Şimdi Ara

Ps4 ü satıp sistem toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ps4 u fotograf makinemi ve ps4 un oyunlarini satacagim. Eski bir monitorum de var.

Dun babama bu sistemi aldim:

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-h50-50-intel-core-i7-4790-36-ghz-8-gb-1-tb-2-gb-nvidia-gtx745-win81.html?srt=PU

Guzel begendim. Bunu alip para birikince ustune upgrade cikarim dedim ama kasa ufak psu da sinirdadir sanirim. Yoksa islemci vs guzel degil mi arkadaslar? Bu kasayi toplasak ne kadar tutar acaba? Boyle bir sey toplanir, sonra ekran karti alinir falan mantikli degil mi?

Amd falan istemiyorum, stabil bir sey istiyorum. 2 sene once amd bir sistem topladim, x8 li 4 ghz hizinda. Kafayi yedim, hic memnun kalmadim. Masaustune lanet gelsin dedim zarar ederek sattim ps4 aldim. Ancak oyunlara param yetmiyor da.

Ben stabil yillarca kullanacagim bir sey istiyorum. Senede 1 de ekran kartini satar ustune 300 koyar yeni kart alirim diyorum, oyunlara para vermektense. Haksiz miyim mantiksiz mi dusunuyorum bilmiyorum? Stabilite ariyorum, uzun vadeli uyumluluk, uzun vade gidecek islemci vs ariyorum. Oyunlar dehset grafikli olmak zorunda degil ilk vadede ps4 seviyesinde akici olsun yeter daha sonra alirim da yeni kart. Bilmiyorum nasil sistem toplamaliyim...

Ancak amd uzak dursun benden hem islemci hem de gpu olarak. Lanet olsun ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 1 Ocak 2016; 13:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

Butce 2500 lira olacak gibi.

Ps4 u fotograf makinemi ve ps4 un oyunlarini satacagim. Eski bir monitorum de var.

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-h50-50-intel-core-i7-4790-36-ghz-8-gb-1-tb-2-gb-nvidia-gtx745-win81.html?srt=PU

Guzel begendim. Bunu alip para birikince ustune upgrade cikarim dedim ama kasa ufak psu da sinirdadir sanirim. Yoksa islemci vs guzel degil mi arkadaslar? Bu kasayi toplasak ne kadar tutar acaba? Boyle bir sey toplanir, sonra ekran karti alinir falan mantikli degil mi?

Amd falan istemiyorum, stabil bir sey istiyorum. 2 sene once amd bir sistem topladim, x8 li 4 ghz hizinda. Kafayi yedim, hic memnun kalmadim. Masaustune lanet gelsin dedim zarar ederek sattim ps4 aldim. Ancak oyunlara param yetmiyor da.

Ben stabil yillarca kullanacagim bir sey istiyorum. Senede 1 de ekran kartini satar ustune 300 koyar yeni kart alirim diyorum, oyunlara para vermektense. Haksiz miyim mantiksiz mi dusunuyorum bilmiyorum? Stabilite ariyorum, uzun vadeli uyumluluk, uzun vade gidecek islemci vs ariyorum. Oyunlar dehset grafikli olmak zorunda degil ilk vadede ps4 seviyesinde akici olsun yeter daha sonra alirim da yeni kart. Bilmiyorum nasil sistem toplamaliyim...

hocam öncelikle hazır sistem alarak büyük bir yanlış yapmışsınız. oyunlarda önemli olan gpu gücüdür. attığınız sistemde 745 var. o paraya ps4 2 kat hızlı sistem toplanırdı. amd tartışmasına hiç girmeyeceğim sonuçta bir tecrübe yaşamışsınız ve o markaya bir daha şans vermek istemiyorsunuz bu sizin en doğal hakkınız.ama bu bütçeye r9 380 kartı güzel giderdi bunu belirtmek isterim. konsol sahibiymişsiniz belki haberiniz yoktur ddr4ler yaygınlaştı :)
    edit:100 tl artırdım hdd eklemedim ister hdd uygun fiyata bulun ister anakartı daha iyi yapın vs. size opsiyon yada dediğim gibi r9 380 100tl harcayın ben bunu yapardım ama tecrübenizden dolayı burayı alternatif bıraktım.
    https://store.donanimhaber.com/6a/63/dc/6a63dc07998356eb8d66d989a00ba316.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadmanku -- 1 Ocak 2016; 13:44:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

Butce 2500 lira olacak gibi.

hocam öncelikle hazır sistem alarak büyük bir yanlış yapmışsınız. oyunlarda önemli olan gpu gücüdür. attığınız sistemde 745 var. o paraya ps4 2 kat hızlı sistem toplanırdı. amd tartışmasına hiç girmeyeceğim sonuçta bir tecrübe yaşamışsınız ve o markaya bir daha şans vermek istemiyorsunuz bu sizin en doğal hakkınız.ama bu bütçeye r9 380 kartı güzel giderdi bunu belirtmek isterim. konsol sahibiymişsiniz belki haberiniz yoktur ddr4ler yaygınlaştı :)
    edit:100 tl artırdım hdd eklemedim ister hdd uygun fiyata bulun ister anakartı daha iyi yapın vs. size opsiyon yada dediğim gibi r9 380 100tl harcayın ben bunu yapardım ama tecrübenizden dolayı burayı alternatif bıraktım.
    https://store.donanimhaber.com/6a/63/dc/6a63dc07998356eb8d66d989a00ba316.png

Babama hazir aldim cunku bir sorun ciksa bana patlayacak, oyun da oynamayacak islemci de iyi aldim gectim. Ben de oyle bir sistem alirim, karti cikarir satarim diyordum.

