Resimden hareketle bu ayarları nasıl yapacağınızı anlatayım...
IP Address: Buraya PS3'e atayacağınız IP'yi veriyorsunuz, diyelim ki modeminizin IP'si 192.168.2.1 Siz sadece sondaki 1 yerine, atıyorum 20 diyeceksiniz, bu modem ayarlarında DMZ'de gireceğiniz IP ile aynı olmalı. Yani DMZ'de tüm portları açacağınız IP hangisi olacaksa, PS3 network ayarlarında vereceğiniz IP ile aynı olacak. Bir örnek daha verelim; modem IP'si 192.168.1.1 ise PS3'e 192.168.1.10 verebilirsiniz.
Subnet Mask: Bu sabit bir numaradır, aynısını yazın. 255.255.255.0
Default Router: Bu modeminizin IP'sidir, aynen giriyorsunuz. Örnek; 192.168.2.1
Primary DNS: Bu PS3 için kullanacağınız DNS'tir, tavisiyem 8.8.8.8
Secondary DNS: Bu da ikinci DNS oluyor, 8.8.8.2
Bu ayarları yaptıysanız, geriye modem arayüzünden DMZ'ye atayacağınız IP kalıyor, o da ilk maddedeki IP adresi ne ise onun aynısı olacak. Bu IP'yi PC'den DMZ'de ilgili bölüme girip kaydedip, modem arayüzünden çıkmak olacak.
Network ayarlarında geri kalan hiç bir ayarı değiştirmeyin, aynen bırakın, kapatmayacaksınız bu ayarları, aynen ne geliyorsa onu öyle bırakın.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu dediklerimi aynen yaparsanız hiç bir sorun olmadan bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Hatta biraz daha açalım, resimlerle bir örnek vereyim...
Son olarak modeminize yapacağınız ayar da bu olacak, artık modeminizde DMZ nereden açılıyorsa, buna göre benzer bir şekilde yapacaksınız. Yalnız DMZ'de girdiğim IP numarası ile PS3'te verdiğim IP numarasını nereye girdiğime dikkat edin, yeter...
Kablosuz ayarları da aynıdır, bir kaç ufak tefek değişiklik var, onlar da modeminizi şifresi ile PS3'e girmenizden ibaret.
Merhaba; Aynı durum PS4 içinde uygulayabilirmiyiz?Örneğin Kulaklık ile ilgili davetiye gönderdiğimde ekteki hatayı alıyorum.(kablosuz modem kullanıyorum)
Connectiion to your oppenent was lost.this could be a result of a network adress translation (NAT) problem for your or your oppenent.Your NAT is currently MODERATE.If you have conistent connection problems,refer to referance on heplp.ea.com on how to set your NOT to open.