Şimdi Ara

Ps4 Fan Problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta Sony Center'dan Ps4 aldım ve sanki bana aletin fanında sorun var gibi geldi. Aleti açtığım anda fan daha ekran gelmeden çalışmaya başlıyor ve seste hiç azalma olmuyor.Oyun olarak sadece Nba 2k15 var ve oyun oynarken normal olarak fan sesi artıyor ancak oyundan çıkıp ve cdyi çıkardığımda aradan 1 saat geçip alet soğuk olmasına rağmen fan sesi azalmıyor. Aleti standby konumuna alıyorum fan sesi kesiliyor ama kumandadaki PS tuşuna basar basmaz fan çalışmaya başlıyor. Aletin önünde sadece televizyon var yanında veya arkasında en yakın cisim yaklaşık 50 cm uzakta. İnternetten yaptığım araştırmalarda ps4 değiştirip daha sessiz konsola sahip olduklarını söyleyen insanlar var hatta Youtube'da birinin videosunu seyrettip eski ve yeni Ps4'ünü aynı oyunda hatta aynı sahnede test etmiş arada muazzam sayılabilecek bir fan sesi farkı var. Sizce fan sesinin böyle olması normal mi yoksa servise mi vermeliyim? Bu arada sony support center usa ile görüştüm bana aleti aldığım yere götürmemi ve fanı tamir ettirmemi söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbeder1903 -- 8 Ocak 2015; 1:33:52 >

• Ps4'ün fan sesi kulağa yüksek gelebilir ki yüksek. Oyundan oyuna da fan sesi değişir. Ancak dediğiniz kadar ise bir sorun var demektir. Örneğin benim ps4'üm bazı oyunlarda ses yapıyor. Bir süre devam ediyor sonra biraz azalıp tek düzde devam ediyor. Oyundan çıktığımda fan sesi azalıyor. Ben US Sony support ile görüşmüştüm zamanında. Onlar bana kendi sahip oldukları ps4'lerinde sesli çalıştığını oyundan oyuna değişiklik gösterdiğini söylemişti. Ama siz işlemi sonlandırdığını halde ses kesilmiyor diyorsunuz. Aldığını yerde teknik servise bir gösterin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.Kasap

Ps4'ün fan sesi kulağa yüksek gelebilir ki yüksek. Oyundan oyuna da fan sesi değişir. Ancak dediğiniz kadar ise bir sorun var demektir. Örneğin benim ps4'üm bazı oyunlarda ses yapıyor. Bir süre devam ediyor sonra biraz azalıp tek düzde devam ediyor. Oyundan çıktığımda fan sesi azalıyor. Ben US Sony support ile görüşmüştüm zamanında. Onlar bana kendi sahip oldukları ps4'lerinde sesli çalıştığını oyundan oyuna değişiklik gösterdiğini söylemişti. Ama siz işlemi sonlandırdığını halde ses kesilmiyor diyorsunuz. Aldığını yerde teknik servise bir gösterin derim.

Hocam belki Youtube'da izlemişsinizdir bazılarının Ps4'ü saç kurutma makinası gibi çalışıyor bende böyle bir sorun yok ama belki last of us oynanırsa öyle ses gelebilir. Teknik servise 2-3 gündür vermeyi düşünüyorum ama malum Türkiye'de yaşıyoruz ve bana 2 hafta sonra geri dönüş yapılacak, cevap adım gibi eminim " sorun yoktur " olacak. Belki sistem güncellemesi düzgün yüklenmemiş ve o etkiliyor olabilir diye düşündüm ama güvenli modda sistemi tamamen resetleyip yazılımı yeniden kuramıyorum hata veriyor. En iyisi 7-10 güne last of us alacağım eğer onda saç kurutma makinası gibi ses çıkarsa servise göndereyim. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: derbeder1903

quote:

Ps4'ün fan sesi kulağa yüksek gelebilir ki yüksek. Oyundan oyuna da fan sesi değişir. Ancak dediğiniz kadar ise bir sorun var demektir. Örneğin benim ps4'üm bazı oyunlarda ses yapıyor. Bir süre devam ediyor sonra biraz azalıp tek düzde devam ediyor. Oyundan çıktığımda fan sesi azalıyor. Ben US Sony support ile görüşmüştüm zamanında. Onlar bana kendi sahip oldukları ps4'lerinde sesli çalıştığını oyundan oyuna değişiklik gösterdiğini söylemişti. Ama siz işlemi sonlandırdığını halde ses kesilmiyor diyorsunuz. Aldığını yerde teknik servise bir gösterin derim.

