savunan forum üyelerini görünce, anladıkları dilden onlara cevap yazıyoruz.

    Bunu zevk aldığım için değil, yıllardır oyun oynayan biri olarak, ülkemizde kaliteli bir oyun topluluğunun oluşumuna katkıda bulunmak, farklı bir bakış açısı geliştirmek için yapıyorum.

    Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum, kimin benim hakkımda ne düşündüğü umrumda değil. Ben paylaşımımı yaparım, isteyen faydalanır, isteyen faydalanmaz.

    O zaman buyrun gelin bakalım. 1995'ten beri Playstation'ları ilk çıktığı gibi almış biri olarak, şu anda da pek tabii ki alabilecek biri olarak bile isteye ve çamur ata ata Playstation'dan uzaklaşıp platformumu değiştirdim. İstesem gider yarın alırım. Ama almayacağım neden? Ben oyuncu olarak olabilecek en iyi en yeni teknolojileri istiyorum. PS5'te bu yok. PS5 eski kalmış bir teknolojiden başka bir şey değildir. Neden mi? VRR yok, ALLM yok, Dolby Atmos yok, Dolby Vision yok, daha neslinin başında 4K'da teklemeye başladı. 4K 60 FPS veremeyen bir konsol olduğu çok ortada. Saydığım teknolojilerin hepsi Xbox Series X'de ve PC'de mevcut. (Ben XSX de kullanmam ve savunmuyorum, XSX de PS5 gibi "bence" yetersiz bir konsoldur. Yeterli bulanlar tabii ki keyfini çıkartsın.) Ben oyuncu olarak en iyi kurulumda oyun oynamak isterim ve oynuyorum. Evde oyun/film salonum var her köşesini dizayn ettiğim. Dolby Vision ve gerçek siyahlar için Oled kullanıyorum. Dolby Atmos için tavan hoparlör kurulumu yapıp AVR yatırımı yaptım. Ben şimdi bu mis gibi kurulumlara getirip, bunları desteklemeyen PS5 garabetini mi koyacağım yanlarına??


    İkinci kısma gelelim oyunlar. Ps4'ü her PS gibi çıktığı gibi aldım. PS ilanlarında bine yakın oyun alıp sattım. PS'de oynadığım exclusive'ler iyi olmakla beraber "günümüzde PS'nin uyguladığı rezalet fiyatlar ve bölgesellikten uzak zamlara değecek bir kriter değil" benim gözümde.


    Ben bir markanın fanı değilim olmam da. Bu ahmak Sony ve Microsoftu savunacak da değilim. Banane yahu geberseler umrumda olmaz anam mı babam mı? Bana oyun yapana bakarım ben. Şu an teknolojiyi takip eden taraf Microsoft'tur. Sebepleri yukarıdakiler.


    Kısacası bunları göz önüne alıp PS'ın bu teknoloji yoksunluğuna ve fiyatlarıyla oyuncuları kazıklama politikasına çamur atıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Kasım 2020; 23:54:30 >




  • Bunların verip, verebileceği cevap ancak bu kadar olur. Sonuç olarak ben bunun ağırlığının 5 misli kitap okumuşumdur, oynadığı oyunun mislini oynamışımdır. Cevap verememesi normal de, adam sisteme hangi oyunun eklenip, eklenemecegini bilmediği ve kaliteli oyunların gelme ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu bir sistemle yetinmeyen ağlayacağı yerde eğer MS un elde edeceği kar ile mutlu olabiliyorsa, orada büyük bir sıkıntı var demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 29 Kasım 2020; 23:20:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Bunların verip, verebileceği cevap ancak bu kadar olur. Sonuç olarak ben bunun ağırlığının 5 misli kitap okumuşumdur, oynadığı oyunun mislini oynamışımdır. Cevap verememesi normal de, adam sisteme hangi oyunun eklenip, eklenemecegini bilmediği ve kaliteli oyunların gelme ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu bir sistemle yetinmeyen ağlayacağı yerde eğer MS un elde edeceği kar ile mutlu olabiliyorsa, orada büyük bir sıkıntı var demektir.

    Ondan dolayı bunları oldukları yerde bırakacaksınki beklesinler Microsoft bir dahaki ay acaba hangi indieyi verecekte oyun oynayabilecez diye :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrUckmann -- 29 Kasım 2020; 22:20:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.