Şimdi Ara

PS3'te Kopyanın Sonu mu? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
0
Favori
12.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RayLeigh~`

quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

2-3 hafta önce kardesime bir PS3 Slim aldim -daha dogrusu bendeki Xbox Slim ile takasladim- .. Herneyse bir anlik acgözlülük yüzünden 3.55 CFW yaptim,sirf kardesim daha cok oyun oynasin diye.. Ama sadece Black Ops oynuyordu online olarak ve ben de bugün PS3`ü 3.56`ya Update ederek tekrar orjinal hale getirdim..

Yarin PS3 Slim aliyorum insallah ve yarindan itibaren hem kendim hem de kardesim orjinal kullanacagiz.. 2-3 haftalik CFW kullanan(daha dogrusu kullandiran) birisi olarak orjinal kullanicilarindan cok cok özür diliyorum,FW olayi BERBAT biseymis be arkadas.. Ne oynadigim oyundan bisey anliyorum, ne de online zevkinden.. Xbox`da FW li bitirdigim tek oyun olan FEAR 2 yi orjinal satin alacam icim rahat etsin

Hele ki isin bir baska boyutu daha var,o da CFW`li kullandigi halde kendisini hakli göstermek isteyen kisilerin halleri.. Ben 2,5 hafta dayanabildim bu azaba() Orjinal gibisi yok arkadas..

Eleman günah çıkarmış resmen.

Kardeş, CFW neden berbat bişey? Nasıl bir kullanıcı tecrübesi yaşadınız, açar mısınız?

Acar misiniz derken,burda herkesin icinde mi? (Fazla argo olduysa kusuruma bakmayin)

Saka bi yana kardesim CFW`li PS3`ü ben kullanmiyordum FW`li Xbox kullaniyordum ben.. Ilk önce söyle söyliyim kimseye karismam,kim ne yaparsa neyi nasil kullanmak isterse kullanir beni ilgilendirmez,ben kendi görüsümü yazdim..

Soruna gelecek olursak,bana göre korsan kullanimi tamamen vicdani bir mesele.Yani maddi durumlar vs önemli ama ben öyle kisiler taniyorum ki okul harcligini biriktirip orjinal oyun aliyorlar.. Dedigim gibi tamamen vicdani bir mesele,yani cok cok fazla emek verilerek yapilan oyunlari emeklerinin hakkini vermeden oynamak cok zoruma gitti o yüzden..

Bir de su var; Oyunlari zahmetsizce indirip indirip oynamak sahsen bir oyuncunun oyun hevesini de kaciriyor.. "Ulan sunu da yükliyim,dur lan sunu da cekiyim.." derken bi bakiyoruz 20 tane oyun indirip 1 tanesini bile bitirmemisiz.. Acgözlülük ve saygisizlik,evet ben kisa süre de olsa bu dedigim iki sifati uyguladim maalesef ama bundan sonra korsana..

İlginc durum bende CFW kullanıcısıyım ama 2 tane oyun atarım ps3e, bitirene kadar başkada oyun oynamam ve bayada zevk verir, demekki neymiş her insanın zevki farklı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

2-3 hafta önce kardesime bir PS3 Slim aldim -daha dogrusu bendeki Xbox Slim ile takasladim- .. Herneyse bir anlik acgözlülük yüzünden 3.55 CFW yaptim,sirf kardesim daha cok oyun oynasin diye.. Ama sadece Black Ops oynuyordu online olarak ve ben de bugün PS3`ü 3.56`ya Update ederek tekrar orjinal hale getirdim..

Yarin PS3 Slim aliyorum insallah ve yarindan itibaren hem kendim hem de kardesim orjinal kullanacagiz.. 2-3 haftalik CFW kullanan(daha dogrusu kullandiran) birisi olarak orjinal kullanicilarindan cok cok özür diliyorum,FW olayi BERBAT biseymis be arkadas.. Ne oynadigim oyundan bisey anliyorum, ne de online zevkinden.. Xbox`da FW li bitirdigim tek oyun olan FEAR 2 yi orjinal satin alacam icim rahat etsin

Hele ki isin bir baska boyutu daha var,o da CFW`li kullandigi halde kendisini hakli göstermek isteyen kisilerin halleri.. Ben 2,5 hafta dayanabildim bu azaba() Orjinal gibisi yok arkadas..

Eleman günah çıkarmış resmen.

Kardeş, CFW neden berbat bişey? Nasıl bir kullanıcı tecrübesi yaşadınız, açar mısınız?

Acar misiniz derken,burda herkesin icinde mi? (Fazla argo olduysa kusuruma bakmayin)

Saka bi yana kardesim CFW`li PS3`ü ben kullanmiyordum FW`li Xbox kullaniyordum ben.. Ilk önce söyle söyliyim kimseye karismam,kim ne yaparsa neyi nasil kullanmak isterse kullanir beni ilgilendirmez,ben kendi görüsümü yazdim..

