Şimdi Ara

PS5 fiyatı 3062TLden vergilerle 7223'e çıkıyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
0
Favori
15.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devletimiz işi biliyor. Sıfır maliyet ile,bu ürünleri üretenlerden daha fazla kar yapıyor işte. 200 iq devlet işte.

  • Vasıfsız vatan hainlerini tepelere getirirsen olacağı bu, ekmek arası soğanla büyümüş tipler ne anlasın konsoldan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt

    Avrupa neo-liberal dünya içerisinde mecburi devlet kapitalizmi kullanarak sosyalizm kurmuş. 400 euro bulmak çok zor değil orda. bizde 8 bin lira bulmak çok zor. Ama bizdeki zenginler avrupadkinden iyi yaşıyor.


    Örnek vereyim, çok ünlü bir psikolog geldi, toulouse'da Prof. Kullandığı telefon iPhone 5s. Muhtemelen 150 euro kazanıyor 30 dakikalık seans başına. Yani istese alır mı yenisini ? alır. Ama bizdekiler her 6 ayda bir telefon değiştirip, her sene araba değiştiriyor. Avrupa'da Ingilizler hariç görgüsüzlük yok, çünkü sosyal devlet "sonradan görme"yi kaldırmış. Herkes öyle ya da böyle 3-5 senede bir iPhone alıyor. Bizde parayı bulan kendisini zengin göstereceğini sandığı şeye harcıyor.

  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam.

    Ben de 5 yıldır düşünce tarzımı bu yöne kaydırdım. Komunizm, sosyalizm ve sosyal devlet kavramları birbirleri ile karıştırılıyor.

    "adamlar liberal düzen içinde bir sosyalizm kurmuş" bu yaklaşımınıza bayıldım. Gerçekten de böyle. Neden? Çünkü ekonomisi iyi, bu kadar basit.

    Adamın asgari ücretle alım gücünün içinde aylık yeteri kadar beslenme, bakım, eğlence, kültür, eğitim vb her şey hesaplanıyor. Bizde asgari ücretlinin evine ayda bir kere et giriyorsa ne ala...

    Yoksulluk bizim insanımızın damarlarına işlemiş artık. Karnı doyunca mutlu oluyor insanlar. Dinin amacı tam olarak bu zaten. Eğitimi düşür, din ve milliyetçilik pompala. Cem Yılmaz diyor ya, "öbür dünyada kralsın be oğluuum" diye, işte öyle bir durum. Bizimkilerde garibim burada karnım dpysun, diğer tarafta zevki sefa içinde yaşayacam nasıl olsa diye bir ömür sürünmeye ses çıkartmıyor.

    Bu kafayla zor, herkes başının çaresine bakacak artık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 15 Haziran 2020; 11:12:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Webtekno Tayyip'ten korkmuş, tweeti ve kendi sitesinde yayınladığı vergili fiyat haberini kaldırmış. Zaten nasıl cesaret edip yayınlamış şaşırmıştım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

    Çıkan oyunları görmedin sanırım. Açılışı Spider Man ile yaptı adamlar ve ağır top bile değil, gerisini anla işte..



    Alıntıları Göster
    Spiderman dlc

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt

    Komünizm ve sosyalizm daha radikal noktalar, mesela Isveç de sosyalist ama kendi tipi. Devlet kapitalizmi var, sermayeyi kaldırmamış. %80 inheritage vergi uyguluyor. Miras devralamıyorsunuz yani. Fakat yarın başına bir şey gelse devlet sen onurlu bir biçimde yaşatıyor. Yani atıyorum kamyon şoförüsün ama hastalandın, çalışamıyorsun sana bakıyor devlet, eski hayatına yakın bir biçimde devam ediyorsun.


    Ekonomisinin iyi olmasının sebebi fikir ve ürün üretebilmeleri. Bakın antik yunan bugün bütün iyi okullarda tüm bölümlere okutulur, bu adamların fikir üretmesinin sebebi bu. İhtiyaçları karşılandıkça dönemin çok ilerisine atış yapıyorlar. Fransa'da Almanya'da lisede antik yunan klasikleri hala okutuluyor. Üniversitede mühendis dahi olsanız bu tarz bir ders alıyorsunuz.


    Biz ürün üretecek, o ürünü toplum biçiminde paylaşacak yapıyı kuramıyoruz. çok basit aslında, fikir olmadan +değer üretirsen kendini sömürtürsün. Tiyatro, sinema, Eğlence... Akşam çıkıp arkadaşlarla bir barda oturup bira içmek adam başı en az 50 lira tutar, yemek falan da eklersen buna 100 lira. Yabancılar bunu 2-3 günde bir yapıyor. İlla bu değil, haftasonumu bir tatile gitmek. Balık tutmak... Adam 7 saat çalışıyor, bunlara vakti var. bizdekiler 12 saat çalışıyor - yol ile- eve gelip makarnasını yiyip uyuyor. Haftasonu onların tatili 2, bizim 1 gün. Şu anda mühendislere 1 bile değil, 15 günde bir tatil yapıyordu YTÜ'yü 3.5 yılda bitiren inşaat mühendisi kuzenim. Şimdi kuruyemiş işinde. Geziyor, okuyor, eşiyle yurt dışına çıkıyor. Almanya'dan Paris'e geçiyor haftasonu için. Bizimkiler 6 gün çalışınca o son günü uyumak istiyor sadece, doğal olarak.


