Şimdi Ara

PS4 Nat Tip 3 Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Coronavirus öncesi nat tip 2 kullanıyordum ancak coronavirus çıktı çıkalı sürekli nat tip 3 hatası alıyorum dmz vs herşeyi denedim ama çözülmüyor aynı sorunu yaşayan var mı?

    Cihaz: PS4 Fat (Internete kablo ile bağlı)
    ISS: Superonline (Fiber)

    Not: Cihazda herhangi bir arıza yoktur hotspot açarak telefon internetini paylaştığımda nat tip 2 alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisyild -- 7 Mayıs 2020; 0:50:30 >



  • Çözümü yok hocam. Bu konuda deneyimli mağdurlardan biriyim. Superonline fiber kullanıyorum. Corona çıkınca dl ve ul arttı ama altyapı yetersiz. Modem CGN havuzundan ip aldığı için bu sorun mevcut. 2 hafta MH leri ile kanka oldum herşeyi yaptım sonunda modem değiştirdiler ama alakası yok hâlâ nat3. Boşuna dmz port vs. Açmaya gerek yok hocam. Ip test sitelerindeki IP ile modemin aldığı IP farklı olduğu sürece nat3 olacak maalesef. Tek çözüm statik IP almak. Ayda 25tl gibi ütopik bir fiyatı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratik Adam kullanıcısına yanıt
    Static IP ücreti çok pahalı ama CGN alt yapıyla alakasız bir durum (Telefondaki mobil veride CGN kullanıyor) ipv4 ipler tükenme noktasına geldiği için piyasası arttı yapabilecekleri birşey yok ancak benim anlamadığım ben yıllardır cgn ip kullanıyorum ama hep tip 2'ydi ne olduda tip 3 oldu anlamadım.
  • Ben kablonet kullanıyorum. Ethernet ps4'e bağlıyken modemi resetleyerek çözmüştüm ben problemi.
  • Yıl 2021 oldu, hala şu sorunun çözümü yok... Forumda da yıllardır başlık açılmış ama çözüm bulunamamış. Sadece şikayetvar'da çözüme ulaşan bir kablonet kullanıcısı olduğunu gördüm :)

    Süperonline fiber kullanırken ben de yaşıyordum bu sorunu. Taşınıp Vodafone vdsl'e geçtikten sonra sorun yaşamamıştım, ama bir süredir benimki de nat3 olmaya başladı. DMZ aktif ettim, port yönlendirme yaptım, ethernetle bağlanıyorum vs. ama çözüm üretemedim malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhAk -- 10 Ocak 2021; 15:15:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetle alakalı bir problemdi
  • Nat type 2 veya 3 olmasi aslinda sizlik bir durum degil. Detayina inersek eger, nat type dedigimjz sey, sizin konsol uzerindeki nternet kaliteniz. Fakat bu yanlis anlasilmasin. Ornegin ben kablonet kullaniyorum yillardir ama birkac hafta once wofi dan kabloluya gecis yaptigimda nat type 3 oldu fakat online oyunlarda veya partide indirme hizinda bi sorun yasamadim. Yani eger ki herhangi bir sorun yasamiyosaniz isterse nat 9999 olsun pek sizi baglamiyor.

    Sorunun cozumune gelirsek, kablosuz baglanti kullaniyorsaniz kabloluya donun veya tam tersi, butun herseyi sifirlayin ve tekrardan kapat ac yapip sifirdan kurulumu yapin. Duzelmezse cok kasmaniza luzum yok hersey gayet düzgün calistigi surece, bir hafta sonra 'sadece' agi tekrar kurun ps4 e, sorunun duzeldigini göreceksiniz.
  • Hayır, alakası yok

    Nat tipi kısıtlaması internet sağlayıcısı tarafından yapılan bir kısıtlamadır.

  • dmz yöntemi ile nat type 2 yapiliyordu. istersen bir araştır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.