Şimdi Ara

PS4| Dijital Oyun Kardeşlik-Satış-Takas Konusu [Geliştirme Başlığı] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
8
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alınık ilan mutlaka olmalı herkes 7-24 burayi ve ilanları takip edemez. Ben oyun almak istiyorsam alınık oldugunu belirtirim satan arkadaşda bana ulasır. Yoksa günde 100 den fazla mesaj atılıyor konuya dogal olarak gün icinde sürekli takip edemiyoruz burayı..

    Artı olarak üye ismi vermek istemiyorum ama bazı ilanlar sayfanın yarısını kaplıyor ve aylardır aynı oyunları satmaya calısıyor. İlanların kaplayacagı yer konusunda kısıtlama getirilmeli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 30 Ocak 2016; 12:24:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle alınık ilanları yasaklanmalı. Talep eden kişi aradığını satılık ilanlar listesinde arayabilir (ki en fazla 5 sayfaya göz atacaktır). Satıcıların ilanları daha göz önünde olur. Satışı yapan kişilerde satıştan sonra postlarını düzenlerlerse her iki tarafta zaman kazanmış ve nokta atışı alışveriş gerçekleşir. İletişimlerde pm üzerinden yapılırsa forumda kirlilik olmayacaktır.
  • Google Docs'ta on-line bir sheet açalım, herkes ile paylaşılabilecek bir halde ve ilanların bir yedeği de orda on-line olarak bulunsun.

    Buradaki satış ilanlarında yer alan ana başlıkları da orada sütün olarak açalım, en sona da "Statü" ya da "Durum" başlığı ile "Satışta" veya "Satıldı" diye güncellenebilecek bir alan olsun.

    Böylece bütün ilanları tek bir tablodan takip etmek, Ctlr+F ile istenilen oyunu aramak, fiyatlara göre filtrelemek vs. çok daha kolay olur düşüncesindeyim.

    Forumdaki klasik başlığımız zaten kalsın devam etsin tabii...
  • Ben bi oyunu satarken diğer hak sahibini ve alıcıyı whatsapp grubu kurup konuşturuyorum ve sonra hadi iyi günler diyerek uzaklaşıyorum oradan
    Konu başlıklarının farklılaştırılmamasından yanayım. Zira bu şekilde takibi daha kolay oluyor. Tek tek girip bütün konulara bakmak daha uzun iş. Ben Pri arıyorum ama Çift satış fiyatı daha uygun gibi geliyor. Pri konusunda bulduğum fiyatı "aman dur bi de çift hak konusu ile kıyaslayayım" fikri çok cazip gelmiyor bana. Alınık ilanları, sadece alınık için ise yasaklanabilir. Ama satılık ilanı veren birinin en sona kibarca "şu şu oyun da alınıktır" demesinde sakınca görmüyorum. Zira takas düşünülmediği halde takas fikri oluşturuyor ve bu şekilde gereksiz takas pm'leri azalmış olur.

