Şimdi Ara

PS3 üzerinde Quake3 Arena

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adamlar Fedora 5 üzerine Quake 3 kurup oynamışlar. (Aslında çok şaşılacak bir durum değil)

Şu anda tam olarak performanslı çalışmıyormuş. Sanırım Kernel tam olarak PS3 işlemci ve GPU için son halini almamış. Yine de güzel gelişmeler.

Dün Yellow Dog Linux ile ilgili bilgileri okurken dikkatimi çekti. PS3 grafik kartını tam olarak desteklemiyormuş. İlerde umarım düzelir.

Benim merak ettiğim konu şu, PC de en çok oynadığım oyun CS:Source. Acaba CS:Source (ya da HL2) Linux ta oynanıyor mu? Bu konuda bilginiz var mı?

• Dostum gelişmeler güzel ama şöyle söyleyeyim, Microsoft akıllılık edip bundan sonra çıkacak olan Alan Wake gibi hit oyunları '' Games For Windows '' logosuyla çıkaracak, yani gelecek pc oyunlarını konsollarında oynamayı hayal eden ps3 'cü arkadaşlarımız için üzücü bir haber. Zira bu oyunlar öncelikli olarak vista'da ve windows xp de çalışacaklar, diğer işletim sistemleri ise sadece uzaktan bakıp nasiplenecek. Bu sistemin arkasında başka nedenlerin yattığını iddia etseler de temel neden bu işte, Microsoft'un tekelci politikasının güzel bir örneği daha sizlere. Parası olan hep kazanıyor...

Ama bana kalırsa da olması gereken de buydu. Platformların birbirine girmesinden yana değilim hiçbir zaman, bazı oyunlar konsollarda , bazı oyunlar da pc'de kalmalı ...

PS3 üzerinde Quake3 Arena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 24 Kasım 2006; 13:55:00 >

• Alan Wake oyununu Remedy şirketi yapıyor 3 platform içinde uyumlu olan veriyonları üretilicek ps - xbox - pc senin dediğin gibi bir olay alan wake'i microsoft game studios üretse idi olurdu örneğin gears of war bunun dışındaki bir firma 3 platformdada satış pazarını neden microsoft için kısıtlasinki bilmiyorum ben böyle düşünüyorum
  • Hayır bahsettiğim exclusive olayı değil SPYdir

PS3 linux desteği veriyor ama oyunlar adı üstünde games for WİNDOWS

PS3'lerimizde Linux üzerinden bilgisayar oyunu oynayabilir miyiz acaba sorusu vardı, artık hit oyunları oynamak için xp ya da vista kurulması gerekiyor ps3'e ki imkansız diyorum.

Ha eski oyunlar ps3 üzerinde linux ile oynanabilir o ayrı. Ama birçok yeni hit oyun geliyorken tutup eski oyunları oynamanın bir mantığı olur mu bilemiyorum
  • Normalde de zaten birçok PC oyunu Linux ta native olarak oynanamıyor. Ben zaten PC deki oyunların PS3 te oynanmasını beklemiyorum. Ama OpenGL oyunları zaten native çalışıyordu Linux üzerinde, dolayısıyla PS3 te de çalışacak.

Bu arada HL2 de native çalışıyormuş Linux ta. Benim için harika bir haber bu çünkü PC de tek oynadığım oyun CS:Source idi. PS3 ile PC arasında mekik dokumam gerekmeyeceği için sevinçliyim. Hatta bu şartlar altında PC ye ihtiyacım kalmıyor. (gene de duracak tabi bi köşede)
  • Anladım 3fruz belki emülatör falan yaparlar ya zaten sürüyle oyun çıkıcak olmadı 2 konsoluda alırız
  • Hit oyunlar genellikle Linux ede çıkıyor. Böylece eğer linux kurarsak dertsiz tasasız oynayabiliriz. Fakat Games For Windows olayı Microsoft un oyun şirketlerine ne kadar para yedireceğine bağlı. Zaten çoğunlukla Microsoft Game Studio a ait oyunlar olacaktır. Bu oyunlar zaten hiçbirzaman Playstation serisine çıkmamıştı.

Yani eski tas eski hamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vista destekli x86 emulatörü yaparlar linüx için var ama vista desteği olmayabilir. neticede cell güçlü bir cpu ve gerçekten o kadar güçlü ise bu pc satışlarını düşürecektir. Herşey yazılımda bitiyor zamanın comodorunda bile win95 i çalıştırmıştık ya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eCCo

http://ps3mods.blogspot.com/2006/11/winxp-running-on-ps3-via-linuxqemu.html
    alin beyler linux uzerinden ps3 de win xp calistirilmasi :)
    microsoft a kapak olsun :)

• konsollara vista yada xp yüklersek boşta kalan ramle ancak tetris oynarız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.