Sistemi i7 bazli yapmam gelecek acisindan daha mi iyi olur acaba?

İste diyorum yilda 3 oyun alsam ps4 e 600-700 tutacak. Steamde oyunlar 100 lira degil.

Her sene ekran kartini satar 300 koyar guncellerim diyordum.

Bir de z97 tabanli sistem kursak ddr3 olsa bile ona da 4690 yapsak daha performansli olmaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 1 Ocak 2016; 13:48:48 >

• i7'ye gerek yok.Her sene ekran kartını satıp zarar edeceğine sağlam bir sistem al 5-6 sene götürsün.Ddr3 sistem eskidi artık.Bence şu: Ps4 ü satıp sistem toplamak
  • i7'lerin fiyatlarına baksaydınız 2500'e sistem için i7 adını anamazsınız :D z serisi anakart alıyorsanız k serisi işlemci alacaksınız overclock için. siz zaten konsoldan geçiyorsunuz bence bu sistem size uygun. herşey hemen olsun derseniz o sistem minumum 5 milyar olur zaten. topladığım sistemde 1080p rahat oynuyacaksınız her oyun olmasada bazı oyunlarda 37 fps civarı alabilirsiniz. konsollarda 30 fps de geziyorsunuz bu sistemde 60fps göreceksiniz daha ne istiyorsun :)
    kısaca yüksek gpu almadığın sürece i7 anlamsız olacak senin için. darboğaz dediğimiz olaya yakalanmıyacaksın attığım işlemciyle. kısaca daha fazla cpu gerek yok.
    14nm yeni işlemciler yeni bellekler benim kişisel tercihim. satarken uprage ederken mantıklı çünkü. ben ddr3 düzerim ekran kartına abanırım diyorsanız o sizin bileceğiniz iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadmanku -- 1 Ocak 2016; 14:13:26 >
  • deadmanku kullanıcısına yanıt
    Ondan babamin sistem guzel geldi iatw i7 islemcili sistem 2400 lira. Ekran kartini cikarir satarsin 700 lira kart 3000 lira. Kotu mu?

• Kötü daha psu'yuda değiştireceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ondan babamin sistem guzel geldi iatw i7 islemcili sistem 2400 lira. Ekran kartini cikarir satarsin 700 lira kart 3000 lira. Kotu mu?

o kadarda değil babanın pc'sindeki işlemci 1150 tl geriye kalıyor 1350, 200 tl anakart 200 tl ram,150 tl hdd geriye kaldı 800 tl alırsın bi' 960. yani min. 500 tl zarara girmişsin. birde toplama pc'lerde ram, anakart vs. ucuz markalardır.
  • Arkadaşlar dün konsolumu oyunları ile birlikte sattım.

Bilgisayar konusunda kararlıyım. Yalnız hala kafam karışık, sizin kurduğunuz sistemlere şüphe duyduğum yok, sadece bütün birikimimi satacağım, sıkıntı orada

ve şanssız bir insanım, gerçekten öyleyim o yüzden sorunsuz ve stabil olmasını çok önemsiyorum.

şimdi şöyle sorularım var.

bir kere intel overclock konusunda aşırıya kaçmamak kaydı ile nasıl? K serisi işlemci alsam, 3.5 ghzden 4 ghz ye stok fanla çıkar mı ve performans artısı olur mu?

DDR4 sistem alırım almasına da şimdi bu alacağım işlemci en az 3-4 sene gitmeyecek mi? 3 sene sonra işlemci değiştirmek istediğimde aldığım ddr4 ramler ve anakart eskimiş olmayacak mı? ddr4 ramler daha ucuz daha performanslı olmayacak mı? yani şu an ben ddr3 sistem toplasam ne zararı olur?
    zalman z3 ile gelen kasadaki 600 w güç kaynağı nasıl uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir mi? yoksa kasayı güç kaynağı olmadan alsam sonra güç kaynağı mı alsam %80 sertifikalı
    Parçaları fireballdan da alabilirim, ne dersiniz?

2600-2700 liraya kadar çıkabiliyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 6 Ocak 2016; 10:53:40 >

• Bu nasıl? bir de vatandan ekran kartı alacağım:https://store.donanimhaber.com/bb/07/c2/bb07c248a57913196daea3ef1e838236.JPG

vatandan alınacak olan kart:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-4g-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekarti.html

sistemi böyle dizmemin sebebi işlemciyi herhalde rahat 4.4 ghzde kullanabilecek bir sistem olur. anakart daha kaliteli??? ramlerin zamanlamaları düşük???

kasadaki psu bu sistemi sorunsuz taşır mı bir de?

fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• Güzel sistem olmuş ekran kartı için sinerjiyede bakabilirsiniz vatandan ucuz.Birde ddr4 e geçip msi'ın alt sınıf anakartı benim hiç içime sinmiyor kullanan varsa yazabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManWolF

Güzel sistem olmuş ekran kartı için sinerjiyede bakabilirsiniz vatandan ucuz.Birde ddr4 e geçip msi'ın alt sınıf anakartı benim hiç içime sinmiyor kullanan varsa yazabilir mi ?

Ben de bu sebepten ddr3 sistem kurdum. Şu ana kadar bunu al daha yeni nesil, yenisi çıkınca elinde kalmaz denen şeylere fiyat farkı ödememe ya da daha alt özellikte sırf yeni nesil diye aldığım şeyler elimde kaldı.

işin gerçeği bu sistemi ddr4 tabanlı yaparsam aynı fiyata gelecek, ancak anakart düz bir anakart olacak, ramler de performans olarak ddr3 den kötü...

sanırım yeni bir konu açacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.