    Gelelim ticaret olayına; bir örnek vereceğim kendim ile ilgili ve beni aydınlatır tatmin ederseniz cevaplar ile sevinirim
    Kar düşünen bir adam değilim. Zira kardeşlik ile oyun alıp, bunu aldığım altında bi parayı satınca, 10-20 liralara oyun oynamış oluyorum. Ancak mesela Uncharted Collection 189 liradan satışa çıktı ve çıktığı gün forumdan bi arkadaş ile aldık. Sec hak için 75 lira ödedim. Oyunu bitirdim. Ben bitirmeden 1 gün önce oyun 89 liraya düştü. Ben bu oyunu kaça satacağım? İndirim bittikten sonra 75 liraya aldığım oyunu, ilk bi kaç ilanımda gaflete düşüp 75 lira yazdım. Daha sonra 60 lira ve en son 50 liraya sattım. Derdim şu ki; ben konuyu takip eden bi çok kişi tarafından pm i yoluyla "kar etmeye çalışmak ile suçlandım"
    Aynı durumu NFS'de de yaşadım. Endo'dan 95 liraya mal ettiğim pri hakkı şuan 50 liraya satamıyorum. Satamamak dert değil. Ama istediğim fiyat çok bulunuyor ve pm'ler ile gene hakaret edilip suçlanıyorum. Dijitaldir 2. eli olmaz diyenlerden değilim ama 95 liraya aldığım "hala istenen" ve store'larda en düşük olarak 89 liraya düşmüş bi oyunu kaç paraya vereceğim?
    Mesela Rocket League almıştım ocak indirimlerinden. Şuan, o günkünün 2 katı fiyatı var oyunun. Ben bu oyunu 22 liraya mal etmiştim ve 20 liraya satacağım. Satacağım kişi bu oyunu almak istese 35 liraya alabilir pri hakkını ve ben 20 lira talep edeceğim. Ve yüksek ihtimal çok bulunacak. Ama farkında olunmalı ki yararlanamadığı bi indirimden yararlanma fırsatı veriyorum ben ona. Ve bir de hesap pri. Yani sec olsa diyeceğim ki online id vs vs handikaplı. Bu konuda beni aydınlatıp nasıl davranmam gerektiği konusunda bilgi verip yol gösterir misiniz lütfen?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadece satılık ilanları olsa 5 sayfada tutmazki artık alınıkların cılkı çıktı arka arkaya 7-8 mesaj alınık ilanı okudum bu sabah şaka gibi. bu kadar oyun sattıım daha bikerede alınık yazan adamı bulupta satayım diye düşünmedim kar etmeden makul rakamı yazınca gidiyor zaten oyun.
  • Dusununki bi firinci ekmek.satiyor.Gorevi ekmegi duklanda satmakmidir.Yoksa ALinik.ekmek.yazan kisileri sokakda arayip bende ekmek.var alirmisiniz dye soylemekmidir.

    Mafem.alinik.yazanlar.zamannimiz yok dyo.senin alinik a zamanin yoksa ben satici olarak elimdeki oyunu satmak.icin Alinik mesajlarinia zaman ayirmak zorundamiyim veya "oyunumunsatiyorum" demek cok satma birakin alici size gelsin piyasa budur.

    O yuzden alinik fiyati yuksege cekme algisi vede post kirliliginden baska bisey degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar her konuda oldugu gibi burada da farkli dusunen onlarca adam fikir beyan edecek. Adminler karar verirken neyi kıstas alacaklar bilmiyorum ama, en azindan bu alinik ilan mevzusunda;

    - ALINIK Ps4 Dijital Kardeslik Konusu
    - SATILIK/TAKASLİK Ps4 Dijital Kardeslik Konusu

    olarak iki alt baslik halinde konuyu revize etme fikrine nasil bakiyorsunuz ?Genel kurallar her iki konuda dagecerli olsun. En azindan oyunun satmak isteyeninde, oyun almak isteyeninde adresleri belli olur ve insanlar vakit kaybetmez diye dusunuyorum. Fikrinizi LUTFEN kar zarar vs. farkli konulara deginmeden beyan edin ki @Mustafa ya bilgi verip en azindan bu alinik olayini cozelim biran once..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 3 bolum olmali.Ana konu altinda mesaj yazarken.

    [+] Dijital Oyun Kardeslik
    [-]Satilik Dijital Oyunlar
    [-]Alinik Dijital Oyunlar
    [-]Takaslik Dijital Oyunlar..gbi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Benim zamanım yok, satılık ilan arayamam. Bu yüzden alınık ilan açıyorum" diye bahane yaratmak saçma geliyor bana.

    Önceki sayfalara bakıp, oyun aramak günlük en fazla 15 20 dk alır. Bu kadar zamanı olmayan adamın, oyun oynamaya hiç zamanı olmaz.
    Bence alınık ilan açan kişiler aramaya üşendiğinden, satıcı beni bulsun kafasında. Armut piş ağzıma düş yani...
    Aradığın oyunu bulamadıysan, sonra tekrar bakarsın. Üst üste alınık alınık alınık diye gözümüze sokar gibi yazmaya gerek yok.
    Şahsen alınık ilan açanların aradığı oyunu satıyor olsam bile, "bende var aradığın oyun" diye mesaj atmam. Arasın bulsun, ilanı iki sayfa önce yazıyor.

