Şimdi Ara

PS3 ün RSX GPU yongası yeterince güçlü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Çok yakında PS3 alıcam ama RSX yongası hakkında şüphelerim var.

Bazı yerlerde RSX in GF7800 GTX gibi olduğu söyleniyor. Bazıları GF 8800 den güçsüz diyor.

Yine bazı yorumlarda RSX in AA kalitesinin zayıf olduğu ve AA ile HDR yi aynı anda yapamadığı söyleniyor.

Bu söylenenler doğru ise RSX yongası PS3 e yakışmıyor. Yeni nesile yakışmıyor. O zaman PS3, 2 yıl sonra grafik olarak şimdiki PS2 nin durumuna düşmez mi ?

Malum PC de ekran kartı piyasası baya hızlı ilerliyor. Geforce 9800 ler yolda. Diğer yandan Nvidia sm 5.0 (G100) taslaklarının hazır olduğunu söylemişti.

RSX hakkında söylenenler doğru mu ? Bana bilgi verir misiniz

ÖNEMLİ NOT:

Bu konuyu Playstation forumuna açtım. Ancak ordaki arkadaşlar, bu soru için : "ekran kartı forumundaki donanım bilgisi yüksek arkadaşlar bu sorunun cevabını daha iyi bilir" dedikleri için bu soruyu bir kez de sizlere sormak istedim.

• Yorum yok galiba

PC den farklı PS3 ün işlemesi.
    Ayrıca yavaş yavaş 1920x1080p @60fps destekli oyunlar çoğalıyor.
    Antialiasing vs. detaylar ile uğraşacaksanız, size yeni bir PC lazım, zaten 16 Kasımda Crysis çıkıyor doya doya bakarsınız.

Bakalım Crysis i full ayarları ile 1280x1024 ve yukarısında milyarlar harcamadan 60fps de oynatabilecekmiyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 21 Ağustos 2007; 16:27:39 >

Orjinalden alıntı: oldkhn

Güçlü olup olmamasını neden kafana çok takıyorsun ki?

Kardeş 1500 YTL vermeye hazırlanıp alınacak bir konsolun GPU yongası hakkında böyle yorumlar okumak biraz moralimi bozdu.

Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Orjinalden alıntı: MasTek

quote:

Orjinalden alıntı: oldkhn

Güçlü olup olmamasını neden kafana çok takıyorsun ki?

Kardeş 1500 YTL vermeye hazırlanıp alınacak bir konsolun GPU yongası hakkında böyle yorumlar okumak biraz moralimi bozdu.

Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Tabi sende haklısın. O zaman sana CELL+RAM ve PC dili ile FSB sinin 3.2 Ghz olduğunu söyleyeyimde için ferahlasın.

PC den farklı bir platform , 3.2 Ghz lik bir senkranizasyon.
    Yani demek istediğim alacağın PS3 konsolunda AA ,AF ,HDR , Vsync gibi özellikleri açıp kapatma lüksün olmayacak, zatende olmamalı,
    1500lira vereceğim alet bana işkence çektirmemeli. Şimdi bir PC toplarsın Seneye bu aya hurda olur ama PS3 ü upgrade etmene gerek kalmaz.
    Artık konsollar yüksek çözünürlükte. 2 sene sonra ps2 muamelesi olmaz.
    gpu su güçlü olan xbox360 Directx 9 kullanıyor. Yarın bir gün dx 10 lu cryis 360 a gelirse vay haline.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 21 Ağustos 2007; 16:46:02 >

• konsol oyun yapımcıları ps3 ün donanımını tam olarak bildiği için donanımlarla tam uyumlu oyunlar yapabilirler. ama pc de öyle değil ne yazık ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AA'ya ne gerek var ki..

Sonuçta genel olarak çok yakın mesafeden oynanması beklenmez PS3'ün, 1920x1080p çözünürlükte bi LCD / plasmayı da 37"'den az seçmemek lazım tabii

Şunu anlatmak isterim...