Soruna gelecek olursak,bana göre korsan kullanimi tamamen vicdani bir mesele.Yani maddi durumlar vs önemli ama ben öyle kisiler taniyorum ki okul harcligini biriktirip orjinal oyun aliyorlar.. Dedigim gibi tamamen vicdani bir mesele,yani cok cok fazla emek verilerek yapilan oyunlari emeklerinin hakkini vermeden oynamak cok zoruma gitti o yüzden..

Bir de su var; Oyunlari zahmetsizce indirip indirip oynamak sahsen bir oyuncunun oyun hevesini de kaciriyor.. "Ulan sunu da yükliyim,dur lan sunu da cekiyim.." derken bi bakiyoruz 20 tane oyun indirip 1 tanesini bile bitirmemisiz.. Acgözlülük ve saygisizlik,evet ben kisa süre de olsa bu dedigim iki sifati uyguladim maalesef ama bundan sonra korsana..

Güzel açıklamışsın kardeş, işte ibretlik hikaye budur .

• Oyun firmasinin biri gecen yil 980 milyon dolar kazanmis, emek ten bahsedenler.

980 Milyon dolarin TL karsiligi 1.528.800.000 TL

Ve hala bu firmalar oyun fiyatlari dusuk diye dalga gecer gibi roportaj yapiyorlar.
  • arkadaslar benim anlamadıgım yada bilgi sahibi olmadıgım bişey var nasıl oluyorda pc oyunları daha ucuz oluyorr????
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Oyun firmasinin biri gecen yil 980 milyon dolar kazanmis, emek ten bahsedenler.

Ve hala bu firmalar oyun fiyatlari dusuk diye dalga gecer gibi roportaj yapiyorlar.

Net kar mı bu yoksa satış geliri mi? Satış geliriyse emin ol o paranın %10'u bile kalmıyor ellerinde, maliyetler vergiler derken. Finansal tabloyu gösterirsen inceleyebiliriz.

@TYSON80: Konsolda çıkan oyunlarda Sony ve Microsoft pay alıyorlar, bu da fiyatları artırıyor. Her oyundan onlar da kar ediyor.
  • Eskiden bir oyun çıkacaksa veya çıkarsa, o oyun hakkında muhabbetler dönerdi... Yenilikler, başka oyunlarla karşılaştırmalar...

Ama şimdi sürekli kopya tartışması yapıyoruz ve forumdan soğutuyo bu olay insanı.. aslında birlikte karar verip şu kopya konusunu bi kapatsak ne güzel olur... kim nasıl oynuyorsa oynasın ama kimse ben kopya oynuyorum veya ben orjinal oynuyorum demesin...

oyunları konuşalım eskisi gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Oyun firmasinin biri gecen yil 980 milyon dolar kazanmis, emek ten bahsedenler.

Net kar mı bu yoksa satış geliri mi? Satış geliriyse emin ol o paranın %10'u bile kalmıyor ellerinde, maliyetler vergiler derken. Finansal tabloyu gösterirsen inceleyebiliriz.

@TYSON80: Konsolda çıkan oyunlarda Sony ve Microsoft pay alıyorlar, bu da fiyatları artırıyor. Her oyundan onlar da kar ediyor.

biz hayırsever miyiz?

banane??

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Sony ye toplu dava

3.56 güvenlik update i ile bazı sorunlar oldu. Dükkandan 40GB lık ps3 aldınız ve gittiniz buna büyük bir notebook HDD si taktınız. Sonrasında bu 3.56 yı yaptıgınızda HDD niz kullanılmaz hale geliyor ve içindeki sistem dataları corrupted olduğu için sisteminiz açılmayabiliyordu. Sony 3.56 V2 yi çıkardı ama önceki orjinal HDD elinizde yoksa, onu başka iş için kullandıysanız, geçmiş olsun. Yapabileceğiniz birşey yok...
    Bu yüzden millet toplanıp dava açmaya karar vermiş
    Bundan etkilenenler epey fazla

http://community.eu.playstation.com/t5/Technical-Support-Help-Advice/System-Update-3-56-Data-Corrupted-after-Swap-HDD/td-p/12309619

Buda haberin orjinal yeri

http://community.eu.playstation.com/t5/Technical-Support-Help-Advice/System-Update-3-56-Data-Corrupted-after-Swap-HDD/m-p/12391370#M17182