    Aldığından daha fazla fiyata satmaya gelince, bunu engellemek mümkün değil. Kişinin karakteri ile alakalı tamamen. İster kar güder, ister başkalarını düşünüp uygun fiyat yazar. Bu konunun amacı her ne kadar oyunların maliyetini aza indirgemek olsa da, bu tarz kişiler sürekli olacaktır.

    Bence konuya yeni kurallar getirilsede, artık iş işten geçti. Kaç sayfa yazı yazılmış. Önceki yorumları okuyup aynı şeyleri tekrar eden kişiler yine çıkacaktır.
    Başlığın komple silinip, yeni kurallar ve "satılık-takaslık-kiralık" şeklinde alt başlıklar ile düzenlenmesi lazım. Birisi satılık ilan ararken karşısına takaslık, kiralık ilanı çıkmaz böylece, daha rahat bulur aradığı oyunu. "Alınık" ilanı da açmaya gerek kalmamış olur.




  • Merhaba arkadaslar ılk oncelikle boyle bi güzel platformda bizim gibi oyun seven insanları bir arada tutan ekibe teşekkür ederim. Kiralık olayı bence benim gibi (single player pek oynamayan ama merak edıp 2 3 hafta bakıp sonra bidaha girmeyen elımde 60 oyun gectı sadece 1 bıtırdım :)) oyun oynayan insanlara daydali olabilir ama konu başlıgı baska bi yere taşinabilir
    Primary satılık
    Sec satılık
    Cift hak satılık
    Kiralama genel olarak
    Alınık sec
    Alımık primary
    Alınık cift hak gibi sahsen oynu satmayı dusunmuyen arkadas paraya sıkısırsa veya elınde satmak ıstedıgı oyunda varsa alacak arkadaslara ulasması rahat olur ve kesinlikle telefon zorunlulugu olması gerekli iletişim için sahsen ben 10 tane oyun sattım sattıgın ınsanları dıyer arkadaslarla grup yaptım paylasım ıcın sıfre degısımınde veya olası farklı durumlarda ıletısımı hızlandırmak ıcın hıc bı aksılık olmadı, cok uzattım hakkınızı helal edin, tşkler sinan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swtor -- 30 Ocak 2016; 13:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldigim oyunlarin yarisina yakinini alinik ilan ile buldum. Guncel oyun cok ama bir sene oncesinin oyununu ancak alinik ile bulabiliyorsunuz. Bence alinik ilanlar konusunda yanlis dusunuyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar alınık satılık kiralık konuları ayrılsada değişen birşey olmicak. Bence böylesi en güzeli. Ben dünde bahsettim hatta benim yazdıklarımdan sonra bu konu bu kadar ciddi bir şekilde gündeme geldi. Konuyu başlatan arkadaşa ayrıca teşekkür ediyorum

    Arkadaşımızın dediği gibi eski oyunlar için alınık ilanı açılabilir. Ama güncel oyunlarda Devamlı aynı oyunun alınık ilanları oyunu bulunmaz hint kumaşı haline getiriyor ve ister istemez o oyunun fiyatını yükseltiyor. Olması gereken her satıcı ve alıcının oyunu oynadıktan sonra en fazla aldığı fiyattan satması taraftarıyım. Oyun satılırken ve ilan açılırken şu kişiden bu fiyata aldım gibi bir ifade yer alırsa hiç bir problem kalmaz. yani Konuları ayırmanın bir mantığı yok. Aksine ALINIK ilanlar diye ayrı bir bölüm açılsa ticari düşünenler oraya saldıracak devamlı. yeni üyelere(güven vermeyen kişiler) yüksek fiyat veriyor diye satış yapılacak ve belki de diğer pri veya sec kullanıcısı da mağdur olacak, işler iyice karışacak bu sefer.