Geçen haftasonu Bursa / Zafer Plaza / Sony Shop'ta PS3 bir full HD LCDTV'ye bağlı olarak çalışıyordu. Oyun olarak da (sonradan öğrendiğim üzere) Formula One Championship Edition açıkmış..

http://en.wikipedia.org/wiki/Formula_One_Championship_Edition
    http://www.playstation-f1.com/

Ama ben görüntünün oyun olduğunu bir süre fark etmeden "yahu bu sezon da hiç yakalayamadım formula 1 yarışlarını, şurada çaktırmadan bi göz atayım ehue ehue" diye düşünüyordum... Oyun olduğunu ise zamanlar vs gösterilirken fark ettim... Sonuçta genel olarak 40 FPS üzerini göz fark etmez denilse de, sürekli 60FPS HD görüntü ÇOK gerçekçi bence...

Onun için AA aramayı pek düşünmedim o an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 21 Ağustos 2007; 17:02:43 >

• 1920x1080 çözünürlükte pek aa sorunu olmaz zaten ama bazen cok göze batıyor.

Orjinalden alıntı: Miex

1920x1080 çözünürlükte pek aa sorunu olmaz zaten ama bazen cok göze batıyor.

Haklısın valla. Ben istanbul kadıköyde hem X360 hem de PS3 kafelere gittim. Hepsi HD Ready TV lere bağlıydı. (Ps3 ler HDMI, X360 lar da DVI üzxerinden 720p ve 1080i üzerinden)

Bir çok oyunda her iki konsolda da bariz şekilde AA kırıkları vardı ve baya rahatsız oldum. Yeni nesil bu mu ?yani dedim kendi kendime.

Malesef PS3 te Xbox ta 2 yıl sonra şu anki PS2 durumuna düşecek. Kaçınılmaz olan bu.

PC ler 1 yılda bile arayı kapacak ki şu an bile PC ler kalite olarak PS3 ten iyiler.

Ayrıca PS3 önce Xbox ı geçsin sonra PC ye kafa tutsun.

Bak 1780YTL ye bilgisayar aldım.

Monitör 400YTL çıkardık onu.

1380YTL Kaldı.

HDD 2*160GB. 56$+KDV yi çıkaralım. Yani 85YTL.

Etti 1290YTL.

Anakartı biraz pahallısıondan aldım. 45$+KDV de onun fakını çıkar. Yani 68 lira.

Etti 1222YTL

Ekran kartı ise 8800GTS 320MB.

Bu ekran kartı PS3 tekinden iyidir. Hadi plazmada olacak diyelim kartı 2900 yapalım. Al sana etti mi 1370YTL. Ohhh mis gibi PS3 ten daha kaliteli olur her halukarda.

Hem istediğin işi de yaparsın. tamam PS3 e de linux kuruluyor ama bir oyun oynayayım diyorsun. Neymiş işletim sistemini kapayıp PS3 işletim sistemini yükletecekmişiz.

Diyorum ki konsollar oyun amaçlıdır ve uzun süre oynamayı vaadeder. Ama zamanla özelliklede bilgisayardaki gelişme ile geri düşer. Yani çoğu kişi yanılıyor PS2 ile 5 yıl oyun oynadım diyerek. Kardeşim o kaliteyi zaten al seviye kartlar veriyor. Ne AA var ne başka bir kalite. Çözünürlük desen zaten VGA.

PS3 şimdi çözünürlüğü ile iyi gelebilir ve PS2 gibi olmaz dedirtebilir ama PS2 çıktığında da durmu çok fazla farklı değildi. Kaldıki PS2 nin asıl başarısı fiyatı idi. Ama şu an PS3 çok pahallı.

İlla konsol alacaksan Xbox al. Arkasında microsoft var ve oyunlar ona göre olur. PS3 e o kadar para vermeye gerek yok bence. (kendi görüşüm.)

Alanlara da saygı duyarım. Ama ben kalite için PC, konsollar içinden ise Xbox ı öneriyorum. (Tabi şu kırmızı sorunu olmasa. Çözülmüşmüydü o. )

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Arkadaşım oyunda kalite arıyorsan gidip bir bilgisayar alacaksın.

Malesef PS3 te Xbox ta 2 yıl sonra şu anki PS2 durumuna düşecek. Kaçınılmaz olan bu.

PC ler 1 yılda bile arayı kapacak ki şu an bile PC ler kalite olarak PS3 ten iyiler.