Hocam belki Youtube'da izlemişsinizdir bazılarının Ps4'ü saç kurutma makinası gibi çalışıyor bende böyle bir sorun yok ama belki last of us oynanırsa öyle ses gelebilir. Teknik servise 2-3 gündür vermeyi düşünüyorum ama malum Türkiye'de yaşıyoruz ve bana 2 hafta sonra geri dönüş yapılacak, cevap adım gibi eminim " sorun yoktur " olacak. Belki sistem güncellemesi düzgün yüklenmemiş ve o etkiliyor olabilir diye düşündüm ama güvenli modda sistemi tamamen resetleyip yazılımı yeniden kuramıyorum hata veriyor. En iyisi 7-10 güne last of us alacağım eğer onda saç kurutma makinası gibi ses çıkarsa servise göndereyim. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Güncelleme: Bu sabah Sony Türkiye'yi aradım ve PS4'ü servise vermemi, durumun normal olmadığını söylediler.

• quote:

Hocam bu dediğine katılıyorum.Yeni AC Unity indirdim PS4'ün fanı ilk defa bu kadar hızlı çalışmaya başladı.Diğer oyunlarımda bu şekilde hızlanmıyor fan

• quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

quote:

Hocam bu dediğine katılıyorum.Yeni AC Unity indirdim PS4'ün fanı ilk defa bu kadar hızlı çalışmaya başladı.Diğer oyunlarımda bu şekilde hızlanmıyor fan

Hocam benim sorunum fan hızlandıktan sonra oyunu çıkarıp aradan saatler geçmesine rağmen fan sesinde azalma olmuyor. Biraz önce servise verdim ve 2 dk menüde test ettik, eğer bu ses menüde devam ediyorsa sorun vardır dediler. Cumartesi günü sonuç belli olurmuş .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbeder1903 -- 8 Ocak 2015; 11:56:31 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam benim sorunum fan hızlandıktan sonra oyunu çıkarıp aradan saatler geçmesine rağmen fan sesinde azalma olmuyor. Biraz önce servise verdim ve 2 dk menüde test ettik, eğer bu ses menüde devam ediyorsa sorun vardır dediler. Cumartesi günü sonuç belli olurmuş .

Anladım hocam bu şekilde sürekli devam ediyorsa sorun olmalı cihazda.İnşallah değişim yaparlarda başın ağrımaz

• Sorun var bencede.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam bu şekilde sürekli devam ediyorsa sorun olmalı cihazda.İnşallah değişim yaparlarda başın ağrımaz

Teşekkür ederim zaten sorun olmamasına rağmen değişim olmazsa 1-2 haftaya last ot us ve gta 5 alacağım, bu oyunlarda fan saç kurutma veya yabancıların dediği uçak motoru şeklinde çalışırsa mecbur değiştirecekler.

• Servisle konuştum alette sorun varmış, İstanbul'a tamire gidecekmiş. Hem fanda hırıltı hem de fanın sesli çalışması sorunu var dediler.
  • Benim ps4 bazı oyunlarda çok yüksek olmayacak şekilde fan sesi duyuruyordu altına kalın bir cam kestirdim ve camın altı da boşluk şuan çıt sesi çıkmıyor fanların. Tavsiye ederim cihazın az ısıdan ömrü bile uzayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

Benim ps4 bazı oyunlarda çok yüksek olmayacak şekilde fan sesi duyuruyordu altına kalın bir cam kestirdim ve camın altı da boşluk şuan çıt sesi çıkmıyor fanların. Tavsiye ederim cihazın az ısıdan ömrü bile uzayabilir.
    Termal macun veya heatsink temas problemi vardır.

PS4, soğukken açıldığında, menüde herhangi bir ses olmaması gerekir. Özellikle, ilk başlarda ses oluyorsa, kesinlikle sorunlu cihazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Ocak 2015; 15:29:55 >
  • Cam yüzeyde duruyordu zaten sorun ısınmayla alakalı değil. Alet soğukken hatta ilk açılışından itibaren fan çalışıyor ve menüde dursam bile fan çalışmaya devam ediyordu. Zaten aleti dikey kullanmaya çalıştığımda fandan hırıltı sesi geliyordu ve bu ses net biçimde duyuluyordu ama yatayda bu sesi duymak için aletin yanına gitmem gerekiyordu.
  • quote:

Cam yüzeyde duruyordu zaten sorun ısınmayla alakalı değil. Alet soğukken hatta ilk açılışından itibaren fan çalışıyor ve menüde dursam bile fan çalışmaya devam ediyordu. Zaten aleti dikey kullanmaya çalıştığımda fandan hırıltı sesi geliyordu ve bu ses net biçimde duyuluyordu ama yatayda bu sesi duymak için aletin yanına gitmem gerekiyordu.
    Sorunludur öyleyse cihaz ilk açılışta kesinlikle ses çıkarmaması gerekiyor.
  • quote:

Cam yüzeyde duruyordu zaten sorun ısınmayla alakalı değil. Alet soğukken hatta ilk açılışından itibaren fan çalışıyor ve menüde dursam bile fan çalışmaya devam ediyordu. Zaten aleti dikey kullanmaya çalıştığımda fandan hırıltı sesi geliyordu ve bu ses net biçimde duyuluyordu ama yatayda bu sesi duymak için aletin yanına gitmem gerekiyordu.
    Dostum sıkıntı fanda değil PS4 tasarımında. PS4 ün alt tasarımı çok saçma. Orta ayağı büyük yapıp diğer iki yan ayağı küçük yapmışlar. Bu da fan çalışırken PS4 ün hareket etmesine ve ses çıkarmasına sebep oluyor. Kenarlardan birinin altına 5-10 tane A4 kalınlığında filan birşey koyup dene. Bir de cam yüzeymiş sanırım seninki ses daha çok çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaniCalifornia

Dostum sıkıntı fanda değil PS4 tasarımında. PS4 ün alt tasarımı çok saçma. Orta ayağı büyük yapıp diğer iki yan ayağı küçük yapmışlar. Bu da fan çalışırken PS4 ün hareket etmesine ve ses çıkarmasına sebep oluyor. Kenarlardan birinin altına 5-10 tane A4 kalınlığında filan birşey koyup dene. Bir de cam yüzeymiş sanırım seninki ses daha çok çıkar.

Alıntıları Göster
    Yav kardeş 400 dolarlık cihazdan ne bekliyorsun
    İstediği kadar ses çıkarsın bir şey olmaz zaten dayanbileceğinden fazla ısıya ulaşırsa konsol kendini kapatır
    Bu ürünler piyasa çıkmadan önce bilmem kaç trilyon kez test ediliyor takmayın kafanıza

• quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

İstediği kadar ses çıkarsın bir şey olmaz zaten dayanbileceğinden fazla ısıya ulaşırsa konsol kendini kapatır
    Bu ürünler piyasa çıkmadan önce bilmem kaç trilyon kez test ediliyor takmayın kafanıza

Xbox One'da 400 dolarlık alet ama o alet sessiz çalışıyor, Sony Ps4'ü tanıtırken Ps3 Slimden daha sessiz dedi ki Ps4'ün boştaki sesiyle Ps3 Slim'de 4 saat aralıksız last of us oynamanın sesi aynı. Benim için sorun aletin sesli veya sessiz çalışması değil haddinden fazla sesli çalışması. Bu arada aletin 4 ucuna aleti yükseltmek için küçük süngerimsi şeyler koydum ama çare olmadı ve ben cam zemine alet fazla ses çıkardığı için geçtim.

• quote:

quote:

Xbox One'da 400 dolarlık alet ama o alet sessiz çalışıyor, Sony Ps4'ü tanıtırken Ps3 Slimden daha sessiz dedi ki Ps4'ün boştaki sesiyle Ps3 Slim'de 4 saat aralıksız last of us oynamanın sesi aynı. Benim için sorun aletin sesli veya sessiz çalışması değil haddinden fazla sesli çalışması. Bu arada aletin 4 ucuna aleti yükseltmek için küçük süngerimsi şeyler koydum ama çare olmadı ve ben cam zemine alet fazla ses çıkardığı için geçtim.

Doğrudur xbox one 12mm fan kullanıyor o yüzdende oyunları 720pde açıyor
    konsolu yerden yükseltmenin bir faydası yok gerekli boşluk zaten sağlanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: DaniCalifornia

Aynen alt kısımda cihazın bir kenarı boşta kalıyor resmen köşeden bastırdığında cihaz sallanıyor.Aslında en iyisi dikey stand alıp kullanmak gibi görünüyor.
  • quote:

quote:

quote:

Doğrudur xbox one 12mm fan kullanıyor o yüzdende oyunları 720pde açıyor
    konsolu yerden yükseltmenin bir faydası yok gerekli boşluk zaten sağlanmış

Hocam böyle bir mantık yok kusura bakmayın ama biraz fanlık yapıyorsunuz burada. Ps4 donanım olarak daha kuvvetli olabilir ama ona göre kasa tasarlaması lazımdı. Ben 2015 yılında saç kurutması gibi ses çıkaran aleti kabul edemiyorum. Eğer aynı ürünün sessizi varsa,bunu bütün müşteriler hak ediyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.