    Kiralık oyunların kimseye bi zararı yok bence. Alan memnun satan memnun. Alan varmıdır ben de pek bilmiyorum. Zaten herkes aldığı fiyata satsa oyunu kimse kiralamayı düşünmez, kiralamakta karlı bir iş olmaz zaten.

    Herkesin aldığı fiyata satması da tabiki oyunun güncel fiyatına göre değişecek. Fiyat yükselirse değişmicek ama düşerse(kampanya vs) elbette ki fiyatı ister istemez düşecek




  • Alınık ilanlar da satılıklar kadar önemli bu bir gercek. yine en makul çözüm konuyu alınık ve satılık olarak 2 ye ayirmak.

    Aldıgından fazlaya satmayı bende dogru bulmuyorum ama normalde kimse kimseye bu konuda karisamaz tabikide. Ama ben şahsen böyle kisilerden oyun almıyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlam veremedigim alınlık ilanlar neden zararlı ben birçok oyunu alınlık başlığı altında aldım hatta uygun fiyattan aldıkları oldu kaldıki burada eğlence için alışveriş yapılıyor yakalasik 30 tane oyun aldım güven veren kisilerden sec aldım pek güven teşkil etmeyenlerden çift hak kira olayına sıcak bakmiyorum ama alan yada satan memnunsa benim için sorun yok bir de bazı arkadaşlar demiş ilk aldığı oyunu satarken aldığı fiyatın altında satsın böyle birşey olmaz olamaz serbest piyasa ben alırım 30 ama piyasada dönen fiyatı 50 TL bende 29 yada 25 TL vermem'mi gerekiyor hatta gecenlerde 60 TL çift hak US psn GTA aldim şimdi bunu satarken 50 TL satmammı gerekiyor ?kısacası alışveriş yaparken burada dolandırılma ihtimalimiz yüksek olduğunu unutmamak lazım ve temkinli davranılması şart alacağımiz oyunun tüm bilgilerini aldığınız sürece sıkıntı olmaz ( çift hak için ) pri sec hakta risk eşit bunu unutmamak lazım...
    NOT : böyle konu acilmasi iyi olmuş birde buraya sorunlu alışveriş listesi yaratilsa herkes buradan takıp etse fena olmaz herkese iyi oyunlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ireMira -- 30 Ocak 2016; 14:44:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle bir konuyu uzun süredir bekliyordum öncelikle teşekürlerimi sunarım. Fikirlerimi ve önerilerimi olabildiğince kısa halde 3 maddede toparladım. Dikkate alınacağını düşünerek başlayalım o halde;


    1-) Alınık konusu kaldırılmamalı ama ayrı bir başlığa alınması sayfa düzeni açısından iyi olur. Alınık ilanlarının alıcı açısından gerekli bir opsiyon olduğu gayet aşikar. Kolayı varken neden gereksiz yere 3-4 sayfa gezsin insanlar ? Dünya kadar vaktin olabilir ama gereksiz bir eylem için bu vakti harcamak istemeyebilirsin. Ayrı bir bölüme taşınırsa kimseye zararı olmaz aksine yararı olur düşüncesindeyim. Piyasayı yükseltiyor mevzusu doğruda olabilir ama bir yanlış başka bir yanlış ile çözülmemeli.


    2-) Kiralık oyun ilanları bence olmamalı. Ortada emeksiz kazanılan bir kazanç var ve kiralayan açısından ''kardeşlik'' bölümünün ana mantığına uymayan bir durum söz konusu. Dijital hesap eskimez, kiraya verdiğin 4- 5 günde değerde kaybetmez. Eğer asıl düşünce insanlara yardımcı olmak ise o halde onun yerine ödünç oyun istek bölümü diye tek farkı ücret kesmemek olan ekstra bir bölüm olur, istek yapılmış oyuna göre isteyen kişi referanslı gördüğü ve/veya güvendiği kişilere yine aynı mantıkla geri almak koşuluyla oyun verir problem çözülür. Sonuçta bu bölümde maksat, konu başlığında da adı geçen '' kardeşlik'' çerçevesinde paylaşım yapmaktır.