Ayrıca PS3 önce Xbox ı geçsin sonra PC ye kafa tutsun.

Bak 1780YTL ye bilgisayar aldım.

Monitör 400YTL çıkardık onu.

1380YTL Kaldı.

HDD 2*160GB. 56$+KDV yi çıkaralım. Yani 85YTL.

Etti 1290YTL.

Anakartı biraz pahallısıondan aldım. 45$+KDV de onun fakını çıkar. Yani 68 lira.

Etti 1222YTL

Ekran kartı ise 8800GTS 320MB.

Bu ekran kartı PS3 tekinden iyidir. Hadi plazmada olacak diyelim kartı 2900 yapalım. Al sana etti mi 1370YTL. Ohhh mis gibi PS3 ten daha kaliteli olur her halukarda.

Hem istediğin işi de yaparsın. tamam PS3 e de linux kuruluyor ama bir oyun oynayayım diyorsun. Neymiş işletim sistemini kapayıp PS3 işletim sistemini yükletecekmişiz.

Diyorum ki konsollar oyun amaçlıdır ve uzun süre oynamayı vaadeder. Ama zamanla özelliklede bilgisayardaki gelişme ile geri düşer. Yani çoğu kişi yanılıyor PS2 ile 5 yıl oyun oynadım diyerek. Kardeşim o kaliteyi zaten al seviye kartlar veriyor. Ne AA var ne başka bir kalite. Çözünürlük desen zaten VGA.

PS3 şimdi çözünürlüğü ile iyi gelebilir ve PS2 gibi olmaz dedirtebilir ama PS2 çıktığında da durmu çok fazla farklı değildi. Kaldıki PS2 nin asıl başarısı fiyatı idi. Ama şu an PS3 çok pahallı.

İlla konsol alacaksan Xbox al. Arkasında microsoft var ve oyunlar ona göre olur. PS3 e o kadar para vermeye gerek yok bence. (kendi görüşüm.)

Alanlara da saygı duyarım. Ama ben kalite için PC, konsollar içinden ise Xbox ı öneriyorum. (Tabi şu kırmızı sorunu olmasa. Çözülmüşmüydü o. )

En son Elite ler çıkacaktı 3 kırmızı olmaz herhalde onlarda.

Dedigin herşeye katılıyorum fakat şunun dışında ; PC ler suanda kalite olarak PS3 ten iyiler.

Oyun kalitesi olarak dersen evet bencede , ama Cell işlemcisi çok güçlü bir mimari günümüzde tıbbı araştırmalara kadar yüksek performans gerektiren heryerde kullanılıyor. Sony'nin amacı PS3 ü daha uzun vadeli kılmaktı çünkü RSX & Cell diye diye gözümüze soktu ps3'ün grafik çipi geride kalsa bile oyunların agır kısımlarını cell in 8 çekirdeginden ( 3.2 ghz ) birine dayayacaklardı. Cell in renderlarına bir örnekhttp://www.youtube.com/watch?v=eEg7q2lk3QM yanılmıyorsam buydu hatam varsa kusura bakmayın.

• digitalworld zaten senden böyle bir cevap bekliyordum.tam bir antikonsolcusun.o yüzden senin yorumların geçerli değildir.sizin 8800 lerde ilk önce ps3 ün %20 lik gücünü geçsin
    Şuna bak digitalworld

ne kadar kötü grafik dimi.çöp gibi valla

• quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

digitalworld zaten senden böyle bir cevap bekliyordum.tam bir antikonsolcusun.o yüzden senin yorumların geçerli değildir.sizin 8800 lerde ilk önce ps3 ün %20 lik gücünü geçsin
    Şuna bak digitalworld

Boşuna Logiteh G25 almadım, Tabi GT5 i 2008 yazına ancak görürüz, sürpriz yapmazlarsa.

• Arkadaşlar konsol her zaman oyun içindir denir ama konsolda oyniyabileceğin oyunlar sınırlıdır.
    Misal: bir yarış oyunu bir futbol oyunu bir offline rpg oyniyabilirsin.
    Ama pc de: Bi wow oynarsın bi knight online oynarsın, yarış oyunu oynarsın(Gt5 e rakip nfs pro street, motorstorm a rakip dirt)
    bir fps oynarsın konsollar da fps oyunu da var ama mouse un tadını alabiliyomusun-Lost planet i game pad le kaç kişi oynar?