Sony muhtemelen 3.55 le birşey yapamayacağı için alelacele 3.56 çıkardı ondada milletin sistemlere yüklediği trojan benzeri bir uygulama ile cortlattı. Çünkü 3.56 ile sizin PS3 e erişip içinde istediği kodu çalıştırabilir durumda. Kısacası evdeki network sony ye açık diyelim

korsan çıkalı ps3 bölümünden çıkmaz oldun

• tugay adıguzel takdır etım senı boş muhabbet eden ok kopya dıye birsey yok ps3 de arkadasle akısnı idda eden cıksın karsıma kendısıne ispat edeyım imaj dediğiniz kopya ise cd si nerde mıllete ucuz insan muamelesı yapmayın gelın benle konuşun derdınıze derman oluruz suan 3,56 versıyonada cozum bulundu yanı imaj oyunla yıne onlın eoynanabılecek banner yok soylıyen yalan atıyor oyun için de hack yapmaktan atılan sayısı cok fazla yanı ps3 xbox gibi banlama olayı yapması cok cok netıcede makınenın imei kırılmıyor orınallıği bozulmuyor bu sartlarda ustelık makıne garantılı ise servıs bıle bakıyor varmı otesı aksını iddaa eden cıkaın buyursun gelsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervous breakdown

quote:

Orijinalden alıntı: zack06

quote:

@zack06 denen tipin ağzının ayarı yok acilen forumdan banlanmalı her cümlesini şikayet ettim kendi seviyesine düşerek
    şaka lan şaka kimseyi şikayet edecek kadar ezik duruma düşmedim ne bu forumda ne de başka mecralarda

@solidrock kalabilir eğlence çıkıyor.. her attığı postun son cümlesinde geçen kelimeler aynı.. bir insan kendisini bu kadar mı tekrar eder, bir insan kendinden hiç mi sıkılmaz pes doğrusu:
    "yönetim bunları banla yönetim bunları banla yönetim bunları banla yönetim bunları banla ik mik vik ...."

"Where is yönetim ? are you player yönetim ? are you big player yönetim ? "

zack06'ya ve solidrock'a fazla takıntılı olma bence kendin kaybedersin

İlk defa doğru bir şey söyledin bak..Bizim admin arkadaşlarımız yok sonuçta..

Tanıdıklarımız olsada birşeyler yaptırabilsek keşke , zaten tanıdığım olsaydı bu konu ile 1 gram ilgilenmem tek istediğim Final Fantasy'e ait özel bir başlık açılması , GT (5 seri) ve GOW (3 seri) gibi oyunlara verilen değerleri 13 serisi olan ve dünyada 90 milyondan fazla satan bir oyunun her serisi ile ayrı olay yaratan bu oyunun başlığının açılması. Oysa açılsa ne güzel paylaşımlar yapılırdı aahhaaahh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 15 Şubat 2011; 15:56:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@zack06 denen tipin ağzının ayarı yok acilen forumdan banlanmalı her cümlesini şikayet ettim kendi seviyesine düşerek
    şaka lan şaka kimseyi şikayet edecek kadar ezik duruma düşmedim ne bu forumda ne de başka mecralarda

@solidrock kalabilir eğlence çıkıyor.. her attığı postun son cümlesinde geçen kelimeler aynı.. bir insan kendisini bu kadar mı tekrar eder, bir insan kendinden hiç mi sıkılmaz pes doğrusu:
    "yönetim bunları banla yönetim bunları banla yönetim bunları banla yönetim bunları banla ik mik vik ...."

Tanıdıklarımız olsada birşeyler yaptırabilsek keşke , zaten tanıdığım olsaydı bu konu ile 1 gram ilgilenmem tek istediğim Final Fantasy'e ait özel bir başlık açılması , GT (5 seri) ve GOW (3 seri) gibi oyunlara verilen değerleri 13 serisi olan ve dünyada 90 milyondan fazla satan bir oyunun her serisi ile ayrı olay yaratan bu oyunun başlığının açılması. Oysa açılsa ne güzel paylaşımlar yapılırdı aahhaaahh

Bu konuda sana %100 destek veriyorum kesinlikle Final Fantasy odası olmalı. Olmaması DH nin ayıbıdır anlamış değilimde zaten ne yönetimi nede adminleri. PES gibi FIFA gibi hatta GOW gibi olması çokda birşey ifade etmeyen oyunların odaları var ama onlarca paylaşımın ve ayrıntının olacağı koca serinin odası yok gerçekten ilginç. Belki yeri değil ama sen yazmışken söyliyim dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: NARNIA