    3-) Satılık oyun ilanlarında oyun eğer kişiden alındıysa kişi adı ve alınan fiyat diye 2 madde daha eklenmeli. Böylece piyasanın korunması yüksek oranda sağlanmış olur. Alınan fiyatın üstüne oyun satma olayının önüne geçilmiş olur böylece.




  • Arkadaşlar, sorunlu alışverişler listesi / güvenilir kişiler listesi vs. bu tarz listeler yapmayacağız. Bu yüzden, mevcut kuralları bozmayacak şekilde "yaratıcı" fikirlere önem veriyorum. Buradan paylaşılanları üst yönetim ile görüşeceğim, bir müddet beyin fırtınası yapalım
  • ticaret mantığı ile ilan verilmesi yasaklanmalı adı üstünde psn kardeşliği
  • +Alınık ilanlar yasaklanmalı.

    +Kiralık ilanlar da yasaklanmalı. (özellikle bu işi yapan malum bir üye var, adam inadına her gün yarım sayfa ilan paylaşıyor. bu durum beni sinir ediyor. başkalarını bilemem.)

    +Oyun çift hak olarak satılmıyorsa, hesabın tek hakkı satıldığı zaman, hesabın diğer sahibine KESİNLİKLE bilgi verilmeli (ben hakkımı ABC nickli üyeye sattım. yeni şifre belirleyin diye.) Böylece güvenlik sorunu kalmaz. ve bir hesap çalındığı zaman parmakla gösterebilceğimiz bir kişi olur.

    +Bir kişinin bir başkasını dolandırdığı, mağdur duruma düşürdüğü bir olay karşısında, eğer ortada kanıt varsa o kişi forumdan sınırsız uzaklaştırılmalı.

    +Yine 2. maddeye benzer bi öneri olcak fakat, ilan uzunluklarına kesinlikle bi kısıtlama getirilmeli. Adam upuzun bir ilan yazıyor. Sonra işsiz gibi her 24 saatte bir üşenmeden copy paste yapıyor. Adamların ilanları ciddi şekilde dikkat çekiyor ve rahatsız ediyor beni şahsen.

    +Ucuza alıp daha oyunu oynamadan pahalıya satan tiplere ben de gıcık oluyorum. Ama onları takip etmek çok zor iş. Bunun için tavsiyem bu tür kişilerden alışveriş yapmamanız olur. Tabi siz almasanız bi başkası alır, bu da ayrı bi durum. Ama bizim tepkimizi koymamız gerekir. Ayrıca böyle bi durumda ilk satıcı "Bu adam oyunu benden aldı, şimdi daha pahalıya satıyor, kar amaçlı alışveriş yapıyor." tarzı bi mesaj attıgında bu mesaj silinmemeli. İnsanların bunu bilmeye hakkı var. Forumdaki çoğu üye bu tür insanlarla alışveriş yapmak istemez. Adamların işi zorlaşır böylece.

    Şimdilik bunlar geldi aklıma. Yenileri gelirse güncellerim mesajı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epsilon -- 30 Ocak 2016; 14:45:29 >




  • Alınık ilan yasaklanmalı herkesin dediği gibi. Alacak adam satılık ilana PM atar konuşur alışveriş bitince satılık mesajı editlenir bildirim yapılır biter. Satacak kişi zaten ilan açmış atsın pmsini alsın oyunu. Konuya bakıldığında %70 alınık ilan dolu, boş yere satılık ilanları geriye düşürüyorlar. Webden alışveriş sitelerinde alınık ilan diye birşey yok dimi burada niye olsun tamamen mantıksız. Bunu yapın bence konuya bir ferahlık gelir..

    Çift yada ayrı hesap satışları ayrılmasına gerek yok konuda satış ilanları olsun yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Today! -- 30 Ocak 2016; 14:51:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında alınık ilanı açmak yerine ctrl+f yapmak daha mantıklı gibi bazen bende açıyorum alınık ilan diye bundan sonra daha dikkatli olacağım.üstte bazı arkadaşlarında dediği gibi bazı kişiler var komple sayfayı kaplayacak şekilde hergün aynı ilanı copy paste yapıyolar bu benimde sinirlerimi bozuyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.