Hele hele elinde en azından 82 ekran hd bir lcd yada plazma tv n yoksa toplamda 3000 ytl ye patlıcak sana ve bu paraya bi sistem alınırkı onunla oyun oynamada yanında yat!!
    Ayrıca ps3 oyunlarının fiyatları da malum iyi bir oyun ortalama 200 ytl civarı!!

Orjinalden alıntı: cfiliz

AA'ya ne gerek var ki..

Sonuçta genel olarak çok yakın mesafeden oynanması beklenmez PS3'ün, 1920x1080p çözünürlükte bi LCD / plasmayı da 37"'den az seçmemek lazım tabii

Şunu anlatmak isterim...

Geçen haftasonu Bursa / Zafer Plaza / Sony Shop'ta PS3 bir full HD LCDTV'ye bağlı olarak çalışıyordu. Oyun olarak da (sonradan öğrendiğim üzere) Formula One Championship Edition açıkmış..

http://en.wikipedia.org/wiki/Formula_One_Championship_Edition
    http://www.playstation-f1.com/

Ama ben görüntünün oyun olduğunu bir süre fark etmeden "yahu bu sezon da hiç yakalayamadım formula 1 yarışlarını, şurada çaktırmadan bi göz atayım ehue ehue" diye düşünüyordum... Oyun olduğunu ise zamanlar vs gösterilirken fark ettim... Sonuçta genel olarak 40 FPS üzerini göz fark etmez denilse de, sürekli 60FPS HD görüntü ÇOK gerçekçi bence...

Onun için AA aramayı pek düşünmedim o an...

bunu hatırlayacagim hic aklima gelmezdi ayni olay benim de basima batıkent carrefour Sony magazasinin onunde geldi sonra baktik ki Monaca pistinde PS3 Ferrari dolastiriyor.

• quote:

digitalworld zaten senden böyle bir cevap bekliyordum.tam bir antikonsolcusun.o yüzden senin yorumların geçerli değildir.sizin 8800 lerde ilk önce ps3 ün %20 lik gücünü geçsin
    Şuna bak digitalworld

Hayır asıl senin yorumların geçersiz.

Ben orada dedim. Kişisel görüşüm bu ve bu görüşümün ve almamamın sebebi de bu diye belirttim.

Bunun dışında ben konsol kötü demiyorum. PS3 için o kadar para fazla diyorum.

Bunun dışında allah aşkına verdiğin video bile saçma. Oyun videosununu yemeyiz.
    Ona bakarsan "FX5200 ile bir AOE2 oynamışım. Başlangıçtaki videolar yok mu? Varya yemin ederim millet enayi boşuna 8800 ultra falan alıyor. Üfff ne onlar öyle adamlar geliyor ağaçlar falan ne grafikler.

Ya da needforspeed4 o neydi öyle yaaa." dersem ne olur. Tabiki külliyen yalan olur.

Tabiki hepsi saçma. Bunun dışında 6600 ile çekilen resim de, panasonic in kral makinelerinden biri ile çekilen resim de. Küçücük ekranda güzel görünür. Ama gerçek boyuta aldığında görürsün ne kadar fark olduğunu.

Son olarak görüntü kötü demedim. PC deki kalite daha yüksek dedim.

Ama genelde fanatiklerin taktiği lafı başka yere çekme oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 22 Ağustos 2007; 12:22:03 >

• quote:

Şuna bak digitalworld

bu ne ya..? öyle kırık kırık çizgiler filan.. doğru dürüst araba görünmüyor bile

• Valla digitalworld sen pc ilen bizde konsol ile oyun oynamaya devam edelim.Ne ben senin dusunceni degistirebilirim ne de sen benim dusuncemi...O yuzden tartismaya gerek yok.Anlastik mi?

Bu video oyun icinden mi yani?

Kırıklıklar büyük bir ihtimal Videodan kaynalaniyordur ama yinede muhtesem bir görüntü...

Bana PC de bundan daha kaliteli bir görüntü veren oyun gösterebilir misiniz PC ciler
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.