    Kesinlikle dediğine katılıyorum, bak millet açlıktan intihar ediyor, oylar %30'un altına düşünce hemen bir askeri operasyon. Sağı solu bombalıyor, sanki o bombalar bedava. Oyların yükselmesi için terör tırmandırılıyor. Millet eve ekmek götüremediğini unuttu. Bombalamakla terör sorunu 40 senedir çözülmedi, bundan sonra da çözülmez. Teörristler tutuklayıp tarafsız yargıya çıkartmaktan başka bir yolla terör sorunun çözen ülke yok. Danışıklı dövüş tabi bunlar hep.





  • cokbaska kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim beni haklı çıkardığın için.

  • Lomax. kullanıcısına yanıt

    Kadın avukat minareyi çalan kılıfı uydurur. Duruşma arefesinde ve sonrasında nediyim kadına. Hayatımda ilk defa duruşmaya girmişim.

    Dişçi konusunu hiç düşünmedim bile okadar kötü durumdaydımki parayı hiç düşünmedim bir kaç ay sonra ben ne yaptım oldum. 3 Hafta antibiyotik ve iğne tedavisi gördüm yemek yiyemedim çenemi kullanamıyordum bunların üzerine isan düşünmüyor o az maliyeti :)

  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    Bebeğim bende var sen al koltuk altına yedekte dursun

  • Koltuk kimsenin tapulu malı değil , zamanın gelince o koltuğu herkes terk ediyor. Saydığın isimlerin hepsi kara toprakta. Kime verelim oy sırtını ypg pkk dayayanlaramı verelim, yoksa onlarla ortaklık edenleremi yada aman bu gitsin ben şeytanla bile ortaklık ederim diyenleremi?

  • Asıl saçmalayan sen ve senin gibi düşünenler. Yani Tayyip bas damat düğmeye dolar çıksınmı diyor? Yani Tayyip gidince Dolar 1 tl mi olacak? gerçekten inanıyormusun buna?

  • Senin gibi çatal dilli değiliz çok şükür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CGUzmani

    Spiderman dlc

    Alıntıları Göster

    Aynen de, ben mesaj attığım zaman dlc olacağı belli değildi.

  • malkoc24 M kullanıcısına yanıt

    niye çarpıtıyorsun ? Ben diyorum ki liyakat bilgi yok kontrolsüz hareket ediliyor biat etmeyen bir başkan çıkınca hemen görevinden alıyorlar nerede bağımsız kurumlar ?

    ben gidince hemen düşecek mi yazdım ? Ama iddia ediyorum 5 senede ciddi normalleşme yaşarız ama bunlar kalırsa normalleşme değil sürekli kötüye gidiş yaşıyoruz örnekler ortada başkanlıktan beri her gün kötüye gitmiyor muyuz ? Yalan mı ? 2023 hedefini bile yarı yarıya kısmadı mı iktidar ? Neymiş o gelse düzelecek miymiş biz getirelim başkasını chp olması şart değil düzelmesse seçim hakkı yine bizde....


    biat etmek kolaydır... Sadece merak ettiğim bir şey var sizce bunlar kalırsa düzeltecekler mi ona inanıyor musunuz ? Şahsen ben 2 sene önce inanıyordum oyumuda vermiştim ama kötü gidişe dur demessem kendimi kandırırım. Merak ettim sizde inanç var mı düzelticekler mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 15 Haziran 2020; 12:15:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engineer037

    Webtekno Tayyip'ten korkmuş, tweeti ve kendi sitesinde yayınladığı vergili fiyat haberini kaldırmış. Zaten nasıl cesaret edip yayınlamış şaşırmıştım.

    Lutfuyle çağdaş aç mı kalsın 😀


    Şaka maka üzüldüm haberi sildiklerine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malkoc24 M kullanıcısına yanıt
    Ikinci cumleniz biatci oldugunuzu alenen kanitliyor

    Zamani gelince degil basarisiz olunca ANINDA koltuktan inilir. Tipki Ecevit gibi. Kangren olacak kolu erken kesmek fayda, kangren olmus bir kolu gec kesmek ise zarardir. Cunku kesilmesi gereken o kangrenli kol kesilmedigi takdirde kangren butun vucuda yayilir... bu da olumun baslangicidir.

    Ekonomi, adalet vs.de sinifta kalan bir partiye halen oy verenler gozumde ya partiden cikari vardir ya da beyin fukarasi sukurcudur...

    Bakin gecen hafta 5 kilo tumor tasiyan kopege tecavuz ederek olduren bir tekel bayisi sahibine 600 tl gibi komik cezayla serbest biraktilar. Gelismis ulkelerde ise cinayetten muebbet hapisi boylardi ya da eski turkiye'de.

    Ayrica Sadece chp, iyi, saadet, hdp mi var koca ulkede?

    Bagimsiz?

    Ldp, otuken, demokrat, dogruyol, dsp?

    Turkiye'de zibilyon adet parti var.

    Her ne kadar baraji gecemeselerde sonucta parti varligini surduruyor...

    Hatta Turkiye'deki butun partinin listesini buraya kopipast yapayim:

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Türkiye%27deki_siyasi_partiler_listesi

    Gordunuz mu, demekki ulke sadece 4-5 baba siyasi partiden ibaret degilmis...

    Partilerin ve onlarin ideolojilerin degil fanatigi olunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YananGülYoldaşlığı -- 15 Haziran 2020; 16:32:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 katı diyeni döverim valla 550-600 dolara çıkarsa tam 3 katına yani 10bin lira gibi bir ücrete tekabül eder ki en iyi ihtimalle yemeden içmeden 3.5 aylık maaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.