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu konuda sana %100 destek veriyorum kesinlikle Final Fantasy odası olmalı. Olmaması DH nin ayıbıdır anlamış değilimde zaten ne yönetimi nede adminleri. PES gibi FIFA gibi hatta GOW gibi olması çokda birşey ifade etmeyen oyunların odaları var ama onlarca paylaşımın ve ayrıntının olacağı koca serinin odası yok gerçekten ilginç. Belki yeri değil ama sen yazmışken söyliyim dedim

desteğin için teşekkürler , anladığım kadarıyla açmamalarının bence tek sebebi forumda kimsenin doğru düzgün rpg oynanaması , konularını açmaması , konuşmaması gibi faktörleri göz önine getirerek açmıyorlar kanımca. zaten belli başlı kişiler var rpg seven ama sözde ff hayranları ve bende oynuyorum deyip kestirenler var bunlar ne derece başlık açılsa yorum yapcak yada paylaşıma katılacak bilemem ama şundan eminim ki ff başlığı açılsın en iyi görsel ve tanıtım ile paylaşılan başlık haline döner....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 15 Şubat 2011; 16:27:30 >

• Kopya oyun olayını savunduğum falan yok kendim de kullanmıyorum ama benim anlamadığım ve burada milletin gelip yaygara yaptığı olay şu.

"Neymiş oyunlar orjinal alınmazsa sony türkçe oyun yapmazmış bir daha...!"

Ey donanımhaber kullanıcıları size sorarım?

Kaç kişi türkiyedeki yasal satıcılarından bu oyunları alıyor? %98'iniz yurtdışından KAÇAK getirmiyor musunuz bu oyunları?

Sony nasıl anlıyor senin orjinal oyunu aldığını?

Adamın türkiyeye gönderdiği oyunlar ellerinde kalıyor?

Şimdi sen hem biraz daha ucuz olsun diye kaçak alacaksın sonra da kopya oynayana bir ton laf edeceksin?

Hakkınız var mı bu şekilde konuşmaya sizce?
  • kanunla belirlenmiş hakkımı kullanıp yurtdışından oyun alıyorum.devletin gümrüğünden geçiyor devletin postacısı getiriyor.herşey yasal türkiye de birileri ceplerini dolduracak diye kusura bakmayın 10 poundluk oyuna 180 tl veremem.yasal olan hakkımı kullanıp yurtdışından alırım.ortada KAÇAK ve usulsüz bir durum yok.sony ve türkçe oyunlara gelince sony oyun fiyatlarını türkiye de makul seviyeye çekti ve türkçe oyun yapıyor.sony bu fiyat politikasını devam etirdiği sürece elbette türkiyeden alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4.tamer

kanunla belirlenmiş hakkımı kullanıp yurtdışından oyun alıyorum.devletin gümrüğünden geçiyor devletin postacısı getiriyor.herşey yasal türkiye de birileri ceplerini dolduracak diye kusura bakmayın 10 poundluk oyuna 180 tl veremem.yasal olan hakkımı kullanıp yurtdışından alırım.ortada KAÇAK ve usulsüz bir durum yok.sony ve türkçe oyunlara gelince sony oyun fiyatlarını türkiye de makul seviyeye çekti ve türkçe oyun yapıyor.sony bu fiyat politikasını devam etirdiği sürece elbette türkiyeden alırım.

Jailbreaklı oyna daha iyi ne uğraşıyorsun kargo falan
  • fiyat olayına katılıyorum. şimdilerde oyun fiyatlarına bakıyorum 29tl. çok güzel bir olay. gönül isterki bu fiyatlar son çıkan oyunlarda olsun. herkes orjinal oynasın. bu korsan-orjinal tartışmasında son noktayı koymuşsunuz. en güzeli. şuan bende yenı ps3 aldım ve yanındaki 2 oyunla vakit geçiriyorum. orjınal guzel hiçbirşeyle uğraşmıyorsun tak oyna ama maddi durumda bir yere kadar tabi bende cfw çıkarsa 3,56için yükliyecem. tabi ben korsan oynuyorum diye orjınal alanada enayi demek en büyük ayıptır bence.imkanı olan orjinal oynar olmayan korsan.
  • korsana hayır o kadar
  • Bitmez bu dava ..
  • Korsanın sonu gelir mi yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cratos4203

Kopya oyun olayını savunduğum falan yok kendim de kullanmıyorum ama benim anlamadığım ve burada milletin gelip yaygara yaptığı olay şu.

"Neymiş oyunlar orjinal alınmazsa sony türkçe oyun yapmazmış bir daha...!"

Ey donanımhaber kullanıcıları size sorarım?

Kaç kişi türkiyedeki yasal satıcılarından bu oyunları alıyor? %98'iniz yurtdışından KAÇAK getirmiyor musunuz bu oyunları?

Sony nasıl anlıyor senin orjinal oyunu aldığını?

Adamın türkiyeye gönderdiği oyunlar ellerinde kalıyor?

Şimdi sen hem biraz daha ucuz olsun diye kaçak alacaksın sonra da kopya oynayana bir ton laf edeceksin?

Hakkınız var mı bu şekilde konuşmaya sizce?

%98 mi, GT5 iki ayda 25.000 bandrollü satıldı biliyormuydun, bu yüzden başka oyunlar da Türkçe olacak

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.